Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Hicks
Pedersen knækkede kæden og måtte bruge kræfter på at komme tilbage. Det bevirkede nok at han sad uden det store overskud på sidste stigning.
Skrevet af UdAfBusken
Pedersen knækkede kæden og måtte bruge kræfter på at komme tilbage. Det bevirkede nok at han sad uden det store overskud på sidste stigning.


Ærgerligt. Var han kommet med op over havde han været meget giftig i spurten.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg vil ikke stå i skyggen af nogen, så jeg har selvfølgelig også komponeret et lille preview til i morgen.

Min storfavorit hedder fortsat Simon Gerrans. Han er fantastisk god til at sætte sig op til ét løb eller én etape og så slå til. I 2012 var de store mål at blive australsk mester, at vinde Tour Down Under(begge løb var vigtige for Orica som helt nyt hold)og at gøre det godt i Milano - San Remo. Alle 3 blev vekslet til 1. pladser og selvom Gerrans skuffede til OL, hev han en 2. plads i San Sebastian og vandt et af løbene i Canada.
I 13 skiftede man fokus til Ardenner-klassikerne og til første uge af Touren - Vekslet til en etapesejr og 2 top 10-placeringer i Amstel og LBL(henholdsvis nr. 3 og nr. 10 - han kørte ikke Fleche Wallone).
I år var der igen fokus i Australien - han vandt begge dele igen - og på Ardennerne - 3. plads i Amstel og 1. plads i Liege. Tourens 1. og 2. etape/at få den gule trøje igen var også et sæsonmål, men blev forpurret af Cavendish på 1. etape, hvilket ødelagde Gerrans´ sommer. VM har været et fokuspunkt hele tiden(derfor stod han også af i TdF)og han har ramt formen helt perfekt, senest illustreret i Canada-løbene. Han kommer med et hold der er 100% sat op til at køre for ham og som samtidig har en giftig outsider i Bling Matthews. Han er efter min mening feltets bedste taktikker og is i maven, bliver vigtigt i morgen. Han bliver ikke sat af på bakkerne, men kan komme i en situation - som i San Remo i 12 - hvor han selv skal med når der bliver kørt. Jeg bliver skuffet, og det gør han også selv, hvis han ikke får medalje. Problem: Kan de holde det samlet med den besætning? En lille fordel kan blive Sydafrika og Impey - Hvis Gerrans sidder med vinderchance, så kører bedstevennen Impey gerne sig selv i graven for Gerro.

Alejandro Valverde er næste mand på min blok. Han har de seneste år været sikkert inventar i top 10 til VM og har den finish og holdbarhed der skal til. Han bliver aldrig min kop te, men han kan sit håndværk og han er kold som en kummefryser i finalerne. Holdet er stærkt, men det bliver nok også hans største problem. Jeg er villig til at vædde hvad som helst på at Purito Rodriguez(der også har en god mulighed)ikke hjælper ham med at lukke et hul, så det handler om hvor stærke Movistar-holdkammeraterne er. Skal man følge de sidste par år - hvor ruten jo har mindet lidt om den i år - så får Valverde stensikkert medalje. Problem: Er et kæmpe røvhul(eller måske bare det splittede hold).

Fabian Cancellara har også holdbarheden og kan spurte i et reduceret felt, men mod Valverde og Gerrans vil han 19 ud af 20 gange være chanceløs. Derfor skal han også alene til mål, og efter at have set U23-løbet i går er han nok blevet mere fortrøstningsfuld. Det bliver svært for hold at jagte, men jeg tror ikke det bliver svært nok, og Cancellara vil have en kæmpe skydeskive på ryggen hver gang feltet går på stigningerne mod slutningen af løbet. Jeg synes ikke han virker til at være i ligeså god form som sidste år, men han er utvivlsomt ikke ligeså tung som sidste år og han kan virkelig køre nedad. Der er ingen i feltet jeg kan unde et VM-titel mere end ham, men jeg tror ikke på det. Problem: Alt for lille(og svagt)hold.

Peter Sagan er en anden der har sin finish i orden, men der bliver ikke rigtigt talt så meget om ham i år. Hvorfor? Fordi slovakken har været helt væk i år, hvor han har dummet sig gang på gang i de vigtige momenter. Hvis man tror hans dårlige år gør at han bliver markeret knap så hårdt, så er man vanvittig - Folk vil sidde klistrede til hans hjul til slut(hvis han i det hele taget er der). Kommer den forventede gruppe på 30-50 mand ind kunne der falde medalje af, og det ville være en sæsonafslutning af Gilbert´ske 2012-dimensioner, hvis han vandt, men det tror jeg heller ikke på. Problem: Alt for lille(og svagt)hold.

Speaking of Gilbert, så har Belgien på papiret mesterskabets stærkeste hold, men det lugter ikke rigtigt af lige præcis det, altså et hold. Man mener selv man har 3 der kan vinde løbet, Boonen, Gilbert og Van Avermaet. Af de 3 virker Van Avermaet til at være i bedst form, men han er også det mindste navn, og vil Gilbert eller Boonen ofre sig for ham? Jeg tvivler. Og de ofrer sig nok heller ikke 100% for hinanden, for de kan eftersigende ikke holde hinanden ud. Hvem skal de køre for? Jeg siger Van Avermaet, men tror det bliver lidt som vinden blæser. Problem: For mange kokke..

Italien kommer også med et voldsomt hold, men det er et hold uden en med evnerne og/eller formen til at vinde VM. Nibali er meldt småskadet og ude af form, og jeg tror faktisk at deres bedste kort er Sonny Colbrelli. De kan komme til at ødelægge løbet for mange af de andre hold, for hvem tør lade De Marchi, en af de to Caruso´er eller måske endda Fabio Aru gå med i et morgenudbrud? Problem: Ingen der kan vinde.

Ramunas Navarlongnamekas er en farlig outsider. Flot form i Tour of Alberta og endagsløbene i samme land og med en ret hurtig afslutning. Ham ville jeg nødig have med til stregen. Eller slippe løs på den sidste nedkørsel, for den sags skyld. Problem: Er nok mutters alene efter ganske kort tid.

Columbia kommer også med et spændende hold og havde Betancur ikke været så uduelig og tyk, ville han have været en af topkandidaterne på en rute som den her. I stedet lugter det af at Winner Anacona er bedste bud på en topplacering og det må ganske simpelt ikke være nok i et felt som det her. Problem: Ham der kunne vinde er for tyk.

Polen har supertalent Kwiatkowski og de kommer allesammen for ham. I en reduceret gruppe er han meget giftig, men han viste ikke drømmeform i England. Jeg kunne dog godt se han kunne have interesse i at komme afsted i en lille gruppe på den hurtige nedkørsel. Ham sammen med Cancellara og evt. Sagan eller Chavanel kunne blive noget frygteligt noget for Australien. Problem: Han vil være markeret hårdt, og er han nok oppe på pedalerne?

Jeg hører, som det nok fremgår, til dem der ikke rigtigt tror på at Bouhanni og Degenkolb kommer med til stregen. Degenkolb lå en uge på hospitalet umiddelbart efter Vueltaen og Bouhanni har ikke kørt løb siden han kom til at tale lidt grimt om Madiot. Jeg tror ikke tyskerne har nogen der kan blande sig og hos franskmændende synes jeg Chavanel er mere interessant end Bouhanni. Uhyggelig på den korte nedkørsel og modsat folk som Cancellara og Sagan, vil han ikke være en markeret mand - Dertil han har været for dårlig for længe. Men han er i god form, hvilket enkeltstarten også viste. Problem: Man satser forkert.

Rui Costa stemplede ind i Canada, men ruten skulle have været meget værre og han får med garanti ikke lov at køre væk i år. Holdet er som udgangspunkt ok, men der er næppe nogen tilbage i finalen. Problem: Rui Costa er ikke Bettini eller Freire.

Mange tror Storbrittanien kommer for Froome, men han har til gode at gennemføre et VM-løb(selvom han har deltaget fast siden 2008). Han kunne sagtens være typen der stod af igen i år, men forhåbentligt har han så inden da leveret et ordentligt stykke arbejde for holdkammeraten Ben Swift - For det er ham Storbritannien kører for. De har et par interessante folk i Geraint Thomas - som dog ikke virker til at være i superform og har meldt ud at han vil hjælpe Swift - og de to unge Yates-brødre, men distancen er nok for grim for de to. Problem: Har sikkert ingen plan B.

Danmark og Matti skal også nævnes. Han ved hvad han laver til disse mesterskaber, men det har set tyndbenet ud de sidste år og jeg tvivler på der ligger en medalje og venter. Dertil er Breschel ganske simpelt for langt efter konkurrenterne og holdet virker for svagt. Men hvor ville jeg det dog gerne. Problem: Ikke gode nok, ganske simpelt.

Sidste i skriveriet kommer Holland og Norge. Hollands bedste bud er i min verden Bauke Mollema. Solid og ret hurtig på stregen, men hvor længe er det ikke lige siden han har vundet et cykelløb? Det skal jeg fortælle dig - 24/5, 4. etape af Tour of Norway, hvor han slog så prominente navne som Jesper Hansen, Lars Petter Nordhaug og 2 af de norske knægte fra i går. 2. pladsen i San Sebastian(hvor han vandt forfølgernes spurt ved at slå Purito)og de 2 10. pladser i Canada aftvinger selvfølgelig respekt, men tingene skal stå snorlige i sol og måne, hvis han skal være verdensmester. Problem: Holland vinder aldrig VM hos de voksne mænd.

Som sagt synes jeg løbet ligner Milano - San Remo og så er det naturligt at trække årets vinder frem. Alexander Kristoff har haft et suverænt år og har vist sig mere holdbar end mange havde regnet med. Med tanken på resten af det jeg har skrevet, er jeg nødt til at tro på at han ikke kommer med hjem, men hvis han gør, så har Norge en verdensmester mere. Problem: Edvald Boasson Harmless og Lars Petter Nordhaug virker lige tyndt nok til at hjælpe ham. Men kan potentielt profitere af australiernes arbejde.

Det blev noget længere end det lige var planlagt, men det understreger også bare hvor åbent(jeg synes)VM er i år. Ruten og et par af dem der burde være favoritter er x-faktor. Ligemeget hvad, så skal det nok blive godt!

Medaljetagere(i vilkårlig rækkefølge): Valverde, Gerrans og Swift.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Meget enig, Pref.

Jeg tror dog ikke for alvor på, at Valverde kan vinde. Han skal sætte Gerrans på den sidste bakke, og for at gøre det skal han angribe 110%. Han er dog typen, der kører så kalkulerende, at han altid "kun" angriber på 90-95% og gemmer lidt til en spurt. Det er ikke nok til at smide Gerrans. Gilbert derimod er typen, der kan fyre det hele af i et ryk og så må det bære eller briste. Jeg tvivler dog på hans form.
Skrevet af Forhammeren
Fremragende skriv du har lavet, pref.

Det er sgu lige før man overvejer at droppe Ryder Cup i morgen.

For mine 25 cent er bakken til sidst lige noget for Sagan men det kommer selvfølgelig an på hvor hårdt der bliver kørt inden da.
From where you are now i dont think you can go wrong.
Skrevet af repos
Stiller Frankrig med Gallopin?

Han er også i glimrende form, og ruten er også noget for ham. Desuden er han også halvhurtig i et reduceret felt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Gallopin er med, ja. Og han er bestemt også en mulighed for Frankrig - Min frygt er at de låser lidt for mange ved at satse på Bouhanni.

Kvindernes løb viste så at det er muligt at køre en gruppe ind til slut - Vos, Armitstead og 2 mere var afsted, men kunne ikke blive enige. Og så blev de kørt ind af én tysker i det reducerede felt.

Det må give Tyskland, Frankrig og Australien blod på tanden inden i morgen.

Kvindernes løb blev i øvrigt vundet af unge Pauline Ferrand-Prevot fra Frankrig. Kender man ikke hende, eller rettere: Ved man ikke hvordan hun ser ud, så kan det godt anbefales at give hende en tur på Google.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Bulletproff
Jeg kan ærlig talt ikke forstå den her hetz mod lesbiske. Jeg er en kæmpe fan af deres film
Skrevet af Il_Preferito
Skønheden og Udyret.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Hehe.

Er det bare mig, eller er Valverde begyndt at se sådan virkelig gammel ud? Så lige et billede af ham uden kasket eller hjelm. Han har jo næsten ikke noget hår tilbage på hovedet.
Skrevet af maarkap
Ifølge Bet365, kan man spille på VM 2010..

http://www.bet365.dk/hom…05802010718
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Il_Preferito
Jeg synes altid Valverde har været ret tyndhåret.

Mit gæt er at det er Guds straf.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Barbuti
Imorgen er årets bedste søndag!

Jeg skal op kl 3.30 eller 4 om morgenen for at se det hele fra starten.

Det er dog nedtur at hverken mexicansk tv eller ESPN/Fox viser VM (faktisk viser de ikke andet end Vuelta og Tour), så det bliver på stream.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Seifert
Hvorfor har Polen så stort et hold ?
Skrevet af Il_Preferito
De ligger nr. 11 på verdensranglisten.

Der er ret mange point i Kwiatkowski og Majka.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Seifert
Merci.

Øv... ser vådt ud dernede.
Skrevet af Il_Preferito
Jeps, det er vand på Kristoffs mølle. Ham er jeg noget spændt på.

Og så glemte jeg i går, da der var lidt skepsis omkring Valverde - De spanske mesterskaber blev altså afholdt på ruten. Han blev nr. 2, men kun fordi han lod Ion Izagirre vinde.

Jeg er noget nervøs for at han vinder.

Ser ud til Cancellara allerede har haft defekt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Duck
Hvornår ca. kommer de i mål?
Skrevet af Il_Preferito
16.35 er meldingen fra arrangørernes side. Går ud fra det er med langsomst forventede snit.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Duck
Ok, det er perfekt! Mange tak. Jeg havde lige lidt problemer med at finde frem til den info ...
annonce
0