Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af UdAfBusken
Det har jeg heller ikke sagt, men altså. Han kommer ind i en gruppe med 13 mand (ikke 20) - 16 hvis man strækker den, og af dem er ca. halvdelen enten bedre eller nogenlunde lige så gode til at køre en enkeltstart af en længde.


Halvdelen alligevel? Jeg kan få øje på 3, måske 4, ryttere som jeg vil regne som bedre enkeltstartsryttere eller på niveau med Kragh på sådan en rute: Van Avermaet, Boasson Hagen, Quinziato. Kristoff kan, hvis han er i god form og har noget at køre for i den samlede stilling, brænde en glimrende tt af over 10 kilometer, men han så lidt sløv ud i spurten i dag. Det kan selvfølgelig være, at ham bare lige skal i gang med at køre cykelløb igen. Cavendish kan også blive farlig, hvis han får raget flere bonussekunder til sig, hvilket virker sandsynligt.

Det kan selvfølgelig sagtens være, at Kragh er fuldstændig stegt når enkeltstarten kommer eller mister sin placering inden, for det er første løb på dette niveau, men umiddelbart ligger han klart i den bedre ende på tt´en blandt de forreste 16.
Skrevet af Il_Preferito
Konklusion efter at have set dagens etape i Qatar med et halvt øje:

Det bliver det kedeligste VM i mands minde. Hvis det bliver vundet i andet end en massespurt eller spurt i en (meget) stor gruppe, så er det voldsomt chokerende.
Jeg tror varmen bliver en større faktor end vinden.

På rundstrækningen (der er 15km) er der hele 24 rundkørsler:
15 hvor rytterne skal lige ud, 2 med 360 grader rundt, 3 med afkørsel første gang til højre, 3 hvor der "snydes" og drejes til venstre første gang og 1 med 270 grader rundt.

Og så har arrangørerne åbenbart placeret en mulighed for, at man - på opløbsstrækningen, mind you - kan vælge den forkerte side af vejen. Kun anvist via et vejskilt, der i dag var skyld i et massestyrt.

VM i Qatar er den mest bindegale beslutning ever.

Edit. Kristoff vandt i øvrigt, mens Søren Kragh var involveret i styrtet. Han så dog ok ud, da han rullede over stregen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Ja, det er en forfærdelig tildeling af værtsskab. Den eneste formildende omstændighed omkring det hele er, at det er et OL-år, så vi får i det mindste stadig et fedt løb for landshold i år.
Skrevet af Il_Preferito
Og at Kittel bliver verdensmester.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Degenkolb-Greipel-Kittel. Det er alligevel noget af et tog.
Skrevet af SotD
Kan de enes om det? For ruten ligger jo også perfekt til Greipel, hvis han rammer Tour-form.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Det kan de sikkert ikke, men det taler til Kittels fordel, at han kører på hold med Tony Martin og har et hav af tidligere holdkammerater på Giant-Alpecin (hvor han var meget vellidt).

Det er selvfølgelig umuligt at spå om både trup og form, ligesom det heller ikke er utænkeligt at alliancer på tværs af nationer kan blive aktuelle, men man må gå ud fra, at begge øjner en gigantisk mulighed for en VM-titel i år. Greipel har i hvert fald valgt at starte sin sæson lidt roligere og have fuld fokus på Touren og VM.

Jeg kan ikke Kittels program i hovedet, men medmindre han er blevet helt vanvittigt af sidste års deroute, så har han nok noget lignende i tankerne.

Det mest spændende bliver vel næsten om den tyske landstræner tør udtage dem begge.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Årets største overraskelse:

UCI frifinder Katusha i sagen om for mange positive prøver på en sæson, da Luca Paolinis kokainmisbrug åbenbart er "recreational". Sjovt, når han i sit vidneudsagn fortalte, at han tog dem for at modvirke de sovepiller, han ellers brugte.

Makarov understreger lige sin magt i den professionelle cykelsport endnu engang.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Nå, vi må håbe, at Søren Kragh ikke er for medtaget efter dagens styrt. Der er bestemt muligheder for at køre sig til en glimrende placering i klassementet i morgen.

Der er dog lige den krølle, at rytterne ikke kører på tt-cykler. Om de må sætte en bøjle på deres almindelige cykler ved jeg ikke, men det kommer da til at betyde lidt i hvert fald. Det må være guf for ryttere som Kristoff og Van Avermaet, som har masser af power men ikke er tt-specialister og, vil jeg tro, ikke så aerodynamiske på tt-cyklen, som specialisterne.
Skrevet af tobi
Jeg er ret sikker på, at de gerne må sætte en bøjle på. Sådan plejer det i hvert fald at forholde sig, når enkeltstartscyklerne ikke er medbragt.
Skrevet af Il_Preferito
De måtte ikke sidste år.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Og de må heller ikke i år. Der var jeg lige rigeligt hurtig.
Skrevet af UdAfBusken
Boasson Hagen i en klasse for sig. Imponerende så meget hurtigere han var end resten. Fra ham til Van Emden på andenpladsen er der 25 sekunder, mens der i resten af top 10 på intet tidspunkt er mere end 8 sekunder mellem to følgende placeringer.

Søren Kragh kørte en fin tid og kom ind som nummer 9, men altså kun 2 sekunder efter Westra på sjettepladsen. Det er nok til en samlet sjetteplads og en ungdomstrøje, hvis han kan holde fast. Det må i den grad siges at være en godkendt debut.
Skrevet af jomic...
Ja, meget flot af Søren Kragh, forhåbentlig kan han holde bedre fast henover sæsonen. Jeg husker Lasse Norman fik en lignende start, dog i Dubai, hvorefter han ikke lavede et resultat før etapesejren i Tour of Alberta sidste år. Der er selvfølgelig den fordel at Kragh ikke skal tænke på banen også.

Lad os håbe han holder fast og hjælper Giant afsted med et godt resultat, det tror jeg deres forår har brug for.
Skrevet af UdAfBusken
Sikke en nedtur for Boasson Hagen i dag. Feltet splitter med 8 km til mål og han kommer med i forreste gruppe men punkterer stort set lige efter og ender med at miste +30 sekunder. Søren Kragh igen med i front, i en gruppe der vel talte 25-30 mand. Han sad lidt skidt placeret til sidst og kom ikke med da gruppen splittede på den sidste kilometer og mistede derfor en håndfuld sekunder, men han sad der til gengæld alene, hvilket er ganske flot.

Katusha og BMC var utroligt stærke og GVA og Kristoff har begge sejren inden for rækkevidde. Det skulle dog være en nemmere etape i morgen.

Edit: og så kørte Mørkøv endnu engang en flot etape. Han ser ud til at få en vigtig rolle for Kristoff, og kan han fortsætte takterne, bliver han en fantastisk hjælper i klassikerne.
Skrevet af tobi
Det var også helt syret, som folk bare blev sat fra hjul pga. vinden inde på den sidste kilometer. Det var kun van Avermaet, der formåede at følge Katusha-toget helt til dørs. Selv Cavendish og Bennett blev sat med omkring 300 meter til mål. Jeg tror aldrig, jeg har set noget lignende.

Og Kragh så godt ud, men fik placeret sig lidt skidt til spurten, hvilket kostede tid (men ikke placeringer i det samlede) - til gengæld virkede han som den stærkeste ud over de allerforreste.

Og ja, meget bittert for Boasson Hagen. Det er også temmelig imponerende at punktere på begge hjul på en gang.
Skrevet af kunarsenal
Fik desværre ikke set forfærdeligt meget af løbet, men det virker til at Søren Kragh er startet rigtig stærkt ud og ender med at få forsvaret sin ungdomstrøje.

Ang. Contador så sidder jeg også tilbage med en fornemmelse af at han mangler det sidste for at vippe Froome af Tour-tronen. Aru tror jeg heller ikke er stærk nok til at gå hele vejen, så i min optik står det i juli mellem Quintana og Froome.
Det bliver også enormt spændende at se om Thomas igen i år er lige så stærk og om Porte kan "på egen hånd".

Ved i om også Landa deltager?

Derudover tror jeg...

- At vi får en dansk Grand Tour etapevinder
- At Froome vinder Touren
- At Caleb Ewan får sit helt store gennembrud og sætte Cavendish & co på plads
Skrevet af UdAfBusken
Jeg vil da også lege med. Jeg tror at:

- Dette bliver året, hvor Sagan slår igennem i monumenterne. Han tager sejren i hvert fald ét monument. Jeg tror det bliver Flandern Rundt.

- Fuglsang begynder at vinde cykelløb. Jeg tror, at han nupper et par sejre i internationale løb.

- Landa falder igennem hos Sky. Det kan meget vel være, at han tager et par etapesejre hist og her og kører nogle gode placeringer hjem i bjergrige etapeløb, for han er en fremragende klatrer, men jeg tror ikke, at han får success i de store Tours, og han vil generelt få et svært år.


Giant har netop offentliggjort, at Søren Kragh skal køre Paris-Roubaix allerede i år. Han får sig altså et heftigt forår med både Flandern Rundt og Paris-Roubaix, og selvom han med garanti skal være vandbærer, så bliver det alligevel spændende at følge.
Skrevet af repos , moderator
Jeg tror:

-Cancellara slutter af med manér, og vinder PR.

-Contador slutter uden for top 5 i TDF.

-Vi får en colombiansk OL-vinder i landevejsløbet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af qanatoli
Jeg tror:

Nibali vinder Giroen.

Riis og Seiers projekt bliver en fiasko - Riis har vist at han kan mestre mange roller indenfor cykelsport, men jeg tror brødet bliver slået for stort op.

En nordmand bliver knaldet for doping - det bliver spændende, om det åbner for skeletterne i langrendsskabet.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
annonce
0