Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af NickRomano
Ja, mit bedste bud på en TDF-vinder.

Det er ræsonnabelt at mene, at Fuglsang måske mistimede formen sidste år og måske allerede toppede i Dauphine - jeg ved det ikke, og det gør andre heller ikke, men så skal man nok ikke skrive, at det havde været noget andet, hvis Fuglsang havde kunnet følge Bernal og Roglic opad i et løb i april.

For hvis man fokuserer på at ramme den helt rigtige form til TDF, er det vel ikke afgørende, at man ikke er helt på spidsen i april.

For du forholder dig jo netop til betydningen af timing af form.

Dauphine er det uigendrivelige bevis på, at der IKKE ALTID er nogen, der er bedre end Fuglsang opad.

Kan han ramme det moment på det rigtige tidspunkt, er han akkurat et lige så godt bud på TDF som andre favoritter.

I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af tobi
Fuglsang har to peaks i sin formkurve i år; Ardennerne og Touren. Det må også betyde, at han er ved topformen nu, men jeg har dog set ham citeret for, at han er en anelse tungere nu, end han vil være i Touren, så det kan være rigtigt nok.

At man kan have en 33-årig rytter, der aldrig har formået at køre i en top 5 i en Grand Tour, og som aldrig - ud over i ét eneste løb - har vist sig stærkere end resten af favoritterne, der er i spil til Tour-sejren, går dog langt over min forstand, og jeg tør vædde på, at der ikke er en eneste i hele verden, der ikke er dansker, som vil sige det samme.

Man kan selvfølgelig sige, at Richie Porte kun en gang er blevet nummer 5 i en GT (og aldrig bedre), og at han så heller ikke skulle kunne nævnes som favorit til Touren, men forskellen er jo netop, at han massevis af gange har vist sig at have et topniveau, der kan overgå alles. At han så sikkert har tabt 10 minutter, når niende etape er kørt, er en anden sag og grunden til, at han aldrig kommer til at vinde Touren.

Skrevet af Barbuti
Men hvis Fuglen toppede for tidligt sidste år så kurven kulminerede med DL, mens resten af feltet brugte det som sidste forberedelse til Touren (og IKE toppede for tidligt), er det vel ikke en gangbar sammenligning?

Fugslang skal ikke slå et favoritfelt, der ikke helt topper, men slå dem mens både han selv og konkurrenterne topper. Det er forskellen.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af NickRomano
Hvad kan være rigtigt nok ?

Hvis Fuglsang har to formkurvetoppe til og med Touren, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at formtoppene er lige høje, hvilket du også selv bekræfter med bemærkningen om Fuglsangs i Ardennerne for høje vægt.

Uran og Bardet blev 2. og 3. i 2017-Tourenm, men er ikke ryttere, hvis resultatlister bugner af Grand Tour-topresultater. Kunne de, kan tidligere Grand Tour-resultater ikke bruges som målestok for Fuglsangs muligheder.

Odds-selskabernes; og det ikke kun DANSKE Danske Spil, odds på Fuglsang efter Dauphine tyder ellers på, at Fuglsang også hos dem var en af favoritterne.

Det var sidste år, ja, men når han kunne figurere som en af favoritterne sidste år, kan han vel også køre sig til samme position i de kommende måneder op til Touren.

Men det er egentlig heller ikke det væsentlige, som i stedet er, at Fuglsang over en bred kam har forbedret sig - og det fokuserede medierne også massivt på sidste sommer, og ligeledes hos Astana har bragt sig i en forbedret position, og yderligere lader til at være skarp også i år, samt givetvis har løftet sig mentalt ved at have prøvet at vinde.

Derudover kan Froome få startforbud, mens du selv udelukker Porte som vinder, hvorved favoritfeltet er indsnævret massivt.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af tobi
Hvis man sammenligner Fuglsang med Valverde, så er der vel ikke en eneste egenskab, hvor man vil mene, Fuglsang er bedre - men der er stadig ingen, der nævner Valverde som favorit til Touren.

Og så giver det da slet ikke mening at nævne Fuglsang (medmindre man selvfølgelig er uenig med mit statement vedrørende sammenligningen af de to).

Det, jeg mente, du havde ret i, var, at man ikke kunne bruge Romandiet-præstationen som en fuldstændig troværdig udmåling af Fuglsangs relative styrke på grund af en vægt, der angiveligt er en anelse højere end under Touren.
Skrevet af repos
Fuglsang sparkede sig ind blandt outsiderne til TdF sidste år, men favorit havde jeg ham godt nok heller ikke til. Om han toppede i Dauphiné er svært at sige, men en sejr der var vel ret beset mere værd end en top 10 i TdF.
Fuglsang så godt ud, og lå jo fint til, da han udgik. Han havde problemer i en eksplosiv finale, men på den efterfølgende bjergetape kørte han stærkt, men Aru kørte til gengæld håbløst, og fik spoleret en lovende situation.

Heldigvis for Fuglsang er Aru fortid på Astana, for det var en gevaldig hæmsko, at Aru pludselig skulle kære TdF. Aru er en blændende rytter, men han kører på sit instinkt, og en delt kaptajnrolle var nok ikke lige Arus kop te.

Mht. TdF i år, så er det vel mere åbent end nogensinde. Froome, hvis han overhovedet kommer til at køre, skal først igennem Giroen, og uanset om han vinder den eller ej, så kommer han til TdF i en helt anden tilstand end tidligere.

Ruten i år ser fantastisk ud. Holdtidskørslen er tilbage. Der er brosten, som kan smadre det hele. Sidste gang, der var brosten med vandt Nibali etapen og hele løbet. I Alperne er der en monsteretape, hvor Madeleine er med igen, hvor Glandon/Croix de Fer skal køres fra den modbydelige nordside, og hvor man slutter op af Alpen.
Nå ja, så har man også lige smidt Lacets de Montvernier ind her. Fed stigning.

Der er den korte etape på 65 km. i Pyrenæerne, hvor tidsgrænsen for alvor skal testes.
Og så er der Mur de Bretagne, der giver en indikation af, hvor favoritterne står.

Enkeltstarten er på 31 km. i bakket terræn, så det er begrænset, hvor meget specialisterne kan afgøre her.

Ruten er lavet til Bardet, og hvis AG2R kan få sammensat et hold, der også kan køre en nogenlunde holdtidskørsel, så bliver han voldsom.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Jeg er enig i, at det er en fed rute, men jeg vil mene, det er på trods af en holdtidskørsel. Det er en latterlig disciplin, der kun tjener det formål at hæmme de klassementryttere, der kører på svagere hold (hvilket de så rigeligt bliver i løbet generelt).

Og Nibali vandt hverken etape eller noget som helst, sidst der var brosten, og han vandt heller ikke etapen i 2014 - han og Fuglsang vandt dog masser af tid på de øvrige klassementsryttere.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Det ændrer dog ikke på at Fuglsang, Nibali og så selvfølgelig Lars Boom var de klart stærkeste sidst der seriøst var brosten på plakaten.
Skrevet af tobi
Ja, Cancellara og Sagan var nok også på niveau, men de blev bremset ganske gevaldigt, da Kwiatkowski (som også var med fremme) punkterede og fyldte hele vejen, indtil de tre var kørt afgørende væk.

Men klart, det var imponerende af Nibali og Fuglsang, og det bliver spændende at se dem i år.
Skrevet af Eskapisten
Fuglsang har to peaks i sin formkurve i år; Ardennerne og Touren. Det må også betyde, at han er ved topformen nu, men jeg har dog set ham citeret for, at han er en anelse tungere nu, end han vil være i Touren, så det kan være rigtigt nok.

Fuglsang har vist selv udtalt, at formen sådan set har peaket, og at den allerede er på vej ned. Så det har selvfølgelig betydning for hans præstation på fredagens enkeltstart.

Holdtidskørsel, få deciderede enkeltstartskm og brosten kan alt sammen tale til Fuglsangs fordel i årets tour. Han er i mijn bog også ganske langt fra at være favorit til andet end en top 10 placering eller det sædvanlige styrt, der ødelægger det hele. Men kan han finde nogenlunde samme niveau som sidste sommer, er han vel outsider til podiet. Og der kan ske meget i en tour uden nogen naturlig patron. Jeg ser ikke lige frem Bardet diktere løbet.
Skrevet af XorpiZ
Men kan han finde nogenlunde samme niveau som sidste sommer, er han vel outsider til podiet. Og der kan ske meget i en tour uden nogen naturlig patron. Jeg ser ikke lige frem Bardet diktere løbet.


Froome er vel stadig med, er han ikke? Jeg kan ikke forestille mig, at de nægter ham at deltage, på trods af den verserende sag.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af Mr_bum
@ZorpiZ

Der skulle efter sigende komme en afgørelse i Froome-sagen efter Giroen, men før Touren.
Skrevet af XorpiZ
Ja, det kunne jeg se. Spændende om de tør dømme ham. Hvis han slipper for straf, så tror jeg der kommer til at være en voldsom reaktion, når vi rammer Frankrig til sommer. Han er jo i forvejen ikke den allermest populære rytter i feltet.
Haderslev FK - 1992 HFK Sønderjylland - 2000 SønderjyskE - 2004
Skrevet af repos
My bad. Nibali vandt selvfølgelig ikke etapen, men grundlagde sejren der. Både pga konkurrenters uheld og Fuglsangs enorme hjælp.

Jeg har vist heller ikke påstået, at Bardets skulle diktere løbet. Blot at ruten er skræddersyet til ham. To korte enkeltstarter, hvoraf den ene er en holdtidskørsel (jeg er heller ikke umiddelbart fan af den disciplin), men kan nu godt lide, vi får hele paletten med. Hellere det end to længere enkeltstarter.

De kan nu sagtens nægte Froome at deltager. Det anser jeg bestemt ikke som usandsynligt. Det er elendigt, det skal tage så lang tid at sagsbehandle. Det er et klokkeklart brud på reglerne, så han skal selvfølgelig have karantæne.

Jeg ser dog gerne de bedste ryttere til TdF, og dermed også Froome. Jeg tror dog klart mest på de ryttere, der ikke har kørt Giroen. Froome, Dumoulin og Aru skal i hvert fald restituere virkelig godt for at vinde TdF.

Quintana er fornuftigt nok undladt Giroen, for sidste år var han en skændsel i TdF. Jeg bliver aldrig fan af ham. Kedelig rytter, og hvis han pas var et andet en colombiansk, ville Leth heller ikke bryde sig om ham.

Uran tror jeg ramte noget særligt sidste år, som han ikke kan gentage.

Det er nok naivt at tro, at Porte kan gøre 3 uger uden at vælte, men skulle det på mirakuløs vis lykkes, står han stærkt.

Kommer Movistar væltende med både Quintana, Valverde og Landa, så kan de virkelig få sat tryk på i bjergene.

Bardet har dog den største stjerne i min bog. Nok mest af alt hjertet, der taler. En fransk klatrer som vinder af TdF vil bare være noget særligt.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg har (desværre) Nibali som den største favorit lige nu, men det bliver svært at hamle op med Movistar, for de kommer netop med Quintana, Valverde og Landa - og har for et par dage siden også inkluderet Marc Soler i deres bruttotrup.

Jeg synes også Quintana er kedelig, men med til det regnestykke hører også, at han har kørt de sidste mange Grand Tours i træk og derfor helt naturligt har været hæmmet/træt. Det sagt, håber jeg ikke han vinder.

Hvis man har et hjerte, der ikke siger Bardet, skal man selvsagt have det tjekket. Han er en ægte cykelrytter.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Eskapisten
Tour de France værner jo traditionelt noget mere om løbets ry end andre løb. Tour de France kan ikke nægte Froome at stille op, men de kan ligge et ganske massivt pres på Sky for ikke at udtage ham. Det så vi både med Operation Puerto, hvor rytterne blev trukket fra touren på baggrund af rygter og medfølgende pres fra tourledelsen, ligesom vi så det, dag Rabobank blev presset til at hive Rasmussen ud af touren.

Hvis en rytter er dårlig publicity for touren, gør man meget for, at han ikke skal køre. Jeg tror, Froome vil være dårlig publicity for touren, uanset udfaldet af sagen. Så jeg tror ikke, han stiller til start.

Og selv hvis han gør, kommer han fra Giroen. Som Repos er inde på, er det bestemt ikke en fordel. I nyere tid er det kun Indurain og Pantani, der har formået at lave den famøse double. Og Froome skal nok grave dybt i posen med marginal gains, hvis han skal lave den. Medmindre han selvfølgelig slet ikke er i form til Giroen. Men det tvivler jeg alligevel på.

Og slutteligt tror jeg ikke nødvendigvis, at Froome ønsker at køre touren i år. Hans popularitet på de franske landeveje er jo ikke stor i forvejen, og den er nok ikke blevet større med den verserende sag.

Prioriterer Nibali touren i år? For så er de åbentlyse favoritter vel Bardet, Porte, Nibli, Quintana/Valverde/Landa. Her er ryttere som Fuglsang, Dan Martin og så videre jo ikke sat fuldstændigt til vægs.

Edit - jeg kan så se, at Nibali stiler efter touren.
Skrevet af NickRomano
@ tobi

"Hvis man sammenligner Fuglsang med Valverde, så er der vel ikke en eneste egenskab, hvor man vil mene, Fuglsang er bedre - men der er stadig ingen, der nævner Valverde som favorit til Touren."

Nej, for Valverde kører på samme hold som Quintana og Landa, og skal dermed - før han overhovedet kan gøre sig sine overvejelser om, hvordan han kan vinde Touren - opnå at være Movistars kaptajn i løbet.

Det er en "egenskab", der taler voldsomt ned....i forh. til Fuglsang, og løbet i det hele taget.
I´ll protect you from the hooded claw, keep the vampires from your door, when the chips are down, I´ll be around.
Skrevet af tobi
Men mon ikke det løser sig efter ni etaper? Der er flere etaper, hvor han kan køre sig til bonussekunder, og på brostenene burde det gå ham langt, langt bedre end de to andre.

Så har han sandsynligvis et forspring, når bjergene nås, og der skal han selvfølgelig have benene. Og om han har det er svært at sige af flere årsager. For det første er det ved at være længe siden, han sidst har kørt en Grand Tour, og for det andet kunne det tænkes, at han planlægger sæsonen efter VM, så han måske ikke vil toppe i Touren (når Valverde ikke topper er han dog stadig meget, meget god).
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Vil nu mene at Fuglsang er bedre i de helt høje bjerge og på brosten end Valverde..
Skrevet af tobi
Valverde, der var med blandt de helt store kanoner i finalen af Dwars door Vlaanderen i år?

Den er vel uafgjort.

I de helt høje bjerge har Valverde vist langt mere end Fuglsang, og hvis man kigger på dette forår, har han smadret al modstand i Abu Dhabi og Catalonien med to fingre i næsen. Han har været decideret vanvittig og langt bedre end Fuglsang.

Men det behøver ikke nødvendigvis være samme billede i Touren, det er rigtigt.
annonce
0