Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Travel100
Algero@

Hvis Kruisjwick havde sat sig frem og kørt hårdt efter Bernal (går ud fra det er således du mener, at han kunne holde Bernal nede på 20-25 sek) så havde han i stedet brugt et væld af kræfter, som enten ville baske ham bagi, når de skulle op ad sidste bjerg, eller han ville blive udsat for angreb fra GT, som kunne sidde på hjul.

Det eneste alternativ må have været, at man på en eller anden måde, får kommunikeret oplysningen ud til hele feltet (som ville have været en helt enormt besværlig logistisk opgave) om at Ileseran (staveplade) ville blive målstreg, inden de kører op ad bjerget.

For det første, var problemet med jordskredet, mig bekendt, ikke sket endnu inden de startede opstigningen. For det andet! Det er lettere at stoppe folk og sige: Nu er det slut, vi aflyser resten og tager et målepunkt et stykke tilbage.
Alternativet var at folk (alle 160 ryttere) , mens de kører alt de kan, på vej mod bjerget, skal have oplyst, at målstregen ændres. Dvs alle ryttere skal have dette at vide, uden at ændre på de tidsforskelle der var imellem div ryttere på dette tidspunkt og uden at stoppe folk. Samtidig skal man være sikker på at alle har fået beskeden og allerhelst nogenlunde samtidig (og uden at sinke nogle ryttere). Ellers ville dette jo være unfair istedet.
Kan slet ikke se det ske!
Skrevet af Slettet(072210192010)
Man kan også sige, at Bernal bliver belønnet for mod på det rigtige tidspunkt, ikke at nogen vidste hvor rigtigt det tidspunkt skulle vise sig at være, men igen - timing timing timing. I det mindste har det ikke kunne betale sig at fedtspille.
Skrevet af hjst
at det er en fordel for Alaphillippe at han ikke skal holde ud på den med 2 stigninger og 70+ km i bagagen. Det passer ham da langt bedre. Jeg tror nu Egon sætter skabet på plads alligevel, om det så er 1 eller 3 bjerge de skal over.


Det er jeg meget enig i. Alaphilippe fik en livline med afkortelsen i går. Som i øvrigt var den bedst mulige løsning af problemet.

Har han så en overhovedet en chance for at bevare sin nuværende 2.plads ? (1.pladsen har jeg afskrevet). Mon ikke han kan holde et par af de andre i nuværende top-5 bag sig eller profitere af deres evt. indbyrdes kampe og i det mindste komme på podiet.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Mr_bum
@repos

Nelson Rodriguez havde vel heller rigtigt ikke andre muligheder, når Ugrumov kørte en velpoleret Ferrari (Rodriguez var dog næppe ren heller), medmindre Ugrumov ville sælge sejren til ham for hjælp.
Skrevet af repos
Nej, helt afgjort. Husker Mader og Leth som meget indignerede over Rodriguez. Og Gewiss-Ballan i midthalvfemserne var selvlysende, og holdtidskørslen i 1995, hvor de kørte med en gennemsnitsfart på over 54 km/t. er jo legendarisk. Distancen var 67 km. Det var satme heavy stuff.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Mon ikke de bedste af nutidens hold også ville kunne klemme sig igennem 67 km med 54 km/t i snit, hvis forholdene var de rette?
Skrevet af Slettet(011013190210)
Discovery kørte i 2005 en TTT på 67.5 km. (Tours - Blois) med 57.324 i gennemsnit.

Det ændrer dog ikke ved at Gewiss Ballan kørte stærkt i 1995. Som i meget stærkt.
Skrevet af tobi
@Travel100

Jeg tror ikke Urán helt havde tillid til, at beslutningen var endelig. Han tabte jo en Giro på det samme i 2014, hvor Quintana helt skandaløst fik lov til bare at angribe på en nedkørsel, hvor alle troede, løbet var neutraliseret.
Skrevet af Algero
Det virker sgu til, at de aflyser igen i dag. Sådan går rygterne.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Det var jo ikke uden grund at Kruijswijk havde trænet turen op til Tignes 10-11 gange, det var den stigning han havde forberedt sig mest på - og han har desuden også været ude og sige at han sparede på kræfterne til netop denne stigning. Virkelig unfair at løbet skal blive afgjort på hvilken taktik det enkelte hold havde for gårsdagens etape.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Det virker sgu til, at de aflyser igen i dag. Sådan går rygterne.


Kilde?
Skrevet af SotD
Uanset hvor fair/unfair man må syens det er så virker det sgu ikke gennemtænkt at ønske hele etapen annulleret. Både fordi de åbenlyst ville skævvride mere end tilfældet var, men selvfølgelig også på grund af de diskussioner det ville have skabt.

Uden point i bjergkonkurrencen til hhv. Yates og Bernal havde man defacto foræret Bardet bjergtrøjen.

Og fjerner man 3 bjerge og på samme tid nulstiller et hul på 2 minutter imellem Bernal og Alaphilippe så kan jeg love dig med, at der ville komme en international nedsmeltning over hjemmebane-forfordelingen! Alaphilippe kan muligvis ikke overleve den stigning på Val Thorens, men alene diskussionen om "måske/måske ikke" ville gøre årets Tour de France til en decideret skandale, snarere end en kaotisk afslutning. Det ville være fuldstændig grotesk.

Hvis Tour ledelsen var opmærksom på problemet tidligere havde de selvfølgelig meldt det ud. De har jo ingen interesse i at Bernal får et bedre udgangspunkt end de andre. Og da slet ikke på bekostning af Alaphilippe.

Det var den helt rigtige løsning de valgte, omend det var en bitter pille for Kruijswijk, Thomas, Buchmann - men selvfølgelig også Alaphilippe og Barguil der jo også godt kunne have trådt 15-20 sekunder hurtigere op over stigningen, hvis de havde vidst at målstregen var der.

Sådan er det nu engang. Alle rytterne holdt en smule igen for ikke at koge over, og jeg tror det er væsentligt mere sandsynligt at Alaphilippe og co. havde tabt alle chancer for at vinde løbet over Bernal, hvis etapen var kørt til ende. Bardet ville i øvrigt også have mistet alle chancer for bjergtrøjen.

Så selvom det er en lortesituation, så synes jeg man må rose dem for at håndtere den på bedst tænkelige vis.
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(520335202712)
Jeg læser flittigt med næsten hver dag men kommentere ikke , jeg vil dog gerne tilføje til dem der siger at Kruijswijk og Co. Sparede lidt på kræfterne at det samme kunne man også sige om Barnel , han har vel heller ikke fyret alt krudt af når han troede at der kommer et bjerg mere? Eller ?
Fenerbahce,Brøndby,Liverpool
Skrevet af Mr_bum
Bernal kunne jo også have angrebet længere fra toppen, hvis han havde vist, det var målet. Så alt er spekulation. Dog var det tydeligt, at Kruijswijk-gruppen tog det roligt på de sidste meter af Iseran for at gøre klar til nedkørslen.
Skrevet af Slettet(520335202712)
Har kigget flere steder, men intet fundet heller ikke på Eurosports hjemmeside , er i sikker på at dagens etape er aflyst ?
Fenerbahce,Brøndby,Liverpool
Skrevet af Mr_bum
Meldingen skulle nu være, at der bliver kørt cykelløb, men at TV-billeder måske ikke bliver muligt.

https://mobile.twitter.com/laflammerouge16
Skrevet af goozeer
Det var jo ikke uden grund at Kruijswijk havde trænet turen op til Tignes 10-11 gange, det var den stigning han havde forberedt sig mest på - og han har desuden også været ude og sige at han sparede på kræfterne til netop denne stigning. Virkelig unfair at løbet skal blive afgjort på hvilken taktik det enkelte hold havde for gårsdagens etape.

Hvad ville så være fair?

Jeg synes det er den bedste og mest fair måde, det blev gjort på.
Man kan vel sige, at det var en chance at tage for holdene, altså at vente til sidste bjerg, når de nu vidste der var risiko for dårligt vejr inden. Så man kan vel klandre holdene for at bruge en forkert taktik.
Jeg klandre ikke holdene, men man kan jo se det fra alle de enkeltes sider og sige det er unfair, men overordnet set, var det den mest fair løsning.

Jeg har aldrig læst reglerne i TDF, men er ret sikker på, at der står man bruger sidste officielle målte tid, i tilfælde af neutralisering.
Og så kan man det vel kalde det fair, da reglerne er ens for alle, men så måske bare sort uheld for nogle få.

Kruijswijk udtaler selv:
"Afgørelsen var korrekt, hvis man så på forholdene, men det er ikke til min fordel."

Ærgerlig afslutning på en af de bedste etaper og TDF jeg kan huske at have set.
Skrevet af Travel100
Tobi@

Det har sikkert noget med det at gøre ja!
Skrevet af Slettet(520335202712)
Tak for opdateringen Mr. Bum, håber dog de tager fejl så vi kan se den sidste bjergetape. :)
Fenerbahce,Brøndby,Liverpool
annonce
0