Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Suaráz
@tobi

Den var ikke henvendt bestemt til dig, følte de fleste udråbte Aru til at være stærkest, bl.a. Bjarne Riis, som tydeligvis har et horn i siden på Sky. Nogle gange bliver det næsten pinligt at høre på ham. Eksempelvis sagde han sidste i slutningen af løbet, at han var sikker på Contador havde vundet hvis ikke han var udgået. Det er jo noget vås.
Skrevet af Halil
I forhold til den samlede sejr, så blev der besvaret spørgsmål idag. Froome, Aru, Bardet eller Uran vinder Touren i år.

Martin kunne også være der, men han har tabt for meget i dag. Han bør være bitter, da det var skide uheldigt, at han væltede idag og tabte lidt over et minut.

Mht. form, så virkede det til at Froome var stærkest idag og det kunne godt ligne, at han topper senere i år end set tidligere. Bardet og det stærke hold, ser spændende ud, men Bardet er allerede bagud med 51 sekunder. Aru og Fuglsang kan også lave tumult, men de kører fandme mærkeligt.

Edit: Så fatter jeg stadig ikke, at Mørkøv ikke kom med for Kristoff - det kunne godt betyde en etapesejr eller to, sådan som løbet udformer sig.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af NUFC Dinho
Vild etape med mange ofre. Synd for Porte, Barguil og Martin. Porte var selvfølgelig selv skyld i det og Barguil fik alligevel en del ud af hans fremragende indsats. Martin blev tilgengæld "snydt" for en oplagt etapesejr og 2. plads i klassementet, uden selv at have indflydelse på det.

Meget imponerende af Uran. Han lignede 3. stærkeste på stigningen og imponerende spurt i det store gear. I øvrigt imponerede kast til sidst efter Barguil faktisk var kommet forbi. Den timing var sgu næsten på Sagan niveau.

I øvrigt så må det efter i dag være klart, at Leth han skal langt væk, inden vi rammer finalen. Hans overblik er helt væk. Lad i stedet CAS komme tilbage i finalen. Så er der også en, der kan holde Rolf i ørerne, når han begynder at drage mærkelige konklusioner. Ufatteligt så mange, der "lod" sig falde tilbage i dag. CAS læser simpelthen løbet langt bedre og ville give et super modspil.
Klub top 3: Newcastle, Barcelona,............................... AB Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af Halil
CAS er virkelig god og teamet om formiddagen er meget solidt - det jeg har hørt, og det er ikke meget, har været meget faktuelt og interessant. CAS er knivskarp og oftest korrekt i sine analyser.

Der er det noget mere floskelland med Rolf og generelt er der alt for meget håb istedet for realisme ved eftermiddagsholdet.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Il_Preferito
Hvis Martinellis kommentarer efter gårsdagens etape er korrekte, regner man vist Fuglsang som hjælper på Astana.

Det kan selvfølgelig vise sig at være en helt ok beslutning, men i går var Fuglsang den stærkeste og Aru modarbejdede ham aktivt, ligesom han ikke kunne gøre noget i finalen, selvom Fuglsang ofrede sig for ham.

Det er sgu lidt ærgerligt, hvis Fuglsang skal ofre en topplacering i en eller anden taktisk manøvre, som Aru ikke kan gøre færdig alligevel.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Forlan21
Beslutninger på Astana flyver virkelig højre og venstre...

Fuglsang var ifølge mange, inkl. mig selv, stærkeste mand i går. En meget underlig spurt ødelagde etapesejren for ham.
At Aru prøvede at sætte de andre på bjerget mens Fuglsang lå 20-25 sek foran hælper heller ikke Fuglsangs chancer for en etapesejr..
Han var også den rytter som tog det største slæb på de sidste flade 13 km.

Og så syns jeg at det er mystik at Fuglsang forlængede lige inden touren, mens Aru´s fremtid på holdet er uvis..

Men Aru ligger selvfølgelig nummer 2 og er nærmest eneste reelle udfordrer til Froome, så hvis Fuglsang ikke skal være hjælperytter for ham i bjergene, så har han jo ingen. Astana´s hold er jeg i hvert fald ikke imponeret over.. Når feltet er nede på 40 mand i bjergene tvivler jeg på at der sidder mere end det to, måske en enkelt anden hvis Lutsenko/Zeitz/Valgren har dagen..
Skrevet af tobi
@Folk, der brokker sig over Astanas taktik

Hvordan adskiller det sig fra Movistars taktik de sidste to år?

I forhold til 2015 adskiller det sig på den måde, at Astana nu tilsyneladende gør det, alle ville have, at Movistar gjorde dengang, hvor Valverde absolut skulle ofre sig helt og holdent for Quintana, men hvor han i stedet til hele verdens vrede fastholdt sin tredjeplads og blev set som en stor skurk, fordi det forhindrede Quintana i at gå efter sejren. Men nu er det en dansker, der er i Valverdes rolle, og så er den slags selvfølgelig helt ok.

I forhold til sidste år er det nok mere den samme situation, bortset fra at Valverde tydeligvis var stærkere end Quintana, men alligevel skulle ofre sig. Sådan er jeg ikke sikker på, at Fuglsang/Aru-styrkeforholdet er.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg brokker mig ikke. Jeg giver udtryk for, det er rigtig ærgerligt, fordi Aru ikke kommer til at kunne gøre det færdigt. Og med det perspektiv, at Fuglsang om nogen har gjort sig fortjent til at køre sin chance i år.

Jeg mindes i øvrigt heller ikke at have kaldt specielt meget på, at din store kærlighed har skullet angribe de tidligere år, for så at sætte det op for Quintana.

De der undres/brokker sig, gør det vel netop med afsæt i styrkeforholdet mellem Aru og Fuglsang, der tipper til sidstnævntes fordel (jeg er med på, Aru ligger bedst til samlet) lige nu. Det har næppe været tilfældet mellem Valverde og Quintana de senere år.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Problemet for mig er sådan set heller ikke at man vælger at køre for Aru, men han behøver vel ikke ligefrem at køre sin holdkammerat ind. Jakob Fuglsang er jo en klasserytter at kunne spille ud, og der er altså kun 1:20 imellem Aru og Fuglsang. Så havde Fuglsang kunne holde sit 20-30 sekunders forspring på toppen og var blevet hentet af Bardet så virker det meget sandsynligt at de to var holdt til mål når det så kun var Froome og Uran der jagtede.

Så havde man set Fuglsang og Bardet vinde 30 sekunder og Aru ville fortsat ligge nr. 2. Men nu havde han så bare haft Jakob Fuglsang som realistisk medsammensvoren til at knække Froome. Som det er nu kan Froome være ligeglad med om Jakob kører fordi Jakob skal ud og hente rundt regnet 2:30 på Froome for at være en trussel, og i øvrigt velvidende at Aru nok skal sørge for at det ikke sker.

Aru skal gerne angribe, og gerne køre kontra, men han skal selvsagt ikke begynde at køre sin løjtnant ind. Så må taktikken jo laves om så Jakob i stedet låses fra at angribe. Det ville dog i min verden være en hovedløs taktik, eftersom Froome virker stærkest. Der er brug for at flest mulige kan angribe ham og tage tid på forskellige dage.
Silkeborg IF
Skrevet af Eskapisten
Så havde man set Fuglsang og Bardet vinde 30 sekunder og Aru ville fortsat ligge nr. 2.

Jeg er helt enig. Og oveniøbet havde Froome nok fået lov at bruge en del mere energi på at forfølge Bardet og Fuglsang - det kunne have kommet Astana til gode senere i løbet.

Det kan vel til dels forsvares, at Aru skal angribe Froome, mes Fuglsang er ude foran, hvis Aru mener, han kan sætte Froome. Men så skal han altså komme med mere end et halvforkølet forsøg, hvorefter han kun hænger på med det yderste af neglene. Han var åbentlyst presset i går, og han må have vist, at han ikke kunne sætte Froome.

Astana kunne have fået en etapesejr og to mand i spil til top tre i går. I stedet fik de vel nogenlunde status quo. Det er sgu rimeligt sløjt, hvad enten det er en taktisk beslutning eller Arus egen beslutning.

Skrevet af repos
I stedet fik de vel nogenlunde status quo.

Det er en stramning. Astana fik kørt Fuglsang frem i klassementet, og kom af med Quintana og Contador, mens Martin og Porte blev ofre på nedkørslen, vel at mærke på et tidspunkt, hvor Fuglsang førte an.

Internt på Astana er der vel ingen tvivl om, at Aru udelukkende køre for sig selv, og i den grad på sit instinkt.
Uanset gode ben eller ej, så tvivler jeg på, Aru på noget tidspunkt vil lade Fuglsang spille ud, og dermed kompromittere sig selv i det interne hierarki.
Fuglsang er desværre nok for meget holdets mand til at slå i bordet, og forlange et større fællesskab mod Froome.

I stedet fik Astana, helt vanvittigt, dannet alliance med Froome og mod Bardet i går.
Hvad fanden hjælper det at isolere Froome, når man alligevel går SKYs arbejde?

At Porte røg ud var et stort tab for løbet, og måden det skete på var frygtelig. Omvendt, så er Porte ikke min kop te, og han og Froome er for gode venner. Ærgerligt, at Martin røg med ned, for han er nok den blandt favoritterne, der mest en enten/eller-rytter.

Uran ser sgu spændende ud, og hvis man kan få Rolland til at glemme bjergtrøjen og etapesejre, så har han en solid hjælper her.

Hvad angår Rolf Sørensen, så kommenterer han ikke ud fra de faktiske begivenheder, men på sine egne forhåbninger. Det var helt tosset alt det lort, han fik lukket ud omkring udbryderne.
CAS er ganske enkelt et niveau over, og han er også langt tættere på rytterne i feltet, som han jo kender indgående.

I øvrigt kommer Michael Rasmussen med en ganske interessant kritik af Sunwebs kørsel, der efter hans mening kostede en etapesejr. Efter min mening var det også temmelig retarderet at ofre så meget for Matthews grønne chancer.

Endelig var det godt at se Roglic vise sig frem. Giv ham et par år eller tre, og så bliver han virkelig giftig. Han kommer til at vinde en GT.

Og så er der selvfølgelig bare at råbe Allez Bardet. Han skal blive ved med at angribe nedad. En ren nydelse.Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af qanatoli
Hvis man antager at Astanas mål er at vinde turen, og ikke primært at slå Froome så synes jeg ikke det var sp dumt det de lavede i går.

Vi ved Fulgsang ikke er god til at holde til mange accelerationer - så det er fint han kommer afsted, og kan følge med da Froome har taget over og sætter et konstant tempo.

Aru prøver at trække fri efter Fulgsang har gjort det - tja, mit bud er at de havde hentet ham alligevel, men hvis Aru var kommet op alene eller med Porte havde det jo været genialt.

De kører efter Bardet og hjælper Froome. Ja, men de tager også tid til andre, der måske bliver stærkere senere, så på dette tidspunkt i løbet synes jeg det er ok. Og med hviledag i dag tror jeg ikke det ville svække Froome mærkbart, hvis han selv skulle have gjort det.
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Jirya
SotD´s analyser skal tages med et gran salt - oftest noget værre vås. For selvfølgelig skulle Aru/Astana have vidst, at Daniel Martin og Porte styrtede, således, at kun Froome og Uran jagtede Fuglsang og Bardet.
Skrevet af repos
Hvis Astana vil vinde TdF, så skal Froome presses. Det kan ikke nytte at hjælpe ham med at køre Bardet ind. Og det så jo ikke lige frem ud til, at etapesejren var et tema, når man ser den håbløse kørsel i finalen, hvor Fuglsang agerer tog for Uran og Barguil.

Og så er det trættende at høre Dan Martins kritik af ruten. Stop dog det tuderi. Der er jo ingen, der tvinger ham til at sætte liv og lemmer på spil nedad. Men hvis man vil vinde, så skal man også kunne køre nedad.
Desuden er der en større risiko, når man vælger at placere sig bagest i gruppen.

Det er selvfølgelig synd for Porte, men også en håbløs kørefejl, hvor han slet slet ikke rammer linjen. Det er ingen tilfældighed, at han og G er ude, for de kører ikke godt nok nedad. Bare trist, at Pore blev alvorligt skadet.

Schleckbrødrende jamrede også hver gang, der skulle køres ned, hvor man jo, efter deres mening, skulle neutralisere løbet.

I stedet må man lette på kasketten for Bardet, der netop for presset sine konkurrenter. Ærgerligt, at Fuglsang havde problemer med forhjulet, for han og Bardet kunne måske have sluppet væk nedad. Så var de ikke blevet hentet igen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Jirya
Det nytter jo ikke det store at Froome presses en smule dagen før en hviledag, når man kan hente 25-30 sekunder på alle andre end Froome og Uran ved at bidrage.
Skrevet af Eskapisten
Det er en stramning. Astana fik kørt Fuglsang frem i klassementet, og kom af med Quintana og Contador, mens Martin og Porte blev ofre på nedkørslen, vel at mærke på et tidspunkt, hvor Fuglsang førte an.

Det kan du have ret i. Med status quo mener jeg egentlig ift. at vinde løbet. Hverken Aru eller Astana kom tættere på at vinde løbet i går.

Hvis man antager at Astanas mål er at vinde turen, og ikke primært at slå Froome så synes jeg ikke det var sp dumt det de lavede i går.

Hvis man antager, at Astanas mål er at vinde turen, må man nødvendigvis også antage, at man skal slå Froome. Det gør man alt andet lige bedre ved ikke at lave hans arbejde og ved at have to mand i spil til den endelige sejr. Det er muligt, Fuglsang var blevet hentet alligevel, men det er ligeså muligt, at han ikke var - og det bør ikke være Arus opgave at åbne det bal, der fører til, at Fuglsang bliver hentet. Han kunne være kørt kontra - det havde været acceptabelt.

Skrevet af repos
Det nytter jo ikke det store at Froome presses en smule dagen før en hviledag, når man kan hente 25-30 sekunder på alle andre end Froome og Uran ved at bidrage.

Froome skal da presses uanset hviledag eller ej. Han var isoleret, og tvunget til at tage affære i forhold til Bardet. Der burde Astana have været langt mere kyniske.

Når Froome er isoleret, skal han tvinges til at arbejde, og den chance forspildte man igår, og jeg er ikke sikker på, man ser lignende scenarie igen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Jirya
Du ville have ret, hvis Froome var eneste konkurrent. Det er han ikke. Quintana, Yates, Bennett og Martin jagtede bagfra, og hvis man ville vinde tid på dem blev man nødt til at bidrage til føringsarbejdet. Det havde været en anden situation, hvis de alle var samlet.

Det giver rationelt mere mening at tage 30-40 sekunder mere på Quintana, Yates og Daniel Martin end at lade Froome stege lidt forud for en hviledag. Taktikker er oftest afhængige af løbets situation, og man kan derfor ikke bare sige "Froome skal da presses uanset ..".
Skrevet af tobi
Væk fra Touren er der trist nyt i cykelsporten.

Adriano Malori har endegyldigt kastet håndklædet i ringen og stoppet sin karriere, da han ikke har lykkedes med at komme sig oven på sine traumatiske hjerneskader fra Tour de San Luis sidste år. Heldigvis er han kommet sig over skaderne i så stor grad, at han sagtens kan føre et normalt liv, men elitesport er desværre ikke muligt for ham at bedrive længere.

Edit: Det hører i øvrigt med til historien, at det i det hele taget er lidt af et medicinsk mirakel, at han overhovedet er kommet så langt med sin rehabilitering, som han er.
Skrevet af Halil
Michael Rasmussen gik lidt agurk over Froome fik hjælp overhovedet. Det kan man da godt forstå, men nu havde de endeligt fået smidt nogle meget farlige konkurrenter, så det er forståeligt, at alle havde en interesse i at få sat dem noget til vægs i klassementet.

Men det farlige er, at Froome er iblandt disse og han nu kan reducere sit fokus til 2-3 mand istedet for 5-7 mand. Her er Froome frygtelig god til at forsvare en føring.

Det er lidt en skam, at der er så mange klassementsfavoritter der er røget ud pga. Styrt, ligesom det er en skam at så mange topsprintere er røget ud af den ene eller anden grund.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
annonce
0