Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af repos , moderator
Tror også det er farvel til RSN som hold. Det er kaos.

Riis kan så passende hapse Fuglsang, Ben Hermans og Jesse Sergent, som alle er lovende navne.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Zola
Der er ingen tvivl om, at Skys hold er mere homogent. Spørgsmålet er bare, hvor mange kræfter de skal bruge på at køre Cavendish frem.
L’enfer, c’est les autres!
Skrevet af Il_Preferito
Van den Broeck skal 100% for Lotto, for i den kategori har de ikke andet at skyde med. Hvor mange hjælpere han får, afhænger vel af hvor Greipel står.

Jeg vil dog stadig vurdere at Van den Broeck er et wildcard til i år. Der er for mange enkeltstartskilometer, og selvom han kører en ok enkeltstart, så bliver han mast af især Wiggins på den lange.

Uden styrtet tror jeg han kunne have lavet et stort resultat sidste år.

Er der i øvrigt nogen der har status på Brajkovic? Man har intet set eller hørt hele året, og selvom det skulle være første gang han viste holdbarhed over 3 uger, kører han jo en meget fornuftig enkeltstart, og kan køre opad med de bedste.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
@ Zola.

Jeg tror, som nævnt, Cavendish får max tre hjælpere, hvilke sagtens kan inkludere Boasson Hagen. Cavendish´ fokus er nok snarere på OL, og der er færre rendyrkede sprinteretaper edn sidste år.
Wiggins får aldrig en større chance for at vinde TdF end i år. Masser af flade enkeltstartskilometer, og ingen eksplosive bjergryttere, som Contador og Schleck, til at true i klassementet.
Skåret ind til benet, så skal han blot holde Evans´ hjul opad, og så har han vundet.

@ Il Pref.

Van den Broeck er stabil, men næppe heller mere. Han kører vel en anonym femteplads hjem, for han kører både fornuftigt opad og på enkeltstarten. Hos OPL er jeg langt mere spændt på, om Vanendert kan fortsætte sin aggressive kørsel fra sidste år.

Så længe Vino er med for Astana, så tvivler jeg på, at der helhjeret bliver bygget noget op omkring andre ryttere. Brajkovic har helt sikkert redskaberne til at køre et godt etpaeløb, og har bl.a. vundet Dauphine tidligere. Han er nok desværre havnet på det forkerte hold.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Arsenal93
Nu er det jo ikke fordi Brajkovic nogensinde har vist at han kan være godt kørende over 3 uger
Skrevet af Hicks
Jeg er meget spændt på at se om Wiggins kan holde dampen oppe i tre uger. Har han nok til at vinde touren? Jeg ved han kommer med et ekseptionelt godt hold, men han havde det ikke da det gjaldt i vueltaen og Skys taktik forhindrede måske Froome i at snuppe den samlede. Det skal dog lige med at Wiggins har vist superform i år, især på enkeltstarterne, men han skal stadig bevise at han har hvad der skal til, når det kommer til bjergene.
Skrevet af Il_Preferito
Nu har Wiggins jo altså i både Paris - Nice og Dauphine bevist, at han kan køre opad.

Han taber Vueltaen på Angrilu, og den slags stigninger er der mig bekendt ikke det helt vilde af i årets Tour. Derudover skal du holde for øje, at Sky allerede var sat 42 sekunder tilbage efter 1. etapes holdkørsel. Dernæst var der kun 47km enkeltstart i sidste års Vuelta, hvor der er 101km i årets Tour. Af de resterende klassementfavoritter er det vel kun Evans han ikke ødelægger totalt på de distancer.

I forhold til Vueltaen var der ganske rigtigt usikkerhed om rollefordelingen. Det er der ikke i år. I Dauphine har Rogers, Porte og Froome alle vist at de arbejder stenhårdt for Wiggins.

Slutteligt er Wiggins´ træning lagt om i år, og det synes at passe ham rigtig godt. Ikke nær så mange løbskilometer, men masser af træningskilometer.

Det mest interessante bliver hvordan Sky fordeler styrken Wiggo og Cav imellem. Det kan lade sig gøre, men de må ikke ramme ret meget forkert.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Jeg er med på at han har vist at han kan køre opad, men som du selv påpeger så er han ikke helt med på de stejleste stigninger og derudover har han vist svaghed i 3 ugers løbene. Det er der min anke ligger når det kommer til hans bjergevner. Fuglen har jo (som så mnge andre) også vist at kan kan køre stærkt i Schweiz, uden at kunne holde til det i en Grand tour. I min bog har Wiggins ikke vist holdbarheden endnu.
Skrevet af SotD
Jeg har van den Broeck som klar podiefavorit. Jeg har svært ved, at se hvordan han ikke skulle kunne gøre sig gældende til en topplads. Han er imo en bedre klatrer end Wiggins, og en ganske habil enkelstartsrytter, og derudover vil alles øjne hvile på de to kompetanter. Der bliver noget frihed til de som tør angribe tror jeg. Samuel Sánchez har jeg også blandt favoritterne.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Wiggins har trods alt en 4. plads fra Touren, og sidste års 3. plads i Vueltaen, at læne sig opad, når det handler om holdbarhed.

Vi er helt enige om at han ikke er den skarpeste opad, men Sky har vist god taktik i ugeløbene, og kan de kvæle de ryttere der trods alt angriber - i min bog er der nemlig ikke ret mange klassementfavoritter der gør det - så ser det altså fornuftigt ud.

Sidste år var han en af outsiderne til titlen - Holdet var svagere, og der var kun 42km enkelstart(og en holdkørsel, bevares). I år ser holdet skræmmende godt(og homogent)ud, og med over en fordobling af enkeltstartskilometerne, skal han altså være en af topfavoritterne. Især når så mange andre ikke kan køre enkeltstart.

På de to lange enkelstarter vil han jo umiddelbart slå rene bjergryttere med næsten 8-10 minutter, hvor han nok kan tage mellem 3-6 på andre af klassementfavoritterne. Som sagt, Evans er den eneste han ikke smadrer på de distancer.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Han er imo en bedre klatrer end Wiggins

Det er da en påstand, der først skal bevises. Wiggins har langt bedre resultater overall end Van den Broeck. I etapeløbssammmenhæng har Wiggins vist langt mere end Van den Broeck, og især i år har Wiggins været stærkt kørende med sejre i Paris-Nice, Romandiet og Dauphiné.

At Wiggins mangler noget at bevise i de store Tours er vel også relativt, når han trods alt har en 3. plads i Vueltaen og en 4. plads i TdF fra tidligere. Så har han i min bog bevist holdbarheden. Noget andet er selvfølgelig presset som favorit, men her hjælper et umanerligt stærkt hold en hel del.

Fordelen i år er jo, at han ret beset kun behøver holde øje med Evans, og ham bør det være muligt at holde styr på opad.
Og, så er jeg enig med Pref, i at Team Sky har holdet, der kan afholde andre fra angreb opad ved at sætte et malende tempo, som jo tydeligvis er det, der passer Wiggins bedst.

Jeg har svært ved, at se hvordan han ikke skulle kunne gøre sig gældende til en topplads

Top 5 er vel også en topplads, men jeg vil gerne sætte en Cola Light på højkant, og sige han ikke kører på podiet.

Jeg er ret overbevist om, at det bliver en duel mellem Wiggins og Evans, men jeg håber da, der kan træde noget uventet frem, og overhale de to ryttere, selvom jeg efterhånden er begyndt at kunne lide Evans.
Eksempelvis kunne det være forfriskende, hvis Rabobanks bjergstærke folk, Gesink, Mollema, Kruijswijk og ten Dam, rent faktisk havde formået at ramme formen til TdF denne gang.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Hicks
Jo jo en fjerdeplads fra touren er fint, men den tredjeplads du refererer til er kommet i et år hvor Cobo(!!!) vandt. Lad mig lige pointere at Menchov både har kørt podie i touren og vundet Vueltaen, det gjorde dog ikke at han vandt touren, selvom han var kaptajn år efter år, og semifavorit et par af disse. Fint nok at Sky har vist imponerende kørsel i ugeløbene, men det er noget andet at styre touren.

Jeg anser bestemt også Wiggins som en af favoritterne og der er da også flere ting der taler til hans fordel. De mange enkeltstart kilometer er en. Men jeg vil se ham bevise sit værd, før jeg kalder det en kamp mellem ham og Evans, ala Ulrich vs Armstrong, Rominger vs Indurain eller Schleck vs Contador.
Skrevet af Il_Preferito
Ok, holdbarhed er åbenbart svært at få, hvis man ikke kontinuerligt har sluttet på podiet i Touren, kan jeg forstå.

Men hvis det ikke skal være Wiggo eller Evans, hvem så, Hicks?
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
@ pref

Det er jo noget sludder. I den optik skulle Voeckler vel køre med om podiet igen i år. Og det er ikke så lang tid siden at Wiggins er opstået som etapeløbsrytter.

Jeg tror bestemt at Wiggins og Evans vil være med fremme i år, men der er mange ubekendte. Som repos nævner har rabobank en hel horde af unge ryttere der kan gøre løbet sjovt, og Nibali skal man vel heller ikke glemme. Jeg tror tilgengæld ikke så meget på Van Den Broeck.
Skrevet af repos , moderator
Fint nok at Sky har vist imponerende kørsel i ugeløbene, men det er noget andet at styre touren.

Er forskellen virkelig så stor, når du tager konkurrenterne i betragtning?
Der jo ikke rigtig andre hold, der ser ud til at byde ind på rollen, eller har kaptajnen til at bakke det op.

Men jeg vil se ham bevise sit værd, før jeg kalder det en kamp mellem ham og Evans, ala Ulrich vs Armstrong, Rominger vs Indurain eller Schleck vs Contador.

Selvfølgelig skal han bevise sit værd, og at vinde i Dauphiné har traditionen ikke været lig med en TdF-sejr. Du bliver dog nødt til at forholde dig, hvilket du også delvist gør, til årets rute samt konkurrenterne. Hvis Van den Broeck i nogles øjne er en sikker podieplads, så har jeg sgu svært ved at se, hvem andre end Wiggins og Evans, der skal køre om de to første pladser.

Uanset, hvem der vandt Vueltaen er en tredjeplads overall et vidnesbyrd om holdbarhed. Desuden har Wiggins haft optimale forberedelser til TdF, hvor hans deltagelse i Vueltaen sidste år kom på baggrund af styrt i TdF. Desuden er i TdF ikke de samme stigningsprocenter, som eks. på Angliru, hvorfor bjergene her også passer Wiggins bedre.

Angående Menchov, så kan du selvfølgelig altid finde folk, der har ikke har klaret det i TdF-sammenhæng, men han ret beset været på dårligere hold og haft langt større konkurrence i TdF-sammenhæng.

Hvis Contador var med, ville jeg ikke give Wiggins mange chancer, men netop i år, får han næppe større muligheder.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af repos , moderator
Jeg tror bestemt at Wiggins og Evans vil være med fremme i år, men der er mange ubekendte

De ubekendte er sgu svære at få øje på. Med skiftet til OPL har Tony Martin vel ofret sine TdF-chancer. Alternativt har han indset, at han, i lighed med Ekimov, ikke kan finde ud af at køre i de helt høje bjerge.

Rabobankdrengene var for at nævnte nogle, der kan lave lidt rav i bjergene. De vil allesammen smide et hav af tid på enkeltstarten.

Voecklersammenligningen er fjollet. Wiggins har bevist langt langt mere i etapeløbssammenhæng.

Nibali kommer også til at smide meget tid på enkeltstarten, og der er vel ingen, der for alvor tror på en italiensk vinder af TdF. Desuden kørte Nibali et beskedent Dauphiné, men Rolf Sørensen skal dog nok få talt ham helt op under løbet.

Med alle enkeltstartskilometerne er det jo lige før, at RSNs bedste bud er Cancellara, og det kunne være sjovt, hvis han i al hemmelighed har fundet ud af at holde en fornuftig kadence opad.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Hicks
Jeg vil mene at der er stor forskel på at skulle forsvare en rytter i en uge versus 3 uger, men jeg har jo personligt aldrig kørt nogen af løbene, men forholder mig bare til hvad jeg har set. Du har f.eks. set Caisse D´epargne og Euskaltel forsvare flot i Dauphine uden at de nogensinde har nået samme højder i touren. Desuden så vi også et ret stærkt Sky hold smide det i vueltaen. Jeg siger ikke Sky ikke kan, men vi har før set storhold falde sammen i touren.

Mht Menchov, synes jeg bestemt den holder, for manden har været kaptajn på rabobank i sæsoner hvor der ikke var en entydig tour favorit (bl.a 2007).

Voeckler sammenligningen kom på baggrund af noget pref skrev, og jeg vil aldrig nogensinde betegne ham som favorit til en grand tour (det var et fluke år sidste år, akkurat som da Pereiro vandt), derfor er det ikke fjollet.

Du har selvfølgelig ret i at Wiggins sejrschance aldrig har været større end i år qua ruten og konkurrenterne, men at han har kørt fænomenalt i år, kan jo i sidste ende også vise sig at være hans værste fjende. Hvem siger at han ikke er toppet for tidligt (her i Dauphine) og nu mangler det sidste at skyde med?

Jeg regner som sagt Wiggins blandt favoritterne, men jeg er bare en smule forbeholden ved at kalde det en duel mellem Evans og ham, da jeg stadig mener Wiggins har noget at bevise.

Nu ved jeg ikke om Anton skal køre tour, men han ville da være et bud på en mand der kunne blande sig.
Skrevet af Il_Preferito
Repos skriver egentligt alt det jeg mener, så det gider jeg ikke gribe fat i.

Men det klinger sgu noget hult, når man har travlt med at slå sig på holdbarhed, og så kort efter foreslår Igor Anton som en mand der kan blande sig. En 8. plads i Vueltaen som eneste top-10 resultat i en Grand Tour, og om nogen en mand der har vist at holdbarhed ikke lige er hans stærke side.

Derudover - 59kgs bjergspecialist til at blande sig på 42 og 53km enkeltstart? Ham vil jeg skyde til at tabe 12-15 minutter til Wiggins på de to.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Nu var det vel kun et styrt der forhindrede Anton i at vinde vueltaen for nogle år siden, og han kan faktisk køre en glimrende enkeltstart. Desuden så er et tidstab på 12-15 på de to enkeltstarter vildt overdrevet. Men Anton er nok lidt far fetched. Det er måske mere et udtryk for et håb, da jeg elsker ham som ryttertype.
Skrevet af Il_Preferito
Det vil så give ham to top-10 placeringer i Grand Tours. Hvor mange er det Wiggo har?

På den afsluttende enkeltstart i sidste års Giro tabte Anton 3:25 til Millar på 26km. Jeg ved godt du ikke kan stille det så firkantet op, men et tidstab på 12 minutter er altså ikke urealistisk, når det handler om firedobbelt distance sammenlagt.

Anton kører ikke en glimrende enkeltstart, han er, som så mange andre bjergryttere, dårlig til den disciplin.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0