Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Halil
http://sporten.tv2.dk/cy…-for-froome

Bjarne og CAS bidrager med SÅ meget fremragende analyse!

Det er helt vildt.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af SoerenDKK
Der er forskel på at være cykelfanatiker og så Tour de France fanatiker. Du lyder til at være i den sidste kategori, for hvis du for alvor mener at gassen er gået af ballonen, sådan generelt, de sidste 4-5 år så MÅ det bunde i at du ikke ser ret mange cykelløb. 2015 har været en fænomenal sæson med fuldstændig sindssyg god cykelløb. Nærmest hele sæsonen igennem har været præget af god og seværdig cykling.


Gassen er gået af ballonen for mig, SotD. Ikke af cykelsporten.
https://enywulandari.files.wordpress.com/2014/11/lippi1.jpg
Skrevet af peanuts
Majka i udbrud han ligger så langt tilbage at han formodentligt kan få lov til at stikke som han har lyst - prikker ??
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Lassenftw
Contador maser dem idag. Majka er afsted.
Skrevet af UdAfBusken
Etapesejr til Majka? Jeg tror det. Dan Martin kan måske spolere det, hvis han har diamanter i benene, men ellers tror jeg Majka kører fra resten.

Pauwels kørte desuden rigtig flot i går, så han kunne være en outsider. Majka burde dog kunne sætte ham.
Skrevet af SotD
Jeg smed en 50er på Dan Martin inden etapen, så han må frygtelig gerne tage sejren.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Han er da bestemt også et godt bud. Jeg synes bare, at Majka ser vanvittigt velkørende ud, det virker som om, at han hele tiden holder igen og det ser bare nemt ud for ham. Medmindre Contador har en storstilet plan, hvilket jeg tvivler stærkt på, tror jeg Majka trykker den af, når vi kommer lidt op af Tourmalet. Og så er det nok de færreste fra gruppen, der kan sidde med.
Skrevet af Geddar , moderator
Fantastisk snak om fugle!
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Il_Preferito
Væk fra Tour de France er årets overraskelse indtruffet:

Francisco Reda, der blev nr. 2 ved de italienske mesterskaber, er testet positiv for EPO efter selvsamme løb.

Edit. Og til de interesserede, kan jeg supplere med, at Reda er nævnt i CIRC-rapporten og at det ikke er første gang han er i problemer. Ergo, livstidskarantæne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af peanuts
det går jo helt galt for franskmændende i år
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.” ― William Gibson 12-8
Skrevet af Mr_bum
De ryger som fluer og i går blev Fédrigo snydt for både etapesejr og rødt rygnummer
Skrevet af repos
Kønig skuffer igen i dag. Han røg også hurtigt af i går.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af SotD
König kan dog sagtens nå at køre sig i god form til 3. uge. Han havde en hård Giro, og når både Poels, Thomas og Porte er godt kørende behøver han jo reelt ikke sidde med i forreste gruppe.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Mareridtsdag for AG2R.

Bedste mand var Romain Bardet, der tabte 13.50, samtlige ryttere er effektivt parkeret i klassementet og ser fuldstændig tomme ud, mens man også mistede både Gastauer og Vansummeren.

De skal være pænt taknemmelige for Vuillermoz´ sejr på Mur-de-Bretagne.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Det må man sige. Jeg er dybt chokeret over deres præstation. De plejer at være det mest sikre hold i bjergene hvor de konsekvent placerer 5 mand i top 30, men i år er det helt af helvede til. Nr. 2, 3 og 4 fra sidste år er absolut intet værd, og selv vinderen er ringe.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Efter et par dage, hvor jeg ikke lige har fået udfyldt mine korrespondentopgaver, kommer jeg lige med en opdatering her.

Froome kvalte mere eller mindre løbet i går. Men jeg havde heller ikke forventet andet og havde ham også inden løbet som en større favorit end de andre tre. At klasseforskellen skulle vise sig at være så stor er lidt ærgerligt, men ikke så frygteligt overraskende. Glem heller ikke, at manden er født og opvokset i Kenya, så den franske hede er kun vand på hans mølle.

Det hører selvfølgelig også med til historien, at både Nibali og Contador havde en virkelig dårlig dag, hvilket Tejay vel også havde, og derfor kom Froomes kørsel til at se endnu mere dominerende ud. Jeg synes ikke, at det er specielt interessant at komme med alle mulige beskyldninger mod Froome på baggrund af, hvad vi så i går. For det første fordi jeg gerne holder mig for god til den slags, men også fordi det ikke var mere spektakulært end hvad han leverede for to år siden, og dermed kan jeg ikke rigtigt se, at der er noget nyt under solen, der skulle retfærdiggøre en ny række beskyldninger mod ham. Det skulle da lige være de lækkede data fra hans Mont Ventoux-bjergbestigning, men dem har jeg ikke sat mig detaljeret ind i.

Og jeg kunne prøve at fremføre et pro-SKY-argument, der omhandler deres videnskabelige tilgang til tingene, men det er vel nærmest at tale for døve øren. For det er jo åbenbart urimeligt at forvente, at man på baggrund af videnskabelige fremgangsmåder, træningsprincipper, kostplanlægninger og professionaliseret træning til alle holdets ryttere kan skubbe menneskets fysiologiske grænse i forhold til, hvad den tidligere er skubbet til af atleter, der har trænet lidt mere på må og få. Vel er det ej, men man bliver hurtigt stemplet som en blåøjet jubelidiot, hvis man vover at fremføre argumenter, der taler for SKY-ryttere for tiden.

Beklager, at ovenstående kom med i mit indlæg i denne tråd, da jeg godt ved, det i højere grad hører hjemme et andet sted. Og jeg prøver ikke at virke nedladende overfor nogen specifikke bold-brugere, men mere overfor den generelle lynch-stemning, der hersker på de sociale medier. Ellers er jeg i store træk ganske på linje med Prefs indlæg i dopingtråden.

Tilbage til det relevante (og jeg fralægger mig hermed den forsmåede tone): Etapen i går gav os også endegyldigt svar på, at der sørme er bonussekunder igennem hele løbet. Det var da egentlig helt rart at få afklaret.

Derudover var jeg meget glad for at se Robert Gesink være tilbage på så højt et niveau. Det bekræfter endeligt de enormt flotte takter, han viste som helt ung for snart mange år siden, og måske kan det munde ud i, at han ikke ender som et helt spildt talent alligevel. Jeg var i hvert fald glad for at se ham køre så flot ovenpå al den utrolige mængde uheld, der har forfulgt ham igennem hans karriere.

Derudover så vi også, at Geraint Thomas har potentialet til at blive den næste Bradley Wiggins - i hvert fald med tanke på den karrierevej, de har haft. Thomas mangler selvfølgelig lidt endnu, og jeg vil ikke lægge hovedet på blokken og sige, at han kommer til at vinde en Grand Tour, men muligheden foreligger.

Vi fik så også set, at Tejay nok stadig mangler lidt, men jeg lader tvivlen komme ham til gode. Det er forbandet ledt tilrettelagt, at det første bjerg i løbet er en HC-stigning op mod mål på en flad etape efter en hviledag midt i en hedebølge. Af den grund er der mange af de dårlige præstationer i går, der med nogen rimelighed kan forventes rettet op på senere i løbet.

Dagens etape gjorde os ikke så frygtelig meget klogere på noget. Nibali fortsætter lidt med at være en gåde og Fuglsang fik hurtigt sat en stopper for de klassementsdrømme, man så småt kunne begynde at nære på hans vegne.

Til gengæld vil jeg sige, at der kan opstilles realistiske håb om en dansk etapesejr på et eller andet tidspunkt i løbet. Fuglsang demonstrerede med al ønskelig tydelighed, at han har, hvad der skal til, da han i går kørte de sidste 6-7 kilometer nærmest ligeså hurtigt som i hvert fald Valverde-gruppen. Og nu da han er helt udenfor klassementet kan han godt komme til at lave et nummer à la Majka. Men der er bestemt også muligheder for Lars Bak. Han ligger altså og kører top 50-placeringer hjem på bjergetaperne, hvilket langt fra er sædvanligt og er en tydelig indikation på at han er i flyvende form. Og henover weekenden kommer der flere etaper, som kunne ligge til udbrud, hvor han bestemt ikke bør afskrives. Valgren skal man derimod ikke forvente noget af.

Ovenpå den miserable etape i går, hvor Contador mistede alle realistiske muligheder for at vinde Tour de France, må man sige, at Tinkoff-Saxo havde en væsentligt bedre etape i dag. Majka viste igen klassen og vandt suverænt i et udbrud, ligesom han gjorde to gange sidste år. Og jeg er faktisk tilbøjelig til at give Rolf ret, når han proklamerer at Majka har potentialet til at vinde en Grand Tour i fremtiden.

Derudover havde Contador det bedre end i går, hvor han havde haft problemer med vejrtrækningen (hvilket kan skyldes noget allergi), så han håber på at være helt skarp til Alperne. Men han er allerede nødt til at være skarp i morgen, hvis han vil noget i løbet.

Slutteligt kom Peter Sagan tilbage i sin grønne trøje. Det var også en umådeligt ringe spurt, han fik kørt i går, hvor han endda blev slået af Jens Debusschere (flashbacks til Tirreno), men i dag havde Tinkoff vist gang i det helt store nummer for at udtrætte de andre sprintere, hvilket resulterede i at Sagan fik 10 point mere end Greipel. Resultatlisten fra spurten er dog overordentligt mystisk (med bl.a. Huzarski og Chavanel foran Greipel), og jeg ærgrer mig ret meget over, at den ikke blev tv-dækket. Sagan havde vist også prøvet at gå med i udbrud, men fik efter sigende alle sprinterne med sig ved sit forsøg.

Hos FDJ må der efterhånden være begravelsesstemning, da absolut intet vil lykkes for Pinot. Han er gået helt ned i bjergene, og det synes ingenlunde realistisk, at han redder sin Tour med et eller andet spektakulært. For første gang i løbet havde man ryttere med i udbrud, men Démare og Morabito viste sig, symptomatisk for holdets indsats i Touren, at være frontgruppens svageste led og blev som de eneste hentet af feltet.

På Movistar vil man stadig forsøge at prøve at finde svagheder hos Froome, og Quintana bevarer stadig sin optimisme. Det bør han også, da erfaringen fra 2013 siger, at forskellen mellem ham og Froome udjævnes henover løbet, og hidtil i deres Grand Tour-karrierer har tendensen vist, at Quintana er stærkest i den sidste uge, hvilket absolut ikke er tilfældet for Froome. Og den sidste uge i år er altså meget, meget hård.

Valverde fortsætter dog også med til dels at køre sit eget løb, og i dag lavede han et par småforsøg på nedkørslen, og endte faktisk med at hente hele to sekunder på de andre favoritter i mål. Han ser nu også ret skarp ud (i hvert fald i forhold til starten af løbet), og jeg kunne forestille mig, at han har øjnene stift rettede mod den forjættede podieplads. Den synes lige pludselig ganske realistisk.
Skrevet af tobi
@SotD:

Nummer fire fra sidste år er Valverde? Mener du måske nummer seks (Bardet)? Eller er vi bare ret uenige i vores vurdering af Valverde? :-)
Skrevet af NUFC Dinho
@Tobi

En stor gruppe på ca. 60 ryttere, med bla.a Greipel, blev sat omkring toppen af kategori 3 stigningen og Lotto fik først kørt gruppen tilbage til feltet med 1km til spurten. Derfor ikke så mærkeligt, at han ikke nåede helt med frem i spurten. Men det er nogle sjove navne der blandede sig i spurten og man kan undre sig over hvorfor.
Klub top 3: Newcastle, Barcelona,............................... AB Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af tobi
Ja, det har jeg også så småt sjusset mig frem til. Stybar og Trentin kørte nok for at tage point fra Cavendish´ konkurrenter, men hvad Huzarski, Chavanel og van Avermaet blandede sig for er ikke lige til at se.

Det virker i det hele taget til, at der på alle fronter blev kørt vanvtittigt hektisk cykelløb de første 60 kilometer, så det var ærgerligt, at man ikke havde valgt at vise det hele i dag.
Skrevet af medc
@tobi

Rigtig godt indlæg, som jeg er helt enig i. Noterede at du undrede dig over resultatet fra pointspurten. Jeg undrer mig egentlig mere over, at Greipel formåede at hente point. Eftersigende skulle en kæmpe gruppe på omkring 60 mand med alle favoritter have revet sig løs, hvor Greipel ikke sad med. Lotto formåede at få det samlet, men først lige op til pointspurten, så er imponeret over, at de formåede at få Greipel frem. Det blev som bekendt ikke tv-dækket, så det kunne selvfølgelig have forholdt sig anderledes.

Iøvrigt dejligt at der er konkurrence igen om den grønne trøje efter Sagans dominerede stime. Anser 13. og 15. etape som nøgleetaper, hvor Greipel skal holde fast i forhold til Sagan. Derudover skal han vel håbe på store udbrud der støvsuger pointene i pointspurterne på de svære bjergetaper.

EDIT: Der var lige nogen der var hurtigere end mig :)
Liverpool FC og New Orleans Saints
annonce
0