Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Barbuti
Og med TdS overstået kan vi også begynde for alvor at spekulere i holdsammensætningen til Touren, som starter om bare 12 dage.

Ifølge veloropa.dk er følgende 6 sikre på deltagelse:

Contador
Hernandez
Kreuziger
Paulinho
Roche
Rogers

Jeg har tvivlet en del på Roche skal jeg ærligt indrømme. Men efter en lidt skuffende Giro, hvor han udadtil var sat op som kaptajn sammen med Majka men tilsyneladende "blot" skulle køre sig i form til Touren, ldet det til at han har haft diamanter i benene i weekendarrangementet Route du Sud, der har budt på flere af de velkendte tour stigninger.
Hernandez og Paulinho leverede forbløffende lidt i Dauphiné, men synes sikre som personlige opvartere for Contador.
Rogers og Kreuziger kan der ikke siges så meget til - sidstnævnte leverede ikke helt hvad man kunne forvente ti Schweiz og synes tydeligvis at mangle antrit når det går opad, men det er mindre vigtigt i tour sammenhæng, og jeg tror han nok skal være der - omend han nok ikke er på samme formidable niveau som sidste år.
Rogers bliver captaine de la route når de store bjergslag skal slåes, og hans evner herudi må ikke undervurderes. Vi har set hvor meget Sky mangler den figur i deres nuværende set up.

Hvordan de sidste 3 pladser skal fordeles synes dog at være meget åbent. Veloropa har følgende 6 navne i spil:

Breschel
Mørkøv
Pires
N Sørensen
Zaugg
Bennati

For mig at se er Bennati og Mørkøv sikre kort. De skal trække læsset på det flade, formentligt sammen med Paulinho og i mindre grad Rogers og Roche.

Jeg har svært ved at se Matti komme med, han kørte naturligvis flot i Luxembourg, men konkurrencen var meget begrænset og i TdS har han ikke vist noget, der berettiger til en tour plads. Derudover vil han være handicappet af landskabet, for det er vel ret beset kun på den kuperede i etape i England og på brostene ved Arenberg at han virkelig kan vise sig værdifuld for holdet - og kun på brostenene at han for alvor kan byde ind med noget.

Pires og Nicki var del af en skuffende line up i Dauphiné og især Pires synes jeg ikke virker til at have niveauet. Nicki har bundter af rutine og går som regel aldrig helt ned, mend der har været meget stille om ham i år.

Det efterlader os med Zaugg, som har kørt godt i Schweiz og som synes at have ramt formen på det rette tidspunkt. Ulempen ved ham er hans mangel på alsidighed, ligesom Hernandez er han absolut kun brugbar når det går opad, men det kan måske i sidste ende blive hans redning - der er i år en del etaper i især Vogeserne med et sindsygt lumsk terræn, hvor han vil være en god mand at sende i udbrud. Jeg tror Bjarne planlægger festfyrværkeri på de 2/3 etaper fordu for alperne, som virkeligt indbyder til angreb, og Zaugg i form kunne få en hovedrolle her.

Jeg vælger at koge det ned til en duel mellem Nicki og Zaugg med Breschel som meget svag outsider, hvor det bliver den taktiske dagsorden og i lidt mindre grad dagsformen, der afgør valget.

Det giver følgende 9:

Contador
Bennati
Hernandez
Kreuziger
Mørkøv
Paulinho
Roche
Rogers
Zaugg/N Sørensen
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af UdAfBusken
Jeg er meget enig i det du skriver. Matti kunne dog egentlig godt blive valgt udelukkende på grund af brostensetapen, da han her kan vise sig værdifuld og samtidig tilbyder han det samme som Nicki på de flade etaper, og holdet er dækket godt nok ind i bjergene til at Zaugg ikke er livsnødvendig. Jeg tror dog også mere på Zaugg eller Nicki. Hvis Nicki var i samme form som i foråret var han formentlig selvskreven, men efter Dauphine er det mere tvivlsomt.
Skrevet af Il_Preferito
Nacer Bouhanni er, som forventet, blevet droppet til FDJ´s Tour-hold, der i stedet satser på Arnaud Demare(med togfølge, selvfølgelig)og Thibaut Pinot.

Edit. Det betyder også at Bouhanni med 99,9% sikkerhed skifter hold. Favorit til hans signatur? Landsmændene fra Cofidis.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Kan han virkelig ikke gøre det bedre? Hvornår har Cofidis sidst haft en sprinter der kunne noget særligt. Vi er vel helt tilbage ved Jimmy Casper tiden...

Jeg forstår heller ikke, at de gider bruge en masse krudt på at varte Pinot op. Nr. 15 i Schweiz Rundt er ikke videre imponerende når man se hvem der er endt over ham. Det virker vel, som sådan, ikke specielt realistisk at han skal ende meget højere end det i Tour´en.

Nogle bud på hvem de sender afsted? Er vi ude i noget i den her stil?

Thibaut Pinot
Arnaud Demare
Arnold Jeanesson
Jeremy Roy
Geoffrey Soupe
William Bonnet
Kenny Ellisonde
Alexandre Geniez
Arthur Vichot
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Er det ikke også noget med, at Cofidis har smidt flere penge i holdet til næste sæson, der har i hvert fald været rygtet en del habile ryttere til holdet fra næste sæson, bl.a. Bouhanni.

Ærgerligt for ham at han ikke kommer med, men jeg synes det er det rigtige valg af Madiot at vælge en af dem fra, og Demare kunne det jo næppe blive.
Skrevet af Il_Preferito
Pinot var på antibiotika det meste af Schweiz Rundt, så en 15. plads er vist ikke specielt skuffende, når han ikke havde mulighed for at gøre væsen af sig på de to sidste etaper.

Jeg kan klare en bedre end at komme med et bud, jeg kan fortælle hvem det bliver:

Pinot, Demare, Bonnet, Delage, Jeannesson, Ladagnous, Roy og Vichot er alle sikre. Sidste plads er mellem Pineau eller Mourey.

Cofidis satser eftersigende stort næste sæson, og når den anden store kandidat er Cannondale, så virker 1.5 mio € om året - samt muligheden for stadig at være den store franske stjerne på et fransk hold - sgu nok rimelig tillokkende på lille Nacer.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Pinot var syg det meste af Schweiz rundt, så en 15. plads er vel acceptabelt. Han virker til at have forbedret sin enkeltstart, og opad har han jo evnerne, så jeg tror bestemt godt han kan køre top 10. Jeg håber bare ikke, at han knækker under presset igen.
Skrevet af Il_Preferito
Omega Pharma-Quickstep har udtaget Mark Cavendishs spurttog:

Cavendish, Golas, Trentin, Terpstra, Tony Martin, AleJET, Renshaw, Bakelants og Kwiatek.

Det ser slagkraftigt ud. Mit bud er at det kun er Giant der kan overgå den lead out-wise.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Hvordan grejer de lige den? Tony kører som 4. mand (?) efterfulgt af Trentin, Petacchi og Renshaw? Eller Trentin før Tony?
Skrevet af Il_Preferito
Tony plejer jo at være mand for at kunne køre alt fra km 10 til km 2, hvis det er nødvendigt. Vil tro han er før Trentin i toget. Formentligt en rolle hvor han skal skrue farten helt op indtil km 2 eller 1½, så man måske kan forpurre Giants muligheder for at komme med 5 mand de sidste to, som de jo ellers har for vane.

På papiret er det et stærkt hold, men jeg undrer mig lidt over den manglende fokus der er i et par af udtagelserne. Terpstra er en stærk fyr, men han kan - mig bekendt - ikke rigtigt lave noget i et lead out-tog. Det samme gør sig gældende for Bakelants.

Det lugter lidt af jagt på etapesejre med de to, og det forstår jeg ikke når man har Cavendish med. Hvorfor ikke putte 7 æg i Cavendishs kurv, og så lade Kwiatkowski(som i øvrigt har været syg i flere omgange i optaktsfasen)passe sig selv?
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Terpstra kan vel tage en tørn omkring 3-4 km ude og bringe toget frem i en god position, hvorefter Tony så kan give den fuld skrald og aflevere de sprinterne forrest inden for de sidste 2 km. Bakelants er vel med for at jagte etapesejre og evt støtte Kwiatkowski, enten ved at køre ham frem til etapesejre på mellemetaperne ( køre udbrud ind) eller hjælpe ham i bjergene såfremt han vil køre klassement.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg tvivler på Terpstra kan gøre en forskel på de tidspunkter i spurten.

Og det er jo heller ikke fordi jeg ikke forstår hvad Bakelants er med for at udrette, jeg forstår bare ikke hvorfor han er med på det grundlag, når de har Cavendish.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Det er vel fint at give Kwiatkowski en enkelt mand til bjergene, hvis han rammer formen. Og så er bakelants jo relativt alsidig og kan godt hjælpe til på de flade etaper. Der skal vel også bruges et par folk til at trække feltet og køre udbrud ind.
Skrevet af Il_Preferito
Jo, men der er trods alt grænser for hvad Bakelants kan udrette for Kwiatkowski, når det går opad. Derudover har polakken som sagt været syg flere gange i perioden op til Touren, og der er vel ikke mange der for alvor tror på han er i spil til en topplacering samlet? Hvorfor ofre en mand på noget "ligegyldigt"?

Igen, jeg kan sagtens se både Bakelants og Terpstras funktion, jeg forstår bare ikke hvorfor man ikke har bragt typer som Steegmans eller Keisse i stedet.

Men de skal nok få deres etapesejre alligevel.

Froomes forlovede, Michelle Cound, tabte i øvrigt småkagerne igen i går. Hun sendte en voldsom svada afsted mod UCI(og Brian Cookson)og WADA, og afsluttede det med at slette sin Twitter-profil - Jeg håber lidt det er Froome eller Sir Dave der lige har taget en venlig samtale med hende.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Terpstra er vel lige så anvendelig i den rolle han skal udfylde som Steegmans eller Keisse. Med Renshaw, Petacchi, Trentin og Martin har de rigeligt med kvalitet på de sidste par kilometre, og de skal også bruge nogle stærke folk til at trække feltet det meste af dagen, selvom de nok godt kan forvente at få mere hjælp end sidste år.
Skrevet af Il_Preferito
Ikke rigtigt. Steegmans og Keisse har langt mere erfaring i organiseringen og udførelsen af et spurttog. Jeg siger ikke forskellen er stor, men når kampene i spurterne har været så tæt de sidste 1½ år, så forstår jeg ikke at OPQS ikke satser hele butikken på Cav, når der alligevel ikke rigtigt er plads til fokus på andet.

Lotto har i øvrigt udtaget deres hold, og der er selvfølgelig blevet plads til Lars Bak. Fuglsang er selvskrevet hos Astana, så der kommer minimum 2 danskere med i år. Skal vi ikke også gætte på at Tinkoff-Saxo har en, måske endda to, med?

I er flere der har beskæftiget jer med hvem netop Tinkoff sender, så jeg påtænker at prøve samme øvelse hos SKY, der må formodes at blive værste konkurrent.

Froome får med sikkerhed bedstevennen Porte med, ligesom Nieve og G-man(der i øvrigt bliver britisk mester i TT senere på ugen)også er selvskrevne.

Er Kennaugh kommet sig helt over sin sygdom, når der er nationale mesterskaber, så betragter jeg også ham som selvskrevet. Det giver 5, og efterlader 4 pladser hvor det er lidt mere åbent.

Jeg betragter de hviderussiske hardhittere, Kiryienka og Siutsou, som dem der er tættest på at være sikre, og umiddelbart efter dem følger David Lopez. Det giver en plads tilbage, og det lugter umiddelbart af en mand der skal kunne noget på flad vej, så jeg tænker Zandio(der har været med Froome i løb og træninger i år)eller Knees. Et alternativ er Bernie Eisel, der på Facebook har hintet lidt til at han forbereder sig til TdF, men med en klassikerkampagne og en fuld Giro i benene, er det nok desværre tvivlsomt.

Et forsigtigt gæt på det samlede:
Froome
Porte
Nieve
G
Kiryienka
Siutsou
Kennaugh
David Lopez
Zandio
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Knees ville være mit bud, da han kan godt i alle terræner og har masser erfaring. Eisel ville ellers også have været oplagt, specielt nu når der brosten med i år, men hans løbsprogram har været ret heftigt indtil videre.

Man kan jo ikke blot udtage 8 ryttere til at køre toget for Cavendish. Hvem skal så køre udbrud ind og ligge og trække feltet de første 150 km? Og jeg tror at ledelsen har vurderet, at Renshaw, Petacchi og Trentin alle er dygtigere end Steegmans og Keisse, hvorfor der ikke er blevet plads til de to.
Skrevet af Il_Preferito
Hvis det er kriteriet for at blive udtaget, hvorfor er Jan Bakelants så med? Tror du selv han er tiltænkt en rolle i den afdeling? Jeg tvivler.

Og jeg køber ikke idéen om at han er med for at hjælpe Kwiatkowski. Hvis det var en prioritet for OPQS, havde der været andre folk med - De Gendt, De Weert og Velits tænker jeg især på.

Jeg er med på Terpstra kan føre feltet an - det kan de fleste - men det kan Keisse og Steegmans også, og modsat Terpstra(og Bakelants)ville de have den nødvendige erfaring i toget, hvis der skulle være kaos - og det bliver der - og OPQS ender med at mangle en eller to af de andre. De var også nogle af dem der var med på træningslejren hvor man specifikt trænede det. Terpstra var, mig bekendt, ikke med der.

Og jeg håber da bestemt ledelsen har vurderet at de 9 de har udtaget er bedre end alternativerne. Ellers har de da et problem.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Det er rigtigt at Kwiatkowski har været syg, men Touren er alligevel et af målene for sæsonen for ham, og han har selv udtalt at formen er god, så det ville være mærkeligt ikke at give ham noget som helst opbakning i løbet. Med Bakelants har de en rytter, som både kan hjælpe Kwiatkowski, men også jagte resultater på egen hånd, skulle Kwiatkowski være hæmmet af sygdom eller træthed.

Jeg er helt enig i, at Cavendish havde stået bedre med Steegmans og og Keisse i stedet for Terpstra og Bakelants. Nu er præmissen dog, at Kwiatkowski er blevet lovet en fri rolle til at forsøge sig i klassementet, så at han får en mand er vel minimum. Ift. Terpstra vil jeg tro, at de har vurderet, at deres tog er stærkt nok, og derfor har de taget en mere alsidig rytter med i stedet for Steegmans (som jeg går ud fra er før Keisse i køen). Jeg er dog ikke uenig i, at det kan koste lidt for Cavendish.
Skrevet af Il_Preferito
Selvfølgelig ville det være mærkeligt, men hvorfor så give ham en dårlig undskyldning for støtte? Bakelants kommer ikke til at gøre fra eller til i forhold til Kwiatkowskis samlede placering.

Jeg kan skam også sagtens se hvorfor Terpstra er med, hvis præmissen er at man vil have stage hunters - han er vel især i spil til at lave noget på 5. etape - men jeg forstår bare ikke hvorfor det er en prioritet, når man har Cavendish. Især ikke hvis slutvurderingen er den du og jeg når frem til, nemlig at det kan koste i spurterne. Det er jo i forvejen rimelig tæt mellem Cavendish og Kittel(og Greipel).

Jeg tvivler eksempelvis på at Giant sender nogen der ikke har som primær opgave at optimere Kittels muligheder i spurterne. Måske Geschke eller Devenyns, men de plejer nu også at tage fra, når Giant jagter.

IAM har i øvrigt også udtaget holdet nu. Der er et par spændende navne i Frank og Reichenbach, og så lignede Wyss en mand der var suverænt kørende i Schweiz Rundt. Forhåbentligt bruger de ikke alt for meget krudt på Chavanels togter.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0