Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Han plejer at være god i regnvejr. Alaphilippe er jeg ikke overrasket over. Men Fuglsang bliver sat fra en gruppe, han bør sidde i med én hånd på styret.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
Fandme noget lort at jeg ikke fik O´Connor med. Imponerende præstation han har leveret. Køligt kørt hele dagen. Jeg troede dog han fik smidt sig selv med den noget forsigtige nedkørsel, men han har bare været klart stærkeste mand i dag, og kører vel op på noget der minder om en 3.-4. plads samlet. Han kommer til at forsvare sig rigtig godt, rigtig længe!
Silkeborg IF
Skrevet af AHUJ
O´Connor sætter sig tungt på andenpladsen. Spændende hvor stærk han er i forhold til de andre favoritter. Vingegaard kan køre på podiet, stærk præstation i dag.

Og Pogacar kunne vinde løbet med en halv time, hvis han ville det.
YNWA
Skrevet af Travel100
Vingegaard skal vel primært forsøge at hænge på, altså på carapaz, uran kelderman og Mas og så satse på igen at være stærkest på enkeltstarten. Sidst tog han ca 75 sek på ovennævnte. Så burde tredjepladsen kunne sikres.!
O´Connor..!! Kan være han går flad en af dagene ovenpå i dag!? Ellers bliver han rimelig vanskelig!

Carapaz tænker jeg, på et tidspunkt, vil forsøge et eller andet for at tage 2 pladsen.
Skrevet af Travel100
Vildt så mange store navne der af forskellige årsager, her efter 9 etaper ligger 30-65 min efter!

Mollema
Izagirre
Fuglsang
Yates
Nibali
GT
Higuita
Valverde
Woods
Alaphilipe
Porte
Kruisjwick
Lopez
Buchmann
D Martin

Nogle af dem er selvfølgelig hjælperyttere og nogle har på forhånd frameldt sig klassement, men stadig. Ser vildt ud!
Skrevet af anders.hede
Ærgerligt at touren med stor sandsynlighed ikke kommer til at byde på spænding om den endelige sejr.

Og man kan frygte en lang dominans fra denne unge mand.
Skrevet af SotD
Tja, det kan man da godt frygte, men med tanke på hvordan ryttere som Bernal, Roglic, Evenepoel og Van Aert udvikler sig i disse år (nogle har været der længe) så tænker jeg ikke at Pogacar bliver totalt uimodståelig i de kommende mange år, selvom han er vild. G. Thomas kan man vel heller ikke helt afskrive de næste par år.

Jeg er dog enig i at det selvfølgelig er ærgerligt at løbet virker afklaret nu, men uheld kan jo forekomme, og når der hver dag kommer 25-40 mand afsted i udbrud så kan det jo i sidste ende gå galt. O´Connor fik i dag lov til at komme faretruende tæt på. Hvem siger at det ikke er Bilbao eller Kelderman næste gang?
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Ja, tæt på perfekt præstation af Vingegaard i dag. Med undtagelse af den føring, han tager, hvor Mas så næsten øjeblikkeligt angriber og sætter ham momentant, kører han vel fejlfrit - og det uden nævneværdig støtte fra holdet, der lynhurtigt faldt fra hinanden igen.
Selvom det selvfølglig var godt, Kuss var kommet tilbage, da han punkterer til slut.

Havde han haft holdet, må man formode, de ikke havde åbnet døren så meget på klem for O´Connor, der allerede før løbet var en af favoritterne til top 10, men sådan er det. Det er lidt ærgerligt enten at skulle hive flere minutter ud af ham eller skulle holde Carapaz, Mas og Uran to uger endnu.
Enkeltstarten ligner selvfølgelig en lille gave, men den kommer meget sent i løbet og Vingegaard får dælme noget at se til uden fridage og et hold fjorten dage endnu.

Ligemeget hvad er det dog fuldstændig vildt, hvis han trækker en top 5 eller 10 op af hatten. Han bliver så vild og al snak om, at Kuss er foran ham på det hold, må være så godt som lukket nu - i etapeløbssammenhæng, er det vel kun Roglic, der er bedre, hvis Dumoulin ikke finder niveauet igen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Geraint Thomas er 35 og vælter i alle løb, han stiller op i. Han vinder ikke en Grand Tour igen i det selskab, der efterhånden er ved at være.

Spørgsmålet er nok nærmere hvor mange seriøse udfordrere til Pogacar, der gider køre Touren som deres hovedfokus, når han er på det her niveau.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Jeg må nok i øvrigt erkende, at min kritik af ruten (at den var til at lukke op og skide i) måske nok var lidt forfejlet. Der er rigelig med sprinteretaper, men sværhedsgraden er højere, end jeg havde regnet med (to dage med dagslang regn har nok heller ikke ligefrem gjort tingene lettere).
Skrevet af UdAfBusken
Det er fandme imponerende, som Vingegaard er trådt ind i rollen som klassementsrytter fra den ene dag til den anden. Det er i sig selv imponerende at have ben til at sidde med Carapaz, Mas, Uran osv., men det er endnu mere imponerende at se hvor kølig og fokuseret han lader til at være i den nye rolle. Særligt med tanke på, at Van Aert kører sit eget show ved siden af, Kruijswijk ikke kan træde en bule i en blød hat og holdet generelt sejler. Han er godt nok overladt meget til sig selv. Det er umuligt at sige, om han knækker totalt før eller siden, for han har aldrig præsteret noget lignende selv, men holder han dampen oppe er han jo en reel podiekandidat med det niveau han har vist opad og på enkeltstarten. Det er jo absurd.

Det har godt nok været en hæsblæsende tour indtil videre. Jeg var klar til at stå af efter 3. etape, hvor spændingen om den samlede sejr jo nærmest forduftede allerede, men hold da helt op, hvor har det været vildt de seneste par dage.
Skrevet af Travel100
Selvfølgelig ærgerligt hvis spændingen går lidt fløjten, men samtidig er det sku også bare fedt at se Pogacar gøre hvad han gør!

Man kan håbe på at Roglic stadig tror på det et par år endnu og at Bernal vender tilbage fit for fight igen. Plus Remco!? Lad os forhåbentlig snarest se hvad han kan!?
Skrevet af MUSSEN
Hvem ser i som favoritter til 2. Og 3. Pladsen?

Det bliver vel mellem
O´Connor, Charapaz, Mas,Winegaard og Uran.

Hvem af disse plejer at blive bedre i løbet af en grand tour
Charapaz synes jeg ser bedst ud ligenu, med Mas/Uran/Winnegaard lige efter og O´Conner sidst
Skrevet af SotD
Ret interessante udmeldinger fra Thomas de Gendt til Cyclingnews.com omkring det generationsskifte der pt. er igang. Det er i følge ham selv, ikke ham der producerer lavere effekt, men at han bare nærmest står stille med de tal som tidligere gav ham Grand Tour etapesejre. Jeg kan ikke undgå, at bide særligt mærke i denne, som måske er en lille anklage der presser sig ud mellem sidebenene, selvom den er fint pakket ind i roser:

"I won´t suddenly improve another five per cent unless I engage in ´wrong things´, but I won´t do that."

Hele interviewet:

https://www.cyclingnews.com/news/de-gendt-its-clear-that-the-general-level-is-just-much-higher-at-the-tour-de-france/
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Hvem ser i som favoritter til 2. Og 3. Pladsen?

Det bliver vel mellem
O´Connor, Charapaz, Mas,Winegaard og Uran.

Hvem af disse plejer at blive bedre i løbet af en grand tour
Charapaz synes jeg ser bedst ud ligenu, med Mas/Uran/Winnegaard lige efter og O´Conner sidst


Jeg har Carapaz som 2´er tæt forfulgt af Mas og Uran.

Ben O´Connor er immervæk for uprøvet som kaptajn i 3 uger til, at jeg forestiller mig at han kan holde styr på tingene, og Vingegaard er nok lidt samme historie. De andre tre har en hulens masse erfaring.

Jeg tror Kelderman (ligesom Lutsenko måske) har timet deres form en lille smule skævt, og jeg har svært ved at se dem blive bedre i den sidste uge - nok nærmere tværtimod. Derimod kunne Guillaume Martin, Pello Bilbao og David Gaudu måske godt blive bedre i afslutningen. Martin har OL som erklæret "mål", mens Gaudu har været glimrende kørende i ardennerne og beviste ved sidste Vuelta, at han er god til at levere i 3. uge. Han "plejer" at køre sig op i klassementet stille og roligt, men han ligger selvfølgelig allerede ret pænt.


Mit bedste bud på top 10:

1. Pogacar
2. Carapaz
3. Uran
4. Mas
5. O´Connor
6. Vingegaard
7. Gaudu
8. Bilbao
9. Martin
10. Kelderman

Jeg har svært ved at se de ryttere der ligger længere tilbage være aktuelle, selvom Cattaneo, Quintana, Teuns og Chaves godt kan nå en top 10 endnu. De vil formentlig skiftevis vinde og tabe tid, for at kunne forblive aktuelle i etapejagten.

Omvendt er alt så kaotisk for tiden, så hvem filan skal lige kontrollere når Gaudu kører væk og tager en masse tid på 17. etape, hvis Pogacar allerede har 7-10 minutter ned til konkurrenterne på det tidspunkt?
Silkeborg IF
Skrevet af Caroe
O´Connor var dog lige ved at køre en top-10 hjem i sin første grand tour indtil han styrtede og udgik på 19. etape. Så han har vel bevist holdbarhed. Han var også godt kørende i 3. uge af Giroen sidste år.

Han er min favorit til podiet qua hans relativt store forspring til de andre. Han kører også en fornuftig enkeltstart.

Mas er kommet sjældent godt fra start, er en af de bedste opad og kører en fornuftig enkeltstart - især i tredje uge. Jeg tror han bliver den bedste af podiekandidaterne herfra og til Paris, hvilket bør være nok til at sikre en plads på podiet.

Carapaz er nok den bedste opad, men skal vel også hente 1.30-2.00 på Vingegaard, Mas og Uran inden enkeltstarten.

Uran har været så godt kørende at han ligefrem har prøvet med et angreb. NSjovt nok så tror jeg dog ikke rigtigt på ham alligevel, selvom han ligger nr. 3. Men det har man jo sagt mange gange før...

Vingegaard er også et rigtigt godt bud, men har endnu ikke vist sig stabil over 3 uger (vel knapt over en uge). Det sagt, så var han stærk i tredje uge af Vueltaen sidste år. Hans fordel er at han kan køre defensivt og formentlig baske de andre på enkeltstarten. Han har også gode muligheder for bonussekunder.

De resterende ryttere tror jeg ikke så meget på, medmindre de laver en O´Connor.

Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af SotD
Du har nogle super fine pointe Caroe, og lige præcis Mas er jeg også lidt usikker på. Han kunne principielt ligeså godt ende som nr. 2 som nr. 5. Han har bare vist alt alt for lidt de sidste par år til, at jeg vil tage satset. Han er ikke kørt på podiet i et World Tour etapeløb siden 2019 hvor han vandt et ret røvsygt besat Tour of Guangxi. Det var foran en ung Daniel Felipe Martinez, Diego Rosa og Antwan Tolhoek. Ellers er det blevet til nogle GT 5. pladser i Tour de France og Vuelta a España siden 2. pladsen i 2018. Men ja, han kører sig ofte også op imod slutningen af løbet, og det taler jo hans fordel at to oplagte podiekandidater allerede er ude.

Jeg synes måske du undervurderer Carapaz´ evner på en enkeltstartscykel. I hvert fald når du i samme ombæring taler O´Connor op.

På den første enkeltstart blev Carapaz (lidt skuffende synes jeg) nr. 23, foran både Mas og O´Connor. Han tabte 36 sekunder til Uran og 1´17 til Vingegaard. Enkeltstarterne er nogenlunde lige lange. Om han taber noget tid til Mas kommer nok an på formen, men jeg ville ikke blive overrasket hvis han kører næsten lige op med Mas, og taber 30-40 sekunder til Uran. Vingegaard kan jo åbenbart blæse en fuldkommen vild tid af, så hvis han er inde i klassementet til den tid, bør han sætte dem alle til væg med i hvert fald 1 minut. Måske med undtagelse af netop Uran.

Har Carapaz 45-50 sekunder til Uran, Mas og O´Connor inden den sidste enkeltstart, så henter de ham ikke tror jeg. Vingegaard gør.
Silkeborg IF
Skrevet af Caroe
Tja, i forhold til Mas, så ser jeg på det således, at han er kørt i top-5 i 3 ud af de 4 sidste GT han har kørt. OG i 2019 Touren var han vist syg. Det er næsten på niveau med Carapaz.

Han plejer at starte langsomt, men for en gangs skyld ligger han rigtigt godt til på første hviledag og han lignede en af de stærkeste klatrere i går og kom med et godt ryk mod toppen.

Har lige kigget på tidligere enkeltstarter og kan godt se at jeg undervurderer Carapaz lidt. Så er han nok alligevel min favorit til at tage tredjepladsen. Der er jo stadig 4 bjergfinaler tilbage i løbet.

Det har været lidt svært at vurdere deres styrke i bjergene indtil videre, da der umiddelbart har været en del modvind på stigningerne, hvilket nok har gjort at de ikke tør blotte sig. Pogacar undtaget selvfølgelig.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af UdAfBusken
Carapaz er jo den oplagte favorit til at være "best of the rest". Jeg synes ikke, at han virker specielt overbevisende, men han er selvfølgelig kendt som lidt af en dieselmotor, som kun bliver bedre dag for dag, og han har vel også vist det højeste topniveau i det nuværende felt minus Pogacar med Giro-sejr i ´19 og andenplads i sidste års Vuelta. TT´en er selvfølgelig et problem for ham, men har han så gode bjergben, som man forventede inden Touren blev skudt i gang, er terrænet i hvert fald til at han bør kunne sikre sig et pænt forspring.

Uran har jeg hele tiden haft et godt øje til, og efter Schweiz Rundt tippede jeg ham til at være først i køen til podiet i Paris, skulle en af de tre forhåndsfavoritter ryge i svinget. Det har han jo egentlig levet op til så langt. Han virker måske ikke til at være den stærkeste i gruppen, man han har undgået tidstab og så endda ganske godt ud på gårsdagens etape. Han har desuden kørt utroligt få løbsdage i år pga. corona, så hvis blot grundformen er god nok (hvilket det jo i den grad lader til), kan han måske drage fordel af lidt ekstra friskhed i sidste uge.

Desuden er O´Connor jo nu kraftigt inde i billedet, som i også nævner. Baseret på rene klatreregenskaber tror jeg han er god nok til at holde andenpladsen, men jeg kan blive i tvivl om, om han er en dygtig nok klassementsrytter til at sidde de rigtige steder og ikke smide dum tid på nogle af mellemetaperne. Det bliver spændende at se.

De sidste to navne, som jeg potentielt kan se gå på podiet, er Mas og Vingegaard. Spanieren restituerer altid godt og bør kun blive bedre herfra. Det er dog længe siden, han har ramt topniveauet. Vingegaard er jo af åbenlyse årsager ret svær at spå om. Det kan sagtens være, at han falder sammen og taber en halv time i den tredje uge, eller at trætheden bare lige så stille indhenter ham og han dumper ned i udkanten af top 10. Det, der er virkelig spændende, er at han endnu ikke har fundet sine grænser som cykelrytter. Det kommer han til at blive klogere på i løbet af de næste 10 dage. Jeg håber blot, at han undgår dumme uheld.

Skrevet af Caroe
Det der kan blive mest afgørende er vel nærmest om der kommer mistralvind sidste på ugen. i så fald må man håbe at van Aert er indstillet på at hjælpe Vingegaard i stedet for at køre egen chance.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
annonce
0