Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af medc
Fuldstændig vanvittig Giro af Ineos! De vinder det nok også samlet i morgen.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Jirya
Hvorfor er det så sikkert, at Hart slår Hidley? Sidstnævnte var hurtigst ved første enkeltstart? Har ikke lige fulgt helt så meget med, så ved ikke om han var ude for et uheld.
Skrevet af Forlan21
Der var temmelig meget vind, regn, køer på vejen og alt mulig andet til at man kan bruge første enkeltstart til reference til noget som helst..

Når det er sagt så tror jeg heller ikke at Tao bare sådan lige vinder med +30 i sek... Tænker at det bliver tæt og håber det i hvert fald også...

Tænk lige hvis det var en parade kørsel i Milano i morgen til sprinterne... Så var der nok lige en mand i førertrøjen der skulle kigge sig over skulderen hele tiden...
Skrevet af Travel100
Endelig får Fuglsang den 6 plads, som missede i tour13....
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Ja modsat af hvad mange andre mener herinde så synes jeg det er dybt imponerende af en der har været i form siden februar! Hvor mange er der lige tilbage af dem i år?
Skrevet af Travel100
Ikke noget ondt ord om Fuglsang, syntes bare han også selv lagde op til mere. Men ok, Nibali havde vel også forventet et podie..
Skrevet af Il_Preferito
Nej, den første enkeltstart kan du næppe bruge til noget, hvis du vil måle styrkeforholdet mellem de to. Hindley er - uden jeg har tjekket det, i øvrigt - formentligt startet, mens forholdene har været gunstige.

Det seneste, jeg kan komme i tanke om, må være den afsluttende enkeltstart i Tirreno, der er 10km lang. Her var Geoghegan Hart seks sekunder hurtigere end Hindley og førstnævnte virker generelt som en hæderlig mand mod uret, mens Hindley selv i løbet af Giroen har fortalt, han har kørt ret ringe enkeltstarter indtil nu i sin karriere.
Jeg synes, det ligner en klar sætbold til Geoghegan Hart i morgen og jeg ville godt turde sætte en god pose penge på ham som samlet vinder - jeg er faktisk tæt på at sige, at Hindleys eneste fordel er, at han starter sidst.

Syv etapesejre og den samlede sejr kan også noget, når man mistede sit klassementhåb efter tre etaper.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Ja, det kan det. Læg dertil at samtlige otte ryttere på holdet har været i top 4 på mindst en etape. Og det er kun Thomas og Swift, der ikke ramte top 2. Det er jo helt sindssygt, og jeg kan næsten ikke forestille mig, at noget lignende er sket før.
Skrevet af tobi
Bastian Emil er eddermame fed. En 50 år yngre udgave af Jørgen Leth, der også forstår taktik. Jeg havde aldrig set ham før årets Giro, men jeg må indrømme, at han imponerer mig.
Skrevet af repos
Det ser heldigvis ud til, Fuglsang er kommet til den konklusion, at GT-klassementet er historie. Det virker som en fornuftigt beslutning taget i betragtning af Giroen.
I studiet blev han fremhævet for den bedste danske slutplacering i historien, men konkurrencen taget i betragtning var resultatet ret sløjt. Det var en skuffende Giro for ham.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Resultatet var på alle måder for dårligt... En samlet 6. plads bag ryttere som Jai Hindley, Almeida og kun marginalt foran ryttere som Patrick Konrad og Fausto Masnada. Jøsses mand. Når han så samtidig kryder 21 dage med en 4. plads som bedste etaperesultat og en håndfuld 5-9 pladser, så har han vist pladen fuld i skuffelser.

Det startede selvfølgelig ikke optimalt med at han mistede sine bedste hjælpere, men når INEOS ender med de(t) resultat(er) så sætter det for alvor tingene i perspektiv.

Når Jakob er bedst triller han simpelthen rytterne på dét niveau ud af baghjulet og vinder med stor overbevisning - også selvom hans hjælpere ikke er hvor de bør være/er udgået.

Det eneste man vel kan trøste sig med som Jakob Fuglsang er at ryttere som Nibali og Majka der begge har bevist sig over 3 uger (Majka dog også modbevist sig) endte under ham. Man skal dog grave meget dybt for at finde noget positivt her. I bund og grund var det spild af 21 gode dage og et spildt (og måske mistimet) formpeak.

Når man ser på hvilke løb Jakob har givet køb på, for at komme ind som en klar podiekandidat til Giro´en, så gør det ondt langt ind i hjertet... LBL, Fleche og måske endda Flandern hvis man vil være lidt fræk, havde været noget sjovere at se ham køre efter - og så kunne han jo passende være taget til Vuelta´en bagefter og jagte etapesejre.

Øv for en prioritering. Især når han nu havde fundet opskriften!
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Jeg synes, det var en fin prioritering. Det var den helt store chance for en Grand Tour-sejr. Den gik så ikke, men jeg tror nu, Hindley og Geoghegan Hart var noget stærkere, end du får det til at lyde. Bjergtiderne er i hvert fald konkurrencedygtige med det vanlige niveau hos toprytterne, og Nibali har også sagt, at de kørte lige så hurtigt, som Sky i deres velmagtsdage.

Det er klart, at Hindley og Geoghegan Hart ikke er de største navne, men tja, det kan de jo blive. En Giro-sejr er vel en god start.

Mon ikke de ville have placeret sig lige under de to slovenere i Touren, hvis de havde været med der?
Skrevet af SotD
Aner det ikke, men det ville overraske mig hvis det var tilfældet. Der er ingen af dem der har bare noget der ligner et Grand Tour podiet som fortilfælde. Begge har meget få resultater man kan bruge til at tale dem op, men det ved jeg selvfølgelig også godt er et no-go for mig at bruge, men ryttere som Enric Mas, Miguel Angel Lopez, Tom Dumoulin, Rigoberto Uran mfl. har jo en resultatliste der er de to fuldstændig overlegen.

Tadej Pogacar og tidligere Egan Bernal var jo på ingen måder overraskende podiekandidater da de havde revet diverse ugelange løb rundt efter behag og kørt top 5 på kryds og tværs. Det kan man ikke ligefrem sige om de to nævnte. Men hvem ved. Måske sidste års Polen Rundt er stedet at finde de helt store klassementhåb for fremtiden, uden nævneværdige resultater i baggagen.

Chris Hamilton og James Knox kører vel på podiet snart.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Chris Hamilton og James Knox var jo ikke i nærheden af Hindley og Geoghegan Hart i Giroen.

Gad vide om du så Giroen, eller bare ser resultatet på PCS og konstaterer, at du ikke har hørt om dem før. Hvis du har set Giroen (og det antager jeg trods alt, at du har, ligesom jeg også godt ved, at du har hørt om dem begge før), så giver det ikke så meget mening for mig, at du sådan fejer dem af banen som et par undermålere.

Jeg er med på, at det var to gigantiske overraskelser, og jeg så en sammenligning med Vueltaen i 2011, hvor Cobo og Froome pludselig endte som de to kombattanter - ingen af dem var nævnt blandt top 30-kandidaterne inden løbet. Den ene forsvandt fuldstændig, den anden blev årtiets klassementsrytter.

Men vi skriver 2020, og hvis de begge har haft Giroen som primært mål (som jeg tænker, de har), så er det jo også over et år siden, de senest har kørt efter resultater. Og i deres alder kan man immervæk nå at rykke sig meget på et år. Men nu skal det heller ikke lyde som om, jeg forventer, at Hindley og Geoghegan Hart kommer til at støvsuge Grand Tour-sejre de kommende år. Det tror jeg såmænd ikke, og lige nu ville jeg også hælde til at sige, at når de engang stopper karrieren, så har de i alt vundet præcist en Grand Tour.

En ting der er lidt underlig for mig er at tænke tilbage på Etna-etapen, hvor Fuglsang, Nibali og Pozzovivo (og Kelderman, der dog lavede et snigangreb) var de klart bedste klatrere. Geoghegan Hart mistede to et halvt minut, og Hindley var også langt under det niveau, han senere skulle ramme. Det er temmelig bemærkelsesværdigt, vil jeg sige. Jeg tænker ikke, at restitutionsevnen normalt er noget, der forsvinder med alderen, men der skete godt nok et skifte i styrkeforholdet imellem de to og de ældre kandidater.

Desuden har hverken Mas, López eller Urán vundet en Grand Tour, som Geoghegan Hart har.
Skrevet af SotD
Chris Hamilton og James Knox var jo ikke i nærheden af Hindley og Geoghegan Hart i Giroen.


Nej, præcis min pointe... (Læs: det var de dog i Polen Rundt 2019)

Gad vide om du så Giroen, eller bare ser resultatet på PCS og konstaterer, at du ikke har hørt om dem før.


Det er jo lidt i den kasse du altid placerer mig, når vi er uenige. Det er temmelig sørgeligt, at du har det behov, men det må du jo om.

Hvis du har set Giroen (og det antager jeg trods alt, at du har, ligesom jeg også godt ved, at du har hørt om dem begge før), så giver det ikke så meget mening for mig, at du sådan fejer dem af banen som et par undermålere.


Det gør jeg jo heller ikke. Men der er immervæk langt fra at feje dem af banen som et par undermålere, og så til at acceptere den præmis at de hører til på niveauet lige under Pogacar og Roglic, men over en lang stribe af ryttere der kontinuerligt præsterer bedre end de selv gør.

Det forudsætter jo at man accepterer at cykelløb ikke kun ses og vurderes i nuet, men også i den umiddelbare historik. Og der har hverken Tao eller Hindley nogensinde præsteret på et niveau der ville have dem i nærheden at et Grand Tour podie - ej heller i et tyndt besat felt.

Jeg er med på, at det var to gigantiske overraskelser, og jeg så en sammenligning med Vueltaen i 2011, hvor Cobo og Froome pludselig endte som de to kombattanter - ingen af dem var nævnt blandt top 30-kandidaterne inden løbet. Den ene forsvandt fuldstændig, den anden blev årtiets klassementsrytter.


Den præmis køber jeg gerne, især med Froome. Cobo var også en gedigen overraskelse, men havde dog leveret gode/hæderlige resultater inden da - og blev siden skrottet fra listerne pga. doping. Men det kan jo også ske her selvfølgelig, uden at vil hive den mulighed ind som præmis.

Men vi skriver 2020, og hvis de begge har haft Giroen som primært mål (som jeg tænker, de har), så er det jo også over et år siden, de senest har kørt efter resultater. Og i deres alder kan man immervæk nå at rykke sig meget på et år.


Jo, det er selvfølgelig rigtigt nok, men der er også tale om to ryttere der kom til løbet med en ret defineret "hjælperytter"-rolle tatoveret på brystet, og som undervejs skulle omstille sig - Hindley ret sent, Tao måske endda også lidt sent. Han lå jo og kørte efter etapesejre på kryds og tværs i de første 14 dage, som om han ikke reelt havde ambitioner om klassementet.

Men nu skal det heller ikke lyde som om, jeg forventer, at Hindley og Geoghegan Hart kommer til at støvsuge Grand Tour-sejre de kommende år. Det tror jeg såmænd ikke, og lige nu ville jeg også hælde til at sige, at når de engang stopper karrieren, så har de i alt vundet præcist en Grand Tour.


Jeg vil gå så langt at sige, at de aldrig kommer på podiet igen - hvilket jo flugter skidt med at du havde placeret dem lige under Roglic i dette års Tour. For er det der de er, så kommer de afgjort til at opnå MANGE store resultater. Og det er nok primært der jeg er uenig med dig.

En ting der er lidt underlig for mig er at tænke tilbage på Etna-etapen, hvor Fuglsang, Nibali og Pozzovivo (og Kelderman, der dog lavede et snigangreb) var de klart bedste klatrere. Geoghegan Hart mistede to et halvt minut, og Hindley var også langt under det niveau, han senere skulle ramme. Det er temmelig bemærkelsesværdigt, vil jeg sige. Jeg tænker ikke, at restitutionsevnen normalt er noget, der forsvinder med alderen, men der skete godt nok et skifte i styrkeforholdet imellem de to og de ældre kandidater.


Jeg er meget enig. I det hele taget synes jeg at der skete et eller andet bemærkelsesværdigt i forbindelse med hviledagen. Man kan selvfølgelig ikke afvise, at en gruppe ryttere måske har fået en snert af noget sygdom (Corona?) som ikke kan spores og som har taget toppen af deres præstationsniveau, og de næste i rækken så har brugt det tab til selv at vinde. Men det står altså også som en meget underlig udvikling for mig.

Desuden har hverken Mas, López eller Urán vundet en Grand Tour, som Geoghegan Hart har.


Nej, men det ville være langt mindre overraskende hvis de gjorde, hvis vi spoler tiden 8-10 dage tilbage.
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Det forudsætter jo at man accepterer at cykelløb ikke kun ses og vurderes i nuet, men også i den umiddelbare historik. Og der har hverken Tao eller Hindley nogensinde præsteret på et niveau der ville have dem i nærheden at et Grand Tour podie - ej heller i et tyndt besat feltMen man bliver jo netop nødt til at se det i nuet, når tallene og resultaterne fortæller, at deres niveau ikke bare er højere end tidligere, men måske også højt nok til at have kunnet kæmpe med om sejrene i tidligere Grand Tours.

Skrevet af tobi
Jeg tror min primære anke er, at du klandrer Fuglsang for at blive slået af Hindley og Geoghegan Hart, fordi det ikke er to store navne. Jeg er ret sikker på, at de kørte stort set lige så hurtigt, som der blev kørt i Touren (baseret på forskellige udtalelse og beregninger af watt-tal, jeg har set på Twitter), og så er der jo ikke så meget for Fuglsang at gøre - uanset om de to ikke var gode nok til at vinde Polen Rundt sidste år (i øvrigt bankede Vingegaard dem jo på kongeetapen ved den lejlighed), eller om de aldrig genfinder niveauet og kører på podiet i en Grand Tour igen. Vi kan jo ikke spå om fremtiden. De var verdensklasse i dette løb, og med det niveau ville jeg tro, de placerer sig lige under Pogacar og Roglic, men ikke nødvendigvis under Porte.

Fuglsang kunne heller ikke have spået om fremtiden og forudset Hindleys og Geoghegan Harts fremkomst, og den mest logiske slutning tilbage i august var, at dette ville være Fuglsangs helt store chance, og den kan jeg ikke klandre ham for at gå efter. Så er det selvfølgelig nemt efterfølgende at sige, "nå, det blev alligevel kun til en sjetteplads, hvorfor lærer idioten det aldrig?", men det kan jeg ikke helt se rimeligheden i. Der kommer et nyt Flandern Rundt, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège om et halvt år, men næppe så tyndt besat en Giro igen.
Skrevet af SotD
Men man bliver jo netop nødt til at se det i nuet, når tallene og resultaterne fortæller, at deres niveau ikke bare er højere end tidligere, men måske også højt nok til at have kunnet kæmpe med om sejrene i tidligere Grand Tours.


Nej, det synes jeg er en forfejlet logik, når konkurrenterne ikke stillede op, eller hurtigt faldt til et niveau under hvad man må forvente.

Når man ret hurtigt finder frem til at Jakob Fuglsang, Wilco Kelderman og Vincenzo Nibali er de helt store fisk, sammen med en Domenico Pozzovivo som måske kan kæmpe om podiet, så synes jeg faktisk at man er nødt til at forholde sig til at det er navne der ikke kan vinde en Grand Tour under normale omstændigheder. Langt fra endda - med Nibali værende den primære anke - dog har han været i klar formnedgang de seneste par sæsoner.

Jeg synes det er meget svært at tage seriøst, at de to bedste i løbet skulle være på niveauet lige under Pogacar og Roglic, bare fordi de ender med at være de bedste i løbet.

Jeg æder gerne præmissen at de to er væsentligt bedre end jeg havde troet/givet dem kredit for førhen, men derfra synes jeg også bare man bør trække en smule i håndbremsen. Det er jo den Grand Tour der har været billigst til salg i den tid jeg umiddelbart kan huske at have fulgt med i cykelløb - udover nogle freak-accidents som Pereiro Sio osv. At der af og til sker revolutionære ting hvor unge ryttere brager igennem på uventet vis, fair nok. Men det synes jeg ikke helt man kan sige er tilfældet her.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Jeg tror min primære anke er, at du klandrer Fuglsang for at blive slået af Hindley og Geoghegan Hart, fordi det ikke er to store navne. Jeg er ret sikker på, at de kørte stort set lige så hurtigt, som der blev kørt i Touren (baseret på forskellige udtalelse og beregninger af watt-tal, jeg har set på Twitter), og så er der jo ikke så meget for Fuglsang at gøre - uanset om de to ikke var gode nok til at vinde Polen Rundt sidste år (i øvrigt bankede Vingegaard dem jo på kongeetapen ved den lejlighed), eller om de aldrig genfinder niveauet og kører på podiet i en Grand Tour igen. Vi kan jo ikke spå om fremtiden. De var verdensklasse i dette løb, og med det niveau ville jeg tro, de placerer sig lige under Pogacar og Roglic, men ikke nødvendigvis under Porte.

Fuglsang kunne heller ikke have spået om fremtiden og forudset Hindleys og Geoghegan Harts fremkomst, og den mest logiske slutning tilbage i august var, at dette ville være Fuglsangs helt store chance, og den kan jeg ikke klandre ham for at gå efter. Så er det selvfølgelig nemt efterfølgende at sige, "nå, det blev alligevel kun til en sjetteplads, hvorfor lærer idioten det aldrig?", men det kan jeg ikke helt se rimeligheden i. Der kommer et nyt Flandern Rundt, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège om et halvt år, men næppe så tyndt besat en Giro igen.


Jo jo, men det er vel ikke bagklogskab når man har sagt det i årevis. Så må man også af og til anerkende, at vedkommende har ret. Jeg har jo selv talt med Jakob om det af flere omgange fordi jeg kender ham ret godt fra barnsben af. Og han har også tidligere sagt til mig, at han ikke ville satse på Grand Tours længere - Også længe før han "var færdig" med det. Men der er jo noget i ham, som trigger et ønske om at køre et GT podium (desværre). Noget som åbenlyst vægter meget højere end eksempelvis ardennerne. Og det irriterer mig. For jeg kan ikke se og har "aldrig" kunnet se hans potentiale som GT rytter, måske med undtagelse af det første år eller to efter hans TdF "gennembrud".

Selvfølgelig kommer der nye udgaver af de nævnte løb, men ret beset kommer der vel heller ikke igen et så svagt besat felt i de løb du selv nævner i Jakobs aktive periode igen. Hele kalenderen har jo tvunget rytterne til at tage aktive valg i én eller anden retning.

Og skal man endelig forsvare Jakob, som er fair nok, så skulle det selvfølgelig være nu han gik efter en GT igen, men jeg synes da det må være uhyggeligt skuffende at se sådanne navne slutte foran ham - uanset om de så trådte mange watt, kørte baglæns eller var propfyldt med vitamener. Netop det svage felt gør det jo uacceptabelt at han kun slutter nr. 6. Udover de to, som vi næppe bliver enige i, slutter han jo også bare ryttere som Bilbao for hvem vi da kender niveauet. Kelderman har det her topniveau som gør at man kan sige "OK fair nok".

Men at der pludselig dukker ikke bare et, eller to, men tre unge ryttere op som slår ham over 21 dage. Det er altså ikke godt nok, når han også taber til Bilbao, og kun marginalt slår ryttere som han normalt kører ihjel, som Konrad og Masnada.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
uanset om de så trådte mange watt


Jamen, hvordan kan vi negligere dette? Det gjorde de. Uanset at du måtte synes, de ikke er gode eller tilstrækkeligt etablerede ryttere. Og det er det, cykling går ud på.

Desuden har jeg aldrig fanget den der med, at han skulle fokusere på Ardennerne og ikke Grand Tours. Sidste år kørte han top tre i alle Ardenner-klassikere. Det er vel rimelig fokuseret - og hvis ikke han havde haft planer om at køre Tour for klassement senere på året, havde det næppe stillet ham stærkere i Ardennerne. Så er det selvfølgelig rigtigt, at der i år var en direkte kalenderkonflikt, men normalt kan jeg ikke se, hvorfor det skal være enten eller.

Desuden var Liège og Flandern da ikke svagt besatte løb!! Ok, Sagan og GVA manglede i Flandern, men jeg tænker niveauet stadig var rigeligt højt og ikke led under kalenderforskydninger, ligesom Giroen.
annonce
0