Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Fernando M.
Bragte de ikke selv lægens udsagn om, at det lød mere end usandsynligt, at 64 kunne passe? Så kan man vel ikke sige, at de udelukkende ukritisk viderekolporterer Honts udsagn.

Om tallet er 44, 54 eller 64, er vel også ligegyldigt, hvis det en dag kunne bevises, at hele Danmarks Bjarne var proppet med forbudte substanser.

Skrevet af Duck
Kunne man overhovedet teste for EPO i ´96?

D´Hont siger:
"I løbet af Touren fik Riis hver anden dag 4000 enheder EPO og to enheder væksthormon, det dobbelte af normal dosis. Under dopingkontrollerne risikerede han intet, idet man dengang ganske enkelt ikke havde metoder til at afsløre disse produkter."

Frækt hvis følgende er sandt:
" Under Normandiet Rundt udsendte UCI et spørgeskema. De ledte efter frivillige, der ville afgive urin- og blodprøver for at hjælpe UCI med at udvikle en test. Bjarne Riis var den første til at melde sig og afleverede en prøve af hver. Men den mand var fyldt til randen med EPO! Jeg forstod det ikke. Hvad pokker troede han, at han lavede? Efter alle disse år kan jeg kun se én forklaring: Riis gjorde det med fuldt overlæg i et forsøg på at forvirre UCI’s forskere."
Skrevet af Razz
Er der ikke lige nogen, der ganske kort kan forklare mig, hvordan det skulle forvirre UCI´s forskere ?

Skulle de så tro, at Riis værdi var norma? Skulle Riis dermed kunne påvirke den værdi man mener er strafbar ?

Jeg forstår ikke argumentet.

Væksthormon er er banalt dopingmiddel og har været målbart siden engang i 80´erne.
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af Razz
Hont er en kriminel, der mod betaling har løjet for en domstol.

I alle andre sammenhænge ville Ekstra Bladet mene, at troværdigheden ikke var i top, men når det rammer Riis, så er det åbenbart godt nok.

Sportsjournalistik er i sandhed fagets laveste kaste.
Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af hvidovremichael
tour de doping....
Brøndby IF
Skrevet af Groundskeeper Willie
HvidovreDikael du skal sq have en oscar ! :D
Zlatan doesn\'t do auditions
Skrevet af Duck
Razz, de kan da ikke ignorere en bog med så kontroversielle udtalelser, fra en mand der var så tæt på Riis? Det ville have virket mere underligt.

Er du af den overbevisning at alt hvad Hont påstår, det er løgn? At det hele er et eventyr, han har brygget sammen til lejligheden?
Skrevet af Razz
Selvfølgelig skal de ikke ignorere den, men det havde klædt dem at tage kritisk stilling.

Jeg er faktisk af de opfattelse, at enormt meget af det Hont fortæller er opspind - dermed tager jeg ikke stilling til om Riis var dopet eller ej.

Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af Duck
Razz, da jeg havde læst den dobbelt-sidede artikel i papirudgaven af EB, sad jeg tilbage med indtrykket af, at Hont han lyver i hvert fald om nogle af de ting han siger.

Den mindre artikel der er på samme side, med nyrelægen Michael Friedberg (som gengivet af Pivo et par sider tilbage i tråden), hvor han om Riis´ påståede 64% udtaler at "han ville være skvattet død om", hvis det var sandt.
Den gør indtryk, og er for mig mere overbevisende end Honts historie. Selv hvos jeg tager i betragtning, at læger som udgangspunkt altid overdriver når de skal beskrive hvor farligt noget er.
Skrevet af hvidovremichael
drop det, har ikke plads flere priser i min lejlighed..
Brøndby IF
Skrevet af Caniggia
Ja, han kunne vel snart ikke andet:

http://politiken.dk/cykling/article299757.ece

Riis må være en lettet mand, nu hvor ham og CSC fremstår som de sande bekæmpere af doping, mens Discovery sidder tilbage med aben. Nu må UCI da også bare få undersoegt alle de andre poser så folk kan komme ud af busken (Jaksche, Mancebo, Valverde etc.)
Caniggia's kone, model Mariana Nannis, om Maradona: "At times I believe Diego is in love with my husband. It must be the long hair and big muscles."
Skrevet af m-nigra
At der stadig er folk der kan være i tvivl om Bjarne Riis´s har taget forbudte stoffer er mig en gåde!!!, Tror mange overhovedet ikke har et forhold til træning, restitution samt andre basale faktore omkring cykling.

Har længe studeret cykelsporten fra afstand og det mig en gåde hvordan folk kan blive ved med at påstå at bare fordi man ik er blevet taget for doping så er man clean, sådan fungere det jo ikke...Noget der undre mig allermest er at hvis der er ryttere der virkelig kører på ren protein og kylhydrat samt fedt og vitamin fiskeolie og andet lovligt, HVORFOR FAEN STÅR DE SÅ IK FREM OG ER EDDER RASENDE PÅ DEM SOM BLIVER TESTET POSITIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????

Sjovt nok er der aldrig en eneste cykkelrytter der står frem med sin vrede over konkurrenter der har dopet sig!!, helt sikkert fordi det er en så stor del af sporten at de selv ik er clean. At Bjarne ik har kendt til Bassos misbrug er da også den største løgn med alle, da Basso bliver testet i hoved og røv af Bjarne selv og andre omkring holdet. Og hva sker deer med den ynkelige Skibby der kun kan skrive en kommerciel bog for at få lidt basøre, fortæl dog den virkelige sandhed og afslør dine kontakter samt aflevere dine medaljer tilbage..
Skrevet af Razz
Sådan er det jo i et retssamfund.

Det kan du jo passende studere, når du er færdig med at studere cykelsporten på afstand.

Det er flot, at du kan lukke lort ud, men det er jo sådan set ikke noget at være stolt af. Ethvert røvhul kan gøre det samme. Selv et rotterøvhul kan presse små klumper lort ud. Du bør virkelig stile efter mere her i livet end at kunne efterligne et ...
Skrevet af Pivo
hehe, udmærket.
Det er jo ikke fordi der er mange der tror, at Riis var clean. Men under alle omstændigheder, så er manden ikke blevet dømt.

Nu er der imidlertid ikke lang tid til Giro start. Det bliver nu meget godt. Kan følges hver dag på Eurosport.

Hvis man lige ser etaperne igennem falder jeg over dem her, som kan blive - nogenlunde - afgørende.

1.etape: Relativ flad 26 km. holdtidskørsel.
Burde ligge til CSC, som med Zabriskie og Cancellara vil gå benhårdt efter sejren. I og med de ikke har en reel klassementsrytter skal der hives etapesejre hjem. Den første kan meget vel komme her.

4.etape: Dejligt med en tidlig etape, som slutter på bjerget Montevergine di Mercogliano - noget Touren godt kunne tage ved lære af. Stigningen er på 17,1 km. med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,0 %.
En jævn hård stigning, men hvor man ikke vil se de store udskilninger, da vi er først på Giroen.
Cunego vandt i øvrigt sidste gang man var på dette bjerg i 2004. Og mon ikke han er opsat på at gentage sejren eventuelt kan Di Luca hamle op med Cunegos eksplosive antrit. Rebellin vil være en outsider, men er stigningen ikke for lang til ham?

10.etape: Efter en række meget kuperede etaper, som godt vil kunne skabe tidsforskelle mellem favoritterne, skal det næste store slag stå på 10. etape, som slutter op ad Santuario Nostra Signora Della Guardia. Første gang man er her i Giro sammenhæng. Den er 9 km. lang, og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,8 %, og på de sidste 1400 meter stiger den med gennemsnitlig 10,6 %.
Her byder Simoni nok ind som vinder. Eventuelt hans holdkammerat Piepoli hvis han er lige så godt kørende som sidste år.

12.etape: En af de etaper jeg har det svært med, men som godt kan vise sig at blive ret så afgørende. En etape der ikke slutter opad, men med afslutning i franske Briançon (i øvrigt skal Touren også her forbi til sommer). Men alt efter vejret vil nedkørslen, som er ret kuperet skabe udskilning.

Mon ikke Savoldelli skal forsøge at hente noget af det tabte fra 10. etape?

Der er to kategoriserede stigninger på etapen. Den første, Colle Dell’Agnello i 2744 meters højde, er 21,3 km. lang, og har en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,8. Efter toppen er der stadig over 60 km. til mål, men allerede her vil den forreste gruppe nok max. bestå af 25 ryttere. Efter en stejl nedkørsel skal rytterne opad den kendte Tour de France stigning Col d’Izoard, som stiger med 7,1 % over 14,1 km., og slutter med 23 km. nedkørsel til mål.

13.etape: En rigtig fed etape. 13 km lang bjerg enkeltstart.

15. etape: Kongeetapen.
Først skal feltet over Passo di San Pellegrino, som er 11,6 km. lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,4 %. 40 km. efter starter opstigningen til Passo Giau, som er 9,8 km. lang med en gennemsnitlig stigningsprocent på hele 9,4 %. Den afsluttende stigning op til mål Tre Cime di Lavaredo er 21,9 km. med en gennemsnitlig stigningsprocent på 5 %. Der er stigningsprocenter på helt op til 18 % og alene de sidste 3,9 km. stiger den med gennemsnitlig 12,2 %.

17.etape: Etapen til Monte Zoncolan. Stigningen er er kun 10,1 km. lang, men med stigningsprocenter på helt op til 22 %, og en gennemsnitlig stigningsprocent på 11,8 %, så er den ganske enkelt modbydelig. Det er samtidig også sidste chance for at tage tid på konkurrenterne inden den afsluttende enkeltstart.
Sidste gang man kørte den, var i 2003, hvor Gilberto Simoni vandt foran Stefano Garzelli.

20.etape: 42 km. flad enkeltstart, som traditionen tro vil afgøre årets Giro d’Italia.
Skrevet af Not That Duncan
Sir Humphrey har ikke levet forgæves:

"Det er jo ikke fordi der er mange der IKKE tror, at Riis var clean."
Skrevet af Pivo
Hehe, jeg prøver lige igen ik´ ;-)
Skrevet af Zola
Normalt er dobbeltnegationer vejen frem, og nu havde du ellers muligheden for at lave en triple :)
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Barbuti
Jeg streaker når rytterne skal køre sidste omgang i Milano d. 3/6!!
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Tommy Troelsen
Så er det imorgen det går løs med den første rigtig spændende Giro etape.

Det ser ud til, at det var en ganske fornuftig analyse Pivo kom med af den fjere etape.

I hvert fald læste jeg denne optakt, hvor Michael Sandstød også har stor fidus til Cunego. Nogen der kender mere til ham Riccardo Ricco som Sandstød også tror på. Kan da være man skal smide lidt skillinger efter Cunego og Sandstød?


"Ja, nu starter Giro´en anno 2007 så for alvor med dagens 4 etape. Ikke at holdløbet ikke var spændende og seværdigt, ikke at sprinterne har gjort et smukt og flot job, men nu er det classement general rytterne skal ind på scenen, og det er nu engang lige det sidste krydderi på et hvert stort etapeløb når de ryttere der bejler til den samlede sejre træder i karakter som det vil ske her på de 153 km fra Salerno til mål i Montevergine Di Marcogliano i 1260 meters højde.

Dagens etape kan man ikke vinde den samlede sejre på, men man kan gøre det utrolig svært for sig selv, om man sætter flere minutter til spidsen. Og det er faktisk hvad der kan ske for selv den bedste klatre på den første dag i ”salita”. Det er altid en omvæltning at komme fra de flade etaper med dertil hørende store gear, for derefter at komme til den første rigtige alvorlige stigning, rytterne skal omskifte sig i alvorlig grad, det er et lotteri spil selv for de bedste om de lige har fået omstillet til ”bjergben”. Man har ofte set selv de helt store navne gå ned på den første stigning, for så at komme igen på senere etaper – men der kan tabet være for massivt.

Ham der skal vinde 4 etape, skal først og fremmest slå Damiano Cunego, dermed sagt ser ham som den store favorit til dagens sejr. Ikke at jeg endnu vil udråbe ham til den samlede sejreherre i dette års Giro, for der mangler trods alt for mange vanvittige hårde etaper i ganske alvorligt terræn. Men Cunego er en ung rytter (og selvfølgelig hamrende stærk..) og netop det faktum at han er ung, gør han - som jeg skriver i ovenstående - har gode muligheder for at omstille sig hurtigt til bjerge. Hvorimod en rytter som Gilberto Simoni (som også er hamrende stærk..) fungere lidt mere som en diesel motor hvor vi vil se han bare bliver stærkere og stærkere for hver etape og bjerg vi kommer hen i løbet.

For dem som måtte sidde og vente på en super finale af vores danske bjergrytter nr. 1 Michael Rasmussen, kommer de til at vente forgæves, men jeg håber jeg tager fejl.

Mit ydmyge og forsigtige gæt på 4 etapes vinder.

***

Damiano Cunego

**

Danilo Di Luca
Riccardo Ricco
Stefano Garzelli

*

Gilberto Simoni
Pietro Caucchioli
Paolo Savoldelli"

edit: Sakset fra Sportensverden.dk
Skrevet af Barbuti
Riccò fik sit egentlige gennembrud i Tirreno-Adriatico, hvor han vist vandt 2 etaper og den samlede sejr (sidstnævnte er jeg dog ikke sikker på).

Han er lidt en blanding af Bettini og Simoni, i og med at han er bedre til de lange, seje stigninger med samme procentvise hældninger end Bettini, men samtidig har verdensmesterens knivskarpe accelarationer på de kortere og mere eksplosive bakker.

Utvivlsomt et fremtidens navn, så hut jeg hvisker er han 23 år gammel.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
annonce
0