Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Algero
I øvrigt er det meget svært at se et scenarie, hvor Fuglsang kommer til at vinde LBL, men lad os håbe på det!
Skrevet af tobi
Godt spørgsmål. Alaphilippe har vundet nogle etaper i Tirreno og Baskerlandet, hvor Fuglsang også var med, men ikke i direkte duel.

De har haft tre dueller kun de to imellem. Alaphilippe har vundet de to, og van der Poel vandt den tredje.
Skrevet af Algero
Præcis. Jeg kan heller ikke finde det tredje.

Nå, kan se, at de har rettet det til to også
Skrevet af SotD
Om han vinder på søndag, bliver nr. 10 eller udgår så ændrer det ikke på min holdning omkring en potentiel TDF podieplads. Jeg har svært ved at se relevansen.

Ardennerne har altid ligget godt til Jakob Fuglsang. Det er ikke altid han har satset på dem, men det er bestemt ikke første gang at vi sidder med forhåbning og forventning om top 5 fra ham.

Amstel kørte han jo også forrygende sidste år, og havde det ikke været for Valgren var han også kørt i top 5.

Jeg var måske ikke helt så blæst bagover af hans Baskerlandet Rundt, som dig. Han kørte op med ryttere som Izagirre og Pogacar. Ikke Froome, Bardet og lign. - Jeg var meget imponeret over de kræfter han lagde for sin holdkammerat og det virker i det hele taget til at de bare fungerer sammen for tiden.

Jeg var langt mere imponeret over hans Tirreno præstation. Den var for mig at se helt oppe på niveau med Dauphine sejren. Det var nemlig, som nævnt, kun holdtidskørslen der afholdt ham fra sejren.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Jeg vil nu heller ikke sige, jeg var blæst bagover af hans præstation i Baskerlandet. Jeg sagde bare, at han eller Adam Yates var løbets stærkeste rytter. Men Yates - en anden af årets bedste ryttere i mine øjne - har måske ikke imponeret dig tilstrækkeligt til at det har værdi.

Og hvad er det lige Froome og Bardet har leveret i denne sæson, siden det skulle være dem, han skulle have slået for at have imponeret tilstrækkeligt?

Man må vel da for pokker forholde sig til et øjebliksbillede af sporten, og hvis du ikke mener, at eksempelvis Adam Yates og Schachmann i øjeblikket er to af verdens bedste ryttere, så ved jeg altså snart ikke, hvad jeg skal sige.
Skrevet af SotD
Det må man da gerne mene. Og med rette. Men det handler jo om hvordan rytterne tilrettelægger deres kalender, hvilket netop er en af de helt store årsager til at jeg ikke tror Jakob kan køre top 5. De største navne er ikke ude af busken i denne sæson.

Jeg er ikke uenig i at Jakob har været en af de klart bedste ryttere i denne sæson, og jeg har heller ikke sagt det.
Silkeborg IF
Skrevet af repos , moderator
Jeg er enig med Sotd omkring hans chancer i TdF, og jeg kan heller ikke se ham køre på podiet.
Han har endnu til gode at bevise sig i en GT sådan for alvor, og uden at kende startlisten til, så har jeg temmelig svært ved at se Fuglsang køre fra Froome, Thomas, Bardet, Dumoulin, Roglic etc. Der er mange ryttere, der har bevist sit værd i TdF allerede, og Fuglsang er i en alder af 34 år ikke én af dem.

Til gengæld er jeg enig i, at han er en af feltets stærkeste ryttere lige nu. Desværre er han ikke en af de stærkeste afsluttere, og derfor vinder han heller ikke så mange løb som hans klasse tilsiger.

Han skal solo hjem i Liege, og selv om jeg inderligt håber på det, så har jeg svært ved at se det ske. Især fordi han nok vil blive dækket tæt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Ift. Fuglsangs chancer i LBL er det klart, at han i hvert fald ikke skal hjem med feltets bedste afsluttere. Jeg syntes dog, at vi ser tegn på, at han har forbedret sin afslutning, så jeg vil ikke afvise, at han på en god dag kan slå nogle af konkurrenterne i en spurt, hvis han har mere overskud end dem

Ift. hans muligheder for at køre alene hjem er jeg heller ikke helt så pessimistisk. Selvom det sevlfølgelig bliver svært. Fuglsang er vel også blevet dækket i Amstel og i Fleche Wallone. Men har han jo ganske simpelt været for stærk til, at andre end Alaphilippe kan sidde med. De to (og VDP) har jo ret beset været et niveau eller to over alle andre. Jeg kan ikke se, hvorfor hans muligheder for at køre alene hjem skulle være dårligere end i de to forudgående løb.

Edit: Jeg tror sgu på den første danske sejr i et monument siden 97.
Skrevet af SotD
Er Amstel ikke et monument længere?
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Hvornår skulle Amstel have været et monument?
Skrevet af jomic...
Der har vel aldrig været andre monumenter end MSR, Flandern, Roubaix, Liege og Lombardiet?

Amstel var en del af world cuppen, dengang der var sådan en, sammen med monumenterne og så Hamborg-løbet, Zuri Metzgete, San Sebastian og Paris-Tours.
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Jeg tror I undervurderer Jakobs spurt. I onsdags var han altså ikke langt fra Alaphillippe, og det var ikke svært at forestille sig Jakob vinde, hvis der blot havde været 10-15 meter længere til målstregen.
Læg ydermere mærke til, hvor kvæstet Alaphillippe var, efter han krydsede målstregen. Jakob strålede, smilede, gav interview øjeblikkeligt og lignede en million.

Efter 260 km cykelløb i hårdt tempo og tilmed i langt sejlere terræn, skal man ikke udelukke at jakob kan slå nogle af springbananerne i en spurt. Men jeg tror ikke at nogen kan følge Jakob, måske med undtagelse af Nibali, hvis Astana ellers sørger for den nødvendige udskilning.

Hans chancer i TdF er vel uvedkommende at diskutere på nuværende tidspunkt, hvor han står med alle muligheder for en monumentsejr i cykelsportens måske smukkeste og mest prestigiøse monument.
Det bliver dog en ganske anden og fysisk skærpet Jakob vi får at se til sommer, en TdF-Jakob.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af jomic...
Jakob har vundet én spurt i sin karriere på landevejen! Det var over Froome, Porte og Nibali i Dauphiné 2017. Derudover har han sat Gerrans i 2011 og Breschel i 2009 på Kiddesvej i PdR. Hvor det vel egentlig kun er 2009 der kan betegnes som en spurt ellers har han aldrig vundet når han er kommet til stregen med en eller flere.

Jakob er stærkest i øjeblikket, men han skal alene hjem. Jeg er enig i at han var tæt på i onsdags, men det var på power og bedre form, ikke afslutningsevner. Det positive signal var at Alaphillippe kunne trættes og hullet han lukker til Jakob tager næsten fartforskellen i afslutningen fra ham - konklusionen må være at der skal sættes 2 hug ind på vej til Liege svarende til det han leverede på Muren.

EDIT. Men det bliver selvfølgelig et helt andet løb og det er til Jakobs fordel, hvis alle ikke bare skal følges til mål og så afgøre det på den sidste kilometer.
Skrevet af Eskapisten
@SotD

SomJomic er inde på, er der - og har der altid kun været - fem monumenter: MSR, Flandern, PRB, LBL og Giro de Lombardia.

@John-Obi

Hvorfor tror du, at lige præcis Nibali kan følge med? Har jeg misset et eller andet? For det er da min opfattelse, at Ninali ikke har været i nogen udpræget god form..
Skrevet af Il_Preferito
Nibali har set ganske stærkt ud i Trentino, der sluttede i går.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Jeg synes også, at Nibali har set overraskende god ud i Trentino, når man tænker på, at han de senere år ikke har gjort meget væsen af sig forud for en Grand Tour. Om han så kan være med på søndag, skal jeg ikke kunne sige.

Pga. ruteændringen i L-B-L kan det blive sværere at komme alene til mål, når de sidste ca. 12 km er flade. Omvendt betyder det selvfølgelig også, at det bliver nødvendigt for flere at angribe længere ude fra. Umiddelbart ser jeg dog gode muligheder for, at det ender i en spurt mellem flere ryttere, men nu må vi se. Der er i hvert fald nogle hold og ryttere, der ser stærke ud.
Skrevet af SotD
Spørgsmålet er dog hvor retvisende det er. At han har været godt kørende er åbenlyst, men han har på intet tidspunkt for alvor fået skovlen under hverken Sivakov eller Geoghegan Hart. Froome var ikke i form og Majka er svær at bedømme fordi han svinger så meget.

Jeg tvivler på at Nibali skulle høre til blandt de 5 mest formstærke klatrere, medmindre han har holdt lidt mere igen end han (trods alt) har indikeret
Silkeborg IF
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Jeg er overbevist om, at Nibali ikke har kørt sig helt ud under etaperne i Trentino. Det har snarere båret præg af en udvidet træningssession, og i dét perspektiv ser han skræmmende ud.

Havde etaperne været længere og hårdere, er jeg ikke i tvivl om at han havde sat Sivakov og Hart.

Men ja, det er et vanskeligt løb at vurdere formen ud fra.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Primært henvendt til @SotD

Nu var jeg selv ude at irettesætte et aktuelt irrelevant fokus på Jakobs TdF-chancer, da jeg synes, at hans vanvittige forårs-form og gode mulighed for en monumentsejr på søndag skal have lov at stå alene.

Men... Det er en tåbelig påstand at beskylde Fuglsang for ikke at have holdbarhed og evne til at lave et topresultat i en GT.
Eneste bevis skulle være hans tour i fjor, hvor han på næsten alle bjergetaper cyklede stabilt dårligere end de bedste klassementsfolk og altså sluttede nr. 12.
Noget lignende er altså sket for de fleste GT-ryttere én eller flere gange i karrieren. Det var Fuglsangs TdF-debut som enestående kaptjan med et dedikeret hold omkring sig, og set i dét lys er det altså ikke så skidt igen.

I 2017 havde han en fatsvag medkaptjan og måtte udgå på 12. etape som nr. 5 i klassementet efter at have begået en løfterig præstation på 9. etape.

Og ja, så var der 2013, hvor han blev nr. 7 på et væsentligt reduceret og historisk ringe Astana-hold.
Derudover har han kørt adskillige flotte GT som hjælperytter for især Nibali.

I vueltaen 2011 gik han lidt ned med flaget i løbets anden halvdel og sluttede derfor som nr. 11. Det ligger nu 8 år tilbage og kan umuligt fortælle os noget om Jakobs chancer til sommer.

Det virker i det hele taget voldsomt tendentiøs at gribe fat i præstationer for fire, fem, seks og 10 år siden, hvor Fuglsang primært var hjælperytter og ingenlunde af samme fysiske formåen som i dag. Vi benytter vel heller ikke Gesinks 6. plads i 2015, Van Garderens 5. plads i 2014 eller Arus ditto i 2017 som indikation for deres aktuelle niveau i en GT?
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af SotD
Hvis ikke vi må bruge resultater der ligger 4, 5, 6 eller 10 år tilbage, så tror jeg ærlig talt ikke det taler til Jakobs fordel. Eksempelvis kan vi jo så fjerne hans bedste resultat nogensinde.

Men for at vurdere ham, er historik nu engang bare ret væsentligt. Og historikken siger jo klart og tydeligt at han ikke kan køre top 5 i en Grand Tour, endsige være tæt på. Det suverænt tætteste han nogensinde er kommet er tilbage i 2013, hvor han endte nr. 7, 5 minutter efter Roman Kreuziger, som var hjælperytter for Alberto Contador (som dog ikke kørte ret godt og blev nr. 4).

Siden da er han blevet:

29 Vuelta a España ´13 (Hjælper for Nibali, Kangert blev dog nr. 11 i samme rolle, ligesom Brajkovic blev nr. 26)
36 Tour de France ´14 (Hjælper for Nibali, Kangert blev dog nr. 20 i samme rolle)
23 Tour de France ´15 (Hjælper for Nibali, Kangert blev dog nr. 22 i samme rolle)
12 Giro d´Italia ´16 (Hjælper for Nibali, Scarponi blev i øvrigt nr. 16
52 Tour de France ´16 (Hjælper for Nibali og Aru)
DNF Tour de France ´17 (Sidestillet med Aru)
12 Tour de France ´18 (Kaptajn, Kangert blev i øvrigt nr. 16)

Med til historien skal siges, at Jakob under Tour de France 2014 faktisk kørte rigtig flot, og var helt oppe som nr. 4 efter Mulhouse (efter at have været nr. 2 som følge af brostensetapen). Han overlevede også omkring top 10 til og med etape 12, hvorefter historien omkring uheld bl.a. satte ind. Men han var dog allerede her begyndt at falde så langt tilbage, at han ikke kunne forventes at ende i top 10.

I 2014 var han blevet nr. 5 i Paris-Nice og 7 i Romandiet Rundt samt 10 i Dauphine som hjælper.

Men historien siger jo bare ganske enkelt, at til trods for enkelte positive fremstød, så er Jakob Fuglsang en rytter der placerer sig i omegnen af 10 pladsen i en Grand Tour, hvis han rammer formen. Om det så er nr. 7 eller nr. 12 handler måske i ligeså høj grad om formen på modstanderne, men han har endnu til gode at være bare i nærheden af en top 5. Og det er kun i 2014 og xxx at han har været med fremme i top 10 i løbets 2. uge (udover 2013). Ellers er han faldet ud af top 10 inden indgangen til uge 3 HVER gang. I Giro´en 2016 kørte han sig vidst ganske kortvarigt ind på 10. pladsen igen, inden han igen røg ud af top 10.

I 2016 kørte han et helt igennem horribelt Tour de France, uheld eller ej. Men 12 dage efter blev han nr. 2 til OL.

I 2017 var han eftersigende ganske stærkt kørende (Efter den ret suveræne sejr i Dauphine hvor han kørte fra både Froome, Porte, Martin og "kammerat" Aru. Ikke desto mindre var han jo ikke i nærheden af dem på La Planche de Belles Filles, hvor Aru vandt. Så kan man sige om Aru hvad man vil, men Jakob behøvede jo altså ikke at komme i mål som nr. 16 over 1 minut efter Aru og næsten et halvt minut efter Geraint Thomas og Louis Meintjes. Sådan ryger man altså ikke i top 5 i en Grand Tour. Han var heller ikke i nærheden af fronten til Station de Rousses, hvor Valgren sad med Aru i finalen. Her trillede han ind med Brice Feillu og Thomas Degand som nr. 25 og skal vel bare være tilfreds med at der ikke opstod huller.

Til Chambery var han ganske rigtigt stærk og sad med i en finale på 6 mand inkl. Uran, Barguil, Froome, Bardet og Aru - og det var den etape der fik ham op på den 5. plads som du taler om. Altså den etape alene... Og så var der jo desværre ikke mere Fuglsang. Men han havde på ingen måder bevist at han var blandt de 5 bedste, blot at han på én etape var.

Sidste år kan vi nok godt blive enige om, at han ikke præsterede ligeså godt som han gør nu. Det ville være dumt at påstå. Men han var jo ikke dårligt kørende i etapeløbssammenhæng, hvor han blev nr. 2 i Schweiz Rundt, 4 i Romandiet Rundt, 3 i Valenciana og 4 i Andalusien. Han blev i øvrigt hhv. nr. 8, 16 og 10 i ardennerne, hvor særligt 8. pladsen i Amstel var blevet vekslet til top 5, hvis han ikke havde kørt sig selv ud for Valgren.

Så selvom han nu er på en anden hylde, så synes jeg jo man har set ham levere rigtig gode etapeløbsresultater før - som i øvrigt minder om dem han har leveret i år. Og det uden at sætte sit præg på Grand Tours på nogen tænkelig måde. For en rytter der rask væk kører top 5-10 i World Tour ugelange etapeløb som Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, Baskerlandet Rundt, Schweiz Rundt, Romandiet Rundt osv., så er det jo ret påfaldende at det kun én gang ud af de seneste 8 (Han har kørt 12i alt) er lykkes ham at køre top 10 i en Grand Tour. Ja, man skulle næsten foranlediges til at sige at der var et mønster...

Jeg tager gerne et væddemål med dem der ønsker, at han IKKE kører i top 5 i årets Tour de France. Uanset om han ender som alene kaptajn med et godt hold omkring sig eller ej.

EDIT: Jeg ser nu, at han faktisk formåede at køre ind i 3. uge i top 10 i Vuelta 2011. Her var han faktisk nr. 5. Han endte så som nr. 11, så holdbarheden var heller ikke helt tilstede der - hvis det er det det skal handle om.
Silkeborg IF
annonce
0