Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Mr_bum
Jeg har også The Descent stående, og den fremstår rigtig nok ganske ærlig. Det skal selvfølgelig med, at Fedtmule stadig var aktiv, da bogen udkom i modsætning til de andre, men derfor er det da meget muligt, at han var rimelig ren.

Jeg ved så heller ikke, om rytterne nødvendigvis har den samme opfattelse af, hvad det vil sige at være ren, som vi tilskuere har.


Skrevet af qanatoli
Noget af det første der blev sagt var, at Moncoutie ikke er indblandet.


Fint.

Han var stor tilhænger af naturmedicin og homøopatiske metoder og lign. og ville ikke benytte sig af doping.


Hvad filan er logikken lige i det? Der er en grund til at homøopatiske midler ikke er på dopinglisten - de har ingen effekt.

Men hvis man tror de virker, er det så ikke lige så uetisk at tage dem som at dope sig?
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af tobi
Næh.

For så kan man jo sige, at så må man heller ikke tage koffein, fordi det har en effekt. Man må ikke erhverve sig et højdetelt og sove i det, fordi det har en effekt. Man må ikke tage kosttilskud, fordi det har en effekt. Eller sat mere på spidsen; man må ikke træne, fordi det har en effekt.

For mig bliver det altid lidt trættende, når man vil tale etik og cykelsport (eller sport generelt for den sags skyld), fordi det så nemt bliver absurd.

Der er nogle regler, og dem skal man overholde. Og så bør det egentlig bare være det. Hvis man inden for de regler kan opfinde den dybe tallerken, så er det fint.
Skrevet af qanatoli
Det var faktisk hykleriet om homøopati end etikken i cykelsport der var mit mål - og i den sammenhæng synes jeg sammenligningen med koffein er ved siden af skiven.

Koffein har en effekt, den er kendt og brugen monitorereres. Homøopatiske midler er ikke præstationsfremmende (det er vand), derfor er de ikke på listen. Men homøopaterne påstår, at de har effekt, derfor hykleriet. Hvis homøopaterne troede på deres egne produkter burde de være varsomme med at lade atleter benytte dem.

Men jeg skal nok lade være med at støjer mere over det i cykeltråden :-)
A good friend will help you move. A really good friend will help you move a body.
Skrevet af Landa
At Moncoutie ikke kørte klassement, er jo ikke noget argument i sig selv. Desuden vandt han bjergtrøjen i Vueltaen. Men er OK, manden er aldrig blevet testet positiv.
Skrevet af tobi
Det var alligevel pudsigt. Jeg sidder netop og læser Chris Froomes biografi (sindssyg origin story den mand har i øvrigt), og pludselig kommer der et par linjer om David Moncoutié:

He had come 13th on his third Tour de France in 2002. Higher if you subtract the dopers ahead of him. One thing that everybody agreed upun was that he, Moncoutié, was never a doper.

I later heard that he had turned down big contracts at various teams who wanted him as a team leader because he didn´t want to ride GC. He was into homeopathy, vegetarianism, breaking early on mountain stages or hanging with the gruppetto if not. He dealt with doping by racing for and against himself, getting the most out of his own talents.

Men fint, at du ved bedre, Landa.

Og ja, ja, Froome er sikkert ikke noget troværdigt sandhedsvidne for mange.
Skrevet af Landa
Du tillægger mig viden jeg ikke har, Tobi.
Froomes bog kan sagtens vise sig at være en glimrende kilde, det må fremtiden vise. Faktum er, at Moncouties meritter stammer fra endnu en hårdt pumpende dopingperiode, hvor han eksempelvis havde et flot Tdf 2003 (Armstrong Tyler, Mayo osv.).
Det gør ham IKKE til dopngsynder, og frikender fremtiden ham, vil han for mig være den største cykelrytter fransk cykelsport nogensinde har skabt.
Jeg tror ikke på effekten af den naturmedicin. Måske tager jeg fejl.
Skrevet af tobi
Ja, sindssygt løb han havde i 2003. En 26.-plads blev det til som bedste etaperesultat og nummer 43 samlet.

Den præstation har franskmændene vist stadig ikke fået armene ned over.
Skrevet af SotD
Har David Moncoutie nogensinde haft et rigtigt godt Tour de France? Jeg mindes et par etapesejre og generelt gode enkeltstående resultater, men jeg husker ham da aldrig som værende godt kørende konsekvent igennem løbet. Hverken i forhold til etaper eller bjergkonkurrence. De store resultater er vel mere i Vueltaen.

Han blev (som vidst nok nævnt) nr. 13 i 2002 (Er det mon det der menes og ikke 2003?), men han har aldrig kørt top 10. Hverken i klassementet eller bjergkonkurrencen.

I 2002 endte han bag Armstrong, Beloki, Rumsas, Botero, Galdeano, Azevedo, Mancebo, Leipheimer, Heras, Sastre, Basso og Boogerd. Nuvel, det er en broget flok, men vel ikke mere end hvad man ellers har set op igennem tiderne.
Silkeborg IF
Skrevet af Landa
Arh, Tobi. Du forholder dig jo kun til een ting, af det jeg skriver. Men ok, så lad os bruge statistik.
Tjek om på hans meritter for 2009-2012, og forklar mig venligst sammenhængen imellem naturmedicinens effekt på iltoptag, restitution og forbedret watttal.
Mon ikke franskmændene i denne periode, har hævede armene bare lidt...
Skrevet af tobi
Mon ikke dopingen i cykelsporten var på et andet niveau i årrækken 2009 til 2012, end den var i 2003?
Skrevet af SotD
Hvis det Moncoutie leverede i 2008-2011 var mistænkeligt, så er der vel snart ikke flere ryttere som vi ikke skal mistænke.

Nuvel, han vandt en etape hvert år i Vuelta´en og vandt bjergtrøjen, men udover det (og en enkelt top 10) leverede han jo så godt som ingenting i de resterende løb året rundt.

Over de fire år leverede han primært i løb på 2.1 niveau, med en enkelt etapesejr i Dauphine som eneste mønsterbryder.

Jeg tror ikke svaret skal findes i homøpatien, men derimod i forberedelserne, talentet og hårdt arbejde.

2008 er det KLART mest opsigtsvækkende år. Her tog han en etapesejr, vandt bjergtrøjen og blev nr. 8 i klassementet i Vueltaen - Godt og vel 10 minutter efter Contador. Imellem ham og vinderen lå ryttere som Leipheimer, Sastre, Mosquera, Valverde, Purito og Gesink. Umiddelbart efter ham ryttere som Egoi Martinez, Bruseghin og Zaugg - Altså ikke just toppen af poppen.

Han vandt en etape tidligt i løbet til Pla de Beret, og kørte absolut ikke blandt de bedste sidenhen. Kun på 14 etape og bjergenkeltstarten formåede han at blive nr. 5. Ellers lå han altså på mange etaper imellem nr. 25 og 60 - Også på ret hårde etaper.

Jeg synes han har haft for vane at præstere vanvittigt godt her og der, men være totalt anonym i størstedelen af kalenderåret. Og det synes jeg da egentlig ikke tyder synderligt meget på doping. Derimod tyder det på hårdt arbejde, kyniske valg af etaper, og et tilpas stort tidstab til aldrig at udgøre en trussel. Han kunne jo roligt gå på togt som det passede ham. Da han vandt etapen i ´08 lå han jo næsten 13 minutter efter i klassementet.
Silkeborg IF
Skrevet af Landa
OK.
Godt, velskrevet indlæg, SotD.
End off discussion for mit vedkommende.
Jeg håber blot at han forbliver "ren" og ingen skeletter vil dukke op.
Skrevet af repos
Endnu en møgsag på ledelsesgangene. Der er alt for meget uro på den front, og lederne i dansk cykelsport gør sit for at forpeste klimaet i sporten:

http://kortlink.dk/26a7k

Til gengæld, som en positiv notits, vil jeg fremhæve podcasten Forhjulslirs udsendelser med Jack Arvid Olsen og Søren Lilholt. Begge to fremragende og hudløst ærlige eksryttere fra en tid lige før dansk cykelsport blev folkeeje.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Landa
Hvilke nyhedssites bruger I herinde?
Jeg er efterhånden blevet lidt træt af feltet.dk.
Skrevet af hjst
Igen uro om TdF start i København næste sommer, nu er det ASO der vil afsted en uge tidligere end planlagt/aftalt aht. at slutte inden det planlagte OL i Tokyo. København vægrer sig aht. EM-kampene.

Kan det ende med at København droppes som startby - ja sågar at Danmark fravælges også til de efterfølgende 2 etaper?

Hvor kan man ellers starte hvis Storebæltsbroen skal indgå, tænker lidt i Roskilde og den gamle Stjerneløbsrute (men så skal nok det passe at det vil kollidere med Roskilde
Festival !)

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af SotD
Så meget for at udvise fleksibilitet :)
Silkeborg IF
Skrevet af Slettet(591028200708)
# Landa:

- Velopro

- Wielerflits

- Spaziociclismo

som de flittigst benyttede. Men nu også:

- Velonews

- Cyclingtips

- Cycling Weekly

- Cyclingnews

- feltet (sådan er det også at være dansker imø)

Håber iøvrigt at du kører nogle flotte GT senere på året. synes du er en cool ryttertype :-)
Skrevet af Landa
Mange tak.
Ja, Landa er en noget uortodoks rytter.
Desuden er han altid god for bramfri replik eller to.
Ærgerligt at ham og Valverde ikke fik skovlen under Ineos.
Måske den bedste mand i Giroen 2015, hvor han tilsyneladende ikke måtte vinde.
Skrevet af Halil
Froome-dog til dejligt mundrette Israel Start-Up Nation.

Så ved folket da godt, hvem det skal holde med i fremtiden.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
annonce
0