Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr_bum
Hvis de havde vist det, skulle de selvfølgelig have meldt det ud, allerede inden de begyndte på Iseran, men det var næppe muligt. Først at melde det ud, mens der blev kørt på bjerget, havde været åndssvagt.

Man kunne selvfølgelig have advaret om muligheden noget før (men jordskreddet kunne man nok ikke forudse), og det vil der nok også blive gjort i morgen, hvis vejret bliver for voldsomt.
Skrevet af Travel100
Bjarke@

"på toppen af bjerget noget før således at det blev sportslig mest fair."

Nu ordkløver jeg lige den her til ende: Vi er enige i, at man ikke kan tage en beslutning uden et grundlag ik? Ved du nøjagtigt hvornår ASO blev gjort opmærksom på det ekstraordinære problem???
Skrevet af Globus
Og formentlig og ja, det bliver spekulationer, så får afbrydelsen ingen betydning for hvem der ender med trøjen i Paris.

Det gør den da netop. Løbet er jo ikke kørt til ende, derfor har det de facto afgørende betydning. Rytterne har jo kørt efter, hvordan ruten er, nogen har sparet sig til nedkørselen osv.


Så du mener ikke Bernal ville have kørt sig i gult i dag hvis etapen var blevet afviklet normalt? Det er jeg altså temmelig sikker på, og tilmed med en endnu større margin end nu. Men som jeg også skriver så kan vi kun spekulere og gisne, men jeg kan stadig ikke se man kunne have gjort det anderledes.
Skrevet af Algero
Det er helt håbløst uretfærdigt for Kruijswijk og Buchmann (og Thomas). De havde jo kørt fuldstændig anderledes, hvis de havde vist, at det ville blive afgjort sådan her. Come on, altså, det er sgu en ommer for ASO. Jeg mener dybt seriøst, at man skulle have givet rytterne en eller anden form for tidskompensation som med Froome i 2016.

Edit: Jeg håber, Bernal smadrer de andre nu, så han vinder helt rent.
Skrevet af BjarkeGelsted
Nogen burde have været voksen og besluttet at stoppe løbet lang tid før og ikke som en nødløsning.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Il_Preferito
Kan vi lynhurtigt få uddybet hvilken basis, den tidskompensation, skulle udregnes på?

Og Bjarke, det var jo netop en voksen beslutning, der blev taget. Det kan der da ikke herske to meninger om.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Noget tyder på, at morgendagens etape ændres, da mudderskred også blokerer Roselend (som er første bjerg i morgen).

Man starter vist fortsat i Albertville, men er tvunget til at følge et dalstykke helt til Moutiers, der er bunden af stigningen op til Val Thorens.

Det betyder nok også, at kategori 2-stigningen også er sløjfet, men mit franske er ikke så skarpt, så der er fare for misforståelser og/eller andre stigninger på ruten i stedet.

Edit. Nu fik jeg det også på engelsk, så endeligt bekræftet: Etapen er kortet ned til blot 59km og fra starten i Albertville, kører de direkte til bunden af stigningen op til Val Thorens.

35-40km bjerg står officielt mellem Allan og podiet nu.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Zenin
Edit: Jeg håber, Bernal smadrer de andre nu, så han vinder helt rent.

Han var jo godt igang indtil etapen blev stoppet. Jeg tror han havde haft et større forspring nu, hvis etapen ikke var blev stoppet. Plus han også havde fået bonus sekunder.

Dagens store taber var dog Yates. Hold op det må have været bittert. Han kan jo ikke bruge sin placering til noget som helst.
Skrevet af UdAfBusken
Nogen burde have været voksen og besluttet at stoppe løbet lang tid før og ikke som en nødløsning.


Hvordan skulle man have taget en beslutning om at forkorte etapen før jordskredet, som ene og alene var skyld i ændringen, havde fundet sted? Din udlægning er helt ude af trit med virkeligheden.

De største tabere er helt klart Kruijswijk, Buchmann og i særdeleshed Thomas, som havde haft en fribillet hele vejen til bunden af Tignes. Jeg tror ikke, at Alaphillippe havde været på andenpladsen, hvis etapen havde været kørt til ende.
Skrevet af UdAfBusken
Dagens ret store taber var dog Yates. Hold op det må have været bittert. Han kan jo ikke bruge min placering til noget som helst.


Tjah, jeg tvivler nu på, at han kunne have fulgt Bernal til slut. Han blev sat tæt på toppen af Iseran og Bernal så uovervindelig ud.
Skrevet af Zenin
Det er svært at sige. Den sidste stigning var ikke så slemt, og han kunne have siddet på frihjul hele vejen. Hvis han kunne have holdt hjul, er han en langt hurtige rytter på stregen. Men det finder vi aldrig ud af. Det havde ellers været vildt med 3 etaper, for en rytter der hverken er sprinter eller kører klassement.
Skrevet af Steve Highway-61
Mon ikke Bernal trods alt skulle have kørt for Thomas hvis etapen var afviklet normalt. Dvs agere anker så Thomas kunne komme godt i mål sammen med Bernal.
All we are saying is give peace a chance that means you too
Skrevet af repos
@ hjst
Hvilken håndvask?

Det var en lortedag. Pinot udgår, og etapen bremses. Det er i den grad antiklimaks.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Glæder mig til Vueltaen! Sikke et antiklimaks!
Skrevet af jomic...
Mest af alt ærgerligt at den mest spændende tour i lang tid skal ødelægges af vejret. Men som de er kørende er Bernal formentlig den rigtige vinder, det tror jeg også han viser i morgen. De 20 sekunder Allan havde hentet efter toppen af l´Iseran, bytter han da gerne for en afkortet etape i morgen på 60 km der og en 33 km stigning der snitter 5.5% eller mindre. Den tror jeg ikke Thomas får ham knækket på. Han henter dog ikke Bernal.

Jeg kan ikke se arrangørerne kan gøre noget anderledes, det bliver aldrig fair og billederne både af 20cm hagl og mudderskred er svære at argumentere imod. Med den minitiøse planlægning sådan en etape kræver hiver de heller ikke bare et nyt bjerg op af hatten til at erstatte Roseland i morgen.

Bemærkelsesværdigt er det, at havde Ineos udsat offensiven bare 2-3km, kunne touren have fået sin første franske vinder siden Hinault.
Skrevet af leonardio
Underligt at man ikke kunne finde en alternativ rute, ledelsen virker presset og handler i desperation.
Skrevet af repos
Så havde Ineos givet fuld pedal i morgen, og smidt Alaphilippe under alle omstændigheder.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Man tryller jo ikke bare bjergpas frem, ligesom det jo er et logistisk mareridt at afvikle Tour de France.

Det sætter i sagens natur nogle begrænsninger, at så meget materiel og så mange personer skal fragtes rundt, ligeså vel som at Albertville formentligt har givet kassen for at være startby.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Caroe
Val Thorens har en del flade stykker og sågar steder hvor det falder, så det er lidt nemt at sige det bare er en 5,5 % stigning. Der er flere steder hvor den stiger mere end 10 % over 1 km og der er et stykke på 3 km med 8,5 % i snit. Der kan gøres kæmpe forskelle i dag.

Godt nok surt for Kruijswijk, Buchmann og især Thomas. Jeg tror de havde kørt Bernal ind på det flade hvorefter Thomas kunne slå kontra.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af haraltidret
Ledelsen af TDF traf den helt rigtige beslutning idag, da de neutraliserede etapen på toppen af næstsidste bjerg. Ingen havde kunnet forudsige så kraftige haglbyger og et jordskred vill ramme ruten netop på samme tidspunkt som rytterne ramte nedkørslen. At vejret på godt og ondt er en medspiller i cykelløb er bare et vilkår alle må leve med. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid blive ved med at være. Men uforudsigeligheden ved cykelløb er også en del af det fascinerende ved sporten.
annonce
0