Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Jeg vil også være med:

Årets rytter:
For afvekslingens skyld vælger jeg Alejandro Valverde. Til forskel fra Contador - som er den eneste anden reelle kandidat til kåringen - har han ikke en helt stor sejr. Til gengæld har han holdt et ekstremt højt niveau under hele sæsonen. Han holdt legestue i Spanien i det tidlige forår, vandt Roma Maxima efter et sjældent angreb langt udefra, kørte konstant stærkt i Ardennerne (med en suveræn sejr i Flèche Wallone til følge), dominerede de spanske mesterskaber, hvor han dog lod Ion Izagirre vinde linjeløbet, blegnede lidt i Tour de France, kom lynhurtigt tilbage og vandt overbevisende Clásica San Sebastián, kørte sine obligatoriske podieplaceringer hjem i Vueltaen (med en flot etapesejr undervejs) og ved VM (hvor det for første gang i tre år ikke var en taktisk eller teknisk brøler, der var skyld i at han ikke vandt) og sluttede af med en andenplads i Il Lombardia (her kørte han til gengæld en dum finale og burde have vundet). Det blev en lang sætning. Beklager.
Nibali kan jeg ikke seriøst overveje til dette - der skal mere til end at vinde Tour de France og de italienske mesterskaber, og han var usædvanligt usynlig i resten af sæsonen.

Årets talent:
Det er lidt vilkårligt, hvilke kriterier, der skal være opfyldte for at kunne benævnes som et talent, og nogen vil måske indvende, at Michal Kwiatkowski var for etableret i cykelverdenen inden år 2014 for at indgå i denne kategori. Han er dog stadig blot 24, og hvilken sæson han har haft! Han startede med at vinde et af de mallorquinske etapeløb, hvorefter han bankede Contador og Rui Costa i Volta ao Algarve. En andenplads i Baskerlandet viste at han nogen gange er ganske god i hårdere bjerge, men Tirreno - Adriatico viste, at han stadig mangler noget i de hårdeste af slagsen. Top fem-placeringer i alle Ardennerklassikere, sejr i Strade Bianche og hans fantastiske verdensmesterskab kvalificerer ham til at få denne kåring.

Årets hold:
Her går jeg med flokken og siger Tinkoff-Saxo. Contador har været umanerligt skarp hele sæsonen, og med ryttere som Rogers og Majka lykkedes det mod alle odds at få et succesfuldt Tour de France. Jeg synes også at Ag2r fortjener anerkendelse; jeg siger ikke, at de har været det næstbedste hold, men da ingen har nævnt dem synes jeg det er på sin plads, at få dem bragt op. Bardet, Péraud, Pozzovivo og Betancur er en skarp kvartet det meste af tiden, og de gør, at holdet kan kæmpe med om gode placeringer i de fleste løb, hvilket de også har gjort. Havde Pozzovivo ikke styrtet slemt, og havde Betancur ikke været Betancur kunne det være blevet til endnu mere.

Årets etapeløb:
Det må for mit vedkommende også være Vuelta a España. Masser af profiler, underholdende etaper og vigtigst af alt en vis portion spænding løbet i gennem. På dette parameter diskvalificerer jeg Tour de France, selvom de fleste etaper var ganske underholdende i sig selv. Giroen var spændende med en uge tilbage, men da Quintana begyndte at tage fat stoppede det.

Årets endagsløb:
Helt klart Ronde van Vlaanderen. Stor spænding, underholdning og skiftende perioder undervejs gjorde det til et overordentligt godt løb. Paris - Roubaix var lidt af samme skuffe, men uden den intense finale efter Terpstra stak af. Liège - Bastogne - Liège synes jeg til gengæld var et ualmindeligt dårligt løb, hvor der stort set intet skete før Côte de Saint Nicolas. Til gengæld var afslutningen meget spændende, men løbets udfald trækker også meget ned for mig og er et bevis på den manglende hårdhed undervejs.

Årets overraskelse:
Jeg vælger Fabio Aru, der med to top fem-placeringer i Grand Tours og tre etapesejre heri fik manifesteret sig som en af fremtidens helt store GT-ryttere. Kristoff er en anden kandidat hertil, da han også kørte en voldsomt imponerende sæson med gode præstationer i alt, hvad han deltog i.

Årets skuffelse:
Ja, det må selvfølgelig være Sky. Porte viste ikke noget, Froome vandt ikke noget (udover Tour de Romandie, men I forstår pointen), i klassikerne viste de ikke noget, og at et hold ikke kan få de to foregående vindere af Tour de France til at køre sammen siger lidt om den generelle indstilling og problemer på holdet.

Jeg har et par ekstra kategorier:
Årets skandale:
Det totale kaos, der herskede på 16. etape af Giro d´Italia. Aldrig har jeg set mage til dårlig kommunikation fra løbsledelsen, og det undrer mig, hvordan de ryttere, der tabte alt på etapen ikke var mere højlydte i deres kritik efter etapen. Efterfølgende var der snak om, at der skulle lægges en klarere linje for løb i ekstreme vejrforhold, men er der sket noget? Nope. Det eneste positive var, at Quintana efterfølgende viste sig så stærk, at han nok alligevel ville have vundet løbet.

Årets etape i et etapeløb:
Femte etape i Tour de France. Brosten er fede i etapeløb. Og når det regner, bliver det endnu federe. De sidste 40-45 kilometer var nogen af de mest intense jeg nogensinde har set, og etapen fik en yderst værdig vinder i Lars Boom og lagde grundlaget for Nibalis samlede sejr.
Af andre etaper, der var rigtig gode vil jeg nævne sidste etape af henholdsvis Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse. Begge var spektakulære i den forstand, at en rytter havde succes med at angribe usædvanligt langt ude fra og derved lykkes med at vinde løbet (Talansky og Rui Costa tog trøjerne fra hhv. Contador og Tony Martin). Især Contadors forsøg på at forsvare sin trøje i Dauphiné var fascinerende at følge.

Skrevet af Il_Preferito
Så er Jens Voigts timerekord en saga blot.

Brändle er forbi.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Det er vel også kun et spørgsmål om tid før Brändles rekord bliver taget af Wiggo, Martin eller en anden. Spørgsmålet er vel om Quaade kan nå at klemme sig ind og holde den indtil da. Jeg tror det bliver svært.

Nuyens bliver meldt tættere og tættere på CULT. Jeg har sakset truppen som den ser ud nu fra feltet.dk - de er på 14 ryttere so far.

Pref ved du hvor stor en trup de går efter?


CULT Energy Vital Water (2015: CULT Energy Pro Cycling)

Ind
Linus Gerdemann
Alex Kirsch
Russel Downing (2015)
Joel Zangerle
Rasmus Guldhammer (2015)
Rasmus Quaade (2016)
Christian Mager
Fabian Wegmann
Gustav Erik Larsson

Forlængelser
Michael Carbel (2016)
Martin Mortensen
Mads Pedersen (2016)
Troels Vinther (2015)
Michael Reihs (2015)
Skrevet af Il_Preferito
Jeg har hørt 16 mand, og jeg troede faktisk at man ifølge reglerne skulle have offentliggjort nr. 15 i onsdags(eller i hvert fald have kontrakten på plads, hvilket jo reelt sagtens kan være sket).

De offentliggør så vedkommende i dag, og jeg tror det er Nuyens. Jeg har fået fortalt at kontrakten var så godt som på plads i tirsdags, men det kan nemt være helt forkert.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Tak. 16 mand er vidst også minimumskravet på pro-kontinental, men det tal er så baseret på Pro Cycling Manager 2014 (undlad i øvrigt at købe det spil). Har dog ikke kunne finde noget på UCIs hjemmeside.

Skrevet af Il_Preferito
15. mand blev så den unge tjekke Karel Hnik. En mildest talt skuffende offentliggørelse, og et bevis på at man aldrig skal stole på nogen mennesker i hele verden.

Lad os håbe Nuyens bliver 16. mand. Eller Chris Horner.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Hicks
Det må vel betyde at der ikke bliver plads til Lander på holdet.
Skrevet af Il_Preferito
Det gør det nok desværre, ja. Medmindre rygterne om en belgisk co-sponsor viser sig at være ligeså rigtige som at Gaetan Bille havde underskrevet kontrakt med holdet.

Det er en enorm overraskelse for mig, at de endnu ikke har hentet ham ind. Men det fortæller så også en lille smule om hvor meget det har kostet hans ry at gå efter guldet hos BMC.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Ja, skidt valg af Lander. BMC var vel nærmest det værste hold, han kunne komme til med henblik på sin udvikling.
Hvis han ikke ender hos CULT, så må han nok helt i ned i "3. division" hos Riwal eller lignende.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Hicks
Har Trefor fået fyldt op? Det ville ikke være helt skidt for ham at komme dertil.
Skrevet af jomic...
Det samme gælder vel Lasse Norman, hvis han ikke hiver kaniner op af hatten næste år. Han lavede lige den 3. plads i Dubai, siden har han vel intet præsteret.
Skrevet af UdAfBusken
Lasse Normann er dog et noget større navn end Lander var, da han skiftede til BMC. Han vil nok derfor få lidt længere snor og samtidig plejer Garmin at give de unge lidt flere chancer end BMC.
Skrevet af Il_Preferito
Really? Synes du han var det? I så fald skal det da udelukkende være på baggrund af en OL-guldmedalje i en ret ligegyldig banedisciplin.

Og Garmin smelter jo altså sammen med Cannondale næste år. Jeg er ret sikker på der bliver krav om resultater på det hold, hvis man som ikke-amerikansk talent skal have lov at blive der.

Til Normans forsvar, skal det selvfølgelig lyde at han har været plaget af en drilsk knæskade i år, ligesåvel som et par uheldige styrt heller ikke har gjort det nemmere. Og Vaughters er - i hvert fald udadtil - meldt ret begejstret for Norman Hansen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Really? Synes du han var det? I så fald skal det da udelukkende være på baggrund af en OL-guldmedalje i en ret ligegyldig banedisciplin.


Ja, det synes jeg. Hans OL-guldmedalje spiller ganske rigtigt ind, men også på landevejen synes jeg, at han har vist mere lovende takter. Lander har præsteret ét "stort" resultat, hans DM titel for eliten, og jeg har aldrig vurderet ham specielt højt. Derudover virker det en anelse søgt at kalde omnium for en ligegyldig disciplin.

Jeg påstår heller ikke, at det er umuligt at Norman kommer i klemme/ikke indfrier holdets forventninger og må finde et nyt hold efter næste sæson (muligvis på et lavere niveau). Jeg mener bare at hans talent, omdømme og valg af hold giver ham noget bedre forudsætninger, end hvad Lander havde.
Skrevet af UdAfBusken
Og så forstår jeg ikke, hvorfor signingen af Hnik er skuffende? Han er da et ganske spændende talent, og der findes ikke ret mange danske u23 ryttere, der kan prale af at have kørt en bedre sæson. Vel kun Cort.

Eller er det blot skuffende i den henseende, at man havde forventet Nuyens præsenteret?
Skrevet af Il_Preferito
Omnium er en disciplin der historisk er blevet ændret igen og igen, og som samtidig er fløjet ind og ud af det olympiske- og VM-programmet. Når det samtidig er en sammenslutning af alverdens discipliner som specialister kæmper i, så bliver det en ligegyldighed for mig.

Det tager intet fra at Lasse Norman har vundet OL-guld.

Lander skovlede top 10 og 20 placeringer ind allerede som 18-årig. Det er ikke mig der vil forsøge at rangordne deres talent, men at mene Norman er "... et noget større navn" end Lander var, har jeg nogen svært ved at få øje på. Det er i hvert fald sjovt at høre, at Lander har præsteret ét stort resultat, men at Norman Hansen på landevejen skulle have vist mere lovende takter - Hans største resultater er da uden sammenligning på banen.

Jeg synes Hnik er skuffende med afsæt i flere ting. Ja, jeg havde forventet Nuyens og det spiller ind. Han åbner ingen døre i forhold til løbsinvitationer og co-sponsorer, og så har MTN eftersigende været mildt skuffede over det han fik leveret, da han fik de sidste måneder på holdet.

Og så forstår jeg heller ikke hvorfor danske U23-ryttere skal gøre til en art succesdefinition på en sæson? Målt på point, har Hnik også kørt en bedre sæson end eksempelvis Zardini, Adam Blythe og Caleb Ewan. Jeg ved godt hvem jeg havde valgt, hvis Hnik blev sat over for en af de 3.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Lad mig starte fra en ende af:

Omnium er ganske rigtigt ikke den mest traditionsrige disciplin på banen og er stadig (i dens nye format i hvert fald) relativt ny. Det ændrer dog ikke ved, at den generelt anses for den mest prestigefyldte disciplin på banen (her snakker vi individuelt, og den skal derfor ikke sammenlignes med eksempelvis holdforfølgelsesløb), netop fordi det er en kombination af er forskellige discipliner. Det er primært de stærkeste ryttere, der bliver sat til at køre omnium.

Lander er/var ganske vist også et stort talent, og jeg påstår heller ikke, at Norman har leveret bedre resultater på landevejen. Hvad jeg mener med ´mere lovende takter´ er, at han havde præsteret nogle lovende resultater uden endnu at satse helhjertet på landevejen, hvorfor man kunne forvente at han havde et større uforløst potentiale.

Desuden synes jeg også at du negligerer Normans OL-guld. OL er en kæmpe begivenhed, specielt inden for banecykling, og at han vinder guld i en af de mest konkurrencedygtige discipliner er KÆMPE stort.
Skrevet af UdAfBusken
Og så forstår jeg heller ikke hvorfor danske U23-ryttere skal gøre til en art succesdefinition på en sæson? Målt på point, har Hnik også kørt en bedre sæson end eksempelvis Zardini, Adam Blythe og Caleb Ewan. Jeg ved godt hvem jeg havde valgt, hvis Hnik blev sat over for en af de 3.


Men ingen af de nævnte ryttere er jo på nogen måde realistiske for Cult. Sammenligningen med danske u23 ryttere går jo på, hvad man kunne have fået i stedet for Hnik. Jeg finder det ikke realistisk, at Cult kan tiltrække unge, lovende ryttere fra en højere hylde en tjekken.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg gider sådan set ikke blive ved med at tale omnium(men jeg gør det alligevel), for der er vi tydeligvis slet ikke på bølgelængde. Lad mig dog anføre at det virker underligt at en disciplin der konstant ændres og igen og igen ikke er tilgængelig til hverken VM eller OL, skulle være den mest prestigefyldte disciplin på banen.

Og med ".. primært de stærkeste ryttere", mener du sikkert "... primært de mest alsidige/slidstærke ryttere". For det er altså ikke de stærkeste der bliver sat til at køre det - De kører tværtimod de to andre discipliner, sprint og keirin.

Fælles for de nærmeste forfølgere til Normans OL-guld, er jo at de enten 1. satsede på andre discipliner, eller 2. havde fokus på landevej også. Det skal intet tage fra Normans OL-guld, og det er ganske rigtigt voldsomt stort at det lykkedes for ham, især hans alder taget i betragtning. Men omnium er altså ikke større end alt mulig andet, tværtimod - Af de 3 individuelle discipliner(når det åbenbart kun er dem vi må regne med)på OL-programmet, er det nok nærmest det folk går mindst op i.

Hvis du ser på konkurrencen til VM i omnium et år senere, vil du også opdage at det ikke ligefrem var de helt vilde specialister, der kom og kørte omnium.

Men Norman havde jo netop ikke vist "mere lovende takter"? Lander dominerede jo i U23-rækken, og tog som sagt spandevis af placeringer i top 10 og 20. Imens kørte Norman jo så på bane - Og som jeg skrev, hans klart største resultater er da uden sammenligning i baneregi. Jeg kan ikke se hvordan man kan nå frem til at Norman skulle have vist det største talent for at køre på landevej, og "uforløst potentiale" er jo det rene gætværk.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Den primære forskel er vel, at Normann er god enkeltstartsrytter, og kan lave resultater på prologer. Lander var lovende, og den måde han DM på var fantastisk flot. Problemet er, at Lander har taget et for stort spring med skiftet til BMC, og er faldet i samme fælde som Guldhammer.
Hverken BMC eller Garmin virker som et oplagt sted at søge hen for en ung dansk rytter, for der er langt fra et dansk kontinentalhold til et udenlandsk profhold. Man nyder ikke samme beskyttelse, og indgår ikke i samme fællesskab, som på SaxoBank.

Derfor er det en gave for dansk cykelsport, at CULT er rykket op i den næstbedste række, hvor man i mange løb bliver matchet mod Pro Tourryttere. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, hvis Lander skal springe to trin ned, men det er prisen for et fejlet karrierevalg.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0