Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Eskapisten
En sejr på en holdtidskørsel i Touren tæller jo heller ikke tilnærmelsesvis lige så meget som en individuel etapesejr for den enkelte rytter.

Men det er jo så heller ikke det, jeg skriver. Derimod skriver jeg, at jeg tænker, det bør tælle for mere end eksempelvis en 6. plads i E3 Harelbeke en 7. plads i E3 Prijs Vlaanderen, en 9. plads i Vattenfall Cyclassics eller for den sags skyld placeringer uden for top 10 i monumenterne.

Er den sejr i VM i holdtidskørsel virkeligt ikke mere værd end de nævnte placeringer?Det er muligt, du/i har ret, men så syntes jeg alligevel, at den disciplin er overraksende ligegyldig.
Skrevet af jomic...
I kan afgøre det efter NPM metoden hvor i tager gennemsnittet af scorede UCI/PCS point sammenholdt med placeringerne i de givne løb og gennemsnitsstyrken i feltet.
Skrevet af SotD
Jeg synes holdtidskørsler er en disciplin for sig selv. Det handler i høj grad om holdet - og måske 1 eller to helt store motorer. Jeg synes heller ikke det batter det helt store at være en del af det bedstplacerede hold i Tour de France.

Cykling er en holdsport, bevares, men den er alligevel så individuelt fokuseret at jeg ikke synes man kan sammenligne holdpræstationer med individuelle. Mit bud er, at du kan finde en rigtig fin portion ligegyldige ryttere med TTT sejre/VM/OL medaljer. I min bog er det så tæt på ligegyldigt som det kan blive.
Silkeborg IF
Skrevet af Eskapisten
Mit bud er også, at du kan finde relativt mange ligegyldige ryttere med en 6. plads i E3 Harelbeke en 7. plads i E3 Prijs Vlaanderen, en 9. plads i Vattenfall Cyclassics eller for den sags skyld placeringer uden for top 10 i monumenterne.

Jeg er helt med på, at vi taler om en anden diciplin. Jeg synes bare, at negleringen er ekstrem.
Skrevet af SotD
Det er jeg ikke uenig i. Det var for (som jeg også skrev i indlægget) at skitsere kontinuiteten i de her relativt set fine/hæderlige resultater.
Silkeborg IF
Skrevet af Eskapisten
Jeg er da enige i, at der er værdi i kontinuerligt fine placeringer. Jeg må nok bare leve i forundring over, at man kan udelade et hvilket som helst verdensmesterskab fra en palmares sammenligning, der tæller en masse selundære placeringer.
Skrevet af repos
Enig i, at Breschels sekundære placeringer i løb som Vattenfall etc er ligegyldige. Det er ikke noget, der batter i den store sammenhæng.
Jeg vil huske Breschel som en mesterskabsrytter, der med en 2., 3. og 4. plads er tidernes bedste danske landevejsrytter i den sammenhæng.
Hans største sejr derudover er i Dwars Door Vlanderen, som vel i bedste fald er en semiklassiker.

Holdtidskørslen er, som nævnt, en diffus størrelse, og jeg er enig med Sotd i, at den ikke rangerer højt. En individuel sejr vil altid være rangere højere medmindre, der, groft sagt, er tale om et gadeløb.
En 2. plads i Flandern er f.eks. en langt langt større karriereåbning end et VM i TTT.

Efter en række magre år, så er dansk cykelsport tilbage på et niveau med de glade 90´ere. Der er godt nok ikke en potentiel GT-vinder i mængden, men der er i hvert fald
4-5 ryttere, der har potentialet til at vinde en klassiker. Valgren har allerede vundet en, men også Søren Kragh, Mads P., Fuglsang og Cort har i hvert fald kapaciteten. Og efter i søndags må Asgreen også medregnes.
Jeg kunne også godt tænke mig at se Alexander Kamp på et højere niveau. Han er en pissedygtig cykelrytter, og jeg begriber simpelthen ikke, at et WT-hold ikke har hentet ham forlængst. Hans resultater er dog nok for svingende, men i topform er han fandme giftig.

Det var så ryttere med vinderpotentiale. Derudover har vi Mørkøv, der vel efterhånden er feltets bedste lead-out. Han er vild, og kunne sagtens sidde med i finaler, hvis han fik sin egen chance. Christopher Juul er lidt i samme båd, men hentede en smuk sejr i Schweiz sidste år. Mads Würtz og Jesper Hansen har nok ramt loftet, og Lasse Norman har stadig banen som prioritet. Mikkel Honore kører lige nu pænt i Baskerlandet, og ellers vrimler det med unge WT-ryttere, som Eg, Gregaard, Byrial, Casper P., Asbjørn Kragh og Vingegaard.

Desuden har vi jo flere enormt store ryttere på vej; Julius Johansen bliver et bæst, Mikkel Bjerg er allerede enormt god, Norsgaard har en kæmpemotor, og så har William Blume Levy lige vundet i Flandern.
Fødekæden ser fornuftig ud, men der skal også køres stærkt, hvis man de næste år skal hamle op med Mathieu Van der Poel, Pogacar, Bernal, Evenepoel m.fl.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(412118201009)
repos´ glimrende oversigt, illustrerer at det kommende årti næsten uundgåeligt bliver ensbetydende med et massivt dansk aftryk.

Om potentialet ville forløses bedre, hvis Riis stadig havde et hold i sværvægtsklassen, er naturligvis svært at sige.


Omvendt, kan orgiet af store talenter, sætte sig positivt i flere aspekter, i form af øget tilgang til sporten, flere og større sponsorater, og dermed bedre vilkår på en række områder.

Uanset hvad, er det lidt svært at fastholde pessimismen.
FREM for alt
Skrevet af Dopermann
"Mit bud er, at du kan finde en rigtig fin portion ligegyldige ryttere med TTT sejre/VM/OL medaljer. I min bog er det så tæt på ligegyldigt som det kan blive".

Det tror jeg ikke du kan, kigger man på de ryttere, der har taget medaljer, ved VM, TTT køres ikke til OL, så er det altså de helt store ryttere.

Jeg er helt enig i, at en sejr i holdtidskørsel, ikke er på højde med en individuel sejr, men at kalde det tæt på ligegyldigt, er helt ved siden af.

Har man fulgt cykelsporten tæt, så ved man, at TTT er noget af det ypperste, som findes inden for cykling, man kan ikke bare sætte et hold, med et par gode motorer, og tro man vinder, det kræver træning, at kunne køre en super TTT.
AFC ABOVE ALL FC Barcelona Juventus Ajax Sympatiserer med: BM, Dortmund, Napoli, Benfica, Leeds og The Crazy Gang
Skrevet af tobi
Jeg ved nu ikke, hvorfor det skulle være noget af det ypperste inden for cykling (jeg er måske ikke helt familiær med tillægsordet yppert), men det er klart, at hvis man har været på et vindende seks-mandshold ved VM, så er man dælme ikke en ligegyldig rytter, og det er langt fra så ligegyldigt, som det kan blive.

Man er til gengæld bestemt heller ikke en ligegyldig rytter, hvis man kører top 10 i E3 eller Omloop. Der bliver altså ikke givet nogen gratis billetter til toppen i de to løb.
Skrevet af Barbuti
Fedt cykelløb i Baskerlandet hvor Fuglsang i hopla sammen med Ion Izaguirre, Yates og UAE har sat Bora gevaldigt under pres...
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Barbuti
Iøvrigt lovende kørsel af Vingegaard, der sidder i gruppen med Buchmann...
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Algero
Repos. Du glemmer også Andreas Stokbro. Han har i øvrigt lige vundet u23-udgaven af Flandern Rundt.
Skrevet af SotD
For helvede hvor er det dumt, at de ikke får guidet Buchmann rigtigt. Godt nok for Fuglsang selvfølgelig, men det er da godt nok "skønne spildte kræfter" som Rolf Sørensen ville have sagt.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Det må virkelig være en drøm, der gik i opfyldelse for Ion Izagirre der. Tre gange har han været på podiet i hjemlandets største løb, og jeg troede egentlig aldrig, niveauet ville være til faktisk at vinde det.

Men han har kørt fornemt i denne uge og også været lidt heldig med andres uheld, og dermed har baskerne deres første hjemlige sejrherre i 16 år, mens Astana vinder deres niende etapeløb i sæsonen (og vi er ikke engang nået midten af april). Det tal er så sindssygt, at det er svært at begribe.

Imponerende kørsel igen af Fuglsang også, der dog var meget, meget heldig med at lande på podiet. Det var godt nok synd for Buchmann, men mon ikke også det har været hans egen uopmærksomhed? Mollema, Landa og Carthy vidste jo godt, hvad vej de skulle.

Og smukt af Vingegaard, der formåede at holde Buchmann-gruppen hele vejen. Han blev faktisk kortvarigt sat på den sidste knold, men efter at Landa og Nieve var blevet kørt ind igen gik det heldigvis nok i stå, til at han kunne komme med op. Fedt med en ny dansk klatrer.

Han er dog to år ældre end Pogacar...
Skrevet af Mr_bum
Det var lidt en kryptisk finale, som Rolf også ville have sagt.

Men tillykke til Izagirre, selvom han naturligvis burde have vundet i en orange trøje.


Kamp fik understreget sin gode form ved at tage både etapesejr og førertrøje i Frankrig, så en ganske pæn dag for dansk cykelsport.
Skrevet af Barbuti
Nå, kommissærerne har givet Buchmann den endelige tredjeplads foran Fuglen.
Den synes jeg godt man kan diskutere.

At han så fortjente den, er en helt anden sag.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Forlan21
Feltet.dk skriver at han har fået 2. pladsen hvilket er helt skørt..

Af hvad jeg lige husker har de givet han 24 sek og han mistede 12 sek på at køre forkert hvis man ser på Mollemas tid. Nu ender han så 9 sek foran Dan Martin.. Lidt synd for D. Martin.

Hvis de havde givet han 3. pladsen kunne man måske forstå lidt at det, men det her virker da vanvittig dumt...
Løbsledelsen har nok også syntes at han kørte et fremragende cykelløb, så det at han ender på podiet er helt fortjent, men syns dog det er lidt mærkeligt det her...
Skrevet af tobi
Som jeg forstår det, var det simpelthen en fejl i anvisningen, da Buchmann nåede til svinget, der fik ham til at køre forkert, og selvom der ikke er den store præcedens for denne slags beslutninger, så synes jeg, det er fint, at man lader sund fornuft fungere som vejleder til beslutningstagningen.

Jeg tror også, Feltet.dk har misforstået det. Som jeg har hørt det, beholder Martin andenpladsen, og Buchmann får Mollemas tid.

I øvrigt er den eneste anden situation, jeg kan komme på, hvor tiden også efterfølgende blev ændret fra Mont Ventoux i 2016, hvor Froome og Porte også endte med at få Mollemas tid. Det er da lidt pudsigt. I øvrigt var den beslutning langt mere kontroversiel end den i dag.
Skrevet af tobi
Okay Fuglsang er ikke helt enig med mig.

Han mener, at Buchmann var dum, fordi det ikke skulle være kommet som en overraskelse for ham, at bilerne og motorcyklerne skulle ledes væk, og i øvrigt startede etapen præcist samme sted, som det sluttede, så man havde set den afsluttende kilometer i formiddags.

I øvrigt vil han aldrig køre løbet igen.

Det virker en anelse skingert, men hvis han kan køre og rase over det i Ardennerne, er det da fint.
annonce
0