Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af hårdtype
RAI viser det online hvor du også selv kan lege producer og vælge mellem de forskellige kameraer kortlink.dk/rai/gsry
Skrevet af UdAfBusken
Zakarin ved at tage etapesejr nr 2? Han sparede sig jo i går, sikkert med henblik på dagens etape. Det er dog lidt problematisk for udbruddet at Visconti sidder der, men omvendt har både Tinkoff og Astana en mand med. Mon Contador har planer om en offensiv i dag?
Skrevet af Zidanes Y Pavones
Hej alle.

Jeg har været frustreret over TV2s sendeplan under Giro´en. Er der nogle af jer, der har erfaringer med TV2 play?


Hvad er problemet? Du skal vælge play4 så får den fra start af.
- Som et træ der ikke vil brænde Ligesom en by vokser vi sammen På en pude i ly for larmen Får et billede skiftet ramme
Skrevet af maarkap
Der er vel ikke noget problem, han spørg bare om nogle har erfaringer med TV2 play. Så mon ikke spørgsmålet går på det om det fungere fint?

Har en vis bar sat sit præg på dig idag? :D
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Zidanes Y Pavones
Hvis du tænker på Aben, så ja. Jeg har en endnu længere dag end Porte!
- Som et træ der ikke vil brænde Ligesom en by vokser vi sammen På en pude i ly for larmen Får et billede skiftet ramme
Skrevet af maarkap
Jeg kan trøste dig med at MS bestemt heller ikke er på toppen idag!
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Zidanes Y Pavones
Noteret, giv ham en skarp så han kan komme oven på.
- Som et træ der ikke vil brænde Ligesom en by vokser vi sammen På en pude i ly for larmen Får et billede skiftet ramme
Skrevet af Il_Preferito
Astana med etapesejr og yderligere tre mand blandt de 14 første over stregen.

Så deeeeet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Nu ved jeg godt, at du er vild med at komme med dine insinuationer, hver gang, der foregår noget som virker "ud over det sædvanlige" i cykelsporten. Og at du har lidt insiderviden, som jeg ikke har.

Men for mig er det ikke specielt overraskende at Astana er så gode. Da jeg så deres line-up inden løbet gik i gang, var min første tanke, at det var et ualmindelig stærkt hold - især set i forhold til alle de andre (bortset fra Tinkoff-Saxo, der så til gengæld har underpræsteret en del). Og bortset fra Landa, så synes jeg ikke, der er nogen af de enkelte ryttere, der overpræsterer i forhold til, hvad man har set før.

Jeg synes også man bør tænke over, hvilke ryttere, der sidder med frem til sidste bjerg. Det er altså ryttere som Geniez, Amador, Kruijswijk, Caruso og Trofimov, der normalt aldrig vil være at finde blandt de bedste på Grand Tour-etaper (jeg kunne dog komme med min egen slet skjulte insinuation omkring Trofimovs bemærkelsesværdige kørsel i dag).

Så måske skal Astanas overlegenhed ses delvist som følge af de andre holds og rytteres middelmådighed. Jeg vil i hvert fald vurdere Giro-feltet som værende et af de svagere jeg synes at have set i en Grand Tour.

I hvert fald forekommer det mig en smule overilet at komme med anklager om organiseret doping mod Astana. Jeg forstår dog sagtens, hvorfor disse anklager opstår, og jeg skal med glæde tage mine ord i mig igen, hvis Astana på samme måde løber om hjørner med alle andre hold i Touren, men det forestiller jeg mig bare ikke kommer til at ske.

Med hensyn til Contador, så tror jeg at han kommer til at køre konservativt resten af løbet. Han må have lært fra 2011, at det ikke er smart at køre sig helt ud i Giroen, hvis man også vil gøre sig forhåbninger om at vinde Touren.
Skrevet af UdAfBusken
Fortsætter Landa med at være stærkere end Aru på de næste par etaper, kan det blive rigtig spændende, hvad man gør på Astana. Virkelig flot af Amador (og Kruijswijk) at sidde med så langt. Bliver spændende at se, hvor længe han kan holde den kørende. Jeg kommer i hvert fald til at heppe voldsomt på ham.

Kruijswijk har virkelig en ekstraordinær evne i de store Tours, hvor han bare bliver bedre og bedre, som dagene går. Kan han blive lidt mere stabil og undgå dumme tidstab i den første uge, kan han blive en rigtig, rigtig dygtig etapeløbsrytter.
Skrevet af TheRedScouser
Uden at skulle konkludere alt for meget udfra dagens etape, så virker det lidt til, at Contador ikke ønskede at vise svaghedstegn, hvis han nu ikke kunne følge Landa. Havde han gået efter Landa til sidst, og var blevet sat, så ville folk kunne tolke på det.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg er nemlig vild med det, tobi. Og jeg forstår udmærket, at det kan være trættende, for det er selvfølgelig grundløst og reelt unfair.

Ja, Astanas hold er rigtig godt og de har utvivlsomt ramt formen, men det er sgu rimelig mærkbart, sådan som de griber løbet af og generelt præsterer i Giroen. Tiralongo overpræsterer voldsomt efter min mening og Kangert er tilbage som det monster han var i 2012. Min kommentar i dag, skal ligeså meget ses i lyset af, at de lykkes med at køre flotte individuelle resultater hjem - efter de har begravet sig i føringsarbejdet for Aru og Landa. Tiralongo var jo i flere omgange fremme og føre fuldt, mens Kangers kørte som en motorcykel, da angrebet skulle sættes op.

At de kan sidde 6 eller 7 mand blandt de sidste 25 er altså markant, ligemeget hvor stærkt deres hold er og hvor svage konkurrenterne er. Jeg bryder mig sjældent om den slags sammenligninger, hvor man trækker streger mellem perioderne, men deres kørsel minder om US Postals. Og er vildere end Skys var i både 12 og 13. Og der kaldte kritikerne dem for US Postal.

Og nu har Astana i 14 dage holdt Giroen i et jerngreb og bosser rundt med selv de mægtigste sprinterhold, når der er fladt, sidevind, det hele. Det ændrer Arus formnedgang ikke på.

Mine kommentarer med afsæt i doping og generelle "anklager", er næsten altid med et glimt i øjet. Således også denne.
Men jeg ved (så meget som man nu kan vide noget, man ikke selv har oplevet/set), at Aru har været både på Teide og i Sestriere i meget lange periode af sin forberedelse til Giroen. Begge to af de mest kendte steder, når det handler om at undgå kontrollantbesøg.
Kangert, Cataldo og Landa skulle alle have været med i flere omgange.

Jeg er selvfølgelig med på, at det ikke er Froome, Quintana, Rodriguez, Contador og hvad de ellers hedder, som Astana sætter til vægs. Men jeg synes personligt alligevel, det er lidt vildt at deres hjælperytter saver klassementryttere af igen og igen, når det går opad.

Men jeg er enig - det der lignede et kompetent favoritfelt, har vist sig kun at være én mand. Og han kører sig endda ikke helt ud.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
SotD, du kan ikke vælge 21-40 som svært ;)


Doh pinligt... Jeg giver mig selv -3 på det spørgsmål så.
Silkeborg IF
Skrevet af SotD
Dagens etape havde utroligt mange forskellige nationaliteter i spil. Da italienske ryttere var uinteressante (4 af dem i top 15 i øvrigt), ser listen således ud:

Spanien 2
Rusland 1
Holland 1
Costa Rica 1
Tjekkiet 1
Estland 1
Frankrig 1
Belgien 1
Colombia 1

Dermed er Spanien det rigtige svar, mens alle øvrige giver 3 point. I dén henseende var det klogt af Halil at skrive SVÆRT ud for Belgien, da det naturligvis giver 2x3. Alle andre fik 5 for Spanien.

Den samlede stilling (Inkl. ændringerne fra i går):

Maarkap 48
SotD 46
Repos 37
NUFC Dinho 36
Halil 32
Il_Preferito 17
Andreas C 16
TheRedScouser 2

Vi savner selvfølgelig NUFC Dinho, som stadigvæk holder sig flot til selvom han ikke længere er med. Maarkap og SotD ligger fortsat i spidsen, men med undertegnedes hjerneblødning får Maarkap et yderligere forspring imens Repos og Halil får mulighed for at indhente lidt, og dermed gøre det spændende om 2. pladsen.

Heldigvis er der tilpas store afvigelser i buddene til at alle fortsat kan nå at flytte sig rundt.
Silkeborg IF
Skrevet af maarkap
Jeg kan godt leve med at du bare har valgt 21-40 og så ændre en af de andre til et svært, hvis du hellere vil det?
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af repos
Helt på linje med Pref. Astanas dominans skriger til himlen, og deres bedste rytteres forberedelser på isolerede steder er jo set før af andre tvivlsomme ryttere.

Den måde de kørte feltet i smadder på i går bringer også tankerne hen på fortidens altdominerende hold.

Fem ryttere i top 15 efter at have siddet og ført så hårdt, tenderer det naturstridige, men der er ikke bevis for noget, så indtil videre må man jo tage deres kørsel for gode varer.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af ardiles
Med den hyldest alle havde til Pantani igår, så er det vel ingen overraskelse at afstandtagen til doping kun er påtaget?
1961: Spurs-Gornik; a group of Spurs fans dressed up as angels and began singing Glory Glory Hallalujah. less than an hour later the words had already morphed from "Glory Glory Hallelujah" to "Glory Glory Tottenham Hotspur"
Skrevet af Hicks
Selv uden denne Giro og rytternes forberedelse hertil, så er Astana det mest betændte hold i feltet.
Skrevet af SotD
Hvis man skal tage noget positivt ud af det, så er det dog at Dario Cataldo fik kørt sig selv helt i sænk. Set ud fra deres tidligere kørsel, så havde det jo ikke være utænkeligt at nr. 2, 3 og 4 havde været fra Astana.

Nu må de nøjes med nr. 2, 3, 20, 21, 22, 23, 35, 45 og 80 samt en røvfuld etapesejre.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Klart, Astana er ikke den artige dreng i klassen, og deres holdpræstation hidtil tenderer det (lige lovligt) fantastiske.

Men det er jo en del af sporten, og det er jo ikke usædvanligt, at ryttere "lige pludseligt" kører meget stærkere, end de plejer. Jeg ved også godt, at Pref ikke er dødalvorlig med sine stikpiller, personligt mener jeg bare ikke at der er ret meget værdi i at spekulere så meget i, hvem der doper sig og hvem der ikke gør, så længe der ikke er nogle beviser.


Kongeetape i morgen i Italien. Rytterne skal have fundet bjergbenene frem fra start af, hvor det går op ad først Campo Carlo Magno og dernæst Passo Tonale, begge relativt lange, men ikke så stejle stigninger, der har til opgave at trætte benene. Derefter venter Aprica (som også er målstigning), der mest af alt er opvarming for etapens nøglepunkt: Mortirolo. En af de allerhårdeste stigninger overhovedet i professionel cykelsport.11,9 km med omkring 11% i snit. Midt på stigningen er der en strækning på 6 km, hvor stigningsprocenten aldrig går under de 10. Stigningens hårdhed gør også, at vi sandsynligvis får meget små grupper, ofte enkelte ryttere, henover toppen. Nedkørslen er relativt teknisk, men man kan godt forestille sig, at det bliver samlet en smule mere her. Man kan dog ikke køre sig fuldstændig ud på selve Mortirolo, der der efter nedkørslen venter endnu en opkørsel af Aprica, der godt nok er en relativt let stigning, men er man tom her, kan man smide mange minutter.

Jeg tror, at vi får Aru, Landa og Contador henover Mortirolo sammen, medmindre Contador træder på gaspedalen og forsøger at ryste de andre af. De andre klassementsryttere vil nok komme enkelt- eller parvis henover toppen, og jeg tror vi kan komme til at se nogle enorme tidsforskelle.
annonce
0