Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af kunarsenal
Den skulle vidst være god nok. Godt set af Tobi med Nibali og Bardet, men Pozzovivo helt ude af top 10 på etapen.
Skrevet af UdAfBusken
Dumoulin nr. 4, en håndfuld sekunder efter Fuglsang i øvrigt. Og det efter at han i går udtalte, at han ikke følte sig ret godt kørende og var bekymret for sin form frem mod Paris-Nice. Han bliver uhyggelig igen i år.
Skrevet af UdAfBusken
Cancellara har netop vundet enkeltstarten i Algarve. Blot 5 sekunder adskilte ham og Tony Martin på andenpladsen, mens resten var et godt stykke efter. Han er altså skræmmende stærk allerede, Spartacus.

Jeg ved ikke, om det bare det den sædvanlige start-på-sæsonen-optimisme, men jeg tror, at vi går ind til en virkelig spændende sæson.

Kristoff er startet brølstærkt, og Cancellara er ligeledes flyvende og virker mere motiveret end længe, Sagan vil helt sikkert også være motiveret efter at vise verdensmestertrøjen frem, Van Avermaet ligner sit sædvanlige selv og er sikkert sulten efter endelig at tage skridtet op på det øverste trin på podiet, og Etixx er som sædvanligt bare utroligt stærke hele vejen igennem. Selvom Degenkolb bliver savnet, så tror jeg vi kan få et festfyrværkeri at se i klassikerne i år. Jeg vil også holde godt øje med Boasson Hagen, der bare er stærk som en okse og virker til at have fået lysten til at køre på cykel tilbage. Han blev altså 10´er på Green Mountain i dag, som har omkring 900 højdemeter at byde på, med en vægt på mellem 75 og 80 kg. Der er altså blevet trådt nogle seriøse watt.

Desuden virker Nibali til at være sit gamle jeg, dvs. evigt aggressiv, sulten efter at vinde cykelløb og i form det meste af året. Rammer han sit topniveau (hvilket det tyder på indtil videre), så bliver han noget nær umulig at have med at gøre i Giroen. Contador var skidt i går, men kørte hæderligt på tt´en i dag. Søndagens etape kommer til at give den bedste indikation på hans form. Froome har ikke for alvor startet sæsonen endnu, men han kunne ikke helt holde sig tilbage i Herald Sun Tour, hvor han endte med at snuppe sejren fra holdkammeraten Kennaugh på sidste etape. Quintana er jeg ikke i tvivl om nok skal ramme sit topniveau når det gælder.

Til sidst kan nævnes Kittel, som har skudt sin sæson i gang med et brag. Cav og co. skal virkelig stramme ballerne, hvis de skal kunne genere den store tysker.

Det kan som sagt godt være, at det bare er forårsluften og det faktum, at sæsonen er ved for alvor at blive skudt i gang, der gør noget ved mig, men jeg sidder lige nu med følelsen af, at alle de store spillere har tænkt sig at give den én over nakken i år. Lad os håbe, at ikke alt for mange vil få sæsonen ødelagt af styrt og skader.
Skrevet af UdAfBusken
De sidste 2 km af dagens etape i Oman kan ses her (uden kommentatorer):
https://www.youtube.com/watch?v=TmwLb6Grvfw

Skrevet af tobi
Valverde har lige SMADRET hele feltet i Ruta del Sol ved at køre syv kilometer alene op ad den sidste og afgørende stigning. Han kørte 47 sekunder fra Tejay og lykkedes meget overraskende med at fravriste ham førertrøjen og dermed sikre sig den fjerde sejr i løbet på fem år. Det var helt vildt, som han kørte i dag. Tejay, Mollema, Poels, Kelderman, Majka, Kreuziger osv. kunne absolut intet stille op mod ham.

Det var et godt svar på Nibalis Oman-sejr i et større Giro-perspektiv.
Skrevet af UdAfBusken
Det var fuldstændigt åndssvagt kørt af Valverde. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har set ham med så meget overskud på en bjergafslutning som denne. Uhyggelig form han er i allerede.

Jeg tænkte lidt, at det var tamt af TJ og Poels, at de ikke forsøgte at svare igen lidt tidligere, men de kunne øjensynligt bare ikke. Voldsomt kørt af Valverde.
Skrevet af tobi
Nej, jeg er også helt rystet over den præstation. Der plejer altid lige at være en eller to, der er bedre end ham på et længere bjerg, men han var jo fuldstændig umulig at have med at gøre i dag.

Og ja, jeg tænkte også, at det var en sær passivitet, de lagde for dagen.

Og hvis man lige diskvalificerer Valverde som sammenligningsgrundlag, så så Majka og Mollema også gode ud i dag. Det bliver spændende at se især førstnævnte senere på sæsonen.
Skrevet af UdAfBusken
Og hvis man lige diskvalificerer Valverde som sammenligningsgrundlag, så så Majka og Mollema også gode ud i dag. Det bliver spændende at se især førstnævnte senere på sæsonen.


Jeg er enig. Kreuziger så også godt ud og blev 5´er, specielt med tanke på at han sidste år faktisk ikke klatrede specielt godt på de længere stigninger, men mere lignede en rytter til Ardennerne og de kortere etapeløb.

Og aå er det fedt at se, hvordan Dimension Data bare bliver ved med at være repræsenteret i diverse cykelløb rundt omkring. Godt nok er Antons 8. plads ikke noget stort resultat, men bare det, at de viser de kan være med fremme og med flere forskellige ryttere, er positivt, synes jeg. De har virkelig været en positiv overraskelse i denne sæson indtil videre.
Skrevet af tobi
Nå, den præstation af Valverde ville Contador ikke stå tilbage for, så han kvaste også al modstand i Algarve. Desværre var han for langt bagud i klassementet til at true Geraint Thomas, men han vandt med hele tyve sekunder til Aru og Pinot på en blot 2,5 kilometer lang stigning. Lækkert, at han også endelig viser så lovende takter efter en lidt skuffende start i Portugal.

Jeg kan kun dele din forårsoptimisme, UAB!
Skrevet af UdAfBusken
Contador ville ikke stå tilbage for Valverde og Nibali og tog ligeledes en overbevisende sejr på løbets kongeetape, som dog ikke var nok til at vinde løbet samlet. Contador vandt med 20 sekunder til Aru og Pinot samt den lokale Antunes som de nærmeste forfølgere, mens Geraint Thomas, som tog den samlede sejr, kom ind på femtepladsen 28 sekunder efter. Roglic kom ind i samme tid som Thomas og imponerede altså igen.

Tidsforskellene var faktisk usædvanligt store i dag. Sidste år var der 21 sekunder mellem første- og ottendepladsen, i 2014 21 sekunder mellem nr. 1 og nr. 13 og i 2013 var de 11 første ryttere inden for 20 sekunder af vinderen, mens Contador altså i år slog de nærmeste forfølgere med 20 sekunder (som jo i øvrigt er nogle fremragende klatrere i Pinot og Aru).

Edit: Jeg er alt for langsom, kan jeg se.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg kan kun dele din forårsoptimisme, UAB!


Det er svært at være andet end begejstret lige nu. Næsten alle de store navne spiller med musklerne, mens et par ´nye´, lovende ryttere viser gode takter.

Og så må selv Il_Preferito da snart have overgivet sig til Valverde. Ikke nok med at han på sine gamle dage er begyndt at køre aggressivt og underholdende cykelløb, så har han i år det vildeste løbsprogram jeg længe har set. Hans primære mål er jo Giroen (første gang i karrieren) og OL, men det betyder da ikke, at man skal spare sig her tidligt på sæsonen. Efter Strade Bianchi og Tirreno-Adriatico står den nemlig på brosten i Dwaars door Vlaanderen, E3 Harelbeke og selvfølgelig Flandern Rundt. Men det stopper ikke her, for som forsvarende vinder af FW og LBL, og vel nok verdens bedste Ardennerrytter for tiden, skal Ardennerugen da også have et skud. Og, nårh ja, så udelukker han ikke, at han vil køre Vueltaen, når den tid kommer.

Jeg kan kun tage hatten af for den mand. Han kommer ikke til at være med fremme i det hele, det er simpelthen ikke fysisk muligt, men hvor er det dog fedt, at han kaster sig ud i løb som brostensklassikerne og Giroen, som aldrig har været en del af hans sæson.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg overgav mig sidste sæson. Jeg tror faktisk endda jeg proklamerede det herinde.

Han er voldsomt imponerende. Men det betyder ikke, at jeg kan lide ham.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Ja, det gjorde du vist nok. Men jeg mener sådan en total, uforbeholden hengivelse for ham. Det er du nødt til.
Skrevet af Il_Preferito
Aldrig.

Jeg overgiver mig til Cannondale eller LottoNL inden det sker.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Puha. To af mine absolutte hadehold. Sikke en sørgelig forfatning LottoNL er i idag, når man tænker på de gode gamle dage med Freire, Flecha, Menchov osv. (det er måske ikke ´gamle dage´ for jer andre, men for mig er det). "Gamle" Liquigas er også savnet.
Skrevet af repos , moderator
Jeg savner Kelme og Escartin.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg savner Mapei.

Men jeg er bestemt ikke vild med Cannondale. Der er dog forsvundet et par rigtig irriterende typer og det lagt sammen med, at der er kommet et par ok fyre ind, gør dem lidt mere spiselige.

Lotto gider jeg ikke.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Barbuti
Enig med Repos.

Savner det legendariske Kelme hold med Escartin, Heras, Botero, Ochoa, Sevilla osv.
Masser af det forbudte stof og angreb langt udefra.

Et hold af vagabonder og billige columbianere, som Jørgen Leth så fantastisk beskrev dem.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af tobi
Du glemmer den vigtigste i forbindelse med Kelme!! La Fuerza Eterna! El Imbatido! Don Alejandro!

Selvom han, givet, ikke var så stor en profil i den almene danskers øjne dengang, men det var nok fordi, han ikke deltog i Touren for dem - han var dog også vanvittig dengang.
Skrevet af Barbuti
Jeg var knapt så interesseret i cykelsport dengang, medgiver jeg gerne. Det var mest Touren og forårsklassikerne der trak.
Der blev naturligvis talt meget om ham, men mit første minde om Valverde var faktisk først på den Alpe etape i 2005, hvor han vandt foran Armstrong. Mener det var til Courchevel? - Kyllingen var med helt til det sidste, mens Basso smed et minuts penge.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
annonce
0