Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Opus
Det var netop den interne fordeling af Bernal og Roglic som hhv. 2 og 3, man kunne overveje. Ikke at Fuglsang har haft en bedre sæson end de 2. Bernal har noget mere appeal ift. Roglic, og det alene kan være forskellen.

Meget enig med Pref ift. Fuglsang vs. MvdP. Det er svært ikke at falde på røven over MvdP´s styrke, men der er trods alt et stykke op til fx Fuglsangs sæson. Det er dog helvedes svært at vente på, han kører fuld landevejssæson. Forhåbentlig bliver det til endnu flere landevejsløb i 2020, men MTB kommer antageligvis til at fylde meget. Sagans demonstrerede i et omfang i 2016, at det ikke er nok at være stærkest, hvis teknikken ikke er på plads, og det blev pinch flat-galore for Sagan dengang.

Og så vil jeg næsten gerne slå et slag for podcasten Forhjulslir her i december. Interviews med langt de professionelle danske cykelryttere. Det er ikke det værste som optakt til en sæson, hvor der er OL, mange nye på WT og etablerede ryttere, der kan uddybe sæsonmål.
Skrevet af Il_Preferito
Tobi, vi har forstået - og deler derudover - din begejstring for Van der Poel, men du mener vel ikke helt alvorligt, at hans sæson er bedre eller bare ligeså god som Fuglsangs? Fuglsang har jo domineret endags- og ugelange etapeløb næsten hele kalenderåret.

Men det er selvfølgelig fint, det ikke kun går ud på pointtælling, men åbenbart alligevel pointtælling, bare det er pr. løbsdag.

Mon ikke, der ligger en del romantik bag Van der Poels placering. Ikke at det tager noget fra hans styrke eller bedrifter, men det er jo ikke Fuglsangs skyld, at han skal køre cross eller er på et hold, der ikke bliver inviteret til alle store løb.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Fantastisk! Eurosport er endelig begyndt at vise cross! Samtlige store løb skulle der endda være tale om.
Skrevet af Mr_bum
Ingen enkeltstart i Danmark Rundt. Breschel stoppede karrieren et år for tidligt. Og igen bliver der ikke plads til hverken Fyn eller Århus.
Skrevet af SotD
Ærgerligt. Enkeltstarten var vel det eneste der gjorde løbet en smule uforudsigeligt, da bakkerytterne skulle ud og finde tid.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Jeg lever fint uden enkeltstarten, men den har vel ikke været så løbsafgørende i virkeligheden, som den ellers i teorien burde være det.

Det virkede dog rimelig fjollet, at Jesper Worre både under præsentationen og i et interview med Feltet.dk efterfølgende henviste til Deutschland Tour og Tour of Britain som eksempler på løb, der i år havde været rigtig gode på trods af en manglende enkeltstart, når man tænker på, at der var en enkeltstart i Tour of Britain...
Skrevet af Opus
Det giver mening, der kommer en del kilometer på veje, der antageligvis er i spil til TdF 2021. Lidt overraskende de svinger svinger forbi Aarhus, nu det senest var i 2017, men ok, der er få etaper med Vejle og Frederiksberg, der giver sig selv.
Skrevet af repos
Jumbo-Visma har offentliggjort, hvem der skal køre TdF næste år:

Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Robert Gesink, Sepp Kuss, Laurens De Plus og Wout van Aert.

Det ser ret vildt ud, og de kan godt nok lave ravage i bjergene. Samtidig krydres det med Van Aert og Martin til de flade etaper.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Hvad skulle Martin lave på de flade etaper?

Men ja, vanvittigt hold. Og vildt at George Bennett simpelthen får lov at blive kaptajn i Giroen, når man tænker på deres trup.
Skrevet af SotD
Er der en holdtidskørsel i Touren? Ellers har jeg svært ved at se formålet med Martin. Men det er måske for at sætte hårdt pres for Van Aert.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Nej, det er der ikke. Der er kun en enkeltstart, og det er tyvende etape, og den slutter på toppen af La Planche des Belles Filles.

Men Martin har erfaringen, og skulle der komme sidevind, vil han vel kunne bruges der. Han er selvfølgelig også ideel til føringsarbejde, så jeg synes, han giver mening at have med. På egen hånd skal man dog ikke forvente sig noget af ham.
Skrevet af repos
Jeg mente heller ikke Tony Martin på egen hånd, men som vejkaptajn på de flade etaper er han vel anvendelig .
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Okay, og ja, det er han bestemt.

Rammer Kuss formen er han en af de bedste klatrere i verden - han lavede nogle vilde præstationer i Vueltaen, og man skal heller ikke glemme, at Laurens De Plus sad og førte, indtil der kun var ni mand tilbage på Tourmalet i Touren.

Det er virkelig et voldsomt hold.
Skrevet af SotD
Hvis I har Yousee eller TV2 Play, kan I se "Mads Pedersen - den største dag".

Det er et stævnemøde med Mads P., og Rolf Sørensen, som gennemgår og ser VM finalen.

Det er måske ikke så dybt, men alligevel interessant synes jeg.
Silkeborg IF
Skrevet af repos
Den har været på TV2 sport i dag. Fin lille opsamling på løbet.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af repos
2019 har været et forrygende dansk cykelår med store sejre til Mads P, Fuglsang og Asgreen.

Jeg har store forventninger til 2020, hvor der 21! danskere på WT-niveau. Det er et uhørt stort antal taget i betragtning af, der ikke er et dansk hold som Saxo-Bank, hvor de tidligere kunne sluses ind.
Ydermere er de fordelt ret godt rundt på de forskellige hold, og endnu vigtigere, så er mange af dem ryttere med evner til at hive sejre i land.
Af neo-pros har jeg store forventinger til Kamp, Stokbro og Bjerg. Mon ikke en af de tre får en sejr i deres første sæson på WT.

Størst foventninger har jeg til forårsklassikkerne, hvor vi blev forkælet med podieplaceringer samt en sejr i 2019.
Det endda på trods af, at Mads P., Valgren og Søren Kragh var helt væk i foråret.
Rammer de tre deres niveau, samtidig med at Asgreen og Fuglsang præsterer på samme niveau, så er vi stærkt besat her. Dertil kommer Würtz, Casper P, Cort, Kamp, Stokbro og Norsgaard, hvor sidstnævnte med skiftet til Movistar nok får en rolle i foråret.

I GT-sammenhæng er vi mere tynde, for her er det reelt kun Fuglsang, der en kandidat. Forhåbenligt kan Vingegaard få endnu mere hår på brystet, for han kan køre opad. Desuden ser jeg frem til Mørkøvs samarbejde med Bennett. Det bør kaste sejre af sig.

Det skal nok blive godt i 2020.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af BjarkeGelsted
Jeg tvivler lidt om Norsgaard kan komme tilbage efter det dobbelte benbrud der ramte ham foe en måned tids siden
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af Opus
Norsgaards styrt lød i hvert fald grimt. Og svært at tro, han kan være tilbage på denne side af sommeren.

Der er en masse interessante spørgsmål til kommende sæson. Alafpolak skal køre Flandern og debuterer vel som favorit. Samtidig er QS uden Gilbert, der leverede stort i 2019. Remco, Asgreen og måske især Yves skal forbedre sig, hvis de vil dominere som normalt. Stybar og Bob kan også tage en skalp.

Med danske briller må Trek gerne få bedre styr på Jasper og Mads P. De skulle helst have held med at plante begge to i nogle reducerede finaler; så kan det blive sjovt.

Om NTT har lært at køre cykelløb må være det vigtigste for Valgren. Han ramte en lovende form sidst på sæsonen, og kan han være lige så skarp i foråret, så er det ikke det, han taber på.

Og så er vi forkælet med antallet af danske ryttere på WT´en. Fuglsang kan nok ikke følge sæsonen op, men mon ikke han alligevel bider fra sig i flere løb. Og så får vi nok en overraskelse, som vi plejer, men en, der brager ind på scenen.
Skrevet af repos
Alafpolak skal køre Flandern og debuterer vel som favorit.

Den favoritværdighed har Van der Poel. Det har han forøvrigt i alle de brostensklassikere, han stiller op i.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Opus
Bevares. Van der Poel bør nævnes.

Man får en forsmag allerede til Strade, hvor van der Poel også stiller op.
annonce
0