Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af SotD
Ja, eller prioriterer deres kræfter anderledes...

Selvfølgelig er han ikke verdens bedste cykelrytter lige nu. Han er måske pt. den stærkeste opad, men jo ikke mere end, at Alaphilippe hidtil har klaret frisag.

Jakob meldte selv ud efter sidste Tour, at hans drømme om et podie stadig var i live, men at han også var mødt til at være realistisk, og sige at det nok ikke skete. For mig har det været kardinalpunktet i hele denne udvikling. For han var jo også suverænt den bedste cykelrytter i Dauphine. Men det ændrede ikke på, at han ikke var da de andre ramte deres peak. Her kører han imod de bedste ardenner ryttere i verden i absolut peak, og mod nogle af de bedste GT ryttere på 90%. Når de alle er på 100% vil vi se det samme som vi altid ser i GT sammenhæng.

Jakob er blandt de bedste ryttere i verden i hårde endagsløb og ugelange etapeløb. Han har bevist igennem mere end 10 år nu, at han ikke er blandt de 5-10 bedste GT ryttere. Det ændrer en fantom forårssæson ikke på. Måske i virkeligheden tværtimod.

Alt skal godt nok gå op i en højere enhed hvis han pludselig sætter formen helt rigtigt, og samtidig bliver de nødvendige 10% stærkere for at kunne slå Froome, Bernal, Yates, Dumoulin, Roglic mv.

Jeg er måske bare pessimist, men i min optik har han kørt op med de allerbedste på sit peak, imens de har landet på en midlertidig formtop. De har ikke skruet deres program for året sammen med henblik på at vinde Tirreno, UAE Tour og ardennerne, men alene sat deres form efter at levere bedst muligt der, under forberedelse til GT.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Fuglsang har endnu ikke vist, at han kan holde i en Grand tour. Formen er der simpelthen aldrig i alle 3 uger.


Fuglsang havde heller ikke endnu vist, at han kunne være den måske stærkeste rytter i Ruta del Sol, Strade, Tirreno, Baskerlandet, Amstel og Flèche Wallonne. Faktisk ikke i bare et af løbene.

Formen har simpelthen været der i 6-7 uger.
Skrevet af tobi
Jeg er måske bare pessimist


Ja, det er nok i virkeligheden sådan, det forholder sig.
Skrevet af SotD
Når han har ramt formen og været den allerbedste i ALLE løb de sidste 6-7 uger, så er det da lidt en slap pointhøst at vinde én WT etapesejr og et HC etapeløb.
Silkeborg IF
Skrevet af Egos
Fuglsang har vel også hentet en del point via de sekundære placeringer, så samlet kunne han sagtens have scoret flest point i den periode (uden at jeg ved det).
Skrevet af haraltidret
Det Fuglsang har præsteret i dette forår er ganske enkelt fremragende. Igen idag kører han på fornemste vis på podiet i en af de store klassikere. Håber formen kan holde ved, og at han kan levere endnu et topresultat i Liege Bastogne Liege.
Skrevet af Egos
Fuglsang havde heller ikke endnu vist, at han kunne være den måske stærkeste rytter i Ruta del Sol, Strade, Tirreno, Baskerlandet, Amstel og Flèche Wallonne. Faktisk ikke i bare et af løbene.

Formen har simpelthen været der i 6-7 uger.


Han har vist rigtig fin form mange gange, dog ikke lige så god som i år, men jeg har en del gange siddet med forhåbninger om noget større og blevet skuffet, så forbeholder mig ret til at blive positivt overrasket.
Skrevet af Eskapisten
Uanset om Fuglsang er verdens bedste eller ej, og om han kan køre i toppen i touren, er han i hvert fald indiskutabelt blandt verdens bedste ryttere lige nu. Og hvis han rammer en lignende form i touren, kan jeg ikke se, hvorfor han ikke skulle blande sig i toppen. Og det er jo før set, at ryttere har ramt formen både i foråret og i touren.

Det er sgu en ret vild udvikling, han har været igennem. For et år siden havde vi her i tråden en længere debat om, om han overhovedet kunne vinde et LBL. Nu er han jo topfavorit til netop det løb.

Og så er det jo forbandet flot lavet af ham.
Skrevet af Forlan21
Fuglsang skal selvfølgelig ikke ændre plan om at gå efter etapesejre og evt en bjergtrøje..

Bjergtrøjen kommer han aldrig i nærheden af alligevel når Alaphilippe stiller til start og har den som mål, og han vil i øvrigt også snuppe de etapesejre som Jakob kunne gå efter..

Jeg vil faktisk gå så langt at sige at der er større chance for at han kan gå på podiet end at han vinder en etape.. Med den form han er i lige nu (og forhåbentlig kommer igen til sommer) så tror jeg 100 % på at han kommer i top 6 og måske kommer på podiet.

Der er jo altid 1-3 ryttere af forhåndsfavoritterne (top 10 ryttere - som Fuglsang er en af) som udgår af en eller den anden grund og hvis et par ryttere er trætte efter Giroen eller har mistimet formen, så syns jeg ikke der er langt til en podietplads for Fuglsang.

Når man kører efter en podietplads betyder det jo også at man er fremme på de fleste etaper, og derfor ville det da heller ikke være utænkeligt at han kunne stjæle en etapesejr i en lille gruppe med favoritterne, hvis ex Froome, Tom, Adam, Roglic, Quintana kigger på hinanden.

Vi må bare krydse fingre for at han kan finde denne form igen til juli, for lige nu har han aldrig været bedre...
Skrevet af Mr_bum
Det er jo nok også en større motivation for Fuglsang, at han i år kører for sin måske sidste kontakt. Og der må man sige, at uanset om han er den bedste rytter eller ej, så har han gjort, hvad han kan, for at gøre sig interessant for de fleste hold.

Astana har flere ryttere, der kan køre om etapesejre i Touren (deriblandt Cort), men de har ikke andre til klassementet, medmindre de sender Supermand afsted. så han kommer under alle omstændigheder til start med det for øje, og så må vi håbe, at han for en gangs skyld kan undgå uheld og taktiske fejl samt have heldet på sin side.

Lige nu er der ikke nogen af de andre Tour-kandidater, der har vist det samme niveau i år som Fuglsang, så det ville da være lidt åndssvagt ikke at regne ham med i kampen. Og ja, jeg har også tidligere forholdt mig kritisk til ham og mener også, at han nok kunne have nået flere sejre, hvis han havde sadlet om. Men pt. ligner det, at han alligevel har ramt noget rigtigt.
Skrevet af tobi
Når han har ramt formen og været den allerbedste i ALLE løb de sidste 6-7 uger, så er det da lidt en slap pointhøst at vinde én WT etapesejr og et HC etapeløb.


Jeg skrev den måske bedste.

Og ja, det har han været.

I Andalusien vandt han.

I Strade var han sandsynligvis den stærkeste, men han skulle have åbnet tidligere på målstigningen. Han ventede for længe, og så var Alaphilippe umulig at have med at gøre.

I Tirreno satte holdløbet ham tilbage, men han vandt kongeetapen i overlegen stil og endte på podiet.

I Baskerlandet skuffede han måske en lille smule på enkeltstarten, men ellers var han der altid, og til sidst kørte han for Izagirre, der lå foran ham i klassementet, fordi Fuglsang mistede tid som følge af et styrt. Måske var Adam Yates stærkere, men den er tæt.

I Amstel lignede han igen stærkeste mand, i hvert fald i duellen mod Alaphilippe, som han måske i hvert ville have været tæt på at matche i spurten, men der var nok en hollænder, der løb med titlen som løbets stærkeste.

Og i dag var han jo klart den stærkeste relativt til egne forcer, når han kunne være så mirakuløst tæt på at slå Alaphilippe på Mur de Huy. Det er jo en vanvittig præstation. Han sætter simpelthen alle andre med mindst 6 sekunder på noget af det mest eksplosive terræn, man kan tænke sig.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan man på den ene side kan anklage Jakob Fuglsang for ikke at have lavet nævneværdige resultater i løbet af de sidste to måneder, for så at mene, den bedste løsning for ham er at jage etapesejre og bjergtrøje i Tour de France.

Jeg synes oprigtig talt, han har været verdens bedste cykelrytter i 2019. Enig i, at Van der Poel selvfølgelig er enten meget tæt på eller oppe på siden, men Fuglsangs kørsel og dominans i både etapeløb og endagsløb er suverænt so far.

Tobi har allerede ført sagen, men man skal jo have været på månen, hvis man ikke kan se, Fuglsang har domineret alt - med undtagelse af Almeria, hvor han stod af - han har stillet op i i år. Han kører med uhørt autoritet, angrebsiver og styrke. Og for noget der minder om første gang i hans tid på Astana, har de rent faktisk investeret i at sende habile hjælperyttere med ham, hvilket smitter positivt af på både ham og holdet.

Han ligger #2 på fucking verdensranglisten, kun overgået af Alaphillippe, der har vundet tre klassikere (ja, Strade er en klassiker) og kun har tabt endagsløb, hvor Van der Poel har været til start. Det er helt sort for mig, at man 1. pure kan afvise, han skulle være verdens bedste lige nu og 2. at man mener, han ikke skal gå efter en topplacering i det helt store sæsonmål.

For selvfølgelig skal han da det, sådan som både han og Astana er kørende i år.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Du nævner jo selv de to bedste. En rytter har vundet tre klassikere og 4? etapesejre, samt ligger nummer et på "fucking verdensranglisten". Hvorfor er Jakob Fuglsang så bedre, bare fordi han også er en mere naturlig klassementsrytter?

Jakob er den bedste udgave af sig selv han har været nogensinde. I hvert fald over en længere periode. Men for mig ændrer det ikke på, at det er samme gamle sang, som har været sunget før omkring hans GT chancer.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Så nu er vi ude i, at fordi Alaphilippe er hurtig, så kan Fuglsang ikke gå efter klassementet i Touren?
Skrevet af Il_Preferito
Læs tobis gennemgang og find svaret.

Hvis du ikke gider og fortsat bare læser resultatlister: Fordi han har været stærkeste mand og har domineret blandt andre Alaphillippe i flere omgange. At han ikke kan slå ham i en spurt opad bakke, er der jo intet odiøst i. Jeg ved godt, det her kan være lidt en øjenåbner, men nogle gange er det ikke den stærkeste mand, der vinder et cykelløb.

Vi har efterhånden forstået, du ikke synes, han skal køre Grand Tours med den samlede stilling in mente. Den tromme har du slået på i flere år, men lad nu være med at ignorere det, dine øjne kan se, når der er cykelløb.

Det her er jo ikke noget, vi bare er en tre-fire stykker, der er blevet enige om eller sidder og finder på. Hele cykelverdenen snakker jo om, at han har været suveræn - senest lå han #1 på Cyclingnews´ formbarometer over Tour-favoritterne, hvilket var før Itzulia og Ardennerne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
@Tobi?

Hvor ser du mig skrive det? Jeg forholder mig bare til det postulat Il_Pref kommer med. Det virker skørt...

Jakob kan sagtens gå efter klassementet. Han kan bare ikke slutte i top 5. Ikke fordi Alaphilippe er hurtig, men fordi han aldrig har kunnet levere det, selvom han efterhånden har forsøgt sig en del gange. Og det handler ikke om TDF som sådan, men om Grand Tours i det hele taget.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
@Il_Pref

Ja, den tromme har jeg slået på - med rette - i flere år. Det må efterhånden snart være på tide i andre trommer med. Men det var selvfølgelig også populært at mene jorden var flad længe efter det var blevet modbevist.

Jeg har tre magasiner herhjemme hvor han nævnes som en af de klare podiekandidater. Efter Dauphine sejren var han nærmest førsteudfordrer foran Porte.

Jeg er ikke blind. Jeg kan sagtens se, at han leverer klart bedre end han plejer. Men han leverer dog resultater der meget godt afspejler hans primære kompetencer. Det er en mand der to gange tidligere er kørt på podiet i Schweiz Rundt, har vundet Dauphine og er blevet nr. 2 til OL. Så det er jo ikke fordi han ikke tidligere har bevist sig i den type løb, som han pt. dominerer.

Grand Tours er bare en anden historie.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Det virkede bare lidt som om, at hvis nu han virkelig var den stærkeste rytter, så var det realistisk, men det var han ikke, fordi han var blevet slået af Alaphilippe i to spurter.

Jeg ved selvfølgelig godt, det ikke var sådan, du mente det.

Lad os se, om du stadig ikke tror, han kan gå i top 5, når han har banket dem alle sammen på søndag.
Skrevet af tobi
Hvordan er Baskerlandet Rundt, Amstel og Flèche Wallonne de mest passende løb for en anti-eksplosiv rytter som Fuglsang?

Jeg skal gerne indrømme, at jeg også lod mig rive med i 2017, men nu var det jo altså også et styrt, der gjorde, at han ikke fik et resultat. Bevares, han skuffede på etapen til La Planche des Belles Filles, men efter det lignede han en af løbets stærkeste ryttere.

Og jeg vil stadig sige, at jeg er mere imponeret over hans niveau i dette forår end Dauphiné-sejren.
Skrevet af Algero
TV2 skriver, at Alaphillipe har slået Fuglsang tre gange i år. I dag, Strade, men hvad er det tredje?
annonce
0