Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af SotD
Det må man sige ja. Men spørgsmålet er om Jakob Fuglsang ikke kan have en pointe med sin tese om, at det er de færreste af de ryttere der brager igennem som 19-22-årige som også vinder Grand Tours og monumenter op i 30-erne.

En rytter som Peter Sagan der bragede igennem som 21-årig har jo været stærkt nedadgående de sidste par år, og han er immervæk kun lige blevet 31 år.

Så måske man kan forestille sig at ryttere som Bernal, Pogacar mfl. peaker i en tidlig alder - men tilgengæld også er faldet alvorligt af på den om 5-6-7 år.

Men det har ellers undret mig forholdsvis længe, at man i cykelsporten helst skulle være fyldt 30 før man blev rigtig god. Fysiologisk synes jeg ikke det giver mening, og cykelsport handler trods alt rigtig meget om fysisk formåen - omend taktisk snilde og flair naturligvis forbedres med årene.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Med til historien om lige præcis Sagan, hører så også, at han har gennemgået en meget rodet skilsmisse, været lidt for USA- og dameglad, og haft alt for megen sponsorpleje, ligesom han jo fik sin sæsonstart i år spoleret af COVID-19.

Jeg siger ikke, Fuglsang ikke har en pointe - og jeg tror også, de får rigtig svært ved at holde sig både skadesfri og mentalt ovenpå hele tiden - men det er nok ikke så statisk en størrelse, at de brænder ud før de fylder 30 allesammen, fordi de har slået igennem i begyndelsen af 20´erne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af hts
Den nye Remco med det fede navn, vandt i bedste Remco-stil i går, da han lettede anker med 70km igen og satte feltet på plads med omkring 3.30.


Den har jeg misset. Hvem er det?
Skrevet af Mr_bum
Cian Uijtdebroeks (som betyder noget i stil med "ud af bukserne") på 18, som skifter fra BORAs juniorhold til deres WT-mandskab næste år.


Skrevet af tobi
Jeg siger ikke, Fuglsang ikke har en pointe - og jeg tror også, de får rigtig svært ved at holde sig både skadesfri og mentalt ovenpå hele tiden - men det er nok ikke så statisk en størrelse, at de brænder ud før de fylder 30 allesammen, fordi de har slået igennem i begyndelsen af 20´erne.


Helt enig. Jeg synes lidt, det virker som en floskel "eksperterne" bare lirer af for at sige noget. Jeg tvivler på, der er noget om snakken.

Se eksempelvis Valverde. Han brød altså tidligt igennem sammenlignet med sine jævnaldrende. Han er holdt lidt længere end til start-30´erne, hvor han selvfølgelig også fik en lille pause.
Skrevet af Mr_bum
Nu er Valverde og f.eks. Armstrong (og Joop Zoetemelk i en anden tid) vel også mere undtagelser. Men der er selvfølgelig forskel på at brænde ud i starten af 30´erne, at stoppe på toppen som f.eks. 33-årig og på det stadig at være med helt fremme, når man er over 37.

I gamle dage blev folk jo også i høj grad ødelagt af selve sporten på en måde, som det ikke helt foregår længere. Jeg tror, at forholdene har udviklet sig på en måde, hvor der er større chance for at holde højt niveau end for 10 eller 20 år siden, men det må tiden jo vise. En verden påvirket af sociale medier kan selvfølgelig også gøre det sværere rent mentalt at klare sig på højeste niveau.


Skrevet af Burro
Det er da meget sigende, at man i de store løb har en "ungdomstrøje" for 25 år og ned. Måske det tidligere havde noget at gøre med, man skulle have erfaringen til at kende sin egen krop (og begrænsninger) 100%, mens meget i dag er så tilrettelagt og optimeret på videnskabeligt niveau med bl.a. måleudstyr osv., at denne erfaring ikke længere spiller så stor en rolle.
Blot et bud.
Kosovo je Srbija
Skrevet af SotD
Valverde slog da heller ikke tidligt igennem på en måde der er sammenlignelig med Bernal, Pogacar eller Evenepoel. Han kørte ganske vist på Vuelta podiet og tog to etapesejre som 23-årig, men han vandt da ingenting tilnærmelsesvist tæt på de tre før han som 26-årig smadrede igennem i ardennerne første gang. Valverde er jo lang fra den først (eller sidste) der kører en super flot Grand Tour som 23-årig. Men han vandt altså ikke klassikere og Grand Tours som 20-21 årig. Der er ikke mange på niveau med Pogacar, Bernal og Evenepoel i så ung en alder. Jeg kan kun mindes Sagan i den tid jeg har fulgt cykelsport (siden ´94). End ikke Ullrich slog jo så tidligt igennem. Armstrong gjorde vel egentlig, men var jo så væk i en periode igen.

Jeg er med på, at det selvfølgelig skal nuanceres, men tendenserne har jo også lidt været der i fodboldens verden hvor spillere som Owen, Saviola, Kluivert mfl. opnåede deres absolut højeste niveau i en meget tidlig alder og havde problemer med at holde på længe. Messi og Ronaldo (Zlatan til dels) er jo gode eksempler på det modsatte, men jeg tror godt der kan være nogle af dem der brænder ud inden de når en (i cykelmæssig forstand) god alder.
Silkeborg IF
Skrevet af Skjold99
Bor i Esbjerg, så holder naturligvis med EfB! Men jeg holder ikke med Team PMG!
Skrevet af Landa
Dejlig sejr, selvom konkurrenterne på dagens etape, ikke var prangende.
Skrevet af Unicef
Nogen ganna bliver han ikke
Movie Reviews: REDLETTERMEDIA(Rich Evans/mr Plinkett:) Soccer:Newcastle Formel 1:Alonso,Hamilton Cykling:Riis, Film:Batman,Spiderman film.Skuespiller John Travolta og Tom Cruise,Will smith Metalgearsolid,splinter spil
Skrevet af repos
Mærkelig kommentar.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
I går bekræftede Lefevre, at Almeida ikke bliver på Quick-Step og i dag skulle han så også have fortalt, at Sam Bennett også rejser.

Sidstnævnte er sat kraftigt i forbindelse med et skifte tilbage til Bora, som øjensynligt også har meldt sig ind i kampen om Almeida, der ellers virkede 99% sikker på at ryge til UAE.

Hvis der er hold i det - og at Bora har tilbudt Almeida 3 mio. €/år - må det betyde, Sagan skal finde ny arbejdsgiver. Især fordi, Gazzettaen også melder Jai Hindley meget tæt på holdet.
De skulle så også lade Ackermann gå, hvor UAE er bedste bud.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos
Sagan til DQS kunne være interessant, omend Lefevre nok ikke gider betale en tilsvarende løn som hos Bora.

Mon ikke Sagan ender på ISN, der ikke har problemer med at smide mønt efter aldrende ryttere.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Why, Landa, why? :(
Skrevet af AdmiralYang
Ej hvor er det altså synd. Med en god rute og tvivl om både Bernal og Evenepoel kunne det ellers sagtens have været i år han endelig tog en GT.
Skrevet af Zola
Nogen bud på Mørkøvs kommende hold?
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Il_Preferito
Det samme som nu.

Jævnt ærgerligt med Landa. Meldingerne gik på, formen var god, hvilket han gav en lille smagsprøve på i går, ligesom det for første gang også virkede til, at holdet var gearet til det.

Jeg tror sgu, han var kommet tæt på.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Zola
Så var han skisme kryptisk.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af tobi
Dumoulin vender tilbage i Schweiz Rundt! Fandme en god nyhed ovenpå gårsdagens Giro-tristesse.


En anden ting: nu har jeg jo været efter Brian Holm på det seneste, men jeg må sige, at det studie, Kanal 5 har strikket sammen til Giroen (og som de også havde sidste år) er af højeste klasse! Simon Egeskov er en god vært, og Bastian Emil er godt nok imponerende dygtig og en helt unik ingrediens i studiet med stor historisk indsigt (herunder også, men ikke kun, cykelhistorisk) og et flot sprog. Det er jo nærmest en Jørgen Leth på steroider (dvs. at han også forstår taktik og generelt virker til at være på bølgelængde med sine omgivelser).
annonce
0