Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af B4Ev.2
100 års talent svarer vel til 100 års hændelser indenfor blandt andet vejrfænomener. Fx ved skybrud. Der kan godt være to 100 års hændelser indenfor fem år, da 100 års hændelser er et matematisk værktøj, man bruger til på en enkel måde at vurdere, hvor ofte en hændelse finder sted. Hvis det sker ofte nok, kan der selvfølgelig rokkes ved, hvornår noget er en 100 års hændelser og parametrene for det.
Skrevet af SotD
Jo, men hvis også Sagan, Ullrich og Merckx var 100 års talenter, (sikkert flere) har man haft 5 på 50 år.

Så er det vel i bedste fald et årti-talent ;-)

Jeg opponerer egentlig bare imod at der er gået inflation i begrebet.
Silkeborg IF
Skrevet af repos
Det er vel bare et begreb for noget ud over det sædvanlige.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Well put, Preferito. Det er i hvert fald meget præcist min holdning.

Ift. Metadebatten om tonen. Tobi - uanset hvor skarp du ser dig selv på cykling, er det sgu dårlig debatstil, hvis du lader en arrogance komme til udtryk i indlæg over for andre brugere. Det er jo ikke naturvidenskab, vi diskutterer. Det er holdninger, ikke objektive sandheder. Og der bliver rent faktisk ført saglig argumentation for begge sider af sagen. Retfærdigvis skal dog siges, at jeg ikke har bidt mærke i, at du har haft en specielt arrogant stil over de seneste sider - det er mere det principielle i det, du skriver, jeg kommenterer på.
Skrevet af Zola
Der er argumenter for og i mod.

Han er helt sikkert en vild rytter, men lad os nu lige se.

Unge ryttere er ofte meget ustabile, og det er en helt ny sæson, hvor hans form også har skulle toppe til vinterens løb.

L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af tobi
Deceuninck-QuickSteps sportsdirektør, Wilfried Peeters melder sig i koret:

´What he did last year at the Tour of Flanders was incredible, the way he managed to come back from that crash and return to the front, it’s something I’m yet to see in all my career,´ said Peeters. ´I genuinely think he has the ability to win every one-day race he enters.´

https://www.cyclist.co.uk/news/7606/we-are-afraid-of-van-der-poel-quicksteps-biggest-rival-for-the-cobbled-classics
Skrevet af Eskapisten
Cancellara ser ikke VdP vinde PRB i år:

Vi så, at VM ikke er Amstel Gold Race. Van der Poel var den store favorit til VM, men han levede ikke op til det. Det mentale aspekt kan have spillet en rolle i det

https://m.feltet.dk/nyheder/cancellara_van_der_poel_vinder_ikke_flandern_og_roubaix_i_aar/

Han er jo en endnu større ekspert end Luke Rowe og alle os andre, så ifølge den logik, der har været præsenteret herinde, så er der no chance in hell, at VdP vinder det løb i år ;-)
Skrevet af repos
Han er i hvert fald solid ekspert, men synes argumentationen halter en anelse hos Alpeekspressen.

At det mentale skulle have haft indflydelse på Van der Poel ved VM virker som en søgt forklaring. Han gjorde jo alt rigtigt, indtil hammeren faldt.

Ligeledes virker det mystisk, at Van der Poel ikke skulle kunne håndtere at være favorit. Det har han været i samtlige cykelcross gennem de seneste år, og det har han håndteret ret godt.

Hans problem i forhold til Flandern og PR er snarere den manglende opbakning. Hvor de øvrige hold har flere kort at spille, så skal Van der Poel selv klare ærterne. Det er selvfølgelig en enorm ulempe, og kan sagtens betyde, at han tvinges til at bruge for mange kræfter for tidligt i løbene.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Jeg er ikke enig. VdPs problem er også, at landevejscykling er end anden størrelse, hvor det lader til, at taktisk snilde og prioritering af ressourcer er vigtigere end i cross. Og han gjorde meget rigtigt ved VM, men i det afgørende moment gjorde han også meget forkert. Men disse problemstillinger bliver selvfølgelig større, når han mangler opbakning.
Skrevet af repos
Helt enig i, at det spiller en langt langt større rolle på landevejen. Det taktiske i cykelcross er til at overse, men nu var det delen med favoritværdighed, jeg opponerede mod. Den ser jo ikke ud til at have påvirket ham synderligt i cykelcross.

Ved VM gik han ned pga af manglende energiindtag i kulden. Jeg kan ikke rigtig få øje på andre ting, der gik galt. Han fik skabt det afgørende udbrud, hvorfra vinderen skulle findes.

I debatten om Van der Poel virker det som, VM er langt mere definerende end alle de sejre han fik kørt ind i sin første hele sæson.

Hvis VM i Harrogate skal være målestok for næste sæson, så kan vi jo også skrive Alaphilippe m.fl. ud af ligningen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Eskapisten
Ved VM gik han ned pga af manglende energiindtag i kulden. Jeg kan ikke rigtig få øje på andre ting, der gik galt. Han fik skabt det afgørende udbrud, hvorfra vinderen skulle findes.

Umiddelbart efter, han har taget en monsterførring. Med en smule mere rutine havde han sparret på kræfterne og måske - det her er jo en gisning - holdt med hjem til at kæmpe om en medalje. I hvert fald er det i min bog meget lidt rutineret og meget taktisk uklogt at tage så stor en førring, når man er på grænsen. Og faktisk også, når man er så sent i så hårdt et løb og med så begrænset erfaring fra den slags finaler.

I debatten om Van der Poel virker det som, VM er langt mere definerende end alle de sejre han fik kørt ind i sin første hele sæson.

Jeg er heller ikke synderligt imponeret af hans kørsel i Amstel. Jo, den fysiske styrke var selvfølgelig vanvittigt imponerende. Men som jeg husker det, åbner han ret tydeligt (alt) for tidligt, og derfor kan han ikke sidde med, da Fuglsang og Alaphilippe rykker. Der er vel to sandheder om VdP´s efterfølgende sejr. 1) Den er svineheldig og sker kun, fordi de to forreste overvurderer deres forspring. Og 2) VdP var nok også den eneste i verden, der havde den fysiske styrke til at lave det nummer, han gjorde.

Ift. favoritværdigheden er der også forskel på at have den i cross, hvor det er min opfattelse, at man vinder, hvis man er den stærkeste rytter - og så på at have den i landevejscykling, hvor alle kører på en, når man er den altoverskyggende favorit. Og hvor man virkeligt skal holde hovedet koldt. Det tror jeg kræver en helt, helt anden mental styrke. Noget Sagan vel også bøvlede med i starten af sin karriere, hvor han ofte kastede sig ud i mere eller mindre optimistiske forsøg langt ude fra.

VdP er en gudsbenådet cykelrytter. Og han er klart blandt favoritterne i mange af de løb, han kommer til at stille op i. Jeg gætter dog på, at han ikke kommer til at dominere det hele endnu.

Skrevet af repos
Generelt enig omkring det meste.

Han sejr i Amstel var nok ikke kommet i stand, hvis Fuglsang havde gidet slæbe Alaphilippe hjem til sejr. Det ændrer dog ikke på, det var vanvittigt af Van der Poel.

Ved VM tvivler jeg på, han kunne mærke optræk til at gå kold før det skete. I så fald giver hans føringer ikke mening, ligesom han næppe ville have klaret at rykke fra feltet.

Målt på ren råstyrke og anaerobt arbejde, så er han feltets stærkeste rytter, og alene hans fysiske egenskaber gør ham i min bog til favorit i de fleste løb, der passer ham.

Selvfølgelig kan han blive taktisk udmanøvreret, blive udsat for uheld osv., men jeg vil gerne høre, hvem der rent fysisk kan måle sig med i det professionalle felt.
Heldigvis vinder den stærkeste rytter ikek altid, og det skal konkurrenterne nok være glade for.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Mads P var stærkere til VM og jeg mener også generelt at hans motor er sammenlignelig med VdP´s, dermed ikke sagt at han er et ligeså stort talent som VdP, for det er han ikke da VDP har flere spidskompetencer.
Og stop nu med at skriv at det var VdP der skabte det afgørende udbrud til VM, det var det jo ikke det var Mads P.
Skrevet af Eskapisten
Uagtet at VdP ikke kunne mærke optrækket til han gik kold under VM, er det vel stadig taktisk dumt at tage sådan en monsterføring, når man sidder så sent i så absurd hårdt et løb, man er ham, alle kigger på, og Italien sidder med to mand, som kan stikke på skift.

Jeg er helt med på, at han i hvert fald er blandt favoritterne i de løb, der passer ham. Men jeg ser ham ikke som så meget stærkere end de andre, at taktik bliver ligegyldig. Han er trods alt ikke kanibalen. Heldigvis, det ville jo være kedeligt.

Nå, kun foråret kan vise, hvad det bliver til.
Skrevet af repos
@ Kily

Med al respekt for Mads P, så er Van der Poel et større talent, men lad os se på deres resultater om 10 år.

Mht VM, så var det ret beset Craddock og Kung, der startede det afgørende udbrud. Van der Poel var ham, der sprængte favoritgruppen.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
Bjarne-effekten har allerede vist sig.
Skrevet af repos
Evenepoel smadrede feltet i Argentina på enkeltstarten.
Konkurrencen var måske ikke alverden, men tidsforskellene på de 15 km. er alligevel voldsomme.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af jomic...
Ja han er et 1.000 års talent.
Skrevet af Opus
Remco er vanvittig, og forskellen i går aftes var sgu voldsom. Specialisterne led måske under, at de ikke kunne bruge enkeltstartscykler.

Og så er det selvfølgelig ikke suspekt, at se Oscar Sevilla køre på cykel dernede. Han var da god nok i start 00´ern.
Skrevet af SotD
Hvorfor er det suspekt at se Oscar Sevilla køre rundt dernede?

Han har kørt non-stop siden 1998, og selvom det er på et lavere niveau, så har han da også leveret resultater her og der de senere år.

Jeg ville være særdeles overrasket hvis en rytter på 43 år og et relativt lavt niveau (sportsligt og lønmæssigt) bruger en masse krudt. Det ville sgu være for mærkeligt.

Han har kørt ret gode/hæderlige enkeltstarter de sidste efterhånden mange år. Det er vel det man efterhånden kan kontrollere når man er oppe i årene, og sjældent bliver matchet i almindelig landevejscykling.
Silkeborg IF
annonce
0