Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Kaparo. - Kaka, El Pato,
Det er meget imponerende og noget af det mest vanvittige afslutning længe set og helt vanvittigt kørt. Men det er også på grænsen til det suspekt at man kan slå Dumoulin med næsten 1.5min og en Van Aert der flyver over bjerget. Det minder bare lidt for meget om fortidens præstationer hvor man så sådanne vanvids præstationer.


Jeg er tilbøjelig til at give dig ret. Pogacar virkede i hvertfald svag i forhold til Roglic på etapen til Col de la Loze. På daværende tidspunkt virkede det ikke til, at han havde mere. I dag smadrer han enkeltstartsspecialisterne med minimum 1´21. Det er vanvittigt.
Skrevet af Pascal
Vanvittig etape.

Sidste stigning 2,7 km blev kørt på:

Pogacar 6,40 min
Van A 6,54
Porte 6,55
Carapaz 7,08
Dumoulin 7,13
Roglic 7,14
Cavagna 7,18
Caruso 7,22
Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af repos , moderator
De tider kan ikke passe.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
Nej, det er vist tiderne fra sidste måling og til stregen (2,6 km).
Skrevet af tobi
Sæt et 1-tal foran, så skal det nok være rigtigt.

I øvrigt imponerende højt niveau i bold-ligaen på holdet.dk.

Og så kan jeg endda se, at det er den tidligere deltager NUFC Dinho, der fører hele svineriet.
Skrevet af Opus
Det var lige godt satans. Hvor er det bare en fuldstændig vanvittig præstation af Pogacar. Om så Roglic havde byttet ben med Dumoulin var resultatet stadig det samme. Og Roglic´ præstation var ikke engang dårlig.

Jeg kan sgu ikke huske noget lignende. Pogacar er et fænomen.
Skrevet af Pascal
Ja det ser lidt tosset ud...

Kopierede fra en kammerat.Kjoebenhavns Boldklub.
Skrevet af Il_Preferito
De er fuldstændig forkerte og det burde være nemt nok at regne ud. 5,7km bjerg på 6-ish minutter - not really.

Pogacar kørte op på 16.10, så vidt jeg kan forstå. Nogle af Twitters regnegenier fortæller, det svarer til 6,9w/kg. Det er en voldsom, voldsom præstation, især når det kommer så sent i et etapeløb og efter at have siddet på en stiv TT-cykel først. Han er i sandhed et monster.

Billederne af de fuldstændigt forstenede ansigter hos Dumoulin og Van Aert kommer jeg ikke til at glemme.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Hold da fast! Jeg havde ikke mulighed for at se etapen, men så den egentlig også som lidt uinteressant, så jeg slog bare resultatet op. Min første tanke var, at Roglic måtte være styrtet.

Efter at have genset den sidste time af etapen - wow!

100 års talent ;-)
Silkeborg IF
Skrevet af Landa
Så desværre heller ikke etapen.
Fantastisk med Pogadcar, selvom jeg kun kunne se Roglic som vinder.
Hvor ser I fyldige sammendrag henne?
Tv2 Plays gider jeg bare ikke.
Skrevet af Randersc Freja FC
Jeg er vild med Rolf og Cris.
Men kan ikke klare arrogante Ritter og al hans ævl, samt forelskelse i alt, der er fransk
Pokalmeister 2021
Skrevet af Opus
Har man set cykling med engelske kommentatorer før, så burde man være lykkelig for, man i Danmark har både TV2 og Eurosport, der går det glimrende. Man skal selvfølgelig huske at slukke for de ringeste studieudsendelser på TV2, men ser man bort fra det, så holder de sgu nydeligt niveau i boksen.
Skrevet af Mr. Pink
Ærgerligt jeg ikke fik set de sidste timer.
Hvor der man fyldigt sammendrag?
Christian Eriksen siger selv, at han var død i fem minutter, og at det er paradoksalt, at han får blomster, bare fordi han er i live.
Skrevet af SotD
Jeg så bare den sidste time på TV2 play.

De har også "fyldigt sammendrag" på 10min.

Ellers er det jo bare ind på YouTube.
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Mads P. må godt nok have fået noget moral med fra den her tour. Perfekt indsats for Porte og med selvtillid til klassikerne og en potentiel sprinterkarriere efterfølgende.

Skrevet af Il_Preferito
Solide lead-outs fra både Mørkøv og Stuyven.

Fed spurt, men ærgerligt, Mads P ikke vandt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Samlet set et af de fedeste Tour de France´s i mange mange år for mig. Undlad at læse mit indlæg, hvis I i forvejen er trætte af min retorik. Indlægget er ligeså meget til mig selv, og den måde JEG nyder løbet på...

Inden løbet er der stor enighed om, at Jumbo-Visma er det stærkeste hold, men løbet er også mere åbent end ofte før, da sidste års vinder jo ikke kan afskrives og en Primoz Roglic der immervæk også "kun" har en Grand Tour sejr ud for sit navn.

Løbet er designet så både Romain Bardet og Thibaut Pinot kan slikke sig om munden, og Julien Alaphilippe ligeledes må forventes at bringe noget vildskab til løbet.

Løbet starter ud med, at Mads P. bliver nr. 2 og dermed starter hypen allerede omkring hvorvidt han kan gå i gult eller ej.

Allerede på 2. etape får vi den første levende kamp om den gule trøje - desværre er etapen også med afstand for hård for Mads P. Tilgengæld får vi vores "favoritsejr" til Alaphilippe, så Frankrig allerede er i gult. Marc Hirschi viser sig som en seriøs udfordrer til Alaphilippe ligesom Yates viser at han er meget skarp.

På 3. etape får vi en fuldstændig vanvittig spurt fra Caleb Ewan som sætter Bennett eftertrykkeligt på plads. Peter Sagan sætter sig dog stille og roligt på den grønne trøje - som altid.

Og så på 4. etape (4. etape!!!) får vi vores første deciderede klassementkamp, hvor forhåndsfavoritten sætter sig på sagen med en etapesejr. To af mine favoritryttere (Pogacar og Martin) viser dog vanvittig god form.

Så viser van Aert allerede på 5. etape at hans hurtighed er intakt og snupper sin 2. etapesejr (10. etape 2019 + denne). Alaphilippe smider den gule trøje til Yates pga. en åndssvag flaske, og spekulationerne går allerede på om Yates vitterligt kører vitterligt efter etapesejre eller om han er skarp nok til at køre topklassement.

Derefter en fed afslutning hvor Lutsenko vinder etapen og Alaphilippe viser, at han bestemt ikke er tilfreds med, at hans gule trøje er blevet taget fra ham.

Så en vild afslutning med sidevind, som koster Pogacar alle realistiske chancer for at vinde løbet, ligesom Mollema, Chaves og Porte sover i timen. Kasper Asgreen splitter undervejs den 2. gruppe fuldstændig i jagten på at komme tilbage og viser god form. Sagan mistimer spurten, men overtager alligevel den grønne trøje igen.

Søren Kragh begynder at vise form på 8. etape, som dog vindes af Nans Peters som også er i udbrud for at beskytte Cosnefroys bjergtrøje. Sidstnævnte har slet slet ikke benene til at forsvare sig selv. Zakarin viser hvor håbløs en nedkører han er, selvom han virkede som den åbenlyse vinder af etapen forholdsvis langt tid. Der kommer ovenikøbet lidt kamp om klassementet, og Pogacar henter 40 sekunder tilbage ved sin aggressive kørsel. Også Bardet forsøger at hente lidt tid og kommer tæt på den gule trøje (11 sekunder fra). Mas, Buchmann og (overraskende) Alaphilippe viser svaghedstegn. Pinot knækker fuldstændig pga. rygskaden og smider 25 minutter. Der diskuteres om han vil udgå, eller om han kan rejse sig og tage en sejr i de høje bjerge sidst på løbet.

Allerede dagen efter viser Pogacar med sin vildskab at han er kommet for at hente resultater og vinder etapen foran Roglic. Hirschi har igennem etapen smadret feltet solo, og er (igen) meget meget tæt på at vinde etapen. Bernal, som tidligere har set svag ud sidder med i forreste gruppe og giver lovninger på, at han vitterligt nok skal være der i 3. uge som han har lovet. Tilgengæld er det slut med gult for Yates som sammen med Superman og Mas må smide en del tid. Roglic sætter sig roligt på den gule trøje, og holdet er tydeligvis meget stærkt og dedikeret til at kontrollere løbet. En meget offensivt kørende Guillaume Martin er fortsat indenfor "striking distance" af den gule trøje - ligesom Bardet i øvrigt.

På 10. etape lykkedes det "endeligt" at sætte Bennett op til sin etapesejr og med sejren overtager han igen den grønne trøje og sætter Sagan under pres - dog ikke mere end at de fleste fortsat forventer at den kommer "hjem".

En forholdsvis uinteressant 11. etape, bliver pludselig semi-dramatisk da Peter Sagan bliver deklasseret og får frataget sin placering som nr. 2 på etapen samt en procentdel af hans point. Pludselig virker kampen om den grønne trøje vældig interessant da Sagan nu er 68 point efter og Bennett er tydeligt hurtigere. Hermed åbner løbet for alvor for BORA som skal sætte et voldsomt pres på for at lykkes.

Den indlagte spurt på 12. etape viser endnu engang at Bennett er hurtigt, men pludselig bliver der sat pres på fra BORA for at sende Bennett af så Sagan kan vinde etapen. I stedet var det dog Marc Hirschi der smadrede det hele - som ellers umiddelbart lå til Max Schachmann. Søren Kragh viser igen at han er voldsomt stærk og bliver nr. 3 efter sin holdkammerat. Også Pierre Rolland viser sig meget stærk, ligesom den temmelig ukendte Pacher slår sit navn fast med endnu en flot etape. Sagan vinder spurten i den efterfølgende gruppe, men indhenter nærmest intet samlet set.

Efter en "accept" af at den grønne trøje, samt evt. etapesejr til Sagan bliver svær sendes både Kämna og Schachmann i udbrud, men den svære Pas de Peyrol bliver vundet af Daniel Felipe Martinez. Kampen om bjergtrøjen åbner sig langsomt op med navne som Hirschi, Martinez og Rolland med mulig interesse i den. Roglic og Pogacar slår deres navne fast som de stærkeste i feltet, og Bernal smider 40 sekunder i kampen om den samlede sejr, hvor også Mas, Bardet og Martin bliver sat endegyldigt ud af en potentiel Tour-sejr. Tilgengæld viser Higuita og Pinot fremskridt og man begynder at tro på at de to kan skabe flot resultat sidst i løbet. Tilgengæld er det slut for Bauke Mollema som må udgå. Senere finder man ud af, at Bardet må udgå fra løbet efter en hjernerystelse.

På 14. etape ligner det langt om længe at Sagan har fået skovlen under Bennett og nu "bare" skal sprinte sig til sin etapesejr og dermed rykke meget tæt på den grønne trøje - I stedet er det dog vores egen Søren Kragh der timer et angreb til perfektion og stjæler sejren. Sagan bliver skuffende nr. 4 efter Mezgec og Consonni. Han hopper dog op så afstanden nu "kun" er 43 point. AG2R bliver yderligere svækket, da også Pierre Latour må udgå. Benoit Cosnefroy overlever på et yderligt mandat med sin bjergtrøje.

Tadej Pogacar viser sig igen som den bedste på bjergafslutningerne og vinder foran Roglic. Tilgengæld viser Porte, Superman og Mas klare fremskridt, mens det omvendte gør sig gældende for Uran. Bernal stempler ud af løbet efter at have tabt over 7 minutter, noget som overrasker de fleste - herunder flere danske ryttere. Sergio Higuita ryger i asfalten efter et "svaj" fra Bob Jungels, som også selv må en tur i asfalten efter et besøg fra en ambulance.

Efter adskillige forsøg lykkes det langt om længe at få sejren for BORA. Lennard Kämna overlevede nogle seriøse forceringer fra Richard Carapaz, som ikke ville slæbe Alaphilippe med til stregen på 16. etape. Tilgengæld overvurderede han sine egne evner og Kämna slog kontra og slog enkeltstartsmaskinen til. En super flot sejr og endnu engang med flere interessante navne der nu var med i kampen om bjergtrøjen. Efter tidligt styrt havde Pavel Sivakov nu også rejst sig, og sammen med resten af det nu frigjorte INEOS hold kunne han indgå i jagten på etapesejr.

På løbets kongeetape genrejste Miguel Angel Lopez sig og tog en etapesejr og satte alvorligt pres på Tadej Pogacar, som ellers hidtil havde virket som et sikkert bud på en samlet 2. plads. Primoz Roglic viste for første gang reelle svaghedstegn, men tog dog alligevel tid til Pogacar. Richard Carapaz viste at han var ankommet til Tour´en i topform, og ønskede en etapesejr og bjergtrøje med hjem fra løbet. Også Richie Porte meldte sig ind i kampen om en podieplads. På grund af de mange point på den afsluttende stigning overtog Pogacar bjergtrøjen fra Cosnefroy, som ellers havde fået foræret mange dage i trøjen.

På 18. etape viste INEOS duoen Kwiatkowski og Carapaz at holdet var klar til at hjælpe Bernal til sejren, havde han selv været hvor han skulle være. En særdeles overbevisende 1-2, hvor polakken langt om længe fik sin etapesejre, imens Carapaz sugede det ene bjergpoint til sig efter det andet. Etapen var dog ikke uden drama, da March Hirschi styrtede fra udbruddet efter ellers at have lignet stærkeste mand - også han var begyndt kampen på bjergtrøjen. Efter etapen var Carpaz dog i trøjen, og der blev nu spekuleret i hvorvidt han kunne vinde den ved at "rulle" frem til bjerget på den afgørende enkeltstart for derefter at sætte hurtigste tid op ad bjerget. En fantastisk potentiel kamp-i-kampen meget sent i løbet. Uran kørte sig langsomt men sikkert ud af kampen om top 5.

På 19. etape var alt vanvid. Til syvende og sidst kørte en gruppe med alle topsprinterne væk, og i blandt dem var en lille håndfuld potentielle farisæere mod den åbenlyse spurt-finale. Her viste Søren Kragh sig egen som den stærkeste og klogeste, og tog sin 2. etapesejr! Sam Bennett tog den grønne trøje, da Sagan ikke formåede at sætte ham.

Derfra skete det sindssyge som ikke skulle kunne ske, nemlig at Pogacar totalt smadrede hele løbet på den afgørende enkeltstart/stigning. Knap 2 minutter ned til Roglic og dermed vendte løbet på hovedet. End ikke Carapaz havde en chance for bjergtrøjen som også blev flået af ham. Magtdemonstration som jeg ikke husker at have set ofte - slet ikke så sent i løbet.

Og så slutter vi ovenikøbet af med en klassisk finale, hvor stærkeste mand vinder og en dansker på 2. pladsen.

Et voldsomt spændende løb fra start til slut med massive kriser, dramaer og ikke mindst stor dansk succes! Havde vi haft Jakob Fuglsang i løbet havde det været komplet, men hold op hvor har det været spændende i år. På utroligt mange parametre.
Silkeborg IF
Skrevet af Tellmore
Enig på de allerfleste strækninger, eller etaper skulle man måske skrive.

Et meget åbent løb, med en slovensk "revolution" der i sig selv var forfriskende.
Skrevet af hjst
Tror faktisk vi har set samme løb. Glimrende opsummering.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Kattejammer
Bruttotrupper til VM:

Martin Toft Madsen er backup på enkelstarten. Jeg mener at have hørt at Mikkel Bjerg er småsyg, men håber han bliver helt klar. Til linjeløbet er Andreas Kron, Asbjørn Kragh og Michael Mørkøv reserver, ligesom at både Asgreen og Bjerg også er krydset af til at kunne køre linjeløbet.

https://www.uci.org/docs/default-source/official-documents/2018-uci-road-world-championships/2020/20200917-imol-me-entries.pdf

https://www.uci.org/docs/default-source/official-documents/2018-uci-road-world-championships/2020/20200917-imol-we-entries.pdf
annonce
0