Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos
Er du uenig, fordi du gerne vil se cykelløb eller fordi, du er uenig i udenrigsministerets vejledning for Norditalien?

Jeg er også ked af at skulle undvære cykelløbene, men hvis man fra lægefaglig side, mener de udgør en risiki for yderligere smittespredning, så giver det vel god mening.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af UdAfBusken
Det er jeg ikke enig i. Beslutningen bygger på en fantasi om, at man kan undgå yderligere spredning, hvilket er fuldstændig umuligt. Så man kan lige så godt afvikle løbene.


What? Ovenstående giver absolut ingen mening.

Nej, selvfølgelig kan man ikke forhindre virussen i at sprede sig, men man kan gøre en indsats for at begrænse spredningen mest muligt. Også selvom du gerne vil se cykelløb.
Skrevet af SotD
Italien lukker tilsyneladende også både skoler og universiteter i 14 dage for at inddæmme, så selvfølgelig skal man ikke øge risikoen for at afvikle nogle cykelløb. De tager det tilsyneladende ret alvorligt dernede. Det kunne være, at vi andre skulle respektere det i det mindste.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Fornuften sejrer heldigvis, da den italienske regering har annonceret, at alle sportsbegivenheder de næste 30 dage er suspenderede, medmindre de kan afholdes bag lukkede døre.

Det betyder, at Strade, Tirreno, MSR og meget mere, skal flyttes til senere på sæsonen.

Edit. Måske man faktisk godt må afvikle events, der må bare ikke være tilskuere. Den bliver nok svær med cykelløb.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Okay, den vandt jeg ikke mange popularitetspriser på.

Måske er det bare mig, der er pessimistisk, men tror I helt seriøst på, at det stadig er muligt at inddæmme sygdommen? Vi har åbne grænser i Europa, der er positive tilfælde i langt de fleste lande, og det værste ved sygdommen er, at man kan smitte under inkubationstiden. Det er det, der gør, at den har spredt sig så meget, som den har, og der er helt sikkert et rigtig stort antal personer i alle vesteuropæiske lande, der er smittede (sikkert også nogle af os), men som enten ikke har symptomer endnu, eller som ikke har behov for at tage til lægen, fordi symptomerne ikke er alvorlige nok.

Heldigvis tyder alt på (altså, hvis man læser andet end TV2´s, BT´s og EkstraBladets konstante gule breaking-bjælker), at sygdommen ikke er specielt farlig for ikke-gamle og raske mennesker, og så er den altså ikke meget anderledes end influenza. Men problemet er selvfølgelig, at der endnu ikke er nogen vaccine imod den, og det er naturligvis et alvorligt problem for en vis del af populationen.

Hvorfor er jeg så så kynisk, at jeg tilsidesætter deres ve og vel til fordel for mit ønske om at se cykling?

Det har sådan set ikke noget med det at gøre, men jeg tror virkelig ikke, at aflysningen af professionelle cykelløb vil hjælpe en tøddel på at inddæmme smitten. Hvis det var ønsket, må man give alle mennesker i Europa 14 dages hjemme-karantæne, så man får styr på, hvem der er syge, og hvem der ikke er. Men det er ikke realistisk.

Så er der et sidste hensyn man skal tage, og det er presset på det italienske (og snart andre landes) sundhedsvæsen. Det er presset på grund af sygdommen, men jeg tænker, at de fleste trods alt har tænkt sig at respektere et eventuelt forbud om at tage ud til løbene, skulle de blive afviklet (selvom der selvfølgelig ikke er garantier). Skulle folk imidlertid ende med at stå tæt på hinanden som tilskuere til et cykelløb, er det næppe anderledes end den type interaktioner, der alligevel er umulige at dæmme op for i supermarkeder, busser og tog.

Og jeg har slet ikke nævnt rytterne. Ja, de kan risikere at få sygdommen, men de risikerer altid sygdom i forbindelse med cykelløb, og de er ikke en del af risikogruppen for at dø af covid-19.

Jeg håber, det i lidt højere grad forklarer mit standpunkt. Jeg kan selvfølgelig ikke løbe fra, at jeg ville være ked af at undvære cykelløbene, men jeg forsøger at se rationelt på tingene og ikke lade mig rive med af den efterhånden voldsomme (og i min optik, hysteriske) stemning, virusspredningen har afstedkommet, og jeg synes ikke, man skal lade verden gå i stå på grund af den.

Slutteligt skal det selvfølgelig også siges, at jeg godt kan se, at det vil se mærkeligt ud, hvis man kan afvikle cykelløb i et land, hvor man har lukket alle skoler og universiteter - men igen; hvis man beder folk om ikke at møde op ude på vejene, vil der være mindre udveksling af vira, end der er på skoler.
Skrevet af UdAfBusken
Det er såmænd ikke fordi jeg er lodret uenig i mange af de ting, du skriver om smittespredning osv., tobi. Når diverse sundhedsvæsener rundt omkring i Europa laver de tiltag, som de gør, for at begrænse smitten mest muligt, så vælger jeg dog at stole på deres kompetencer og på, at de gør det i den tro, at det kan have en reel effekt.

Desuden synes jeg du negligerer logistikken ved afholdelse af cykelløb voldsomt. Ja, man kunne forbyde tilskuere på ruten, men det ændrer ikke på at hundredvis, for ikke at sige tusindvis, af mennesker (rytterne, personale på holdene, tv-folk, race officials osv) er nødt til at rejse til et risikoområde for derefter at rejse hjem igen eller videre til et andet løb. Det virker som en ret effektiv måde at få spredt coronavirussen til andre lande om områder, som pt ikke er lige så hårdt ramt.
Skrevet af SotD
Jeg er meget på linje med UAB her. Jeg ser heller ikke (lokale) tilskuer som den største risiko, men derimod hele den infrastruktur og rejseparathed der er forbundet med cykelløb, hvor (som UAB nævner) der må forventes at være på den gode side af 1000 mennesker der rejser rundt i verden og risikerer at medvirke til at sprede smitten, fordi de netop i forvejen rejser rundt i hele verden.

Derudover er der hele signalværdien i at lukke skoler, butikker og institutioner for at mindske smitten, for så at afvikle store events uafhængigt.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Jeg giver ærlig talt ikke meget for signalværdier. Det er handlinger, der skal til. Effektive handlinger.

Problemet er, at nu lukker Italien deres land ned (uden dog at lukke grænserne), og så stopper smittespredningen formentlig der ligesom i Kina. Til gengæld begynder der at poppe smitte-clusters op i andre vesteuropæiske lande i de næste par uger (og det er allerede begyndt), og udviklingen vil ske, ligesom den har gjort i Italien. Så kan det være, at de begynder at tage lignende tiltag som italienerne om tre-fire uger. Men hvis Italien på det tidspunkt har åbnet op igen, så vil italienere eller turister, der har opholdt sig i disse andre lande tage smitten tilbage til Italien, og så kører vi forfra. Det er håbløst at inddæmme smitten, medmindre hele den vestlige verden gør en koordineret indsats igennem lang tid.

HVIS man laver et sådant koordineret tiltag giver det fint mening at lade hele cykelcirkusset holde pause, for det er naturligvis et ubestrideligt faktum, at de kommer meget omkring. Men så længe folk i forvejen kan tage på skiferie i Italien og øvrige Alpe-lande og i øvrigt rejse frit rundt i Europa, så giver det ikke så meget mening at sætte cykelverdenen på pause.

Og mon ikke i øvrigt en del hold allerede er rejst til Toscana?
Skrevet af Jirya
Du får det til at lyde som om det er en enten-eller, Tobi. Selvfølgelig kan man ikke undgå, at det breder sig; men det handler netop om at BEGRÆNSE udbredelse. Og i den henseende giver tiltagene da god mening.
Skrevet af tobi
Det er selvfølgelig en fin pointe, men selv begrænsningen af smitten virker utopisk, da den er så smitsom, som den er. Den kan næsten ikke undgå at komme ud i alle afkroge, ligesom influenza.

Myndighedernes tiltag vil selvfølgelig forsinke dette, og det kan selvfølgelig aflaste sundhedsvæsnet, hvilket er ønskværdigt, men til gengæld vil det fastholde paranoiaen i en uoverskueligt lang tidsperiode.
Skrevet af repos
Er alternativet så at køre cykelløb for at tilfredsstille os cykelentusiaster?
Det virker til at være det springende punkt.

Hverken ryttere eller hold virker særlig interesserede i at gennemføre løb med risiko for efterfølgende karantæne som i UAE.

Det ville være endnu absurd at lade sporten gå fri, mens resten af samfundets institutioner i Italien kører i nødberedskab.

Det er muligt, at det ikke er verdens undergang at blive smittet, men så længe man fra sundhedsfaglig side ser sig nødsaget til disse tiltag, så giver det god mening at følge anvisningerne.

At det så er vildt ærgerligt, vi ikke får cykelløb at se. So be it.
Uanset ville løbene have begrænset sportsligt værdi, da flere ikke ville stille til start.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Uanset ville løbene have begrænset sportsligt værdi, da flere ikke ville stille til start.


Helt enig.

Strade er nu officielt udsat. De håber at kunne finde en ny dato engang efter Giroen eller i efteråret.

Paris-Nice er et stort spørgsmålstegn, da flere hold har trukket sig. Tirreno og Milano-Sanremo køres næsten helt sikkert ikke (sidstnævnte kunne dog også få en ny dato).

Der bliver ikke kørt mange cykelløb de næste par måneder, men jeg tror ikke, hele sæsonen er slut, som nogen ellers hypotetiserer.
Skrevet af Slettet(591028200708)
Ganske heftig dansk (kort) ITT. Ikke skidt.
Skrevet af SotD
Ja, det må man sgu sige... Ikke mindst, synes jeg det er pissefedt, at se Søren Kragh tilbage på det niveau vi så i 2018.

Det tegner helt absurd godt hvis vi har både Kragh, Asgreen, Cort og Fuglsang på deres bedste niveau.
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Ja, det var sgu godt kørt af Krag på den sidste del af ruten. Dejligt, hvis han kan holde sig skadesfri resten af året.
Skrevet af Slettet(591028200708)
Det er i sandhed surt at TTT for nationer pt. er pillet af plakaten
Skrevet af haraltidret
Det er godt nok et fantastisk dansk cykelår vi allerede har gang i med stor succes i banecykling og landevejscykling. Utroligt flot enkelstart af Søren Kragh og Kasper Asgreen. Dansk cykelsport har virkelig mange verdensklasseryttere lige pt, og mange af dem har fremtiden foran sig.
Skrevet af repos
Vi er desværre nok ikke mange my fra at forårsklassikerne aflyses, hvilket selvfølgelig er eneste fornuftige beslutning. Med cykelbriller dog enormt ærgerligt, og især med danske briller.
Om der i forsommeren eller efteråret kan findes alternative datoer er nok også tvivlsomt. Løbskalenderen er tætpakket i forvejen, men for pokker hvor ville jeg dog gerne have set Flandern og Roubaix.

Vi må dog glæde os over, at Asgreen og Kragh allerede har vundet store sejre. Interessant bliver det selvfølgelig også, hvordan de enkelte ryttere og hold griber træningen an. Nogle ryttere skal køre sig i form, mens andre kan træne sig i form.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Nerazzurri
Ja, det er ærgerligt at årets cykelhøjdepunkt, april, aflyses, men det er pt. nødvendigt. Mon de kører helt til Nice i denne uge?
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af Mr_bum
Nej, for sidste etape er aflyst.
annonce
0