Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af UdAfBusken
Nu fik jeg nok formuleret det lige voldsomt nok ift Mollema. At jeg ikke ser det store lys i ham er ment som at jeg ikke tror at han kan komme til at kæmpe med om sejren eller podiekampen i det store Grant Tours, men han er da en fin rytter. Han er bare ikke en rytter, der vinder specielt meget, selvom han egentlig er ret alsidig, han er god opad, har en god spurt for en klatrer og kører en god enkeltstart. Han ville dog stadig være en god rytter for Tinkoff, men han er bare for god til at skulle være hjælper, og som kaptajn rykker han ikke rigtig noget ift Kreuziger. Ift. min begejstring over Kelderman er det i lyset af det potentiale som han har, niveaumæssigt er han ikke på højde med Mollema endnu.

At Mollema skulle være den med længder bedste Belkin rytter er måske i overkanten, Vanmarcke har trods alt gjort det udmærket i klassikerne de sidste par år.
Skrevet af SotD
Ja, det er rigtigt. Vanmarcke glemte jeg lige i farten.

Jeg kan dog ikke forstå at du ikke tror Mollema skulle kunne køre med om podiet i en Grand Tour. Han blev nr. 6 i Tour de France for under et år siden, som 26-årig. Fra etape 17 og frem til Paris, mistede han 7 minutter eller lign. Inden enkelstarten på 17 etape lå han nr. 2 og havde kørt helt lige op med Contador, Kreuziger og kørt bedre end Joaquin Rodriguez, Jakob Fuglsang osv.

Så man kan ikke engang sige, at han mangler en uge fra at køre på podieg. Han manglede 4 etaper fra at køre på podiet. Det er selvfølgelig meget, hvis man gerne vil køre med om de sjove pladser, men det var vigtig erfaring og det krævede ikke ret meget mere fra ham førend han kunne have taget 5 pladsen. Hvis han fortsætter sin udvikling så ser jeg ingen grund til, at han ikke skulle blive i stand til at køre konsekvent top 5 i Tour de France og podiet i hhv. Giro og Vuelta. Jeg er dog enig så langt, at han næppe kommer til at vinde en Grand Tour. Dertil er der for mange stortalenter, som popper op rundt om ham.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
At han var 4 dage fra et podium er da et underligt argument, når en grand Tour varer tre uger. Det er netop også en af årsagerne til at jeg ikke tror på ham, da han ikke virker til at have holdbarheden over tre uger. Og selvom han blev nr 6 var han stadig over 6 minutter fra podiet.

Jeg mener heller ikke, at han aldrig kommer til at komme på podiet i en Grand Tour, jeg tror bare ikke han bliver en rytter, som regelmæssigt kommer til at kæmpe med om podieplaceringerne i grand tours.
Skrevet af SotD
Jeg mener heller ikke, at han aldrig kommer til at komme på podiet i en Grand Tour, jeg tror bare ikke han bliver en rytter, som regelmæssigt kommer til at kæmpe med om podieplaceringerne i grand tours.


Men det var ikke det du skrev. Det var derfor jeg tog fat i det.

Jeg synes da det er ret sigende, at man i en alder af 26 år kan køre sig igennem 16 etaper i Tour de France som nummer 2 i klassementet, uden at have været i et udbrud der gjorde at man fik en masse tid foræret. Efter enkelstarten var han jo også fint med i podiekampen i øvrigt. Han tabte lidt mere end man havde forventet (1 minut eller lign.). Det var de sidste 3 bjergetaper som var tunge for ham, og reelt var det jo kun Froome, Quintana, Contador og Kreuziger der var bedre kørende end ham.

Fuglsang kørte klog, og kendte sit niveau, hvorfor han hapsede 5. pladsen, hvorimod Mollema forsøgte at hænge på for længe i håbet om, at køre sig op forbi Kreuziger igen. Det handler både om, at han mangler en smule styrke i den sidste uge, men også om manglende erfaring. Den erfaring har han nu. Og at melde ham ude, som en rytter der ikke kan komme til at køre med om podiepladserne kontinuerligt fordi han manglede styrke på 3 bjergetaper i sidste uge af hans første Tour de France som kaptajn synes jeg er lidt let købt. Men det kan da være du får ret. Jeg tror dog ikke nødvendigvis at Kelderman ender med, at blive en mere succesfuld Grand Tour rytter end Mollema, selvom han er 4 år yngre.

I 2011 da Mollema havde stort set samme alder, som Kelderman havde i Giroen i år, blev han nr. 4 i Vuelta a España.

Mollemas reelle problem er vel, at han endnu ikke helt har fundet ud af hvad han vil med sin karriere. Han kører jo rigtig godt i både korte og lange etapeløb, men ligeså godt i klassikerne, hvor han bl.a. har to top 10 placeringer i San Sebastian, ligesom han også har kørt top 10 i Fleche Wallonne, Amstel Gold Race, Liege-Bastogne-Liege og Giro di Lombardia.

Som en rytter på 27 år er det helt igennem imponerende at have kørt top 10 i alle de løb, når man også kan køre top 10 i Vuelta og Tour´en.

Jeg synes dog at hans udvikling viser at han lærer. I 2010 (hans første GT), blev han nr. 12 i Giro d´Italia, året efter nr. 4 i Vueltaen. Så udgik han godt nok fra Tour´en i 2012, men gik ind og tog 6. pladsen i 2013. Han er, efter min mening der i hans karriere hvor man godt kan konkludere, at han er tæt på podiet i de store løb. Om han så slutter nr. 3 eller 5 handler af og til om tilfældigheder, og hvordan man vælger at køre løbet.

Jeg tror at Mollema fremover kommer til at køre podieplaceringer hjem i Vuelta og Giro, hvis han vil køre dem. Ellers skifter han sikkert over og satser mere helhjertet på ardennerugen.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Tony Martin er stærkt kørende. Han sidder ubesværeret med på stigningerne i dag. Mon ikke det er en Sagan etape i øvrigt?

EDIT: Hehe, det nåede jeg lige at sige inden han smadrede det hele fuldstændigt. Han lignede en der gerne ville have det samlet. Så nu bliver der smadret igennem til stregen for ham :)
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Den her vinder Swifty.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Det kan han meget vel gøre ja.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Det var sgu lidt en spøjs spurt.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Tåbelig afslutning igen i dag. Fatter ikke at det er nødvendigt at arrangere dem sådan.

Sagan kan ikke spurte med de bedste mere. Ellers havde han heller ikke forsøgt sig nedad.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Han var da lukket inde i spurten, og da han accelererede til sidst så det da ud til, at han var den med mest fart på. Han fik bare ikke placeret sig ordentligt i feltet efter hans gruppe blev hentet, og da der så åbnede sig et hul inde på den sidste kilometer blev det svært.

Hans angreb nedad virkede lidt spøjst, men det kan næppe have kostet meget energi. Han trådte vel nærmest ikke i pedalerne en eneste gang på nedkørslen. Men måske skulle han have ladet være med at køre med rundt, da Burghardt kom op.

At dømme ham færdig som sprinter, synes jeg i hvert fald virker lidt drastisk. Han er ikke så hurtig som Kittel, Greipel og Cavendish, men i et selskab som i dag er han stadig blandt de allerhurtigste.
Skrevet af Il_Preferito
Selvfølgelig er han stadig hurtig, men ville du seriøst føle dig sikker på at han slår folk som Modolo og Swift? Det havde jeg ikke været et sekund i tvivl om for et års tid siden.

Og mere generelt, at han kunne slå ryttere som Degenkolb, Bling og Kristoff?

Jeg er sgu ikke så sikker længere. Men klart, han er stadig hurtig. Men man laver altså ikke sådan noget som i dag, hvis man er sikker på man kan slå folk i spurten. Jo, hvis man er et fjols.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Nej, du har nok ret i at han ikke er så suveræn som for et års tid siden - det siger hans sejrstotal for i år også. Jeg har bare et svagt punkt for ham, så jeg vil ikke så gerne indse det.

Med hensyn til, hvorfor han angreb på nedkørslen, så har jeg et bud:

Han har mistet mange sejre, fordi han kører på et elendigt hold, så jeg tror egentlig at taktikken var at forhindre, at der kørte et udbrud af sted ved selv at være oppe foran. Der var jo ingen holdkammerater (udover Formolo) til at lukke huller - til gengæld var der så andre hold, der nok skulle have gjort det for ham, så det endte med ikke at se alt for begavet ud.
Skrevet af Hicks
Har lige set spurten og for mig ser det ud som om han havde vundet den, havde den været lidt længere.
Skrevet af Il_Preferito
Pointen med holdet er selvfølgelig god, tobi. Det havde jeg ikke lige overvejet.

Vi bliver dog ikke uenige om at det er et frygteligt hold. I min bog World Tourens ringeste. Det bliver sundt for ham at komme et andet sted hen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Tåbelig afslutning igen i dag. Fatter ikke at det er nødvendigt at arrangere dem sådan.

Sagan kan ikke spurte med de bedste mere. Ellers havde han heller ikke forsøgt sig nedad.


Enig, ikke desto mindre var han den hurtigste i spurten. Han kunne bare ikke komme fri før helt til sidst. Havde spurten været 50-100 meter længere så havde han vundet.

Men jeg er enig i, at det er grotesk dårlige spurter de har lavet. Der er jo ikke plads til en massespurt, der er masser af sving, små brostensstykker, rundkørsler osv. helt op til afslutningen. Det er fuldstændig umuligt at sætte en konkurrencedygtig sprint op, uden at risikere liv og lemmer.

Tony Martin kører enormt klogt, og virker i kanon form. Han kommer til at rive den enkelstart midt over. Jeg håber han vælger at køre med så længe, som overhovedet muligt lørdag for at se hvad han reelt kan, når etapeløbene ikke er længere. Jeg er med på, at han ikke kan køre bjerge super godt, men hvis han lige pludselig kan begynde at vinde etapeløb hvor der er to bjergetaper og en halvlang enkelstart, så har han lige pludselig en ekstra kompetence som kan være enormt meget bevendt i forhold til World Tour point.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Man kunne fristes til at påstå at både Swift og Gavazzi også bliver bokset inde, så det virker hastigt nok at konkludere så skråsikkert.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Tja. Jeg kunne ikke vurdere deres fart, men jeg kunne dog konkludere, at da Sagan fik lov var han klart hurtigst.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Spøjst ikke at kunne vurdere fart, men alligevel at kunne konkludere hvem der var klart hurtigst.

Anyway. Der er et fint interview med Dave Brailsford på inCycle, hvor han blandt andet rør ved hele situationen omkring Froome og Wiggins. Han er også inde på det jeg i flere omgange har skrevet herinde, nemlig at det ikke som sådan handler om forholdet mellem Froome og Wiggins, men hvordan Wiggins påvirker hele den dynamik holdet har. Han får også indirekte peget på at man ganske simpelt ikke stoler på Wiggo i forhold til hvad han kan finde på.

https://www.youtube.com/…SyNKfi_Ogl8

Bemærk i øvrigt også hvordan han undgår at nævne Valverde i favoritfeltet. England hader ham stadig for fuld smadder. Det er dejligt.

Edit. Og når jeg nu er ved Team SKY, så fortsætter uheldene med at regne ned over dem. Sergio Henao er blevet kørt ned under træningen på dagens TT-rute i Schweiz, og er på vej på hospitalet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Nerazzurri
Hvorfor hader de Valverde?

Det har jeg aldrig helt luret, men jeg tog også en pause fra cykling i perioden 2007-2012, så jeg har misset en del.
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af UdAfBusken
Ærgerligt med Henao, vi må håbe at det ikke er for alvorligt. Omvendt ville det ikke gøre mig noget, om han misser Touren.
annonce
0