Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Flot sejr til Kwiatkowski, men det må skuffende for Gilbert og Matthews, at de ikke kunne holde forspringet til mål. Stor gruppe, der kommer ind samlet, og ændringen af målstregen, der blev foretaget for nogle år siden, har haft stor betydning for finalen.

Ærgerligt for Fuglsang, at Van Avermat var dødvægt, for det var ellers et fint hul, han havde fået slået sig.

Rolf var helt oppe at ringe over Valgren, men ret beset burde han vel have siddet i gruppen, der skulle afgøre løbet. Guldhammer var efter sigende tømt på Cauberg, men alligevel flot at rulle ind så kort tid efter vinderen. Amstel bliver dog, modsat de øvrige Forårsklassiere (minus San Remo), afgjort tilpas sent til, at man kan sidde med på smækken langt ind i finalen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af UdAfBusken
Valgren gjorde det fint, men som forventet mangler han stadig lige 5-10% for at kunne sidde med op over Cauberg. Hans bedste chance var nok et angreb udefra og han forsøgte også at gå med i Fuglsangs ryk, men BMC var desværre gode til at ødelægge diverse forsøg på at komme af sted.
Skrevet af tobi
Jeg tror mere Valgrens manglende tilstedeværelse til sidst handler om en rigtig dårlig positionering i bunden af Cauberg, hvor han var kommet til at sidde langt tilbage. Men det må også være en af de sværeste positionskampe i sæsonen, når de brager ned gennem Valkenburg med hvad der sikkert nærmer sig 80 kilometer i timen. Det går godt nok stærkt, der.

BMC fortjener ikke meget ros for deres taktik. Det var helt tydeligt at Gilbert blev sat over holdet, da van Avermaet kom af sted med Fuglsang. Det havde jo været et perfekt scenarie for dem, da Fuglsang næppe havde kunnet sætte van Avermaet og selvfølgelig havde tabt en eventuel spurt. Og hvor er han dog efterhånden en imponerende cykelrytter, van Avermaet. Havde Hermans lige kunnet holde sit lead-out lidt længere, kunne det sagtens være blevet til endnu en podieplacering.

Jeg synes Valverde så meget imponerende ud, da han efter at have været lukket inde langt op ad Cauberg med relativ lethed kørte Gilbert og Matthews ind. Jeg synes han burde være fortsat lige forbi dem, hvilket han også påstår, at han prøvede. Det forsøg synes jeg dog ikke fremgår af tv-billederne.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg tror mere Valgrens manglende tilstedeværelse til sidst handler om en rigtig dårlig positionering i bunden af Cauberg, hvor han var kommet til at sidde langt tilbage. Men det må også være en af de sværeste positionskampe i sæsonen, når de brager ned gennem Valkenburg med hvad der sikkert nærmer sig 80 kilometer i timen. Det går godt nok stærkt, der.


Klart, men jeg tror, at den dårlige positionering kan have noget at gøre med, at han lige manglede det sidste overskud. Generelt er det en utrolig hård kamp ind mod Cauberg, hvilket er grunden til at typer som Purito og Dan Martin aldrig rigtig har brudt sig om løbet. Derfor er det da også et fint resultat at blive nr 22 i sit første AGR, og jeg tror det er et løb, som Valgren i fremtiden kan være helt fremme i.
Skrevet af jomic...
Team Cult stiller med kun 5 mand i Trentino, løbet åbnes som sædvanlig med en holdenkeltstart. Alle andre hold stiller med 8.

Ikke at de havde vundet, men de har da trods alt et godt tempo-setup og burde i min optik gå efter et resultat her.

Det efterlader dem udelukkende med 4. etape som en realistisk mulighed i form af et udbrud der kan køre væk - når de har tabt tilstrækkelig tid på de øvrige etaper. Tvivler på at 2. og 3. etape med afslutninger opad bliver aktuelle for dem med Porte, Henao, Pozzovivo, Peraud, Landa, Cataldo, Hesjedal osv. til start.

EDIT: Okay, det skyldes så et meget sent svar fra Italienerene på om holdet ville blive inviteret og at de på den baggrund har bedt dem om at komme til start alligevel, trods at Cult har informeret om at de kun stiller med 5 mand.
Skrevet af jomic...
Der lader til at ske noget i FW, Dan Martin er styrtet og har siddet med hele sit hold bagerst i feltet i lang tid og Gilbert er netop udgået.

EDIT: Arredondo er også styrtet.
Skrevet af UdAfBusken
Både Poels og Nordhaug fra Sky har også netop været nede sammen med Valgren. Danskeren var dog hurtigt oppe igen.
Skrevet af jomic...
Det lader ikke til at nogen i deres bet har både Gilbert og Dan Martin. De er enten den ene eller den anden.

Men tror der er mange der har Martin i LBL.
Skrevet af UdAfBusken
Ja, men han er vel oppe igen, ikke? Det kan jo godt tænkes at han vil spare sig i dag men alligevel gennemføre for at blive klart til søndag.
Skrevet af jomic...
Efter hvad jeg har kunne læse mig frem til ja, feltet rapporterer at han er sat. Men ja, det lyder meget plausibelt at han ikke tager nogle chancer i dag og er klar på søndag. Men det er jo svært at sige.
Skrevet af UdAfBusken
Kommer der mon et afgørende angreb på den næstsidste stigning? Jeg tvivler, men det er vel ikke utænkeligt, så tæt på mål.

Og så vil jeg holde øje med Simon Yates. Jeg tror godt han kan overraske lidt og køre en rigtig god placering hjem, selvom Orica selvfølgelig også har Albasini, der altid er god for en top 10.
Skrevet af UdAfBusken
Der har sgu været mange styrt i dag. Froome færdig for i dag.
Skrevet af jomic...
1. Valverde
2. Alaphalippe
3. Albasini
Skrevet af UdAfBusken
Vanvittig præstation af Alaphillippe. Han er godt nok en spændende rytter, synes jeg. Han kan meget forskelligt, men at han kan være med på sådan en hård stigning er godt nok noget af en overraskelse, og så endda efter at have lukket Nibali og Kreuziger ned på næstsidste stigning.

Valverde er så bundrutineret og kørte stigningen til perfektion. Det gjorde det dog også lidt lettere for ham at både Purito og Henao manglede det fornødne punch. De havde simpelthen ikke en acceleration i sig.
Skrevet af Mr_bum
Valverde skriver sig ind som delt konge af Mur de Huy med tre sejre
Skrevet af UdAfBusken
Foreløbig stilling efter Fleche Wallone:


lundos 7 (1)

tobi 7 (3)

maarkap 7 (3)

Il_Preferito 4 (0)

Jirya 4 (0)

SotD 4 (3)

UdAfBusken 3 (1)

jomic... 3 (1)

Nerazurri 2 (0)

repos 2 (1)

mr_bum 1 (1)Tallet i parentes angiver antal point fra dagens løb.

Eneste rytter, der gav point, var Valverde, og det var ikke vanvittigt meget, der blev rykket rundt på. tobi og maarkap hoppede helt frem i forreste række, og SotD hoppede fra en placering i bunden op i forfølgerfeltet.
Skrevet af tobi
Damn, så kan jeg ikke vinde alene, da lundos har præcist samme bud som mig til Liège.

Angående løbet: Den nye stigning før mål har jeg en lidt tvetydig holdning til. På den ene side fik den åbnet løbet op tidligere end det plejer, men Wellens havde jo reelt ingen chance for at holde hjem, så på den måde var den primære funktion af stigningen at udtrætte folk, hvilket til overflod lykkedes.

Som følge heraf blev opkørslen ad Mur de Huy den med afstand mest påpasselige og kedsommelige i mange, mange år, hvis ikke nogensinde (nu har jeg ikke set alle afslutninger af Flèche Wallone siden 1980´erne). Der var ingen, der rørte på sig før 200 meter før mål, hvor Valverde lige så stillede spadserede væk fra de andre. Dette kan nærmest med sikkerhed tilskrives at Côte de Cherave havde en meget udmattende effekt på rytterne.

Jeg skal ikke udelukke, at Cherave ikke får en mere positiv indflydelse fremover - eksempelvis kunne det være spændende at få lidt flere ryttere af sted på den, og hvis det flasker sig således at der ikke umiddelbart er hjælperyttere helt fremme til at indlede jagten med det samme, kunne det skabe en meget spændende afslutning.

Men som det ser ud nu, har Cherave - udover at åbne løbet længere ude fra - en overvejende negativ indflydelse på løbet. Jeg har hørt Flèche Wallone beskrevet som det uofficielle verdensmesterskab i massespurt opad bakke, og er det værd at der lægges en så massiv dæmper på denne "massespurt" bare for at have en bakke kort inden, der sandsynligvis ikke får lavet en særlig relevant udskilning alligevel. Jeg synes at Cherave truer løbets identitet ved at fjerne det spektakulære ved Mur de Huy.

Arrangørerne bør overveje, hvad de vil have at løbet skal være. Hvis de vil have et løb, der minder mere om de andre Ardennerklassikere, så bør de seriøst overveje at fjerne målstregen fra toppen af Mur de Huy, men hvis de derimod synes at løbet som det tidligere har udformet sig var at foretrække frem for i dag, så bør de overveje at fjerne Cherave.

Men lad os se, hvad der sker, de kommende år. Det kan jo være, at der ikke nødvendigvis sker det samme som i dag.
Skrevet af UdAfBusken
Selve tiden på Mur de Huy var ikke specielt langsom, men ja, den nye stigning havde nok sappet kræfter hos mange, hvorfor der ikke rigtig var nogen, der var i stand til kraftige accelerationer. Desværre kom Wellens jo også alene af sted, havde Kreuziger og Nibali været lidt mere vedholdende, kunne der måske været kommet en gruppe af sted frem for en enkelt udbryder.
Skrevet af Il_Preferito
Argh, målt på de sidste 10 år, er det den 4. langsomste tid.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Det er da heller ikke specielt langsomt? Det var klart en meget uspektakulær afslutning, hvilket primært skyldes Chevare, men for løbet som helhed tror jeg ikke nødvendigvis, at det er skidt at have den med. Det giver i hvert nogle flere muligheder.
annonce
0