Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af BjarkeGelsted
Som jeg ser det var planen i torsdags at få vindegård længere frem i klassementen således at de kunne lægge mere pres på Pogacar. Personlig havde jeg troet at de skulle have angrebet på skift og med vindegård som første violin på den næstsidste eller tredjesidste stigning. Jeg tror de tænkte at McNulty ikke var en trussel i går.
Som jeg ser det igår så var Pogacar den stærkeste, men UAE/han tabte overblikket og løbet bl.a. fordi Jumbo helt bevidst gav dem førertrøjen i torsdags. Så godt træk af Jumbo og man kan se at de har lært fra Tour´en at få UAE til at tage ansvar, som de ikke kunne finde ud af.
Rigtige mænd er landmænd
Skrevet af jomic...
Jumbo skar den vidst helt fint alligevel, det er nemt at være bagklog, men jeg sad med fornemmelsen af at Roglic godt kunne droppe McNulty på sidste etape. Man var stadig tæt nok på til dette og Vingegaard blev kørt længere frem (foran Pogacar). Dette betyder ikke at jeg mener alt er gået efter en plan, blot at ovenstående var et tåleligt scenarie og i min verden fornuftig selverkendelse fra Jumbo, da hverken Tolhoek eller Oomen havde noget som helst at skyde med denne uge. Roglic udtaler derudover før gårsdagens etape at de bare skal have det sjovt og hvis Jonas er stærk nok vil han give ham sejren. Jeg tror også Jonas er tæt på et tour hold, han er klart den stærkeste i foråret, af de der pt. ikke står på listen og tiden for Dumoulin til at komme i løbsform begynder også at spidse noget til.

Sammenligning med Fuglsang er lidt usaglig, der er kun det at sige, at Vingegaard rigtigt nok ligner bedste bud på en dansker der kan være med i etapeløb og kuperede klassikere. Bortset fra det synes jeg ikke de minder meget om hinanden, mest af alt kan Vingegaard afslutte og han har også en bedre enkeltstart end Fuglsang havde på daværende tidspunkt (selvom Fuglsang var bedre den gang). Opad er deres tilgang også forskellig, Fuglsang er diesel mens Vingegaard kan sidde med i nogle ryk. Fuglsang er helt eminent på udholdenhed og det er vel frem for alt det Vingegaard skal bygge på. Det ser han ud til at være fint i gang med og han følger den klassiske plan hvor man efter sin første Grand tour forventer at se et løftet niveau i korte etapeløb og endagsløb med lidt længde. Der har han allerede oversteget forventningerne.

Der kan ske mange ting, men jeg vil mene at Vingegaard har større potentiale end Fuglsang havde. Ment på den måde at han vil vinde flere løb på sin afslutning, men at jeg fortsat er i tvivl om han står med 2 monumenter når han er 36 - det er alligevel noget der er meget få forundt.

Dansk cykling er bare fedt at følge i øjeblikket.
Skrevet af SotD
Det var heller ikke så meget for at trække en typemæssig parallel, mere for at snakke om hvorvidt han kunne forventes (hårdt ord måske) at være arvtageren for Fuglsang som ham der vinder ugelange etapeløb og store klassikere.

Det er vel der vi står svagest lige pt., hvor netop Fuglsang er på vej retur.
Silkeborg IF
Skrevet af jomic...
I så fald enig, jeg synes bare der manglede lidt dybde i det. Der er lidt luksus over at det er sådan noget vi skal navlepille i øjeblikket.

Jeg synes egentlig Michael Rasmussen har nogle fine pointer i EB om hvorvidt Bjarne Riis var god eller dårlig for danske talenter. Han kommer lidt hurtigt til en konklusion om at talenterne blomstrer nu og det må være fordi de bliver spredt rundt på holdene. Men omvendt kommer der altså også nogle lidt større talenter ud nu end der gjorde de år CSC/Saxo Bank var på toppen.

Jeg kunne egentlig godt tænke mig lidt mere insider viden om nogle af de øvrige faktorer, for det er jo vanvittigt hvad der bliver hevet op af hatten. Udover at der stadig er 10+ år i mange af de nuværende WT-ryttere, lader det heller ikke til at dem der er på vej fra banen eller mountainbike, hvis de vil på landevej, er dårligere.
Skrevet af jomic...
Første sejr til Cavendish i 3 år!

Greipel nr. 3

Zabel i top 10

Sikke et nostalgitrip
Skrevet af SotD
Peron, Steels og Poli var også med :-)
Silkeborg IF
Skrevet af Zacha
Så skal Poli satme spare sig til hvis Tour´en rammer Ventoux i år!
Skrevet af SotD
Han har fået smag for det igen den gode Cannonball.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Cavendish fik sit hattrick i dag. Imponerende form han har fundet. Jeg er med på, at konkurrencen ikke er voldsom, men Jasper Philipsen har dog leveret nogle ganske fine resultater de sidste par år, bl.a. etapesejren i Vueltaen sidste år og Scheldeprijs for ganske nyligt foran Bennett (Og Cavendish i øvrigt).

Bliver det i øvrigt i dag, at vi får en dansker ind i omkring podiet i Brabantse Pijl? Kun én gang tidligere har en dansker kørt i top 5, det var Rolf Sørensen der blev 3´er i 2000.

Der er pt. 14 mand ude foran feltet, som er omkring et minut efter. I feltet sidder bl.a. Honoré og hygger sig imens holdkammerat Cavagna slider ude foran. Magnus Cort, Andreas Stokbro og Frederik Wandahl er også med. Det er dog kun Cort der må forventes (sammen med Honoré) at kunne spille en rolle i finalen.

Van Aert, Matthews, Pidcock, GVA og Colbrelli sidder der dog også. De tre første har jeg stor tiltro til (selvom Van Aert har virket nedadgående).

Hvis udbruddet holder hjem må man vel formode at navne som Teuns, Cosnefroy og allerede nævnte Cavagna er dem man skal holde øje med.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Vildt nok at Pidcock slog Van Aert i den spurt. Det havde jeg ikke lige set komme. Men okay, han lignede jo heller ikke en verdensmand i Flandern Rundt, og det virker lidt til, at Tirreno tog det værste slangehug ud af benene på alle hovedaktørerne (Van Aert, Van der Poel, Pogacar, Alaphilippe, Landa har i hvert fald alle virket en anelse under niveau siden - med tryk på en anelse).

Andetsteds ser det ud til, at det er lykkedes Nibali at sætte sin Giro-deltagelse over styr via et træningsstyrt.
Skrevet af Il_Preferito
Så har Allan forlænget sin DQS-aftale til 2024 (som også var det, både han og holdet havde en klausul, der muliggjorde), hvilket må betyde, at sponsorsituationen ser positiv ud for holdet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Med både Alaphilippe og Evenepoel på plads i min. 3 sæsoner så går det nok også hvis de mister nogle af de andre.

Jeg håber Asgreen og Honoré bliver, for de finder næppe et bedre match i forhold til deres kompetencer.

Almeida må godt finde et andet hold, så Honoré ikke bliver hjælper for ham alt for ofte.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Det kan du sige, men der ville næppe være råd til specielt meget kvalitet ud over de to, når Evenepoel har fået en klækkelig lønforhøjelse og Allan er fastholdt på nuværende niveau.
Ud over de to, mangler Bennett også af de helt tunge, så Lefevre har med 99% sikkerhed fået styr på situationen.

Almeida rejser til UAE.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Cyanite
Har du et særligt indblik i DQS finansielle situation?
"Is my friend in the bunker or is the bastard on the green?"
Skrevet af Landa
Flot indsats af Anthon Charmig i Tyrkiet!
Skrevet af Il_Preferito
Ikke mere end hvad man kan læse og spørge sig til gennem blogs og journalister med base i især Belgien. Men nok til at vide, at Allan tjente 2,3 mio. € på sin gamle kontrakt (uden præstationsbonusser, som de oftest arbejder med på DQS).
Derudover har Evenepoel med en 5-årig kontrakt højst sandsynligt taget et spring, der sender ham op i nærheden af det luftlag (2-2,5 mio. årligt) og med tanke på, at 1. Deceuninck truede med at trække sponsoratet sidste år (før tid) og 2. at Lefevre har været i belgiske medier og tale om sponsorsituationen på holdet i flere omgange, skal man ikke være økonomiprofessor for at vide, deres situation har været presset - og med forlængelser af den her karakter, har det med 99% sikkerhed ændret sig.

Det har også altid heddet sig, at DQS overpræsterede voldsomt i forhold til deres årsbudget, som har ligget lunt i midterfeltet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Søren Kragh ser ud til ikke at være kommet sig over sin sygdom, men det er en god mulighed for at nævne, at han på rygtebasis er raget uklar med DSM-ledelsen og glæder sig til at komme væk.

Det skulle være kulmineret tidligere på sæsonen, hvor han blev vraget til Paris-Nice efter en kontrovers med en sportsdirektør.

Uden at kommentere på om ovenstående er sandt, så er DSM godt nok et skørt hold.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af medc
Det er da efterhånden helt åndssvagt så mange gode ryttere, der har forladt holdet efter en form for kontrovers.

- Doumolin
- Kittel
- Degenkolb
- Matthews
- Barguil
- Hirschi
- Kelderman

Nu er alle nok ikke pga. en kontrovers, men man får indtrykket af, at det er meget stringent på holdet.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Il_Preferito
Pidcock er fed, synes jeg. Og vanvittig spændende.

Van Aert vinder vel spurten, hvis de kommer hjem i tremandsgruppen, men Schachmann ser godt nok også stærk ud, så måske finder han på noget.
Også selvom han ser skør ud med det vuggende hoved.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Av, sikke en spurt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0