Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kattejammer
Cyclingfever er normalt ret god. Det samme er ProCyclingStats.

Cyclingfever har foreløbig VM-startliste. Australien, Holland har udtaget af de større hold, og Belgien + Frankrig har udtaget nogle ryttere.

http://www.cyclingfever.com/editie.html?detp=view&_ap=startlijst&editie_idd=Mjk3NjI=
Skrevet af repos
Tak.

Belgien ser gode ud med de fem nuværende.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Den skulle nok have været kørt i Tour de France for at blive husket til evig tid, vil jeg tro.


Arh, mon dog den skulle?

I øvrigt: Hvorfor i alverden tror du, at Groenewegen skal til VM? For det første er holdet udtaget uden ham, og for det andet ville det da slet ikke give nogen mening at tage ham med under nogen omstændigheder.
Skrevet af SotD
Arh, mon dog den skulle?


Hvor mange Vuelta etaper fra eksempelvis 1995 kan du huske? At en Vuelta etape skulle gå over i historien som en man aldrig glemmer har jeg meget svært ved at se - medmindre altså det er på baggrund af en skandale af en art. Dermed ikke sagt, at den ikke burde være det. Men man skal nok være mere end almindelig cykelentutiast for at kunne huske netop den etape om 15 år. Omvendt tror jeg mange husker Pantanis ridt i Tour de France, Zülles/Romingers styrt i Tour´en, Armstrongs tur over marken, Belokis grimme styrt. Festina-skandalen i 1998, Paris-Roubaix hvor Museeuw kommer i mål og ligner en der lige er kommet hjem fra krig, Hamiltons brækkede kraveben, Sagans jubelscener i Tour de France, selvlysende Ricco/Piepoli, Floyd Landis vanvidsetapesejr, Contadors utrolige udbrud for 60-70km ude. Ullrich der henter Virenque på enkeltstarten med 3min - Hvor Virenque chokerende bliver 2´er på etapen. Da Valverde og Purito pissede VM sejren væk til Rui Costa, fordi de ikke kunne tåle at den anden vandt.

Der er uendeligt mange store cykeløjeblikke, men man skal fanme grave dybt for at finde Vuelta og Giro-etaper i blandt de allerstørste, selvom jeg er enig i at Vuelta og Giro netop leverer noget af det allermest underholdende og vanvittige cykelløb generelt. De mindeværdige øjeblikke bliver skabt i de største løb.

I øvrigt: Hvorfor i alverden tror du, at Groenewegen skal til VM? For det første er holdet udtaget uden ham, og for det andet ville det da slet ikke give nogen mening at tage ham med under nogen omstændigheder.


Fordi i alverden, det troede jeg bare... For det første, anede jeg ikke holdet var udtaget (som andre herinde tydeligvis heller ikke kunne finde info omkring) og for det andet - Nå! Beklager!
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Jeg kan godt se pointen i forhold til 90´er-etaper (der har dog været nogle virkelig vilde i Giroen), men ikke i forhold til etaper nu om dage, hvor vi jo ser alle løbene. Giroen og Vueltaen er langt mere bredt ud uden for Italien og Spanien end dengang, og etaper som L´Aquila 2010, Formigal 2016, Montalcino 2010, Stelvio 2012, Gavia-Stelvio 2014, Finestre (især) 2018, mange etaper i sidste del af Giroen 2015, Fuente De 2012 og Agnello-Risoul 2016 står ikke i skyggen af mange Tour-etaper i nyere tid.

Og det er bare for seernes (jeg taler nødvendigvis ikke bare om julifans, det er klart) perspektiv. For rytterne var gårsdagen noget helt, helt specielt, og den kommer de til at tale om meget længe.
Skrevet af Slettet(011013190210)
@ SotD

Jeg skriver - på godt og skidt - altid hvad jeg mener. Så ja, mener i høj grad at Danmarks lineup er stærkere end Hollands. Og da specielt på årets VM rute.

Selv om det er antagelser, hypoteser og muligvis `tomme tønder`. Så kunne jeg som glimrende se VdP være eneste hollænder der kører den absolutte finale. At det så kan vise sig at være nok. Det er så hvad det er.

Men, skulle man få lyst til at regne på nationspoint efter løbet. Så er min vurdering at DK med længder slår Holland. Med eller uden en række af de ryttere du listede op :-)
Skrevet af SotD
Nu anser jeg ikke mig selv som "Juli-fan", men jeg er omvendt heller ikke i en position, hvor jeg kan presse samtlige etaper på alle 3 Grand Tours, verdensmesterskaber, Danmark Rundt og de største endagsløb ind i min kalender. Jeg ser dog relativt mange etaper, også fra mindre etapeløb.

Ikke desto mindre har jeg svært ved, at genkalde nogen af de nævnte etaper uden at skulle slå dem op.

L´Aquila fra 2010 kan jeg ikke huske, selvom min store rival (jo jo, jeg var chanceløs) fra et amatørløb, Evgeni Petrov vandt etapen (kan jeg se).

Etapen til Montalcino kan jeg genkalde når jeg tjekker op på det.

Stelvio har generelt stået for en del fantastiske etaper, men jeg kan ikke genkalde 2012 etapen, omend 2014 hidkalder et eller andet omkring noget frygteligt vejr - måske hen i retning af den aflyste Tour etape fra i år - bare uden aflysningen og så nogle ryttere der sked højt og flot på reglerne. Altså som nævnt tidligere, en decideret skandale, hvorfor det huskes...

Jeg husker tydeligt etapen hvor Kruijswijk smed sin Giro-sejr - ligesom jeg tydeligt husker de grimme billeder fra Zakarins styrt i 2016. Men etaperne som sådan husker jeg egentlig kun fra de enkeltstående scener. Jeg husker ikke hvem der vandt etaperne, og om det havde været en god etape før/efter. Men det er altså også kun 2-3 år siden.

Omvendt husker jeg med største tydelighed hvordan en tilskuer væltede Guiseppe Guerini på vej til sejren på l´Alpe d´Huez i 1999, og historierne omkring hvordan selvsamme tilskuer efterfølgende opsøgte ham på hotellet med en kæmpe uforbeholden undskyldning. Jeg husker også tydeligt forløbet op til, og efter, hvor Guerini alligevel formåede at vinde, selvom forfølgergruppen faktisk ikke var så langt efter igen.

På samme måde står Bassos etapesejr over Armstrong meget tydeligt, ligesom Armstrongs pose-slagsmål står tydeligt i erindringen.

De ting jeg bedst husker fra Giro´en er en flyvende Savoldelli som dog alligevel ikke kunne stille noget op imod Ivan Gotti i 1999 og hans efterfølgende sejr i 2002. Pantanis vanvittige 1998 præstationer og sådan noget.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
@Hr Fryd

Nu ved vi jo selvfølgelig ikke med garanti hvem der stiller op for hvem, og ranglistepoint er selvfølgelig også kun relevant i en vis form, for hvis Holland havde Groenewegen med, havde det talt alvorligt i deres favør, men som flere nævner ville han ikke have en chance i løbet (Jeg har nok generelt overvurderet løbets karakter)...

Men hvis vi tager udgangspunkt i de nævnte:

Mathieu Van Der Poel - 1088
Mike Teunissen - 1073
Bauke Mollema - 959
Niki Terpstra - 520
Dylan van Baarle - 441
Sebastian Langeveld - 301
Jos van Emden - 258
Pieter Weening - 240


Det forventede danske (For mig):
Jakob Fuglsang - 1926
Kasper Asgreen - 827
Michael Valgren - 460
Michael Mørkøv - 432
Jonas Vingegaard - 285
Mads Pedersen - 221
Magnus Cort - 186
Christopher Juul-Jensen - 121

Hvis vi fjerner de to holds kaptajner (selvom Fuglsang har flere point, må man antage at Van der Poel er et væsentligt bedre podiebud):

Holland - 3.792
Danmark - 2.532

Selv hvis vi inkluderer Jakob Fuglsang, så er Holland stadigvæk 422 point foran.

OBS: Pointene er taget fra Procyclingstats, så de svarer nok ikke helt til UCI´s.
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(011013190210)
@ Hr. SotD:

Med fordel kunne jeg vist have skrevet, at jeg mente point i VM linjeløbet specifikt (efter løbet)!

Det andet du har gang i er for mig kun af akademisk interesse. Undskyld hvis det virker stødende.

Nu er det (desværre) :-) hr. Lund der sætter holdet. At alle I andre nok mener det er ganske godt, det lever jeg glimrende med. Og derfor kommer Mørkøv* nok med. Vejkaptajn and all. Noget man da ikke bør undervurdere, men mener nu fint Fuglsang råder over samme fine løbsnæse/overblik. Og ja, er med på tingene sandsynligt skal sættes op for Fuglsang. Alligevel.....

* Ser ruten for hård til at vi for fuld valuta for MM. I stedet ville jeg udtage Casper P. Han er i storform pt. CJJ ville jeg kraftigt overveje at bytte med Kamp. Om end distancen kan blive problematisk for Kamp. Og i CJJ har vi jo en `arbejdsmand`pr. exelence. Hans (manglende) form bekymrer mig dog noget.Skrevet af SotD
Jeg er stor Kamp-fan, men han er for uerfaren i den type løb efter min mening og jeg synes ærlig talt heller ikke han tilnærmelsesvist har bevist sin form. Vi skal helt tilbage til maj for at finde hans seneste gode periode. Selv Danmark Rundt var han ikke hvor han burde være (selvom han også var uheldig på en etape).

Mørkøv, Honoré og Mads Pedersen er alle "vant til" de lange distancer og de her tumultariske løb hvor der i perioder angribes i højre og venstre af mere eller mindre kvalificerede ryttertyper. Det tror jeg er noget mere aktuelt end en Alexander Kamp der vel på en rute som VM ruten, kun kan være aktuel som en fri rytter. Jeg har svært ved at se ham arbejde stenhårdt for Fuglsang efter 200km.

Christopher Juul kunne man nok godt bytte med Casper Pedersen, eller sågar Søren Kragh, men Casper Pedersen mangler nok erfaringen og Søren Kragh er ikke hvor han skal være.

Jeg har i øvrigt svært ved at få øje på de tendenser der gør, at man kan definere Casper Pedersens form som værende "stor". Han har været med i finalen en enkelt gang, og her blev han nr. 25 to minutter efter vinderen og de der kørte finalen, sådan for alvor. Men jeg er med på, at han selvfølgelig kørte sig selv ned for Keldermans skyld. Men den etape i sig selv ser jeg ikke som værende et bevis. Resten af løbet har han været forholdsvis anonym.

Også han skal vel helt tilbage til maj måned for at kunne finde noget sådan rigtig interessant i denne sæson.

Jeg bliver i øvrigt ikke stødt af, at du ikke finder mit tidligere indlæg aktuelt. Nu var det bare dig der bragte point på banen, og ikke mig.

Jeg synes dog at der er nogle klare tendenser der indikerer at Holland står med mindst lige så stærkt et hold som os:

Van der Poel > Fuglsang åbenlyst
Teunissen > Mørkøv f.eks.

Terpstra, Mollema og van Baarle anser jeg som værende på niveau med Asgreen, Valgren (i årets form) og Mads P.

På samme måde mener jeg at Langeveld og van Emden er på niveau med Chris Juul og/eller Honoré - eller bedre.

Vingegaard er nok stærkere end Weening (eller det er han!).

Så tilbage er en rytter som Cort der i en fri rolle kan finde på at gøre et eller andet spændende.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Jeg har i øvrigt svært ved at få øje på de tendenser der gør, at man kan definere Casper Pedersens form som værende "stor". Han har været med i finalen en enkelt gang, og her blev han nr. 25 to minutter efter vinderen og de der kørte finalen, sådan for alvor. Men jeg er med på, at han selvfølgelig kørte sig selv ned for Keldermans skyld. Men den etape i sig selv ser jeg ikke som værende et bevis. Resten af løbet har han været forholdsvis anonym.


Hvis du er med på, at han kørte sig selv i hegnet for Kelderman (og Waldscheid), hvorfor pokker bruger du så hans resultat på etapen som målestok for, hvor stærkt han kørte? Jeg har lidt svært ved at få øje på logikken. Han arbejdede som en gal nærmest fra kilometer 0 indtil de ramte det småkuperede terræn 4-5 km til mål, hvor han slap gruppen. Det var vel kun Cavagna, som også er en maskine i den slags terræn, der alt i alt førte mere end Pedersen, og det på en etape, der var en af de mest hektiske og hårdeste sidevindsetaper i nyere tid. Det kræver åbenlyst, at man er rigtig godt kørende.

Desuden kørte han jo også ganske stærkt i Binckbanck Tour inden, hvor han så vidt jeg husker blev nr 14 på enkeltstarten og kørte stærkt på den sidste etape, hvor det kun var Mads Pedersen og Madouas fra det oprindelige udbrud, som var bedre.

Jeg kan godt se argumentet for at vælge Chris Juul i stedet, da han har mere erfaring og nok er mere holdbar i hårdt terræn, men der skal ikke meget til at se, at Casper Pedersen er i ret fin form i øjeblikket.
Skrevet af Slettet(011013190210)
Hvis jeg skrev at dit indlæg ikke var relevant undskylder jeg da gerne. For det er det da naturligvis. Tror som blot vi fik blandet æbler og pærer sammen. For hvilke rangliste point Holland pt. har vs. Danmarks, ja jo ikke min pointe. Skal jeg skære til benet. Så er det fløjtende ligegyldigt for mig.

Selv er jeg også mere fan af AK end hans far - men vist en anden historie :-) Men ja. Næppe et løb han kan bidrage nok i.

Synes nu også jeg pointerede min tvivl om hans berettigelse søndag den 29/9. Her er dit bud om en slidstærk Honore nu alt andet lige nok klogere.

Apropos tumultariske angreb fra X eller Y. Lad dem dog. Det gør mig på ingen måde utryg. De skal som nok blive spolet ind. Belgien, Frankrig og Danmark skal nok holde snor i lykkeriddere.

SKA er da et bud - iøvrigt ret vild at en så flot rytter kan være ude, med hele otte til start. Siger vel alt andet lige noget om vores niveau?

Legitimt at du er i tvivl om Casper P.`s form. At jeg så undres - so be it. På mig virker han frisk her 18 etaper inde i en hård Vuelta. Ligner derfor en der kommer ud med gode ben.

Jo. Du kan da argumentere for at de sammenligninger mlm. vores `sammenlignelige`rytter i hollandsk favør. Jeg er blot ikke enig. Ser vores ryttere i fremgang formmæsigt, og så vil jeg mene vi klart (over)matcher deres.

Btw: Der er ikke plads til MM i min ideal opstilling. For what it is worth?

Har i flere år sagt/skrevet at Cort er vores bedste bud på en dansk verdensmester. Ville elske hvis jeg fik ret. Bornholmren er en uberegnelig ryttertype. Og kommer han hjem i en mindre gruppe. Så kan han vinde. Han er hurtig nok. Og har den fordel at han også har udviklet et kick på de sidste kilometre til at slippe fri. Ikke nødvendigvis som Skibby - da bedst. Men dog.Skrevet af repos
Et alternativ som hjælperytter kunne være Lasse Norman. Han har faktisk haft en ret flot sæson, og kørte et blændende PDR.
Han har været godt kørende det meste af sæsonen, og har hjulpet Van der Poel en hel del.
Jeg er med på, han formentlig ikke er i spil, men han fortjener at blive nævnt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Slettet(011013190210)
LNH blev så sent som i går 14 på ITT i England. Tænker nu ikke han bliver aktuel i Yorkshire.

Ser med lidt `gru`, at SotD `s hollandske venner gjorde det ret godt++ der generelt. Nuvel, kun 14 km. men alligevel. Gider jeg ikke....

Skrevet af Travel100
Sort bog eller ej. Sku ikke ok det der sker i vueltaen lige nu...
Skrevet af Randersc Freja FC
Rolf er ikke for kvik at høre på. Der røg sympatien for Valverde
Pokalmeister 2021
Skrevet af Mr_bum
Angrebet gav jo god mening, når man så Jumbos niveau i vinden den anden dag, men på den her måde var det selvfølgelig ikke i orden.
Skrevet af Travel100
Har jo intet med sidevinden at gøre det der. Det var bare beskidt.
Skrevet af Skjold99
Hvis man som hold har aftalt om morgenen, at man kører, når man når den strækning med sidevind, skal man så lade være, ´blot´ fordi de andre ikke kan holde sig på cyklen?

Eller med andre ord...er det virkelig så beskidt, som de gerne vil gøre det til?
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af Travel100
Hvis du aldrig personligt har været på månen, hvordan ved du så den ikke er lavet af ost.
annonce
0