Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af AHUJ
Det må vel være i retning af Eg eller måske Vingegaard vi skal kigge. Uden jeg for alvor har styr på deres spidskompetencer.

Er Mikkel Bjerg for stor til at kunne køre klassement?

YNWA
Skrevet af tobi
Hvis man spørger en flamlænding, vil han sandsynligvis sige, at det er den største danske sejr siden februar :)

Fabelagtigt kørt af Valgren. Det var vildt, at han som den eneste kunne følge Valverde, Sagan og Alaphilippe, da Valverde gav los på Geulhemmerberg. Der blev sparket igennem, men Valgren lignede hele tiden en med overskud.

Og når nogen nu endelig skulle bryde mine forhåbninger om det helt store Sagan-/Valverde-showdown, så var det da altid noget, at det var Valgren.

Det løb har virkelig haft gavn af at fjerne Cauberg fra afslutningen. Igen i år var de sidste 40 kilometer ganske underholdende.

Det er vildt at tænke på, at Valgren indtil for 50 dage siden ikke havde vundet et professionelt løb uden for Danmark. Nu har han både Omloop og Amstel på sit cv. Føj for et forår. Fjerdebedst på WorldTouren, og kun målt på værdien af sejre ligger han vel treer efter Terpstra (E3 + Flandern) og Sagan (GW + Roubaix), men Valverde kommer forbi ham i løbet af ugen, når han for fjerde gang vinder Ardenner-doublen. Hold op hvor er han stærk i år. Han er jo heller ikke engang 38 endnu.
Skrevet af jomic...
AHUJ, vi må have en bedre kender på banen der. Jeg har ikke helt styr på hvem af de yngre der passer på profilen.
Skrevet af repos , moderator
Jesper Hansen er den fødte hjælperytter. Jeg kan ikke se ham køre top 10 i en GT. Han mangler både en enkeltstart samt lederegenskaber til at skulle køres for. Så medmindre han kan ramme det rigtige udbrud på en bjergetape i Vueltaen, så kommer det ikke til at ske.

Nicklas Eg og Vingegaard er i hvert de bedste bjergryttere i den nye generation, og sidstnævnte træder virkelig mange watt/kg.
Ellers kan Simon Andreasen smides i puljen, hvis han på et tidspunkt satser på landevejen.

Det største danske talent er i min bog Julius Johansen. Han er formentlig ikke GT-materiale, men han kommer til at vinde mange løb. Allerede nu kører han fine resultater hjem som blot 18-årig. Han bliver vanvittig, hvis han føres rigtigt frem. Jeg forestiller mig samtlige WT-hold, står klar med kontrakt til ham, når han ønsker at tage springet.

Men ellers er det jo bare at sætte sig godt til rette foran skærmen de næste 10-15 år, for der kommer mange danske sejre. Og mon ikke også vi i den periode får en dansk verdensmester på landevejen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Algero
Jesper Hansen er en ny CAS. Han mangler den sidste kvalitet til at kunne gøre det godt. Hvis man endelig skal håbe på noget, er en etapesejr i Tour de Suisse eller lignende måske det mest realistiske.

Mikkel Bjerg er for stor til at køre klassement. Det kommer han aldrig til at kunne. Til gengæld bliver han et monster på en enkeltstart, og ellers er det i klassikerne, han skal gøre sig. Nok primært på brosten, men han evner til dels også at køre op ad korte stigninger.

Niklas Eg er et vanvittig stort talent, og han havde kunnet gøre det helt store, hvis det ikke var for hans sygdom nogle år tilbage. Han kan dog sagtens komme til at køre med de store, og han har også en habil enkeltstart. Det er endnu for tidligt helt at sige, hvordan han ender, men skal det være nogen, skal det være ham.

Jonas Vingegaard kører godt opad, men han kommer ikke til at blive GT-rytter.
Skrevet af UdAfBusken
Er Mikkel Bjerg for stor til at kunne køre klassement?


Det vil jeg tro. Det er selvfølgelig umuligt at forudsige, men han er ret stor (listet som 191 cm på holdets hjemmeside), og han har ikke for alvor vist evner opad på noget tidspunkt. Bedste sammenligningsgrundlag er vel sådan en som Tony Martin, som dog alligevel havde vist en god portion klatrerpotentiale tidligt i karrieren (bl.a. en samlet andenplads i Tour de l´Avenir).

På den anden side er der ryttere som Dumoulin og selvfølgelig Bradley Wiggins som det ekstreme eksempel, som har haft succes med transformationen fra tt-specialist til klassementsrytter. Dumoulin har selvfølgelig altid været ret alsidig, men havde aldrig rigtig vist noget i de høje bjerge før 2015.

Jeg missede desværre løbet i går. Sindssygt flot af Valgren og sikke et fantastisk forår, han har haft.

Fuglsang så også rigtig god ud. Han kan blive farlig på søndag, selvom det formentlig kun er de sekundære placeringer, der er tilbage at kæmpe om.
Skrevet af Eskapisten
Fuglsang så også rigtig god ud. Han kan blive farlig på søndag, selvom det formentlig kun er de sekundære placeringer, der er tilbage at kæmpe om.

Fordi Valverde er selvskrevet som vinder? Jeg syntes, at Fuglsang lignede i går ligende en rytter, der godt kan udfordre Valverde på søndag.
Skrevet af SotD
Jeg har svært ved at se Fuglsang præstere bedre end 5, max, i Fleche og LBL. Han havde alvorlige problemer med at få rumpen med over, da 8 mands gruppen blev etableret, og det vel egentlig på den mest sammenlignelige bakke.

At han siden hen viste stor diesel og et fint forsøg taler selvfølgelig op, men jeg kan ikke se ham lave et forsvindings nummer, og han slår ganske enkelt ikke de allerbedste på de høje procenter når der bliver lukket op.

Omkring Jesper Hansen så synes jeg det er for tidligt at afskrive ham som potentiel top 10 rytter. Jeg er enig i, at han er mere hjælper end kaptajn, men det er jo ikke ensbetydende med at top 10´er urealistisk. Mange hjælpere har landet 7-10 pladser i Grand Tours, hvorfor skulle han være anderledes? Bevares, hans enkeltstartspræstationer udelukker ham fra at blive en top 5 rytter, men ofte er der jo flere minutter imellem længere nede hvorfor han måske kun mister 1-2 positioner på sin enkeltstart over 21 dage. Mange af de andre ligger jo heller ikke og kører top 20 på de 30-40km lange enkeltstarter.

Jeg synes hans udvikling ser meget støt ud, og at han kører top 10 i et ugelangt WT løb allerede i denne sæson, synes jeg taler meget for, at det også er en mulighed i Giro/Vuelta om 1 1/2 - 2 år. Om det så er som løjtnant eller kaptajn ved jeg ikke.

Fremtiden er ikke så åbenlys for klatrerne, men det synes jeg egentlig heller ikke fortiden var. Rytterne dukker op lidt ud af ingenting når det kommer til de store bjerge. Og udover Riis og Rasmussen har vi ret beset ikke haft en bedre top 10 mulighed i de seneste 20-25 år end Fuglsang og dernæst Hansen. Han er vel pt. på niveau med ryttere som CAS, Claus Michael Møller og måske Nicki Sørensen da han var bedst, og lige tanden under Bo Hamburger (som vel var bedre i klassikerne).

Jeg ser absolut ingen grund til at Jesper Hansen ikke skulle kunne fortsætte med at vokse de næste 5-8 år, og ende i mindst én GT top 10. Han er jo, omvendt Fuglsang, ikke på sit bedste endnu. Jakob har måske 3 år på top niveau hvis vi strammer realismen lidt.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Afslutningen i Liege er som skræddersyet til Valverde, og Movistar vil få langt lettere ved at holde samling i det løb. De store spørgsmål er, hvordan fordelingen ser ud efter La Redoute. Det har ganske givet været skuffende for Movistar, at Valverde blev isoleret i går. Det gjorde sig dog gældende for samtlige favoritterne, og det udnyttede Astana.
Valverde skal i hvert fald isoleres og presses udefra, og én væsentligt forskel er altså, at Sagan ikke er med.
Ingen af de to gad slæbe den anden med i en spurt igår. Havde Sagan ikke siddet der i går, havde Valverde nok ikke tøvet i samme grad.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af repos , moderator
Med Valgrens sejr i går sneg Danmark sig med i top 10, der giver otte ryttere til VM.
Og i Frankrig fik kontinentalrytterne også skrabet en del points hjem ved igen i år at dominere kraftigt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg skal lige hurtigt tjekke en ting: Ham der Fuglsang, der ikke slår de bedste på de stejle procenter, er det den samme, der i Dauphine var med Porte og Froome på Mont du Chat, der stiger 10,3% i snit?

Og som var med Porte hjem på Alpen dagen efter?

Og som parkerede Daniel Martin på Solaison (9,2%) dagen derefter?

Og som i form har kørt top 10 i både Fleche og Liege tidligere?

Jeg siger ikke, han vinder, for hele feltet får hænderne fulde med Valverde både på onsdag og søndag, men med det han viste i går, hvor han både angreb flere gange i finalen og trak for Valgren, har jeg svært ved at se, han ikke skulle være en kandidat til et godt resultat.

Især fordi det vel kun er Valverde og måske Alaphilippe, der med ´garanti´ er ham overlegen. Wellens virkede tom i går, Kwiatek var væk, Gilbert har ikke ramt formen, Dan Martin har ikke kunnet træde en bule i en blød hat i månedsvis og sådan kan vi blive ved.

Jeg synes spillet om podiet ser helt åbent ud og det kan ligeså godt blive Fuglsang som alle mulige andre. Og at han ikke skulle kunne være med de bedste opad og på stejle procenter er i hvert fald ikke rigtigt.

I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Eskapisten
Jeg synes spillet om podiet ser helt åbent ud og det kan ligeså godt blive Fuglsang som alle mulige andre. Og at han ikke skulle kunne være med de bedste opad og på stejle procenter er i hvert fald ikke rigtigt.

Jeg er helt enig. Fuglsang skal selvfølglig fri af Valverde for at kunne vinde, men det skal de vel stort set alle sammen. Og som du selv skriver, lignede ingen af de øvrige ryttere i går, at de var væsentlig bedre kørende end Fuglsang.

Jeg har svært ved at se Fuglsang præstere bedre end 5, max, i Fleche og LBL. Han havde alvorlige problemer med at få rumpen med over, da 8 mands gruppen blev etableret, og det vel egentlig på den mest sammenlignelige bakke.

Da 8 mandsgruppen bliver etableret, sidder Fuglsang relativt langt nede i positionerne, og man kan se, at han ret hurtigt kører efter. Som jeg ser det ud fa klippet her, er han sat, fordi rytterne foran ham ikke holder hjul. Men jeg mener da, han holder kæden stram og kører nogenlunde lige op med Valverdegruppen, så han kan komme op, da der bliver samling foran - i modsætning til de resterende ryttere i den oprindelige gruppe:

http://www.steephill.tv/players/720/twitter/?title=13+km+to+go:+Valverde+attacks,+splitting+the+lead+group&dashboard=amstel-gold-race&id=flobikes/status/985532233237835777&yr=2018

Og så hører det vel også med til historien, at Fuglsang havde haft et par stik forinden og at Fuglsang bliver bedre, når løbet er hårdere.

Edit: Til gengæld er jeg helt med på, at han nok ikke kan vinde onsdag. Men det er jo også ved at være fem år siden, at Valverde ikke har vundet her.
Skrevet af Barbuti
Hvor var det vildt.

2 danske ryttere på samme hold, der kører lige op med stjerner som Valverde, Alaphillippe og Sagan og har det fornødne overskud og coolness til at sætte dem taktisk skakmat også. Det er jo ren Riis/Rolf fra Ariostea tiden.

Da Valverde rykker 12 km før mål sidder Valgren der bare som en cool killer. Han ser jo dårligt ubesværet ud. Da man så umiddelbart efter ser Fuglen køre sig op alene, tænker man bare.."fuck, den vinder vi sgu!". Og det gjorde vi så. Fedt!

Og her tvivlede jeg nogle få sider tilbage på hvorvidt vi kunne holde dampen oppe i Adennerne. Høh, jeg ligner jo en idiot nu.

L-B-L er jo en noget anden skæring og de senere år har løbet spændings-og udviklingsmæssigt været en skygge af sig selv. 50 mand ind i Ans og så ellers bakkespurt. Det er Astana nødt til at komme i forkøbet, hvis de to danskere skal have en chance, og det gælder vel egentligt også alle andre hold end Movistar (Quickstep kan vel ikke forvente at JA slår AV i en spurt..?)

"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af jomic...
Har Valgren ikke også kontraktudløb i år? Fucking maskine han var igår, at parkere de navne på vejen. Den bliver dyr for Astana. Deres trumfkort må være danskerbasen og Lars Michaelsen.

Jeg har stadig svært ved at få armene ned, Fuglens form lovede også godt, meget stabilt han lukkede det hul til fronten efter at have siddet lidt dårligt/uheldigt. Det er sgu svært ikke at gå med lidt drømme til på søndag. Vi er jo slet ikke forvent med den slags resultater og forkælelse, det er jo ikke ligefrem fordi der er blevet fedtet med spændingen i år. Det er smukke underholdende løb.

Onsdag bliver afgjort på Muur de Huy, men forhåbentlig kan LBL træde lidt ud af sin egen skygge i år. Rent underholdningsmæssigt vil det være lidt antiklimatisk hvis det bliver en kopi af de sidste 2-3 år.

Chapeau til dansk cykling.
Skrevet af Il_Preferito
Jo, Valgrens nuværende kontrakt udløber i år.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Aka101
Det gik også halvgodt for Astana i Tour of the Alpes i går. 2 mand i top 2 og like 5 mand i top 12-13 stykker.

Kun Froome fra Sky med i første gruppe.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af SotD
Jeg skal lige hurtigt tjekke en ting: Ham der Fuglsang, der ikke slår de bedste på de stejle procenter, er det den samme, der i Dauphine var med Porte og Froome på Mont du Chat, der stiger 10,3% i snit?


Ja. Mener du da, at etapen med Mont du Chat er specielt sammenlignelig med Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege? Mont du Chat etapen var en klassiske bjergetape midt i et etapeløb, det rummede 145km samlet etape, og Mont du Chat udgør/udgjorde 16km af det. De bedste puncheurs (måske med undtagelse af Dan Martin) var endvidere ikke med i løbet - eller gjorde sig ikke forhåbninger om et resultat da det jo var en bjergetape, og ikke en bakket klassiker.

Så når jeg snakker "de bedste", i forbindelse med FW og LBL, hvorfor tænker du så i den sammenhæng Froome og Porte? Måske husker jeg forkert, men mindes ikke at nogen af de to har kørt fænomenale FW og LBL.

Og som var med Porte hjem på Alpen dagen efter?


Igen, har jeg svært ved at spotte sammenligneligheden. Den nævnte etape var om muligt, endnu mere en decideret bjergetape.

Der var ingen etaper i det løb der var sammenligneligt med de to tilbageværende ardennerløb.

Og som parkerede Daniel Martin på Solaison (9,2%) dagen derefter?


Igen, temmelig usammenligneligt løb, etape og setup. Det der var imponerende var vel nærmere at Dan Martin kørte fra Bardet, Froome og Porte snarere end, at Fuglsang slog Martin på en bjergetape.

Og som i form har kørt top 10 i både Fleche og Liege tidligere?

Jeg siger ikke, han vinder, for hele feltet får hænderne fulde med Valverde både på onsdag og søndag, men med det han viste i går, hvor han både angreb flere gange i finalen og trak for Valgren, har jeg svært ved at se, han ikke skulle være en kandidat til et godt resultat.

Især fordi det vel kun er Valverde og måske Alaphilippe, der med ´garanti´ er ham overlegen. Wellens virkede tom i går, Kwiatek var væk, Gilbert har ikke ramt formen, Dan Martin har ikke kunnet træde en bule i en blød hat i månedsvis og sådan kan vi blive ved.


Tja, der er stor forskel på at køre top 10 og så på at være i spil til sejren eller podiet for den sags skyld. Jeg siger, at jeg tror han maksimalt kører 5-10. Ikke, at han sejler ud i ingenting. Netop det, at han endnu ikke har knækket nøden med at køre bedre end 8 i FW og 9 LBL (på efterhånden en del forsøg) synes jeg da netop taler for min pointe.

Han har endnu til gode at slå ryttere som Valverde, Alaphilippe, Albasini, Vuillermoz, Henao osv. i den type løb. Ryttere som Teuns, Kwiatkowski, Bardet, Wellens, Poels, Martin (i form), Matthews og Yates er selvsagt også på hans niveau i ardennerløb. Kan han slå dem, så skal han nok være fint tilfreds. Dertil skal han så plukke yderligere én af de fem førstnævnte for at køre en 5. plads hjem. Det anser jeg ikke som værende sandsynligt.

Flere af de nævnte ryttere har fordelen af, at deres acceleration hurtigt kan skabe/lukke et hul, og det viser sig jo gang på gang, at være af større værdi en at kunne mase med de andre i et sejt tempo. Fuglsang skal være decideret bedre end de andre for at slå dem, fordi han ikke kan slå hullet når der køres fuld finale. Det kræver, at de andre accepterer at han går væk, eller er uenige om hvem der skal lukke hullet. Dertil tror jeg han er for stor en trussel.

Jeg synes spillet om podiet ser helt åbent ud og det kan ligeså godt blive Fuglsang som alle mulige andre. Og at han ikke skulle kunne være med de bedste opad og på stejle procenter er i hvert fald ikke rigtigt.


Det er meget muligt. Men det er i hvert fald ikke noget du har sået begrundet tvivl om med dine fremhævede Dauphine eksempler, som falder totalt uden for kategori. Det nytter jo heller ikke noget at pege på Bardet som en realistisk Paris-Roubaix vinder fordi han blev nr. 2 i Strade Bianche. Og det ville endda være et bedre sammenligningsgrundlag.

Det eneste tidspunkt i karrieren hvor Jakob Fuglsang har leveret en top 5 i et sammenligneligt løb er ved OL i Rio. Der findes ikke ÉT eneste andet eksempel. I hvert fald ikke hvor de stærkeste modstandere også har været til stede, og i nogenlunde kampform.

Jeg lægger mig fladt ned hvis han ender med at køre på podiet i et af de to kommende ardennerløb. Og bliver også voldsomt overrasket hvis han ender i top 5. Omvendt bliver jeg skuffet hvis han ikke kører top 10 i dem begge.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Det gik også halvgodt for Astana i Tour of the Alpes i går. 2 mand i top 2 og like 5 mand i top 12-13 stykker.


Jan Hirt er ved at køre sig i form, kunne jeg se af resultatlisten. Jeg ved ikke om han skal køre Giro igen i år, men hvis han skal, kan jeg godt forestille mig at han bliver en kandidat til 5-7. pladsen. Måske endda mere. Han er forsvundet under radaren siden Giro´en sidste år.

Miguel Angel Lopez er også så småt ved at komme tilbage mod noget der ligner et lille peak. Er han Giro kaptaj i år?
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Fuglsang har ikke et punch som de oplagte favoritter, og derfor skal han angribe løbet anderledes. Jeg har ham heller ikke i top 5 i hverken FW eller LBL. Fuglsangs dieselmotor skal arbejder langt udefra, og i LBL skal han afsted på toppen af La Redoute, hvor favoritterne formentlig vil kigge på hinanden og gøre status.
Alternativt skal han køre længere udefra.

I FW bliver det et slag på Muren, og her blæser afslutterne afsted. Baseret på form og afslutning må det være Valverde, Alaphilippe og Teuns, der er de største favoritter.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Han har endnu til gode at slå ryttere som Valverde, Alaphilippe, Albasini, Vuillermoz, Henao osv. i den type løb. Ryttere som Teuns, Kwiatkowski, Bardet, Wellens, Poels, Martin (i form), Matthews og Yates er selvsagt også på hans niveau i ardennerløb.

Jeg syntes, at Amstel viste, at Fuglsang pt. er på niveau med Valverde og Alaphilippe (bortset fra afslutningen, naturligvis). Kwiatkowski og Teuns gjorde heller ikke rigtigt noget for at overbevise mig om, at de er bedre kørende end Fuglsang pt. Særligt ikke i et endnu hårdere løb.

Jeg synes også, at løbet viste, at Fuglsang er over Wellens og Poels pt. Matthews og Martin er vel ikke rigtigt i form, så vidt jeg har forstået.Og Albasini, Henao, Vuillermoz har (mig bekendt - men jeg er ikke altid lige opdateret, så ret mig gerne) vist noget videre so far i sæsonen.

Så altså historisk set forstår jeg din gennemgang. Men hvis jeg ser på den nuværende form, synes jeg, det ser godt ud for Fuglen.

Har du iøvrigt overset mit indlæg? Eller er du blot ikke nået dertil endnu?
annonce
0