Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Caroe
Det bliver en spændende afslutning på Giroen. Selvom der er masser af bjerge tilbage, så slutter det fleste bjergetaper forholdsvis nemt. De fleste finalestigninger ligger kun omkring 7 % uden at være specielt lange.

Bormio-etapen bliver i hvert fald ekstremt vigtig. Der SKAL hentes mærkbar tid. Etapen til Ortisei egner sig også til angreb udefra skulle jeg mene.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af UdAfBusken
For lige at supplere tobi, så gav Lotto den fuld gas nærmest fra bunden af den hårde stigning, og allerede midtvejs måtte eksempelvis Sagan give fortabt. Derefter fulgte en virkelig hurtig nedkørsel, hvor det var svært at gøre en forskel for feltet. Til sidst styrede Majka afslutningen fuldstændig, så han vinder nok på Mt. Baldy.

Apropos talentsnakken vi havde forleden, så sad Enric Mas med feltet hjem. Det bliver interessant at se, hvad han kan på bjergafslutningen, hvor han bør få frihed. Jeg spår som minimum top 10, og jeg tror faktisk godt, at han kan køre med om de ypperste placeringer (han slår dog nok ikke Majka og Bennett).
Skrevet af NUFC Dinho
@Tobi og Pref

Om de ikke var stærke nok eller ikke turde kører med fandt jeg aldrig rigtigt ud af. Men det var kun Cannondale der tog ansvar. BMC havde godt nok 3 mand, men da 2 af dem var kaptajner, var der kun 1 til at fører og han(Schär kom frem alt for sent. Måske fordi han først fik tilslutning nedad.
Det gik lidt op og ned med hvor mange Quick step havde fremme, men i 1. omgang var det vidst kun Schachmann og Mas og da Trentin ikke var langt efter, så ventede de måske. Kan også være de begge håbede på klassementet.
Derfor var der ikke meget hjælp og Cannondale havde kun Brown og Canty, da de 4 smuttede. Favoritterne, med undtagelse af Hart og Gesink, burde nok have bidraget til jagten selv. Især når etapen i dag er så nemt. Talansky gjorde ellers hvad han kunne, for at overtale flere til at hjælpe.

Edit: Ja Lotto Jumbo gav den godt nok gas, som optakt til Bennets angreb. Min første tanke var egentlig også, at de 4 stærkeste, måske med undtagelse af Gesink kørte væk. Men måske de bare ikke turde.
Klub top 3: Newcastle,............................... Barcelona Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af SotD
Men han skal dermed i hvert fald ud og finde fem minutter på en rytter, han ikke engang kunne køre et halvt minut fra på løbets sværeste afslutningsstigning.


Med til historien er selvfølgelig også, at selvom det var den sværeste afslutning, så var det også den første - samt eneste på dagen, og de kørte stik kørsel i frontgruppen i mange km, hvor Dumoulin kunne køre væsentligt mere reserveret. Når Dumoulin selv skal være del i den her aggressive forsvaring (hvis han forsøger at gå med, hvilket han sandsynligvis bliver nødt til når Quintana åbner tidligt), så kan han altså også sagtens knække mere end tilfældet var på den første bjergafslutning.

14. etape ligner en mulighed for at hente det første minut.
16. etape kan give eksplosion hvis kørt aggressivt. (og det tror jeg den bliver)
17. etape kan sandsynligvis give lidt tid

og så kommer hhv. 18, 19 og 20, hvor jeg forventer at Quintana sætter alt på plads. Jeg tror i øvrigt heller ikke man skal afskrive Pinot og Thomas som ryttere der potentielt kan gå forbi Dumoulin.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Quintana kan nu nok tage de nødvendige minutter på Dumoulin, der trods alt lige skal bevise sig holdbar over tre uger. Han lå jo også godt til i Vueltaen 2015, hvor han knækkede til sidst.
Var dog imponeret over hans kørsel på Blockhaus, der virkede ret kalkuleret, og det selvfølgelig den taktik, han skal holde fast i.
Fedt er det i hvert fald, at Quintana er tvunget voldsomt i offensiven nu.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
At sige at Dumoulin skal bevise sin holdbarhed over tre uger, synes jeg er lidt underligt. Jo, han knækkede på Vueltaens næstsidste bjerg på 20. etape, men det knæk skyldtes, som jeg skrev i går, primært at han ikke havde nogen holdkammerater til at forsvare sig (han blev selvfølgelig selv sat, men det havde det ikke behøvet gå så galt på grund af). Og dengang havde han heller ikke forberedt sig specifikt på at køre klassement, hvilket han nu har.

Men det er nok et overall stærkere felt i årets Giro, og der er sandsynligvis flere muligheder for at angribe tidligt på etaper, så jeg udelukker bestemt heller ikke muligheden for, at Quintana får ram på ham. Men fem minutter er altså en del at hente på en rytter, der kun sættes med 24 sekunder på Blockhaus, uanset hvor flad etapen inden stigningen så end måtte have været.
Skrevet af repos , moderator
At sige at Dumoulin skal bevise sin holdbarhed over tre uger, synes jeg er lidt underligt.

Det er vel ikke underligt, når man ser hans GT-historik.

Han er i færd med sin ottende GT, og hans bedste placering er en 6. plads i Vueltaen.
Ellers er han udgået fire gange, og har en 41. og 33. plads.

Jeg er med på, at han ikke har kørt efter klassement, bortset fra føromtalte Vuelta, hvor han ganske rigtigt kom ind fra siden.

Men, det er nu ikke urimeligt at påstå, at han har til gode at bevise sig over tre uger baseret på historikken.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Min pointe var bare, at han i Vueltaen (som er det eneste, vi har at sammenligne med) altså ikke var andet end 30 kilometer fra at holde alle 3 uger. Det er så tæt på, som man kan komme, men du kan selvfølgelig have ret i, at han teknisk set ikke har bevist, at han kan holde i tre uger, nu når han ikke har gjort det. Mit gæt vil bare være, at han godt kan, nu hvor han har været så tæt på i et løb, hvor han ikke havde forberedt sig på at køre klassement.
Skrevet af Mr_bum
Og der var også kun en individuel enkeltstart i den Vuelta. Han skulle i øvrigt have udtalt, at hvis han havde haft muligheden for at køre Blockhaus inden Giroen, så havde han kunnet følge Quintana. Men ok, han kunne jo også kun tage et min. på Quintana i går, så man skal nok ikke stole på, alt hvad der kommer fra den lejr. Det bliver selvfølgelig ikke nemt, men han har i hvert fald en gylden mulighed.

Spørgsmålet er også, hvor meget Quintana rent faktisk er villig til at satse. Vil Movistar prøve at vinde Giroen, eller vil de hellere have to mand på podiet i Touren igen?
Skrevet af repos , moderator
Quintana kommer ikke til at vinde TdF alligevel, så han kan vel lige så satse på Giroen.

Jeg er dog helt enig i, at Dumoulin ser meget spændende ud lige nu, og ruten ligger fint til ham, så kan sagtens være jeg er for skråsikker mht Quintana.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Halil
Dumoulin kan vel, ligesom Froome iøvrigt, køre meget beregnende opad i resten af Giroen. Han ved at han kan hente yderligere 1-1.30 min på den afsluttende enkelstart, så det giver nogle gode muligheder for at køre sit eget løb.

Lidt som på Blockhaus, hvor Dumoulin relativt tidligt blev sat, men fandt rytmen og trillede flot i mål.

Et problem for Dumoulin kan være holdet, som ikke virker til at være skide godt. Det var, som jeg også husker det, problemet i Vueltaen, hvor han kæmpede heroisk uden megen hjælp fra holdet, men til sidst knækkede.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af repos , moderator
Dumoulin kan vel, ligesom Froome iøvrigt, køre meget beregnende opad i resten af Giroen.

Froome kører vel ikke specielt beregnende (hvis man smider Watt-gøglet på hylden). Mit indtryk er, at han er mere offensiv end Quintana, men det passer selvfølgelig bedre ind i det romantiske billede af TdF.

Quintana kører temmelig røvsygt i TdF efter min mening, og Jørgen Leths fascination af ham skyldes vel udelukkende hans nationalitet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Zidanes Y Pavones
Quintana kører temmelig røvsygt i TdF efter min mening, og Jørgen Leths fascination af ham skyldes vel udelukkende hans nationalitet.

Jeg tror mere det fordi han ligner en uskyldig gedehyrde på 10 år. Især alderen tiltaler ham.
- Som et træ der ikke vil brænde Ligesom en by vokser vi sammen På en pude i ly for larmen Får et billede skiftet ramme
Skrevet af Halil
Sidste år synes jeg Froome kørte flot og beregnende med det stærke hold bag sig. Han lod folk stikke afsted og kørte sit eget tempo, for så oftest at hente dem igen.

Noget lignende kan Dumoulin forsøge på.

Froome var dog også meget angrebsivrig i starten af TDF og sidenhen mere beregnende. Det var flot. Han må stadig ærgre sig over vindetapen i Vueltaen, hvor han taber det hele på gulvet.

Quintana sidste år i TDF var en kæmpe skuffelse.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af repos , moderator
Froome angreb bl.a på en nedkørsel sidste år. Det var da flot.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Caroe
14. etape ligner en mulighed for at hente det første minut.
16. etape kan give eksplosion hvis kørt aggressivt. (og det tror jeg den bliver)
17. etape kan sandsynligvis give lidt tid

og så kommer hhv. 18, 19 og 20, hvor jeg forventer at Quintana sætter alt på plads. Jeg tror i øvrigt heller ikke man skal afskrive Pinot og Thomas som ryttere der potentielt kan gå forbi Dumoulin.


Jeg kan ikke se argumentet for at Quintana henter et minut på 14. etape, hvor slutningen kun er 6,7 km og omkring 8 %. Sammenlignet med Blockhaus er det altså under halvt så langt og knapt så stejlt.

16. etape er jeg enig i.

17. etape kan vist ikke blive meget mere end 5 sekunder medmindre Movistar sætter hele Sunweb-holdet (inkl. Dumoulin) inden for de første 60 km.

18. etape bliver også vigtig for Quintana, for jeg tror han får svært ved at hente nævneværdig tid på 19. og 20. etape medmindre han satser alt og samtidig formår at overrumple Sunweb taktisk.

Dumoulin er selvfølgelig et spørgsmålstegn i GT-sammenhæng, men han bliver bestemt ikke nem at slå. Ten Dam lader til at være fornuftigt kørende og Preidler+Geschke er heller ikke uefne ryttere. Kelderman havde dog pyntet rigtigt meget i bjergene.

Dumoulin kan køre sit eget tempo på finalestigningerne og derved begrænse tidstabet. Men hvad sker der hvis Quintana angriber med 80km til mål på 18. etape og samtidigt har to mand i udbrud? Man må regne med at Dumoulin har lært lektien fra september 2015 og prøver at stoppe udbrudsforsøg fra Movistar. Så er han næsten halvvejs, antaget at hans egen form og holbarhed er som den skal være.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af SotD
Og dengang havde han heller ikke forberedt sig specifikt på at køre klassement, hvilket han nu har.


Én ting er hvad man siger, noget andet er hvad man gør. Jeg tror næppe der er tvivl om, at Dumoulin havde forberedt sig efter bedste evne på at køre en top 5 hjem i det løb.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Lidt som på Blockhaus, hvor Dumoulin relativt tidligt blev sat, men fandt rytmen og trillede flot i mål.


Det er bare ikke helt så nemt på de etaper hvor der er bjerge fra morgen til sen eftermiddag. Hans hold kan ikke kontrollere det hvis Quintana, Pinot, Nibali og hvad de nu ellers hedder lægger pres på fra 50-60km til mål. Og ryger Dumoulin så af, så kan han køre nok så kontrolleret, så taber han altså hurtigt et par minutter.

Jeg tror ikke på ham som samlet vinder, men jeg tror han er i spil til podiet - Nok mest sandsynligt (for mig) som 2er. Jeg tror at Thomas eller Pinot suser forbi også.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Jeg kan ikke se argumentet for at Quintana henter et minut på 14. etape, hvor slutningen kun er 6,7 km og omkring 8 %. Sammenlignet med Blockhaus er det altså under halvt så langt og knapt så stejlt.


Det ser jeg som værende præcis årsagen til at han kan hente et minut. Han skal ikke længere fokusere på at Pinot og Nibali risikerer at smutte omkring ham der. Han skal bare op hurtigst muligt, når Dumoulin har sluppet. Det kan han passende gøre sammen med de nævnte, i stedet for at bruge en masse ressourcer på, at stikke dem også.

Indtil Dumoulin er kørt agterud forudsætter jeg at Quintana, Pinot og Nibali (eller hvem der måtte have de ekstra kræfter - herunder Thomas), kan blive nogenlunde enige om at trykke den af sammen, og så måske først køre fra hinanden med en kilometer til mål for at se hvem der er stærkest.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Man må regne med at Dumoulin har lært lektien fra september 2015 og prøver at stoppe udbrudsforsøg fra Movistar. Så er han næsten halvvejs, antaget at hans egen form og holbarhed er som den skal være.


Men hvordan gør man lige det, når både kaptajnen og holdkammeraterne på det modsatte hold er stærkere i bjergene?
Silkeborg IF
annonce
0