Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Det er jo også det, der mere eller mindre står, no?
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Sådan som Cort klatrer, bør han have gode muligheder for at jagte en etapesejr via udbrud på nogle af mellemetaperne. Hvis Fuglsang holder sig til i løbet af den første uge og vitterligt står med en god mulighed for et stort resultat i den samlede stilling, hvilket ikke er helt utænkeligt, er spørgsmålet dog om ikke Cort bliver låst i hjælperrollen. Det kommer for hans vedkommende nok til at handle om at vælge etaperne med omhu.

Søren Kragh ser desværre ikke ud til at have helt samme form, som han havde sidste år. Det kan være vi bliver klogere efter enkeltstarten i morgen.
Skrevet af Barbuti
Valgren kørte hæderligt idag og blev nummer 36, ca 6 minutter efter Bernal. Han sad også med ganske langt hen.
Han har ganske vist stadig ikke været i nærheden af et resultat i år, men jeg synes der er mærkbar forbedring at spore. Og alternativerne til en Tour plads hos DD står jo ikke ligefrem i kø.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af SotD
@Il_Pref

No
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Han fremhæver jo manglende form to gange og afskriver Valgren på den konto. Det er da at erkende, der er andre og bedre bud blandt danskerne i år.

Havde Valgren været i form, er det ret svært at komme udenom, at han ville være et af de bedste bud på en etapesejr, når man kigger på årets rute og at Cort formentligt er låst hele løbet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Jeg har uanset form svært ved at se, at han skulle være et bedre bud på en dansk etapevinder end Magnus Cort, Jacob Fuglsang, Søren Kragh og sågar Kasper Asgreen.

Altså jeg er da helt enig i, at han i form er en rytter med et højere topniveau end de nævnte (Jacob Fuglsang fratrukket), men han er jo ikke ligefrem en rytter der vader i etapesejre. Han har leveret nogle eminente endagsresultater, men vi skal tilbage til 2016 for at finde hans seneste etapesejr, som vel og mærke var i Post Danmark.

Han har ALDRIG vundet en etapesejr i et World Tour etapeløb. Hverken Grand Tours eller mindre.

Til sammenligning har Magnus Cort vundet to etapesejre i Vuelta´en og én i Tour´en - Sidste år! Sidste sæson vandt han i øvrigt også sejre i Binck Bank og Yorkshire, og han vandt derudover en etape i dette års Paris-Nice og ligner en der er i kongeform, hvilket en 2. plads i bjergkonkurrencen i Dauphine er med til at understøtte. Låst eller ej, så anser jeg hans chancer for en etapesejr som ganske hæderlige. Han er jo heller ikke mere låst end, at det kræver at Jakob præsterer på topniveau i klassementet. Hvis Jakob ender som nr. 7, så ville det da undre mig om man ikke gav Cort et par skud.

Kasper Asgreen har med sin sæson bevist at han snildt kan kæmpe med om store resultater, selvom han burde være låst af andre opgaver - ganske enkelt fordi han er knokkelstærk. Etapesejr i California, inkl. podieplads. Derudover selvfølgelig præstationen fra Flandern - og så viste han jo også enorm god form i Schweiz i de første par dage.

Søren Kragh kommer i en noget anderledes fri rolle end først antaget, da man næppe forventer at Kelderman for alvor kan gøre sig i topklassementet. Og han har også bevist at han er i form i Schweiz, og med hans sejr i Paris-Tours, etapesejr i Schweiz sidste år, samt Binck Bank og Tour de France-præstationer, så anser jeg bestemt også ham som en ganske god mulighed.

Jakob Fuglsang giver sig selv. Med den form han har været i hele sæsonen, så ville det være særdeles underligt hvis han ikke i et eller andet omfang kom i nærheden af en etapesejr. Han mangler selvfølgelig den afslutningsegenskab som vi så tit har snakket om, men hvis han bare én gang rammer et niveau der minder om hvad han leverede tidligt på sæsonen, så er det bestemt ikke umuligt. Og skulle han ryge ud af klassementet BØR han simpelthen være i stand til at vinde en etape på ren og skær styrke.

Så selv hvis Valgreen kom i sin absolut bedste forfatning, så har jeg for alvor svært ved at se, at han ville være DET bedste bud på en dansk etapesejr. Ikke ét af dem, men DET bedste bud.
Silkeborg IF
Skrevet af repos
Valgren i topform som vandt Omloop og Amstel sidste sæson, og kørte et fænomenalt VM.
Sidste var han en del af Corts sejr, og modsat Cort har Valgren en helt fri rolle i år.

Valgren er på forhånd den eneste af danskerne, minus Fuglsang, der har en helt fri rolle.
Som jeg skrev, så ændrede det sig formentlig med Dumoulins afbud, selv om Søren Kragh sikkert skal passe på Matthews.

Nu har Valgren så haft et jammerligt forår, hvilket jeg endda gjorde opmærksom på, så hvordan du stadig kunne fejlslutte, forstår jeg ikke, Sotd.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Jeg forstår omvendt ikke hvor fejlslutningen består. Jeg beskriver jo netop hvorfor Valgren ikke ville være DEN største chance. Uanset form.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Det er jo fordi, argumentationen er så hullet.

Du snakker en Grand Tour-debutant, der, hvis man skal tro rygterne, er på absolut yderste mandat på et hold fyldt med bedre ryttere, op og kalder ham ´knokkelstærk´. Har du set Valgren køre cykelløb?

Og Søren Kragh, får også en gang resultatlistemassage og en snak om en mere fri rolle. Du kan være sikker på, han har en opgave i at hjælpe Matthews på flere af de etaper, der ellers ville være gode for ham og så er det grinagtigt, du ikke går Valgrens resultatliste igennem? Han blæser jo Kragh væk der alene målt på sidste sæson.

Cort er låst indtil Fuglsang potentielt er væltet eller gledet ud af klassementet og sidstnævnte virker bare ikke pisse sandsynligt. Han kan profitere på Astanas offensive tilgang, hvor de ofte sender folk med i bræk, men du skal nok ikke undervurdere at han kan tale dansk på den konto.

Fuglsang er jeg selvfølgelig enig i, ville være et (minimum) ligeså godt bud, men Valgren kan vinde i alle terræner og er jo heller ikke sneglelangsom.

Det er blevet pointeret, det selvfølgelig kun er gældende, hvis han virkede til at være i form og når du hæfter dig så meget ved resultatlister, burde det vel ikke være så svært at anerkende pointen, trods alt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
I modsætning til Valgren har Asgreen, Kragh og Cort dog vist at de kan lave etaperesultater på World Tour niveau. Selv ikke sidste sæson, hvor Valgren va på et hidtil uset højt niveau var han jo aldrig for alvor tæt på etapesejre. At han er god i endagsløb er jo et ligegyldigt argument for, at han skulle være en god etapejæger, når han netop ikke tidligere har formået at kombinere de evner.

Jeg giver heller ikke meget for Corts låste rolle. Han får sine chancer. Det er ikke Froome, Armstrong eller lign. han kører for. Astana er garant for eksplosivt cykelløb.

At ignorere resultatlister er mindst ligeså dumt, som at klinge sig til dem. De er trods alt det endegyldige svar på historien. Og jeg går jo netop Valgrens resultatliste igennem.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Du har ret, Sotd.

Endagsløb, har selvfølgelig ingen relevans i forhold til om man kan vinde cykelløb. Og med flere top 10-resultater i Tour de France og en helt fri rolle - modsat de andre, du fremhæver - er man selvfølgelig ikke et mere end kvalificeret bud på at kunne vinde en etape, hvis man er i form.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
En 4-plads og to 7-pladser i 5 GTs. Ja det beviser da at han er tættere på end eksempelvis Cort med 3 sejre, en 3, 4, 6 og 7-plads i 3 GTs.

Eller Søren Kragh med to 3-pladser en 5, 7 og en 8-plads i 2 GTs.

Jeg synes ikke jeg taler Valgren ned, jeg kan sagtens se han vinde en Tour-etape. Jeg synes dog I taler de nævnte ned, som har bevist mindst lige så meget på etapeløbs-niveau.

At Valgren skulle være et bedre bud er jeg ganske enkelt uenig i. Han har nogle forcer, men det har de andre altså også... og frihed er da relevant, men du gør da også alt hvad du kan for at tale Corts og Kraghs arbejdsbyrde op. Jeg kan spise Asgreens rolle, som nederst i hierakiet. De andre er vel nr. 3 respektive. At de ikke skulle få frihed er jo bare absurd, når de beskytter Matthews og Fuglsang, og ikke Froome og Sagan.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Der er ingen, der siger, de ikke får frihed. Jeg har tværtimod nævnt det, men hvis du ulejliger dig med at tjekke marginalt op på tingene, vil du opdage, de begge er meget åbne omkring, at deres primære rolle er som hjælpere for andre.

Søren Kragh er inde på det i et interview med TV2 så sent som i dag, hvor han selvfølgelig også pointerer, at Dumoulins afbud forhåbentligt betyder flere chancer til ham.

Cort har været ligeså åben omkring det både før og efter Dauphine og jeg tror som sagt, du undervurderer hvor meget det betyder, han er dansk. Og så er det egentligt ligegyldigt hvordan du vurderer deres position i hierakiet på holdene - selvom du ikke får mig til at æde, at Cort skulle være #3 på et hold, der udtager Fuglsang, Lutsenko, Fraile og Luis Leon Sanchez.

Det handler jo i øvrigt om niveauet hos kaptajnerne kontra Froome og Sagan. Det handler om deres position på holdene og den er ligeså beskyttet som de to, du nævner. Og især Astana kommer da til at tage ansvar på mange af etaperne.

Kommer Asgreen med, er han nemlig helt og aldeles nederst i hierakiet, men mon ikke han så netop får (del i) en etapesejr via holdkørslen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos
@ Sotd

Jeg mener, du fejlslutter, når du mener, at Cort og Søren Kragh er bedre muligheder end Valgren. Forudsat alle tre ryttere rammer TdF i topform i deres holds optimale besætning, så ville Valgren bære den eneste, der havde en helt fri rolle.
Valgren sejre sidste sæson fortæller sit tydelige sprog. Da Cort vandt sin etape i TdF, var det også med stor hjælp fra Valgren.

Cort får ikke en fri rolle i år, og Fuglsangs chancer i klassementet skal være helt væk, før Cort får lov til noget. Cort har jo også tabt sig, for at kunne yde større støtte i bjergene.
Som Pref skriver, så har Astana flere ryttere at spille ud i tilfælde af Fuglsang svigter.

Søren Kragh skal nok hjælpe Matthews på de fladere etaper, og en bjergetape vinder danskeren næppe. Søren Krags resultater blegner jo også i sammenligningen med Valgren.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Men giver det mening at forudsætte, at de alle tre rammer topform? For Cort og Kragh ligner begge ryttere tæt på deres topform, og det kan vel næppe siges om Valgren. Og hvis ryttere ikke har ramt formen er det relativt ligegyldigt, hvilke resultater, de tidligere har leveret - bedst illustreret ved Valgren selv i foråret.

Jeg håber ved gud, at Valgren rammer formen, og gør han det, er jeg helt med på, at han (sammen med Fuglsang) er bedste bud på en dansk etapesejr. Det tror jeg bare ikke, han gør. Og så er Cort og Agsgren for mig at ligeså store muligheder for en dansk etapesejr.

Søren Kragh har jeg større forventninger til. Jeg tvivler på, at han skal hjælpe Matthews så stringent, som det er indikeret. Matthews vil kun være blandt de største favoritter på et relativt begrænset antal etaper, og på de øvrige kan jeg ikke forestille mig, at en rytter som Søren Kragh ikke får lov at køre sin chance.
Skrevet af repos
@ Eskapisten

Læs nogle sider tilbage. Der bliver Valgrens ringe form nævnt mange gange.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
@ Sotd

Jeg mener, du fejlslutter, når du mener, at Cort og Søren Kragh er bedre muligheder end Valgren.


Det er helt OK. Her er vi blot uenige. Bl.a. baseret på historien, som tydeligt gengiver at Valgren ikke har været sådan for alvor tæt på etapesejr tidligere - selvom han sidste sæson også havde en fri rolle, og var i sit livs absolut bedste form.

Forudsat alle tre ryttere rammer TdF i topform i deres holds optimale besætning, så ville Valgren bære den eneste, der havde en helt fri rolle.


Og det mener du så vægter meget højere end mig. Jeg mener at løbet forandrer sig hele tiden, og at det at have en fri rolle er af mindre betydning. At have en totalt låst rolle er selvfølgelig anderledes end at have en fri rolle, men det har hverken Cort eller Kragh.

Cort får ikke en fri rolle i år, og Fuglsangs chancer i klassementet skal være helt væk, før Cort får lov til noget.


Enig i at han ikke får en helt fri rolle. Uenig i, at Fuglsangs chancer i klassementet skal være helt væk, før Cort får lov til noget.

Cort har jo også tabt sig, for at kunne yde større støtte i bjergene.
Som Pref skriver, så har Astana flere ryttere at spille ud i tilfælde af Fuglsang svigter.


Astana har masser af ryttere der kan (og bliver) spilles ud og vinde etaper - heriblandt Cort.

Søren Kragh skal nok hjælpe Matthews på de fladere etaper, og en bjergetape vinder danskeren næppe.


Matthews vinder jo ikke de flade etaper. Og, at han skal hjælpe Matthews på nogle etaper er jo langt fra ensbetydende med at han ikke har en relativt fri rolle.

Søren Krags resultater blegner jo også i sammenligningen med Valgren.


Ikke i etapeløbssammenhæng.
Silkeborg IF
Skrevet af Eskapisten
@Repos

Jeg har fulgt med, og jeg er med på, at formen har været vendt. Blandt andet er du selv inde på, at Valgren ikke ligner en rytter, der rammer formen.

Netop derfor syntes jeg også, det er en fejl at forudsætte for en diskussion om potentialet for en etapesejr, at Valgren rammer formen - det gør nemlig desværre diskussionen yderst teoretisk og ligegyldig, fordi alt indikerer, at han ikke rammer formen. Og så er det i min optik fuldtsændigt ligegyldigt, hvilken historik Valgren har.
Skrevet af repos
Selvfølgelig bliver det teoretisk på den baggrund, men det var en del af præmissen, hvilket jeg egentlig ikke ser noget problem i.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Jeg har svært ved at følge logikken i den præmis. Så er det jo i bedste fald en diskussion om et fiktivt Tour de France 2019.
annonce
0