Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Lige præcis, repos. Der virker til at være meget langt fra lille Danmark til især de amerikanske hold, og Garmin har endda ry for at være et(hvis ikke det)af de hold, der går allermest op i fællesskab.

Jeg er sikker på Norman nok skal blive til noget, men det ville ikke overraske om han måske også måtte en tur tilbage. Men vi krydser fingre for det modsatte.

Astana er i øvrigt ved at udvikle sig til et helt legendarisk cykelhold. De har netop ansat Emilio Magni som læge. Og hvad så? Jo, det er sådan set bare Pantanis dopinglæge man lige ansætter, mens CIRC-kommissionen overvejer holdets World Tour-licens - på grund af dopingproblemer.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Vi er tydeligvis ret uenig omkring Norman/Lander snakken. Jeg står dog ved, at jeg mener at Norman havde et større navn, da han skrev under med Garmin, end Lander havde, da han skrev under med BMC. Jeg har dog heller aldrig vurderet Lander synderligt højt, og det kan godt være, at jeg derfor undervurderer hans ry. Men lad os nu lad den ligge.

Jeg vil da også give mit bud på en kåring af årets rytter, løb osv:

Årets rytter:
Contador. Han er allerede blevet nævnt af mange herinde, og jeg er enig i det, der bliver skrevet. Hans niveau var utroligt højt i hvert eneste løb, han stillede op i, og havde et ikke været for styrtet i Tour de France, er det ikke utænkeligt, at han kunne have føjet endnu en Tour til sit CV.

Årets hold:
OPQS. De har ikke været så dominerende i klassikerne, som andre år, men jeg vælger dem på baggrund af deres mange sejre og synlighed hele året rundt. Holdet levede ikke helt op til forventningerne på brostenene, men Terpstras sejr i PR betyder meget. Derudover var Kwiatkowski virkelig godt kørende i foråret og sluttede af med top 5 alle tre Ardennerklassikere. Derefter var de stærke hele året med en samlet andenplads i Giroen og etapesejre i alle tre GTs.

Årets talent:
Jeg håber med på Fabio Aru, der har vist forrygende klatreegenskaber i år. Han bragede for alvor ind på den store scene i Giroen med en samlet tredjeplads, men det mest imponerende var, at han kunne ramme samme form i sin anden GT i år i Vueltaen, hvor han bliver samlet 5´er i et meget stærkt felt.

Årets etapeløb:
De store tours skuffede, rent underholdningsmæssigt, i år. Touren havde en meget spændende første uge, men spændingen fes ud af løbet da først Froome og siden Contador måtte udgå. Vueltaen havde et meget stærkt felt til start, men Contador satte sig relativt tidligt på løbet og blev aldrig for alvor truet. Touren får min stemme. Af de ugelange etapeløb skal Eneco Tour nævnes, der havde en del spændende etaper og blev afgjort af et fantastisk angreb af Wellens.

Årets endagsløb:
Flandern Rundt. Et flot løb med en utroligt spændende og nervepirrende afslutning. Først forfølgelsesløbet mellem og Cancellara og Vanmarcke og Van Avermaet og derefter det taktiske spil, hvor der blev stukket lidt hist og her men ingen kom afgørende væk, og Cancellara spillede cool og tog sejren i spurten.

Årets skuffelse:
Team Sky. Vinder Én podieplads i de tre GTs med Froomes andenplads er skidt. Derudover vinder de kun Romandiet Rundt af de ugelange etapeløb. Det er virkelig skidt for et hold, der satser så meget på etapeløb. Derudover som sædvanligt anonyme i klassikerne bortset fra Wiggins i PR og Swifts overraskende tredjeplads i MSR.

Årets overraskelse:
Jean-Cristophe Peraud. Han har over de seneste år vist sig som en meget solid klassementsrytter, der kombinerer gode klatreevner med mere end habile evner på enkeltstarten. Det kom dog som et chok for mig, at han viste sig at være SÅ skarp i Touren, som han var. Godt nok udgik både Contador og Froome, men at han skulle være den bedste af de øvrige udfordrere til Nibali og slå navne som Van Garderen og Valverde (som dog kørte under niveau), var en kæmpe overraskelse for mig. Specielt med tanke på hans fremskredne alder.
Skrevet af jomic...
Chris Horner har fundet sig et nyt hold. Hans agent Baden Cooke har allerede svaret feltet på at det i hvert fald ikke er CULT. Underligt spørgsmål at stille, jeg kan slet ikke se hvordan han skulle være aktuel ift. deres profil.

Nå, men det er vel udover Wiggins stadig manglende forlængelse med SKY, en af de eneste nogenlunde interessante der mangler at skrive kontrakt. Lander ser ud til at må en tur på kontinental-niveau.

Jeg gætter i øvrigt på noget Caja Rural agtigt eller det der tyrkiske hold der har haft Cobo Acebo i folden.
Skrevet af Il_Preferito
Horner har jo tidligere været sat i forbindelse med et skifte til dansk cykelsport, Cult mangler én mand og Baden Cooke har pæne forbindelser til det danske, så jeg synes egentligt det var ok af Mike Kaltoft at spørge.

Wiggins har forlænget sin kontrakt med SKY så den også gælder for 2015, men der er nu en del andre interessante navne - senest har Lars Jørgensen lagt 10 frem på sporten.dk i dag. Blandt andre Samuel Sanchez, Matteo Pelucchi, Agnoli, Gasparotto og også Nick Nuyens som Cult jo i flere omgange er meldt tæt på.

Caja Rural er fyldt til næste sæson. Tyrkerne ved jeg ikke noget om, men jeg vil hellere gætte mod et par af de tvivlsomme italienske hold. Alternativt hjemlandets United Healthcare, men jeg kender ikke deres politik i forhold til typer som Horner.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Wiggins forlængelse har jeg fuldstændig misset. Nævnte ikke Nuyens da jeg satser på at han er CULT rytter (dog fuldstændig ubegrundet).

Jeg fandt det bare pudsigt at spørge til Horner, mest fordi en 16 mands trup næppe kommer til at køre en grand tour. Men selvfølgelig kan der argumenteres for at han i så fald ville skulle satse på de mere bjergrige ugelange løb på niveauet under WT. Tvivler på han er nok til en adgangsbillet til mange af løbene på højeste niveau. Så hellere Nuyens.

Mht. United var der for ca. 14 dage siden en udmelding om at hans muligheder i USA var udtømte og 2 mindre hold havde afvist ham. Han har vel næppe været forbi der, hvis United på niveauet højere var en mulighed. Du kunne godt få ret i de små italienske, så vil han formentlig få muligheden i Giroen.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg er bange for Nuyens-løbet nok er kørt. I hvert fald har jeg hørt at den 16. mand bliver en solid franskmand, men ikke en der får folk op af stolene.

Jeg har fået fortalt at både rytter 14 og 15 ville være Nuyens, så den er jeg klar til at opgive. Men det ville nok omvendt sikre en del invitationer fra februar til april.

Horner ville give mening ud fra netop det parameter at man ville få invitation til etapeløb af godt en uges varighed - og også have en chance for at køre point hjem i dem. For det har man ikke lige nu.

Jeg tror det bliver Vini eller Androni. Eller måske det hold tykke Santaromita får lov at starte op på igen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Det lyder som Anthony Roux (?), ved ikke om han får mig op af stolen - det gør Nuyens sådan set heller ikke - men han er nok ikke en adgangsbillet i sig selv til forårsklassikerne. Tilgengæld vil han kunne sikre invitationer til en række af mindre løb i frankrig. Hvis de kan få hans karriere genstartet på et nogenlunde niveau besidder han en god enkeltstart.

Jeg ser dem rimeligt godt rustet til de kuperede løb indeholdende en enkeltstart. Men du har ret i at de er relativt chanceløse i de løb hvor arrangørerne smider et bjerg på ruten og der samtidigt er et par World Tour hold til start.

Måske var mit udgangspunkt i relation til Horner farvet af at han aldrig har været min kop te. Hvor god en mentor han ville være for de unge, har jeg ingen idé om. CULTs setup er dog meget klart på det punkt, mange unge og ubeskrevne kombineret med folk i karierens efterår i mentorroller.

Santaromitas onehit-wonder. Han kunne ikke håndtere at køre rundt i den italienske mesterskabstrøje, det lod til at han med det samme gik igang med at fejre det med flødeis og har ikke siden været noget værd (EDIT: arh okay... 9´er i lombardiet - men ellers). At han fik en ´sejr´ i 2014 kan man næppe tilskrive ham selv, det var bare at hænge på Orica-toget i Belfast.
Skrevet af Il_Preferito
Pas, jeg ved ikke hvem det er. Men Plesner tror det er Nuyens, og han har som oftest ret.

Jeg skal i øvrigt lige undskylde: Det er ikke Santaromita jeg mener. Santambrogio, selvfølgelig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Haha. Santambrogio er selvfølgelig endnu værre.
Skrevet af jomic...
Så røg Kasak nr. 4 i dopingfælden og i øvrigt stagiere hos Astana i slutningen af året. Så også deres fjerde.

Unge Viktor Okishev.
Skrevet af Il_Preferito
Hvor har du fra Okishev skulle have været stagiaire? Det kan jeg ikke finde nogen oplysninger på.

Prøven er fra 29. maj, så det kan vist heller ikke bare kaldes Astanas 4. positive prøve, i hvert fald ikke hvis vi taler i World Tour-regi. Men det gør det selvfølgelig ikke mindre problematisk at han kører(kørte)på deres Continental/amatørhold.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Det har du ret i, det var Davidenok der var stagiaire. Jeg hoppede i journalistens sensationsretorik og fik ikke med at han "kun" var tilknyttet kontinentalholdet.
Skrevet af Il_Preferito
Som lovet, sidste mand blev en franskmand. Romain Lemarchand bliver sidste mand i Cults 16-mands trup.

Præcis ligeså skuffende som de sidste par stykker, men sådan er det.

Hvis der skal samles point sammen, ligner det et ok stort pres på enkelstartsdrengene og så må vi håbe at typer som Guldhammer og Zangerle fortsætter de positive takter.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Ja med snakken om Nuyens, selvom jeg fik sagt han ikke ville få mig op af stolen, så virker Lemarchand ikke ligefrem som noget scoop. Men det er interessant hvad der har gjort man har valgt ham fremfor Lander.

Det bliver spændende at se om de gamle kan finde tilbage til et nogenlunde niveau og om de unge kan løfte deres. Glæder mig mest af alt til at se hvad Quaade kan.

Jeg tror nu det meste omkring holdets opsætning skal aflæses i budgettet, der har været økonomi til at rykke op på pro-kontinental, men ikke til at hente en garant for resultater eller løbsinvitationer.
Skrevet af Il_Preferito
En hurtig søgning på hvem Romains farmand er, kan nok give svaret på det meste - I hvert fald hvorfor han er valgt over Lander og lign.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Oplys os.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Farmand Lemarchand er ansvarlig for den sportslige del af Amaury Group.

Amaury Group ejer blandt andet ASO.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
En fin vej til større løb. Måske et klogt træk, selv om rytteren nok ikke kommer til at køre de store resultater hjem.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af jomic...
Det er i hvert fald et argument der er til at forstå. Faktisk slet ikke så tosset, når nu verden er skruet sammen som den er.

Det kan være de kan få aktiveret hans tempogener også, han er gammel fransk U23 mester i den disciplin. Kan han køre brosten? Hans palmeras har en top10 i Tropheo-Bro Leon.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg aner ikke et klap om hvad han kan, men når man i en alder af 27 ikke har gjort voldsom væsen af sig, så er det svært at hidse sig op over det.

Men ok, farmand er også løbsdirektør i Paris - Nice, så måske dørene er kommet bare lidt på klem. Projektet er jo heldigvis længere end blot 2015-sæsonen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0