Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af jomic...
Jeg tror vi kommer til at se Asgreen dække udbrud af fra km 0, hvorefter han holder dem der så kører i kort snor hele dagen, når de er hentet splitter han feltet over et par pavéer og når feltet er mørt triller han alene ind på Velodromen. I hørte det her først.

Jeg tror det står mellem GvA, Sagan og Naesen, med Van Aert og Kristoff som outsidere. Det er sådan en god feltet.dk taktik nu vi er ved det, alle nævnt ingen glemt.
Skrevet af repos , moderator
Jeg er i hvert fald spændt på at DQS´ taktik. Stybar virker til at have toppet formmæssigt. Gilbert har været syg, og så er Lampaert bedste bud. Asgreens får formentlig en lidt friere rolle end, han var tiltænkt i Flandern, så mon ikke Declerq, Keisse og Senechal bruges før Asgreen.

Trek er jeg også spændt på. På papiret ser det fornuftigt ud med Stuyven, Degenkolb og Mads P. Problemet var, at alle tre ikke sad med i finalen i Flandern, hvilket var en enorm skuffelse.

Det samme gælder for SKY, der, udover Van Baarle, ingenting ramte i Flandern.

Der bliver vild kamp for at ramme morgenudbruddet, og den første time bliver vild. Udover kontinentalholdene er der virkelig mange hold, der har interesse i at ramme udbruddet; og formentlig også med ret stærke ryttere.
Hold som Astana, Sunweb, Dimension og Movistar skal i hvert fald smide stærke folk afsted tidligt, hvis de skal have håb om at sidde i finalen.

Vejrudsigten siger en blandet omgang med mulighed for regn.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af hårdtype
@Jomic

Det ser lidt fjollet ud når ham Emil fra feltet.dk nævner 20-30 ryttere men til hans forsvar er han aldrig bleg for at nævne hans 1-2 favoritter til løbet hvor dem med færre stjerner så nærmere er kandidater til podiet, top 10 osv. Jeg synes man må give ham kredit for en detaljeret analyse og overvejelse i stedet for bare at nævne en favorit mere eller mindre på baggrund af navnet som de fleste tv-kommentatorer ville gøre. Man kan være enig eller uenig med ham men jeg har i hvert fald ikke set andre danske eksperter som har samme evne til at forudse et løbs gang både på forhånd og under løbet.

Han har så på ingen måde den samme indsigt i hvor tingene foregår i feltet, bag facaden på holdene osv. da han ikke er tidligere rytter, ds eller lignende og heller ikke har interne kilder men det lægger han jo heller ikke skjul på.
Skrevet af AHUJ
Er der ikke en god chance for, at favoritterne kommer til at sidde alene uden hjælperyttere, når der bliver åbnet op, som vi også så i Flandern? - hvilket vil gøre chancerne større for, at en outsider kan køre væk, mens favoritterne vil kigge på hinanden uden at være villige til at tage fronten? Måske allerede efter mons-pevele eller hvis favoritterne ikke kan lave en stor nok udskilning så sent som efter champin-pevele og L´Arbre.
YNWA
Skrevet af jomic...
@hårdtype

Jo, det er jo smag og behag, jeg finder tit artiklerne for lange og forstår ikke at alle der tilnærmelsesvis er favoritter skal have 5 linjer. Men generelt er jeg vild med den detaljerede gennemgang af ruterne der tit er med, særligt i løbene hvor ruten ændres markant år for år. Så jeg scroller bare favoritlisterne over.

@repos

Jeg tænkte det samme, Stybar ligner en formkurve på retur og Senechal kommer ind i stedet for Jungels. Alle dine argumenter og Asgreens Flandern peger på at han er løjtnant søndag. Det kunne meget vel være Lampaert og Asgreen der er de "sidste". Hvilket hvis du havde spurgt mig for 14 dage siden, næppe havde været et bud jeg havde taget voldsomt seriøst, omend selvfølgelig ønsket.

Jeg er uenig omkring Degenkolb, Flandern er ikke hans kop te og jeg så det egentlig som positivt at han sad med så længe. Jeg tror nu nok han skal være der søndag, men jeg håber ikke på en gentagelse af 2015, for det var det kedeligste Roubaix i al den tid jeg har fulgt løbet. Nej, så hellere en 2001 udgave hvor man ikke kunne kende rytterne for bar mudder og Servais Knaven rullede først over stregen på Velodromen.

Valgren er udover lillebror Kragh heller ikke på startlisten. Men lad os endelig få et par danskere i morgenknækket, det har virket fint to ud af de sidste 3 år. Her tænker jeg på Haymans sejr og Dilliers andenplads.

Van der Poel vandt i øvrigt sprinten i Tour de Sarthe idag, men vi har jo heldigvis et stærkt profileret Delko Marseille til start i stedet. Selvom man næppe kan klandre ASO, da den beslutning er truffet for måneder siden.
Skrevet af UdAfBusken
Van der Poels hold havde eftersigende faktisk fået en invitation til at køre på søndag, men de afslog pga. Van der Poels satsning på Amstel Gold Race i stedet. De ærgrer sig sikkert en smule nu, men det er vel nok de færreste, som havde forudset, at han allerede i år ville være en af topfavoritterne i både Flandern og Roubaix.
Skrevet af jomic...
Det var jeg ikke klar over UAB, i det tilfælde er det jo holdets helt egen sag. Man må håbe for dem at han kan holde formen, hvilket jo normalt er svært eller i hvert fald et sjældent syn at der peakes både under Flandern, PR og Ardennerne. Selvom Valgren gjorde det sidste år.
Skrevet af tobi
Det er næppe et problem for van der Poel. Som cross-rytter er han jo altid i topform i alle vintermånederne alligevel. Han virker ikke rigtigt som en type, der bruger det der pjat med at peake på noget tidspunkt.

Han får vel næsten svært ved ikke at vinde Brabantse Pijl (men med Wellens, Colbrelli, Bettiol blandt flere andre interessante til start, er det dog ikke en givet sag.

I Baskerlandet Rundt i dag var der et stort styrt, hvor både Alaphilippe og Kwiatkowski begge så ganske medtagne ud. De missede i hvert fald enhver chance for klassement i løbet, men det så ud til, at de begge klarede sig uden brud, så forhåbentlig misser de ikke Ardennerne.
Skrevet af SotD
Flot sejr af Fabio Jakobsen. 22 år... Den mand bliver rigtig god. Han går lidt under radaren synes jeg fordi der er så mange andre virkelig store talenter, men ham her kunne altså blive en af de helt store.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Det var i hvert fald overbevisende i går. EBH så stærk ud, og det lover da godt for DD på søndag, hvor han er bedste kort. Måske det kan lykkes dem at lave en top 30-placering.

På søndag må danskerne gerne bryde deres dårlige traditioner i PR. Det er egentlig underligt, at danske ryttere har så få topplaceringer i PR. Et løb i et terræn, der ligner det danske bør egentlig være guf for danske ryttere.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af AHUJ
Hvordan vil i vurdere Valgren, Søren Kragh, Asgreen og Mads P., når de er bedst i forhold til Matti, da han var bedst?
YNWA
Skrevet af repos , moderator
Valgren på top er bedre end Matti nogensinde var. De tre andre bliver også bedre.
Matti på toppen var en klog rytter, hvilket han gang på gang viste til VM.
Han manglede dogi den grad motoren, som de førnævnte alle har. Derfor vandt han heller aldrig et af de helt store løb.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af AHUJ
Tak for svar. :)
YNWA
Skrevet af SotD
Det kombineret med hans ringe evne til at holde sig på cyklen/holde sig skadesfri, var klar medvirkende til at det aldrig for alvor blev helt godt. Jeg synes dog bestemt han havde pakken til mere end han opnåede. Og så ringe var motoren altså heller ikke...

Jeg er dog ikke så skråsikker i min sag omkring hvorvidt de tre andre bliver bedre. Jeg er helt med på at Valgrens topniveau er højere end Mattis, og jeg kan nok også godt æde Søren Kragh i dén sammenhæng, men jeg synes dog at det er for tidligt at konkludere at Asgreen og M. Pedersen kan overgå Matti Breschel. Så fantastiske resultater har de heller ikke på CV´et, foruden deres 2. plads i Flandern - Som jeg i øvrigt synes at Matti matcher med hhv. sølv og bronze ved VM - og rigeligt trumfer med bl.a. etapesejr i Vuelta a España, Katalonien, Schweiz Rundt, Burgos, Luxembourg og samlet sejr i Dwaars Door Vlaanderen.

Han har også kontinuerligt fine resultater i store løb.
9, 14, 15, 20 Paris Roubaix
7, 9, 15 Flandern Rundt
11, 12, 12 Milano San Remo
12 Clasica San Sebastian
7 E3 Prijs Vlaanderen
3, 8, 13 Gent Wevelgem
9 Vattenfall Cyclassics
6 E3 Harelbeke
+ sejre i Post Danmark Rundt

Både Asgreen og Mads P. har selvfølgelig ganske mange år at løbe på til at overgå de resultater, men at tage det som en selvfølge at de overgår Matti synes jeg er, at underminere hans karriere - eller voldsomt overvurdere sandsynligheden for stor succes hos de to.

Mads Pedersen har, groft sagt følgende resultater:

Etapesejr i Tour of Norway, et dansk mesterskab, sejr(e) i Post Danmark Rundt foruden hans helt store resultater sejre i Eurometropole, 2. plads i Flandern og 5. plads i Dwaars Door Vlaanderen som er i sammenlignelig målestok med Matti Breschels resultater (med forbehold for at have glemt noget åbenlyst). Kasper Asgreen har, af gode grunde, "kun" sin 2. plads i Flandern Rundt der kan matche Matti.

Jeg håber afgjort at der er sandhed i den påstand, men jeg tror ganske enkelt ikke at alle fire får en bedre karriere end Matti Breschel. Det ville være meget banebrydende hvis vi pludselig havde så mange store navne.
Silkeborg IF
Skrevet af AHUJ
Takker. :)

Nu ved i helt sikkert mere om det, end jeg gør. Men kan Asgreen og Mads P. ikke ´bare´ have ramt en super dag, hvor de samtidig også ramte et godt udbrud i Flandern - som de kan få svært ved at gentage, hvis de sidder med i favoritfeltet. Breschel lavede vel primært sine resultater ved at sidde med favoritterne så langt som muligt, eller er det helt forkert husket?

Det sagt, så håber jeg også, at de alle bliver bedre, end Matti var. Så er der fire danske ryttere, som kan vinde de helt store endagsløb. :)
YNWA
Skrevet af repos , moderator
Breschel har fine resultater, og jeg var nok en anelse negativ i mit syn på ham. Jeg mener bare, han har fået alt for lidt ud sit potentiale. Skader har helt afgjort sin del af skylden, men han har haft alle forudsætninger for at levere bedre resultater end de, ganske vist flotte resultater, han har opnået.
Han er en klog rytter, hurtig på stregen og selvfølgelig med en bedre motor, end jeg gav udtryk for.

En overgang blev han kørt i stilling som det nye klassikerhåb, og den rolle kunne han desværre ikke løfte. Selv om placeringerne har været hæderlige, så er historien også, at han aldrig for alvor har siddet med i finalerne.
Ved VM har han til gengæld leveret, og han var så tæt på guldet i Geelong.

Af de fire ryttere, der sammenlignes med, så stikker Valgren ud. Han har allerede store resultater, og han har alle forudsætninger for at få flere klassikersejre, vinde WT-etaper og præstere ved VM. Hans største mangel er en hurtig afslutning.

Fælles for de øvrige tre er, at de er gode tempoeryttere. Alle tre kan brænde en stærk enkeltstart af, og alle tre har leveret fantatiske resultater tidligt i karrieren. Søren Kragh har afslutterevner, og skal nok vinde sine sejre i store løb.
Mads P. og Asgreen skal selvfølgelig bevise sig endnu mere, men når bliver toer i Flandern, så har man allerede slået sit navn fast. Asgreen har vel den største motor af dem alle, og vel også det største udviklingspotentiale. Hans kørsel ved VM var blændende, og her havde man, ligesom i Flandern, fornemmelsen af, han kunne sidde ude en hel dag uden at gå kold.

Jeg vil også gerne tilføje Magnus Cort til listen, for han er vel den nuværende rytter, der minder mest om Matti på toppen. God i finalerne, men knap så god undervejs i løbene. Til gengæld har han en resultatliste, der matcher Mattis. Tre sejre på GT-etaper er ret vildt, og Brian Holm har ham jo som sit bedste bud på en dansk verdensmester. En titel, han var milimeter fra i Bergen, for hvis ikke Bettiol havde ofret sig for Trentin, så var Cort nok kørt hjem dengang.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Kasper Asgreen har, af gode grunde, "kun" sin 2. plads i Flandern Rundt der kan matche Matti.

Jeg er egentlig ganske enig i din pointe, SotD, men Asgreen er jo også verdensmester i holdenkelstart. Det kan vel også matche Mattis resultater.
Skrevet af repos , moderator
Det er Søren Kragh også. Dog ikke en titel, der for alvor batter, når palmares skal gøres op. Sejre i holdtidskørsler er en lidt diffus størrelse.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Det er jeg med på, repos. Men når man sammenligner med palmares, der inkluderer:

9, 14, 15, 20 Paris Roubaix
7, 9, 15 Flandern Rundt
11, 12, 12 Milano San Remo
12 Clasica San Sebastian
7 E3 Prijs Vlaanderen
3, 8, 13 Gent Wevelgem
9 Vattenfall Cyclassics
6 E3 Harelbeke

... Altså en masse sekundære planceringer, så syntes jeg alligevel, at en Verdensmestertitel er værd at medtage. Uagtet, at det er i holdtidskørsel.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg synes slet ikke, at man kan sammenligne en sejr i holdløb med individuelle præstationer, uagtet at det er et verdensmesterskab (selvom det da helt sikkert er flot at være en del af). En sejr på en holdtidskørsel i Touren tæller jo heller ikke tilnærmelsesvis lige så meget som en individuel etapesejr for den enkelte rytter.

Matti Breschels største problem er vel, at han i sin bedste periode på Saxo Bank spillede andenviolin for Fabian Cancellara, og efter skiftet til Rabobank, hvor han havde haft bedre muligheder for at køre sin egen chance, ødelagde styrt og skader desværre det meste. Valgrens forår i 2018 overgår klart, hvad Breschel opnåede i forårsklassikerne. Til gengæld har Matti i kraft af sin hurtighed flere etapesejre rundt omkring, blandt andet i Vueltaen, og selvfølgelig tre podieplaceringer ved VM.

Søren Kragh kommer helt sikkert også til at overgå Breschel, medmindre noget går helt galt for ham, da han bare er en langt mere komplet rytter. Jeg håber bare, at han snart for lov til at køre en klassikerkampagne, hvor styrt og sygdom ikke kommer til at ødelægge det for ham, for han er virkelig et stort talent.
annonce
0