Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af UdAfBusken
Contador har vel også ca. ligeså stor chance for at vinde et af de 3 løb, som du og jeg har.


Så er det da lidt mystisk, at vi endnu ikke har set noget til Il_Preferito i det professionelle cykelfelt.

Han ville selvfølgelig ikke være topfavorit (i Amstel ville han være chanceløs), men i Fleche Wallone ville han ikke være uden chancer, og LBL kunne godt have brugt en som ham til at åbne løbet op i år. Kun to uger før satte han Valverde godt og grundigt til vægs på en kort, meget stejl stigning i Baskerlandet, så podiet ville langt fra være umuligt.
Skrevet af repos
Afslutningen i LBL passer elendigt til Contador. Det vil ikke give mening at fokusere på løb, hvor hans vinderchancer er begrænsede.
Jeg tvivler også på, hvorvidt deltagelse i Giroen er en god idé, selv om det formentligt bliver mere interessant end TdF, hvis sidstnævnte ikke snart får skåret en ny skabelon.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg valgte i de unge år at fokusere på andre ting end cykelsporten, Busk. Det ændrer dog ikke på det korrekte i mit selvsagt overdrevne udsagn.

Contador skal alene til stregen i alle 3, og det kommer han ikke. Slet ikke efter løbene er begyndt at låse sig, fordi for/så mange har interesse i at få en spurt.

Jeg ved godt du er Contador-fan, men den eneste han har bare en lille mulighed i, er Fleche Wallone. Resten kan han glemme alt om, ligemeget hvor meget han så kan sætte Valverde eller åbne løb op.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Der har nu været mere vanvittige vindere af Liege-Bastogne-Liege end Alberto Contador ville være. Andy Schleck, Tyler Hamilton og Oscar Camenzind stikker ud i nyere tid, som ryttertyper der ikke burde være i stand til at vinde løbet, men fordi de havde holdet, eller evnen, til at gøre løbet hårdere end normalt så havde de kompetencerne til at gøre det færdigt. Det samme kunne godt ske for Alberto Contador, selvom han selvsagt (pop-ord her på bold.dk) aldrig ville være den største pre-race favorite. Amstel ville kræve, at løbet blev grebet noget anderledes an og det ville være en decideret satsning, men Liege-Bastogne-Liege og Fleche Wallonne er altså ikke urealistiske mål for Alberto Contador, efter min mening. At han så sandsynligvis ikke ænser de løb er så en helt anden ting.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Som sagt, han skal alene til mål - Og det sker bare ikke rigtigt i de løb længere. Jeg ved godt Kreuziger kørte alene hjem sidste år, men det nummer ville Contador jo aldrig få lov at lave, og efter tjekken kom 15 mand ind sammen.

Og jeg ved også godt at Iglinsky kom alene til mål i Liege i 2012, men de sidste 2 år har de første 20-30 mand jo kommet ind med omkring 20 sekunder mellem sig.

Jeg kan personligt kun se Fleche Wallone som et løb Contador har muligheder i, og der tror jeg alligevel det ville kræve at han kom i absolut topform. Og det kommer aldrig til at ske.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Det sidste er jeg enig med dig i. Men jeg synes det virker lige dygtigt nok, at konkludere at fordi resultatlisten de sidste par år, siger at man kommer hjem i en stor gruppe, så sker det pr. definition også de kommende 3-4 år. Det er muligt, at der er nogle tendenser osv., men vi ser jo gang på gang at man ikke kan stole på at bestemte løbsprofiler arter sig, som forventet.

Milano-San Remo er sluttet i en massespurt fra 2004-2007, så kørte Cancellara alene over stregen i 2008 efterfulgt af en lille gruppe. I 2009-2010 var det igen en massespurt, hvor det så i 2011-2013 var en lille gruppe der kom samlet ind til stregen. I år var det igen en massespurt.

Dvs. at 6/11 år var en massespurt
4/11 var en lille gruppe
og 1/11 var en solo præstation.

Alt tyder jo på, at det ikke kan lade sig gøre at komme alene til stregen. Alligevel snakker vi hvert år om hvor afgørende Poggio og Cipressa er, og at man kan vinde løbet på bakkerne, og hvis det regner vil det være ekstra afgørende osv.

Der er så mange ting der spiller ind, at de virker useriøst at affeje de bedste ryttere i verden som en mulighed for at vinde løb der grundlæggende matcher deres kompetencegrundlag rimeligt. Selvfølgelig giver det ingen mening at snakke om at Cavendish kan vinde Fleche Wallonne osv., men hvis man ser på Alberto Contadors kompetencer, og sammenholder det lidt med de ryttere der er havnet på podiet i Liege-Bastogne-Liege de sidste 10 år, så er det i hvert fald ikke noget man kan konkludere på.

Det var også de færreste der mente at jeg havde noget at rykke med på øverste etage, da jeg skrev at Contador selvfølgelig ikke tog til Vuelta a España udelukkende for, at vinde en etape i 3. uge, men at han var der af en anden årsag. Jeg kan ikke huske om det var herinde, eller på en af de andre forums hvor vi havde en lille debat om hvor latterligt det var at tro han stillede op til løbet, uden en drøm om at køre klassement.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Il_Pref,

Med den form, som Contador havde i foråret, tror jeg godt, at han ville kunne udfordre Valverde i Fleche Wallone. Selvfølgelig har han slet ikke samme afslutning på de sidste par 100 meter, men måske ville han kunne sætte Valverde og de andre på det stejleste stykke af Mur de Huy. Amstel har han selvfølgelig ingen chance i, som jeg også skrev. Afslutningen af LBL passer ham selvfølgelig ikke specielt godt, men hvis Saxo-Tinkoff gjorde løbet hårdt langt udefra, ville det ikke være umuligt. Da Vino vandt i 2010 kørte Contador et glimrende løb.
Skrevet af Il_Preferito
Jeps, og det år blev han nr. 9(i øvrigt sidst i den gruppe han kom ind med).

Som sagt, jeg kan kun se ham have muligheder for at vinde Fleche Wallone. Og det tror jeg ikke rigtigt på - Både fordi jeg ikke tror han bare sætter folk af, men selvfølgelig også især fordi det aldrig bliver et sæsonmål igen.

Og når trenden virker til at være at der kommer større grupper hjem, så er han chanceløs. Og der er - i hvert fald lige nu og nok også til Contador stopper sin karriere - for mange hold der har interesse i at især LBL, men også de to andre, skal ende i en spurt i en mindre gruppe.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Jeps, og det år blev han nr. 9(i øvrigt sidst i den gruppe han kom ind med).

Som sagt, jeg kan kun se ham have muligheder for at vinde Fleche Wallone. Og det tror jeg ikke rigtigt på - Både fordi jeg ikke tror han bare sætter folk af, men selvfølgelig også især fordi det aldrig bliver et sæsonmål igen.

Og når trenden virker til at være at der kommer større grupper hjem, så er han chanceløs. Og der er - i hvert fald lige nu og nok også til Contador stopper sin karriere - for mange hold der har interesse i at især LBL, men også de to andre, skal ende i en spurt i en mindre gruppe.


9. pladsen fortæller jo ikke hele historien, da han kørte et fremragende løb for Vino, som jo også endte med at vinde løbet. At han bliver sidst i sin gruppe er uinteressant, da han er en dårlig afslutter og desuden havde Vino ude foran.

Jeg argumenterer heller ikke for, at han ville være en oplagt vinderkandidat til LBL, og jeg er da enig i, at der med ryttere som Gerrans og Kwiatkowski på stærke hold er relativt stor interesse for at holde det samlet i feltet.

Skrevet af Il_Preferito
Jeg har overset indlægget om Milano - San Remo. Det giver dog ikke rigtigt mening at se på hvordan lige præcis det løb er endt de sidste 10 år, når ruten er blevet ændret(og det ret markant)2 eller 3 gange i samme tidsperiode. De andre klassikere har selvfølgelig også ændret sig, men trods alt ikke sådan at de er gået fra at det var realistisk at Mark Cavendish kunne vinde, til at Fabian Cancellara og Vincenzo Nibali dominerer løbene.

Men tilbage på sporet. Der er TTT i dag, og vi kan ligeså godt varme op med at kigge lidt på favoritterne.

De naturlige topfavoritter er de dobbelte mestre OPQS. Tony Martin vil være udslagsgivende på alle hold, men i forhold til sidste års vinderhold har man udskiftet 50%. Man har sagt farvel til Vandewalle(Trek), Chavanel(IAM) og Peter Velits(BMC). Det er ligemeget hvordan man vender og drejer det en svækkelse og i min verden en markant svækkelse, når de 3 nye på holdet er Boonen, Serry og Vermote. Derfor er der også kæmpe pres på især Tony Martin og Kwiatkowski - Rammer de ikke dagen, vinder OPQS ikke i dag.

Sidste år tabte Orica GreenEdge med ét sekund. 5 af de 6 der var med til at vinde sølv, er med igen - Eneste ændring er Daryl Impey der er blevet erstattet af U23-verdensmesteren i enkeltstart, Damien Howson. Durbridge, Hepburn, Mouris, Tuft, Lancaster og Howson er definitionen på "et hold" i TTT-sammenhæng og de har ligget i træningslejr i Ponferrada de sidste 14 dage. Derudover er løbet et kæmpe sæsonmål for OGE, og jeg tror de vinder.

SKY blev nr. 3 sidste år, og kommer med et hold som Sir Bradley Wiggins nok skal trække læsset for. Wiggins, Cataldo, Sioutsou, Kiryienka og G er alle gode TT´ere og Puccio er en solid holdspiller, men man har alligevel fornemmelsen af at de kommer til at mangle lidt, især fordi G hang i Canada-løbene og de to robotter fra Hviderusland har en meget hård Vuelta i benene. Men tænk hvis Froome og Wiggins kunne enes..

BMC kommer med et hold som jeg tror gør det godt. Rohan Dennis er en af verdens allerbedste TT´ere lige nu, og med Velits og Tejay har man et par solide folk til disciplinen. Foret med Oss, Quinziato og unge Dillier, har man et solidt mandskab, men nok også et der får problemer med at følge med de helt tunge.

Trek har Cancellara, Irizar, Sergent og Vandewalle med, og fortjener selvfølgelig også at blive nævnt på den baggrund. Jeg synes dog at Cancellara ser lidt lettere ud end sædvanligt(formentlig fordi han satser så hårdt på løbet om en uge)og så synes jeg Popovych og Stuyven(som er de 2 sidste på holdet)ligner svage punkter, selvom Stuyven selvfølgelig er i rigtig flot form.

Movistar er på hjemmebane og det plejer jo at betyde at de gør det godt. Med Dowsett og Malori har de to af verdens bedste ryttere på enkeltstartscyklen og Amador, Ervitti og (Ion)Izagirre kan alle fyre en fornuftig TT af. Det potentielt svage punkt bliver den unge tysker Sütterlin, men han kan altså også godt køre enkeltstart. De bliver spændende.

Af andre der er værd at nævne, kan jeg komme i tanke om Giant, Tinkoff og Garmin. Giant vil gerne blive bedre til disciplinen og med både Dumoulin og Ludvigsson med, har man et par store motorer. Men det er næppe nok.
Tinkoff stiller et homogent hold med et par meget habile fyre, og de plejer jo at have styr på deres butik i denne disciplin, så hvem ved.
Garmin nævner man altid, men de har de jo med at styrte. Så måske den plads burde gå til Astana eller Cannondale, der jo chokerede os allesammen med 2. pladsen i Vueltaens TTT.

Et(håbefuldt)bud på podiet:
1. Orica GreenEdge, 2. OPQS, 3. Movistar(eller BMC).
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Den ligger imellem OPQS og Orica, og da jeg har spillet 500kr på OPQS, vil jeg anbefale alle andre at spille dem på Orica, og hæve en sikker gevinst.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Kan det virkelig passe, at det ikke vises på nogen kanaler overhovedet? Jeg har den store TV pakke...

Et lovligt link evt?
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
De viser den på Viaplay.

Jeg ser den på UCI´s Youtube-kanal, men når man bruger et program til at ændre landekoden, er jeg ikke sikker på det er at betegne som lovligt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af hårdtype
Det skulle vist have været vist på tv3 Sport 1 men er droppet for optakt til superliga og nedtakt til F1. UCI har et link https://www.youtube.com/…vQyYElELX3w men virker ikke i Danmark..
Skrevet af Il_Preferito
Regn i målområdet og tæt på mål nu. Det lugter af guld til BMC.

Især nu hvor OPQS og Orica kun kom igennem 3. tjek som 3 og 4.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Ja, BMC hapser den sgu... Øv.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Man må gå ud fra vinden har taget til ude på ruten. Det kan ikke passe at BMC kan være meget bedre, når de 3 næste ligger indenfor 6 sekunder.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
U23´erne skal i enkeltstartsilden i dag. Danmark har Søren Kragh og Casper Folsach med, og det skal nok mildest talt være en rigtig god dag, hvis der skal falde en medalje af.

Bookmakerne har Ryan Mullen, Stefan Küng og Campbell Flakemore(i den rækkefølge)som storfavoritter til podiet.

Flakemore kommer med en frisk 3. plads fra Chrono Champenois(som Rasmus Quaade vandt), hvor han slog Stefan Küng med 4 sekunder.

Irske Ryan Mullen havde travlt med at deltage i Tour of Britain imens, og han blev blandt andet nr. 7 på den korte TT - ligeså hurtig som Alex Dowsett og kun 4 sekunder langsommere end Michal Kwiatkowski.

Sidste år blev Flakemore nr. 4 og var et pænt stykke foran Küng, der sluttede 1 sekund for Mullen.
Flakemore har haft et lidt "la-la" år, hvor han godt nok har vundet prologen i l´Avenir og som sagt blev nr. 3 i Chrono Champenois sidste uge, men omvendt har han skuffet fælt i de nationale og oceaniske mesterskaber på U23-niveau.
Küng har haft et monster år, hvor han har vundet Normandiet Rundt, er blevet Europamester både i enkeltstart og linjeløb og blev kun slået af Fabian Cancellara til de schweiziske mesterskaber i enkeltstart. Han ligner allerede en meget habil temporytter og BMC har fået fingre i en juvel der.
Mullen er den næste store rytter der kommer ud af Irland, og med tanke på han kun er 20 år(som Küng også er), er han et meget stort talent. Han startede året lidt sløjt, men han ramt formen siden tidlig sommer. National U23-mester i TT og så blev han mester i linjeløb - hos de voksne. Og ja, Dan Martin var med. Fulgt op med en flot indsats i Tour of Britain, hvor han som nævnt kørte en flot - men kort - TT.

I dag skal de køre 36km og de skal over samme stigning som TTT´en var forbi mod slutningen i går. Den bliver temmelig sikkert afgørende, og det tror jeg - med mit, indrømmet, ret beskedne kendskab til U23-rækken - er til Küngs fordel. Hvis de 3 nævnte rammer dagen, kan jeg dog ikke se der skulle være tvivl om at de udgør podiet(selvfølgelig fraregnet evt. styrt og kæmpe forskelle i vejret).
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Hvad blev der egentlig af Marlen Zmorka? Han var da et ganske pænt talent på et tidspunkt.

Jeg kan se, at der er en Lammertink med, er han lillebror til Maurits Lammertink? Han har været med fremme i en del skodløb i år, har jeg lagt mærke til... altså Maurits.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Pas, men jeg kan huske han var med ved U23 EM, da Küng vandt enkeltstarten - Hvilken placering han endte med at få, husker jeg dog ikke. Edit. Altså Zmorka - Edit2. Han er også på startlisten i dag, kan jeg se.

Pernille Mathiesen har netop taget sølv i TT hos juniorerne. Stærkt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0