Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Aka101
Søren Kragh Andersen kunne også køre opad i Vueltaen.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af repos
Helt enig. Han er også stærk, så det handler selvfølgelig om formen på tidspunktet.
Hvis vi har seks ryttere, så ville jeg vælge Fuglsang, Juul-Jensen, Jesper Hansen og Valgren som sikre kort. Så må Cort, Mads P og Søren Kragh afgøres på formen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Hjorten
@Algero

Meget interessant. Sjovt at rytterne/holdene på den måde kan diktere mediebilledet.
Men vil man ikke forholde sig kritisk til doping og til relevante sager så længe det er konstruktivt og dokumenteret?

F.eks. ved alle at Froome havde en for høj dosis i blodet i forhold til reglerne. Det forstår jeg ikke at Rolf som expert ikke vil/kan forholde sig til udover nu må vi se hvad der sker, han er ikke dømt endnu.

Man kan sagtens diskutere om man mener han skal stille op i Touren og om Sky burde trække ham. Det magter f.eks. Henrik Juhl - uden at det har kostet tv2 interviews med Sky og Froome.
Skrevet af repos
Der er vel ikke en sportsgren, hvor doping bliver og er blevet debatteret så meget, og hvor udøverne er blevet udspurgt om emnet.
Sammenlignet med andre sportsgrene, så har doping i den grad været eksponeret. Selvfølgelig har det relevans, men ingen sportsgren har vel gjort så meget for netop at bekæmpe og straffe synderne. At man i det vilde 90´ere og efterfølgende 00´ere ikke fik bremset det i tide, har nutidens ryttere vel i den grad hørt for.

Man kunne passende spørge, hvor samme kritiske tilgang er i langrend, atletik, tennis, fodbold etc, for man skal vel være temmelig naiv for at tro, at doping udelukkende er forbeholdt cykelsporten.

Og hvordan skulle Rolf Sørensen italesætte det under eksempelvis Flandern Rundt; "Stærk præstation af Mads Pedersen, men er det med rent mel i posen?" eller "Terpstra sætter Nibali, som Riis smed konkurrenterne på Hautacam"
Som Tv-seer og cykelsportsfan vil jeg fandme være træt af en jagt på netop den vinkel. Det hører sig, som andre nævner, mere dybdegående udsendelser til, og ikke i en direkte sending, hvor det igangværende løb skal kommenteres og analyseres.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Algero
Hjorten: Der er også forskel på størrelsesforholdet. TV2 er ganske vist stor i Danmark, men de er jo en meget lille, ubetydelig spiller på den store scene. Så Team Sky vil garanteret ikke en gang have hørt om Henrik Jul. Men du ser det tydeligt hos Cyclingnews, som jo har været meget kritiske. Der kan du se, hvordan Team Sky kan påvirke mediet så meget - konflikten var jo enorm under Touren sidste år (var det ikke der?). Hvis TV2 til DM sad og snakkede om doping i feltet, så ville de undergå den samme konflikt - for eksempel. Og det er virkelig ærgerligt, særligt når journalisters rolle er at afdække virkeligheden kritisk, nuanceret og ikke bevidst holde relevante sager ude af mediebilledet.
Skrevet af Hjorten
@repos - det er selvfølgelig ikke den vinkel med ubegrundede anklager jeg savner hos Rolf. Bare en stillingtagen til problemet og en anerkendelse af det overhovedet eksisterer. Det vil i mine øjne gøre ham endnu bedre og bidrage endnu mere til hans medvirken i både podcasts og på skærmen.Skrevet af hts
Verdensrekord af Australien i 4000 meter hold. 3.49!.
Nok godt for DK at de ikke var med til VM
Skrevet af SotD
Jeg ved ikke om Rolf har snakket om det, men de har da nævnt Froome sagen i et af de tidligere etapeløb der blev transmiteret. Det giver ikke megen mening at snakke om doping i et løb som Flandern Rundt. De ryttere er sikkert også dopet, men det er jo fortrinsvis klatrere og puncheurs der bliver busted, og ikke så meget sprintere og brostensryttere. Eller det er i hvert fald min opfattelse.

Når man ser ryttere der i selvlysende form indtager bjergetaper dag efter dag, som Ricco, Piepoli, Kohl etc. så bliver det selvfølgelig noget man ikke kan undlade at tænke på, og det bliver også debatteret når de bliver knaldet. Men det sker jo heldigvis sjældnere i dag end for 15-20 år siden.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Som du kan se, er jeg ikke den eneste, der forholder mig til (eller kender) de mekanismer, der er på spil journalister og cykelsporten imellem, Hjort.

Det har ikke så meget at gøre med hvad jeg godt kan lide, men snarere at det simpelthen er realiteterne.

For min skyld måtte Rolf Sørensen (og alle andre kommentatorer/journalister for den sags skyld) hellere end gerne forholde sig til dopingproblematik, verserende sager og sågar også rygter. Hvis du kigger min aktivitet i cykelrelaterede tråde her på bold igennem, tror jeg ret hurtigt, der danner sig et billede af, at jeg netop interesserer mig en hel del for den side af det hele.

Derfor opsøger jeg så også en del viden og meninger omkring det, hvilket måske er med til at gøre, at jeg ikke savner det fra Rolf og co. Men ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, er der absolut intet odiøst i, at Tv2 ikke gør en dyd ud af at tale om doping.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hjorten
Jeg er såmænd meget enig - jeg opsøger det selv i podcast, internationale sites osv. De gange jeg har hørt tv2s podcast har det bare frustreret mig at Rolf - hvilket var det jeg anfægtede - ikke vil forholde sig til dopingproblematikken og behandler emnet som om han selv var under anklage i 90´erne med en benægt benægt tilgang.

I det lys taber han bare værdi for mig som expert - men heldigvis har han mange andre kvaliteter og stor viden som gør at han stadig er et aktiv særligt på skærmen.
Skrevet af Mr_bum
Mon ikke det er en del af aftalen mellem Rolf og TV2, at han ikke vil gå dybere ind i den slags diskussioner. Jeg gider egentlig heller ikke høre ham gøre det.
Skrevet af Egos
Er nu godt tilfreds med at de ikke hele tiden snakker om det, man ser det jo for det sportslige og det er dræbende for lysten til at følge med, hvis dopingspøgelset hele tiden skal bringes på banen.
Skrevet af NickRomano
Det er dér da heller ingen, der skriver, at det skal.

Det fundamentalt interessante ved cykelsporten er i mine øjne, at det er den sport, som afspejler selve livet mest. Idet doping er en del af cykelsporten, og bestemt også en interessant og vægtig del heraf, skal dopingen da frem i lyset i den grad, som matcher problemstillingen og konsekvenserne af doping.

Når man på f.eks. TV2 viser adskillige forårsklassikere, burde der af og til være plads til at grave dybere i emnet.

Så interessante og vigtige er kilometerne mellem 177 og 154 i Gent Wevelgem altså heller ikke.....

En ordentlig, gennemarbejdet og konstruktiv analyse af dopingproblematikken bør altid have plads; og det bør cykelsporten også være i stand til at indse.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af tobi
Det er næppe noget seere belemres med i andre lande, og jeg kan virkelig heller ikke se, hvorfor de medier, der dækker sporten, skulle påkræves en evig diskussion heraf.

Ikke mindst når nu der netop er så mange andre platforme, hvor den slags diskussioner har sin rette plads.

Det er fint, at interesserede kan opstøve viden og rygter om nutidens formodede dopingsituation, men det bør ikke være noget, man skal påduttes i sendetiden.

Det er jo heller ikke sådan, at kommentatorer i sportsgrene som atletik (måske dog en smule), svømning, fodbold, basketball, amerikansk fodbold, langrend, skiskydning eller tennis snakker om dopingproblemerne i deres sportsgrene eller den fortielse, der hersker desangående. De kommentatorer vil sikkert direkte påstå, at der ikke er nogen, der doper sig i deres sportsgrene - der er cykelkommentatorer trods alt nærmere sandheden med mantraet, at "der altid er en idiot eller to, der har fingrene i kagedåsen".
Skrevet af mikem
Så nærmer vi os, det fantastiske løb Paris Roubaix (en forårsdag i helvede). Jeg kunne godt tænke mig at høre hvem folk har en fidus til? hvem er favoritten? kommer der igen en stor overaskelse?

Som regel har jeg altid en 2-3 ryttere man ville pege ud, og sige de er KLARE favoritter, men må sgu sige at efter løbet i søndags, tror jeg vi kan se et af de mest åbne Paris Roubaix i mange år! Der virker til at være et så højt generelt niveau hos mange af rytterne, at vi kan se rigtig mange få blod på tanden, og se at de rent faktisk har en chance for at få et flot resultat, i denne smukke klasiker.

Jeg ved godt i et løb som dette, bliver mange smidt af i løbet af de første 200 kilometer, grundet uheld og andet. Men uden de store uheld, har jeg meget svært ved at sætte mig en egentlig favorit i hovedet!

Så hvad tænker i? en af de typiske Sagan, Van avermaet, eller Quickstep? ;) Eller får vi måske et langt udbrud, lidt som vi så med Mads P?
Jeg har stor fidus til vores egen Cort, hvis han kører egen chance fra start af! Uanset hvad så håber jeg det bliver en lige så stor dansker dag som i Flandern, og at vi får et fedt løb i skærmen! Og så glæder jeg mig bare til at høre på Jørgen Leth igen!
Skrevet af mikem
Her er forresten et link til de interesserede, der ville have lidt mere kritisk "journalistik". Mener det er nummer 2, hvor de gennemgår sky sagen. Helt generelt går de som regel mere kritisk til værks overfor cykelsporten, og har tit nogen ret fede vinkler!

https://soundcloud.com/veloropa
Skrevet af Il_Preferito
Flot sejr til Roglic i Baskerlandet efter solid kørsel hele ugen. Han bliver farlig i alle ugelange løb, der indeholder en TT.

Og så ved jeg ikke om Tom Boonen er begyndt at kede sig eller om han sværger meget til at være Roger de Vlaeminck-superfan, men i hvert fald har han leveret kontroversiel udtalelse på kontroversiel udtalelse den sidste uges tid.

Først var han ude med riven i forhold til Sagan, så forsvarede han Team Sky og i dag får han så fortalt belgiske medier, at han er af den overbevisning at Cancellara havde en motor i cyklen, da han vandt Flandern i 2010.

Spændende om Cancellara reagerer på samme måde som da Phil Gaimons bog udkom.


Edit. Jeg ser, at han er forkert oversat (til både dansk og engelsk) og bare fortæller, det er svært at bevise om det er rigtigt eller forkert, ligesom det ikke er hans opgave at svare på det.

Noget mere uskyldigt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Jeg har set en fransk artikel, hvor det altså fremstår som om, han tror, Cancellara havde en motor i sin cykel.

Jeg vil ikke vurdere, at Feltet.dk´s oprindelige overskrift var så langt fra sandheden igen. Især ikke den oprindelige artikel - overskriften var måske lidt for klar i mælet.

Han har sagt, at han blev nummer to, og derfor burde han ikke være den, der siger, at det, der foregik, ikke var normalt. Men der er da en klar hentydning liggende.

Angående dagens løb, så håber jeg godt nok ikke, QuickStep vinder igen. Det er ved at være trættende. Jeg tror desværre, at Sagan er chanceløs.
Skrevet af repos
Årets endagsløb sammen med VM.

Er sgu spændt på de danske ryttere i dag, og ærgrer mig over, vi ikke har flere med. Havde gerne set Valgren i dag.

QS bliver vanskelige at hamle op med, og jeg har et godt øje til Stybar i dag.

Bortset fra 2016 har han ramt top seks samtlige fem gange, han har kørt løbet. Han er skræddersyet til løbet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
Problemet for Stybar er jo så, at han netop kører for QS. Han kunne være lækker at have som kaptajn for alle andre hold. Men pengene ville nok ikke nødvendigvis være bedre.
annonce
0