Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Som forventet er Uran igen et kedeligt bekendtskab. Han har jo tydeligvis kræfterne, men tør ikke. Det ville være glædeligt om han blev straffet ved at stole på sin enkeltstart, men han kan nok trods alt ikke køre langsommere end Bardet desværre kommer til at gøre.

Kæmpestor Tour fra Sunweb. Fire meget flotte etapesejre og to trøjer. De er Tourens hold i min bog.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af AHUJ
Froome har på ingen måde været suveræn. Stadig den tætteste sejr han har vundet, selvom han skulle tage over et minut på enkeltstarten til Bardet og Uran. Så kan det godt være, at vindermarginen bliver større, end da han vandt i 15´ foran Quintana, men der var sejren allerede sikret halvvejs gennem løbet.

Det åbner da på for endnu mere spænding næste år, hvor der godt kan blive et bredt favoritfelt.
YNWA
Skrevet af AHUJ
Som forventet er Uran igen et kedeligt bekendtskab. Han har jo tydeligvis kræfterne, men tør ikke.

Det var da netop tydeligt, at han ikke havde kræfterne. Umiddelbart vil jeg ikke tro, at han smider to sekunder til Bardet og Froome med vilje - og også undgår de fire bonussekunder. Hverken Bardet eller Uran kunne svare igen, da Froome angreb. Uran fik det så lukket efter den korte nedkørsel. Ganske klart at han ikke havde mere overskud, når han bliver sat før målstregen.
YNWA
Skrevet af medc
Hvad kunne det ikke være blevet til for Porte, hvis han ikke var udgået?...

Edit: Bardet må ærgre sig. Det er så små marginaler der gør, at han ikke vinder Touren. Var han blevet hentet på det flade efter Mont de Chat, hvis Froome ikke havde fået hjælp af Astana og Uran? Kunne han have fået mere tid på etapen han vandt, da Froome knækkede? Kørte han for sent på etapen, hvor Froome havde mekaniske problemer?
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Il_Preferito
Uran lukker hullet til Froome, da det begynder at gå opad igen.

To sekunder tabt eller ej, jeg synes han så ud til at sidde fint med hele vejen på stigningen. Der vil altid opstå de små huller på så stejl en afslutning.

Og han er altså pisse kedelig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Barguil er bare blevet stærkere og stærkere hele vejen igennem. Hans prioritering har i dén grad også båret frugt. Og det kunne ligeså vel være endt med 4 etapesejre for ham...

Jeg forstår ikke helt det her med Uran. Jo jo han kunne da godt have forsøgt et forkølet angreb, men hans afslutning viser jo at han ikke har mere at køre med. Normalvis vil han tage bonus sekunderne, i stedet ender han med at smide et sekund eller to.

Jeg er heller ikke helt på linje med at Landa ville have budt ham bedre op. Han får jo lov til at køre væk, lidt ligesom Barguil. Han er muligvis nok den næststærkeste eller lign., men han ville heller ikke have knækket Froome. De sidder alle på grænsen og kører så tæt.

Og så brækker jeg mig snart over Bjarne Riis. "Bardet må sidde med en dårlig smag i munden, han skulle have prøvet længere ude fra, der var noget at hente i dag"... det eneste Bardet kan smage er sgu da blod, hans ansigt var ved at vende ud på vrangen...

Jeg håber at Landa kører en fabelagtig enkeltstart og tager 2. pladsen. Han blev nr. 2 i de spanske mesterskaber hvis jeg ikke husker galt.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Dagen viser i øvrigt også hvor tæt løb der er om at være Tourens rytter.

Mine kandidater er Kwiatkowski, Barguil, Bling og Kittel. De to førstnævnte gjorde igen virkelig god reklame for sig selv, må man sige.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Sandersen
Jeg synes også godt, at Mathews kan nævnes i den sammenhæng
Skrevet af SotD
Enig. De to har kørt vanvittigt. Kittel var en skygge af sig selv... Jeg går efter en plads i kommentatorboksen næste år!
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Det var også derfor, jeg gjorde det.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Sandersen
Ha, den fangede jeg ikke lige! Men ellers enig, de har givet løbet meget!
Skrevet af Travel100
Alt er bare så indstuderet og planlagt med Froome. Men ja, havde marginalerne været imod Froome, på essentielle tidspunkter, så kunne det have været spændende på lørdag..
Skrevet af maarkap
Barguil er i hvert fald årets overraskelse for mig. Manden har kørt elendigt hele året og blevet sat i diverse løb, på de mindste bakker og så vinder han så flotte etaper, bjergtrøjen og en millimeter for at tage en ekstra etape. Den havde jeg sgu ikke set komme.

Ham og Kwiatkowski må kæmpe årets rytter. Kwiatkowski har jo været vanvittig.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Il_Preferito
Barguil blev 12 i Andalusien, otte i Paris-Nice, 16 i Pais Vasco og sekser i Fleche Wallonne, før han styrtede og brækkede hoften i Romandiet Rundt.

Ringere har han vist heller ikke været.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af maarkap
Overdrivelse fremmer forståelsen. Der er milevidt imellem at slutte bag Cink og Pieter Weening, og så nærmest være den bedste klatre i Touren. Hans hofte gør det kun mere overraskende. Jeg er imponeret, men også i den grad overrasket.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af NUFC Dinho
Hvorfor vil så mange gøre Landa til løbets stærkeste opad. Han har vel været tæt på niveau med de 3 andre i toppen, men hvornår skulle han have vist han var bedre. Havde han været så god, som mange vil gøre ham til, så havde han nok kørt mere end 10 sek. ind på Barguil, da han forsøgte sig i dag. På Mount du Chat blev han også sat og der nåede han vel ikke at føre inden. Bortset fra de meget stejle 300 meter, da Froome knækkede, så har han vel ikke vist sig stærkere end Froome på noget tidspunkt og han havde næppe fået de 2 "gratis" min., hvis han havde kørt mod Sky.
Klub top 3: Newcastle, Barcelona,............................... AB Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af Suaráz
Der har desværre aldrig været rigtig spænding om den gule trøje. På trods af, at Froome har været svagere end de andre år, og svagere end jeg havde troet. Den har desværre været afgjort siden 1. etape, hvor Froome tog ca. et minut på alle, inklusiv Porte. Porte ville derfor heller ikke være en kæmpe trussel, da han heller ikke virkede bedre end Froome, Urán, Bardet og Aru. I det hele taget var forskellene meget, meget små, ligesom sidste år. Det gør det sgu lidt kedeligere at se på, når folk kun sætter hinanden med 10-20 sekunder. En rytter som Meintjes er jo ikke mere end to minutter bag Froome, hvis man kun regner bjergetaperne med. Og han har jo absolut ingen chance for at vinde.

Men hvis Froome fortsætter sin "nedgang" kan næste år jo blive spændende. En Porte og Quintana i storform burde i hvert fald kunne true ham. Derudover bliver Dumoulin også ekstremt spændende. Det lader til, at folk er så lige i bjergene, at enkeltstarten er altafgørende.

Derudover vil jeg gerne give ruten lidt ros. Etapen til Chambéry, den korte, komprimerede Pyrenæetape og 17. etape var alle rigtig godt fundet på, og der er også et passende antal enkeltstartskilometer. Dog kunne én af sprinteretaperne med fordel have været byttet ud med en lang bjergetape med flere hårde bjerge a la 9. og 17. etape.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Og sp mangler der virkelig mellemetaper! Og så indfør bonussekunder i bonusspurterne som det var før i tiden, det vil kunne få folk til at angribe længere udefra.
Skrevet af Il_Preferito
Ruten har gjort præcis det, den er designet for at gøre: Sørge for, at spændingen i klassementet er (nogenlunde) intakt helt frem til de sidste dage.

Jeg synes, den har været kedelig. Man kan argumentere for, at vejr og vind kunne have peppet et par af de flade etaper op, men når vi efter 18 etaper har haft seks massespurter (og så tæller jeg ikke hverken Sagans eller Blings sejre med), er det for meget. Fair nok, at de selvfølgelig også skal have grund til at dukke op og at man har villet belønne Cavendish for mange års store Tour-øjeblikke, men det er mange etaper af den art og allesammen tidligt i løbet, hvor sprinterholdene sidder med alle kortene. Det er ærgerligt.

Bjergetaperne har egentligt været godt designet og har overordnet set givet godt cykelløb, men Team Skys styrke ødelægger alt initiativ og fjerner modet fra de folk, der ellers i år helt tydeligt har kunnet true Froome.

Jeg er meget uenig i, at det hele er kedeligere, når tidsforskellene er små. Det er noget mere interesssant end når Froome og Sky massakrerer løbet på første rigtige bjergetape og så ellers bare læner sig tilbage og kontrollerer i to uger. Hvis Dan Martin ikke var styrtet sammen med Porte, havde de sidste etaper været endnu bedre, når man ser hans kørelyst og styrke.

Som skrevet inden Tour-start: Froome vinder løbet, fordi han er stabil og fordi han har det bedste hold. Han har ikke længere overmenneskelig styrke (gad vide om det kommer i Vueltaen?), men han er hamrende solid og holdet har - på trods af tabet af G og Henaos helt enorme underpræstation - været godt skruet sammen. De har kørt klogt og har som sagt trynet de nærmeste konkurrenter til ikke at angribe med hele butikken på spil.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Overordnet har touren været næsten lige så kedelig som den plejer. Det har været tættere end sædvanligt og der har rutedesignet ramt meget godt, men det er som med Sagan og den grønne trøje. Der skal noget ekstremt til at ændre på tingene når et hold har 2-3 af de bedste 10 ryttere i løbet, til at hjælpe den bedste (eller som i Sagans tilfælde bare er den med afstand bedste).

Jeg synes AG2R har været herlige at følge, de har budt Sky op til dans og har haft held med det i glimt. Men der var som jeg ser det kun 4 skud i bøssen i år hvis man skulle have haft skovlen under Froome. Det var på Belle Filles, ned fra Mont du Chat, Peyragudes og så på de snørklede veje på 15 etape.

Froome får selv begrænset tabet på Belle Filles og der var Aru den eneste der kunne køre fra ham. Ned fra Mont du Chat fik Froome hjælp af Astana på det flade og styrtet der reelt ødelagde Martins chancer og fjernede den største rival. På Bales og Peyrasourde havde Sky tilstrækkeligt med hjælpere til at afholde de andre fra angreb og Froomes ben blev først "afsløret" i lufthavnen på Peyragudes. Der kan selvfølgelig tæskes meget halm på om det var procenterne til sidst eller han reelt ikke havde gode ben den dag. Det er ikke formålet med indlægget at åbne den igen. AG2R fik i en kombination af de små veje på 15 etape sat Sky skak og fik derefter lidt hjælp af en defekt, men med hjælp Kwiatkowski og et par spredte hjælpere sluttende med Landa fik Froome kontakt inden toppen og afblæst krisen. Uden panik vel og mærke.

Det er som jeg ser det de 4 momenter hvor der var antydninger af at noget kunne lade sig gøre, i forhold til at ryste tronen. Men det er som allerede skrevet blevet kontrolleret af enten Froome selv eller med hjælp fra sit hold (og Astana).

Om det havde været Uran eller Bardet der havde fået de 20-25 sek. på Belles Filles, havde ikke ændret på at Froome lukker den på enkeltstarten. Uran er knap så god som Rolf vil gøre ham og Bardet er tæt på chanceløs. Kun uheld kan tage det fra ham i år og det ønsker jeg trods alt ikke.

Hvis man kigger på ruten i år og arrangørene ønsker at fortsætte med at "modarbejde" Skys dominans er opskriften:
-flere små tekniske veje i Massif Central mfl.
-tekniske nedkørsler
-stejle afgørelser efter længere opkørsler
-begræns ITT og TTT kilometer

@pref

Interessant teori, det kunne godt være deres plan, at Froome ikke har peaket så voldsomt i Touren fordi han vil have Vueltaen også denne gang. Det må være lidt en øjenbæ for ham på hans palmaras.

... og hvis det så lykkedes kan det måske være vi ser ham i Giroen næste år, for på den måde at være regerende mester i alle 3 GTs. Selvom den teori er mere far-fetched. Men bare som afskedsgave til Contador.
annonce
0