Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af SotD
Det kan han ja, men han har vel kontrakt for et år mere, og hvilket hold ville passe ham bedre? Jumbo Visma giver deres klassementsryttere masser af frihed.

Er Vingegaard klar og moden til at et helt hold forventer at han vinder en Grand Tour "bare" fordi han er bedre end Uran, Mas og Kelderman i dette løb?

Kan man forvente at han slår ryttere som Pogacar, Roglic, Thomas, Bernal og Evenepoel næste sæson?
Silkeborg IF
Skrevet af jomic...
Vingegaard skal ikke skifte hold. Det er meget snævert kun at kigge på om han nogensinde får chancen i stedet for Roglic. Lige nu fungerer det tydeligvis all-round for ham, det skal han i min optik værne lidt om.

Holdet tror tydeligvis på ham og er overraskede over at det er gået så stærkt. For 2 år siden kunne han jo ikke holde sin føring i Polen rundt dagen efter en hård sejr. Nu ligner han er mand med overskud i tourens sidste uge.

Med George Bennetts bust i giroen, virker det da ikke usandsynligt at Jonas kan få lov at vælge mellem Giroen og Vueltaen næste år, formentlig i kombination med den oprindeligt tiltænkte rolle i touren i år. Afhængigt af Tom Dumoulins comeback og hvordan den del lige arter sig, er han nummer jo 2 på holdet nu, i GT/etapeløbssammenhæng.

Han er i min optik i de bedste hænder. Det bliver der jo også skrevet om, Roglic ringer og giver råd om aftenen, Van Aert coacher over radioen under løbene. Holdet har kørt en ikke helt risikofri (for klassementet) og lavet en helgardering med etapesejre til Van Aert og Kuss. Nu får de formentlig både i pose og sæk, hvis man ser bort fra det oprindelige mål om at vinde med Roglic.

Derudover er han på kontrakt til 2022, så det bliver ikke aktuelt før næste år. Men hvis udviklingen fortsætter har hverken han eller holdet, i min optik, nogen grund til ikke at skulle kunne blive enige.
Skrevet af John-Obi-Mikel-Er-Gud
Den tidskørsel af bjergrytteren Vingegaard. Uskyldig til det modsatte er bevist. Bedre tid end specialisten Asgreen, og på en rute der passede Asgreen rigtig godt. Kan man fjerne bekymringsrynkerne?

Hold nu op. Det kommer jo ikke ud af den blå luft, som du urimeligt insinuerer.
Jonas har kørt gode enkeltstarter hele året. I Dauphine og Baskerlandet slår han mange af specialisterne og bliver henholdsvis nr. 7 og 3. Det skal dog nævnes, at den i Baskerlandet var en udpræget bjergrytter-enkeltstart. Hans dårligste præstation er i UAE, hvor han bliver nr. 13.
All right, we\'re gonna do it the scanner way. I\'m gonna suck your brain dry!
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Er Vingegaard klar og moden til at et helt hold forventer at han vinder en Grand Tour "bare" fordi han er bedre end Uran, Mas og Kelderman i dette løb?

Kan man forvente at han slår ryttere som Pogacar, Roglic, Thomas, Bernal og Evenepoel næste sæson?


Glasset er altid halv tomt hos dig når det gælder danske ryttere...
Du er godt klar over at Vingegaard slog Pogacar i Baskerlandet rundt og at slå Uran (tidligere nr. 2 i touren) og Mas (tidligere nr. 2 i Vueltaen) ikke er let selskab - derudover har Vingegaard sat den hurtigste tid på Mount Ventoux i 27 år -> i en bedre tid end Armtstrong, Froome, Contador, Schleck etc...

Hvad er det egentlig der berettiger Evenepoel til at du tager ham med i det selskab?
Skrevet af repos , moderator
Glasset er vel ikke halvtomt, hvis man påstår Vingegaard er på det nærmest optimale hold i forhold til GT.
Hvem skulle han skifte til, der var bedre?

I Baskerlandet kørte Pogacar for McNulty.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af olvi
test

Nå skulle bare se om jeg kan skrive her siden mit indlæg i går blev væk. Ikke fordi jeg havde nogle guldkorn. Ville bare give mit besyv med oven på gårdsdagens afslutning på toppen af Col du Portet.

Jeg sad og var harm over hvordan Carapaz lurpassede og spillede død og undlod at tage føringer. Det minimerede i den grad Jonas´ chancer for at overraske Pogacar synes jeg. I det mindste fint at Carapaz ikke fik noget ud af sin taktik. Håbede dog Jonas havde mere i benene da det gjaldt, men flot flot løb alligevel.

Har han mon kræfter til at tage dansen op igen i dag og måske ligefrem tage en etapesejr? Kunne være vildt.
Skrevet af Mr_bum
I forhold til Vingegaards enkeltstart så er der jo ingen tvivl om, at han har forbedret sig i år, men hans niveau var dog også svær at vurdere, da han kun kørte én i 2020, hvor han bare skulle trille i mål.

Jeg tror, der er gode chancer for, at han forlænger sin kontrakt, når Touren er forbi, og hans endelige placering har bestemt, hvilket løntrin han kan få lov at stige til. Jumbo har lige nu ikke andre end Roglic og ham, der har niveau til at kæmpe om sejrene i både GTer, ugelange etapeløb og Ardennerklassikere.Skrevet af repos , moderator
Enig.

Dumoulin kommer formentlig ikke tilbage til et GT-niveau, hvor en sejr er aktuel. Bennett fejlede noget sp grusomt i Giroen, og Sepp Kuss har ikke holdbarheden over 3 uger.
Jumbo har Tobias Foss, som allerede i år kørte top 10 i Giroen, og han er et stort talent. Tidligere vinder af L´Avenir.

I øvrigt er det vel heller ikke givet, at Roglic vil køre TdF fremover. Han har tidligere både satset på Giroen og Vueltaen, og måske føler han, de løb passer ham bedre i forhold til sæsonplanlægning. Han vil dog formentlig give TdF et skud eller to yderligere.

Men Vingegaard vil jo være oplagt som Jumbos klassementrytter i enten Giroen eller Vueltaen, hvis Roglic prioriterer TdF. Alternativt er Jumbo i en situation, hvor de kan kommer med to kaptajner til TdF, og bruge det taktisk.
Roglic og Vingegaard i topform med hjælpere som Van Aert, Kuss, Oomen, Foss, Kruijswijk, Dumoulin, Bennett, Gesink etc etc. Der er altså masser af muligheder for at skrue et voldsomt hold sammen, der vil være det bedste i bjergene.

Mht. Evenepoel, så nævnes han, fordi han uomtvisteligt er det største talent i de seneste år. Han smadrede juniorfeltet i uset grad, og hans entré på WT-niveau har indtil videre kastet sejre af sig i San Sebastian, 2 gange Belgium Rundt, Algarve, San Juan, Burgos, og så den måde han vandt Polen Rundt på. Desuden toer i VM i enkeltstart samt europamester i samme disciplin.
Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor meget det voldsomme styrt plager ham.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Evenepoel er helt sikkert et stort talent, det er ikke det jeg stiller spørgsmålstegn ved.
Jeg stiller spørgsmålstegn til hans GT potentiale - der er endnu intet der tyder på at han tilhører den liga mange Bold brugere putter ham i...
Skrevet af Mr_bum
Umiddelbart burde der ikke være noget, der skulle holde Evenepoel fra at vinde GTer, medmindre hans styrt og ikke helt perfekte genoptræning har kostet ham. Der er nogle ting, han stadig skal arbejde med pga. af manglende erfaring, men han har jo altså stadig gjort ting, der er ret unikke i cykelsporten og i særdeleshed, når man tager hans alder og korte karriere i betragtning.

Og selvom Vingegaard skulle ende som nr. to i årets Tour, så ser jeg lige nu stadig en større chance for, at han aldrig slutter på podiet i en GT igen, end at Evenepoel aldrig vinder en.
Skrevet af UdAfBusken
Evenepoel bliver selvfølgelig placeret i den kategori baseret på hvor god han potentielt kan blive i grand tours, når man ser på hvad han har leveret på enkeltstarter og opad bakke i en meget ung alder. Mere kompliceret er det heller ikke.

Al snak om holdskifte for Jonas Vingegaard er desuden grænsende til det sindssyge. Han er steget helt vildt i graderne på Jumbo-Visma det seneste år og er ikke blevet vist andet end tillid i denne sæson. Der findes ikke et eneste andet hold i verden, der kan matche Jumbo-Visma på ressourcer, hvor Vingegaard vil være lige så højt i hierarkiet som han må være efter dette års Tour.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
Evenepoel bliver selvfølgelig placeret i den kategori baseret på hvor god han potentielt kan blive i grand tours, når man ser på hvad han har leveret på enkeltstarter og opad bakke i en meget ung alder. Mere kompliceret er det heller ikke.


Baseret på hvad? Hvad er det lige han har vist der gør at hun kan skulle kunne holde i 3 uger eller at han er i stand til at klatre med de bedste?
Jeg ser da en som Padun som mindst ligeså spændende og med et noget højere topnivaeu i de store bjerge end Evenpool...

Og selvom Vingegaard skulle ende som nr. to i årets Tour, så ser jeg lige nu stadig en større chance for, at han aldrig slutter på podiet i en GT igen, end at Evenepoel aldrig vinder en.


Det er simpelthen det mest hjernedøde jeg har læst i tråden i lang tid!
Skrevet af repos , moderator
Evenepoel har da vist sig fint frem i bjergene. I San Sebastian, i Polen Rundt og generelt kørte han i sin juniortid godt opad. Fysisk er han tæt på optimalt bygget i forhold til GT.
Han har jo endnu ikke kørt en GT, hvor han har været i form. I Giroen var han på bagkant af sin skade.

Det er også tæt på hjernedødt at have Padun over Evenepoel.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Mr_bum
Jeg ser da en som Padun som mindst ligeså spændende og med et noget højere topnivaeu i de store bjerge end Evenpool


Det her virker så også lidt hjernedødt i mine øjne, men du har naturligvis ret til at være af den holdning.

Evenepoel har kørt feltet midtover flere gange på en måde, man bare ikke ser normalt. Vi ved pga. af hans styrt i år og sidste år ikke helt, hvad han kan i en GT endnu, men indtil videre er der ikke nogen grund til at male fanden på væggen. Med den rette optakt og uden uheld så har han de rigtige redskaber til at kunne vinde.

I øvrigt så skrev jeg jo heller ikke, at jeg ikke tror på, at Vingegaard kan køre med om sejrene igen, men hans potentiale virker bare ikke til at være på samme niveau som Evenepoels, men det er da meget muligt, at jeg kommer til at tage fejl.
Skrevet af Valencia-KilyGonzález
On another note, hvad er det egentligt Henrik Jul bidrager med i studiet ud over at virke jovial - han kommer jo ikke med andet end at tage fejl i samtlige af hans ´analyser´...
Skrevet af repos , moderator
Jeg læste på Twitter, at Henrik Jul må have noget på en af cheferne på TV2.

Helt enig. Det er ufatteligt, at man stadig hiver ham ind i studiet. Det er onkel morfar, der sidder og vrøvler. Der er så mange begavede cykeleksperter i Danmark, og vælger man én, der var uddateret for 20 år siden.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af jomic...
Det kan jeg kun bakke op om. Han har altid vrøvlet. TV2 må hyre en pendant til Bastian Emil.
Skrevet af SotD
@Kily

Jeg var slet ikke klar over at glasset altid var halvt tomt vedr. de danske ryttere. Har du nogle konkrete eksempler? Det er ellers ikke mange dage siden jeg talte Asgreen op i lejet lige omkring nr. 5-6 i verden.

Evenepoels talent er, som flere andre nævner, så ekstraordinært at jeg fandt der naturligt at bringe ham med i ligningen af ryttere der potentielt kunne vinde en Grand Tour i løbet af de kommende år. Også selvom han aldrig har bevist sig i 3 uger før. Men det samme kan man jo sige om Vingegaard, og sammenligner man de to rytteres resultater inden dette TDF ville et topresultat til Evenepoel da være langt mere sandsynligt end for Vingegaard.

Det hele bunder egentlig mere i at jeg har svært ved at se hvilket andet hold der skulle kunne få mere ud af ham end Jumbo. Jeg ved godt at det ville være fedt at have ham som kaptajn nr. 1. Jeg har bare svært ved at se det være specielt gavnligt på et niveau der overstiger det han kan få hvor han er. Holdet vil jo også i langt højere grad afsætte mandskab til at passe på ham nu, end de har gjort i dette løb.
Silkeborg IF
Skrevet af Caroe
Har Evenepoel bevist sig i decideret bjergterræn?

San Sebastian er i hvert fald ikke et bjergløb og han var - så vidt jeg husker - ved at blive læsset af 30-40 mand på løbets hårdeste stigning.
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af Målkongen
Synes heller ikke det ligger i kortene at Evenepoel skulle kunne komme i top 5, i nogen af de store etapeløb.
Han kører jo på indtil han eksploderer og vil stadig på gode dage blive sat af de bedste bjergryttere. Talentet er enormt, men har stadig sine afgrænsninger.

annonce
0