Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
I øvrigt, ansporet af snakken om Froome og Vuelta-sejr og Contadors Giro-Tour double, samt lidt diskussion på Twitter, her er så et oplæg til lidt diskussion:

Hvad er hårdest at vinde - Giro-Tour doublen eller Tour-Vuelta doublen?
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Halil
Mest indtjenende hold (i euro)
1. Team Sky: 556,630

2. Movistar: 442,080

3. Tinkoff-Saxo: 176,350

4. Astana: 112,950

5. AG2R: 95,330

6. Lotto: 75,520

7. Giant-Alpecin: 65,810

8. Etixx-Quickstep: 63,310

9. BMC Racing: 52,910

10. Team MTN: 52,440

22. Orica-GreenEdge: 10,940


Hvor mange skillinger der blev indtjent.

Kombineret med en artikel som denne:

http://www.bt.dk/cykling…inkoff-saxo

Og at ASO tjener rigtigt fornuftige og store penge på blandt andet cykelløb, så kan jeg godt forstå Tinkovs skepsis og behov for at foreslå en forandring, så det bliver mere rentabelt for ejerne af holdene.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af tobi
Jeg bliver også overrasket, hvis Quintana ikke stiller op, så lad os bare lave en intern bekræftelse på, at han gør det.

Historisk set er Giro-Tour-doublen klart den, der er kørt mest efter, og det er også lykkedes en del gange. Det er dog 17 år siden det sidst skete. Det har nok noget at gøre med, at Giroen historisk set anses som værende et mere prestigefuldt løb end Vueltaen og (siden Vueltaen blev flyttet til sensommeren) at Touren for langt de fleste er det store mål, og sæsonen gerne på det nærmeste stoppes efter en Tour-sejr.

Tour-Vuelta-doublen er kun blevet vundet to gange (af Bernard Hinault og Jacques Anquetil), og det er således aldrig nogensinde sket at en Tour-vinder har vundet en anden Grand Tour senere samme år.

Men det betyder ikke at det er en sværere præstation at vinde Tour-Vuelta end Giro-Tour i vores tid. Jeg vil tværtimod mene, at det forholder sig helt omvendt, netop fordi der ikke rigtigt er nogen længere, som har Vueltaen som det helt store sæsonmål. Det betyder, at dem der kommer fra Touren og skal køre Vueltaen ikke render ind i væsentlig friskere modstandere. Det gør sig omvendt gældende for dem, der har kørt Giroen og derefter skal køre Touren.

Skal man vinde Giro-Tour-doublen skal man være heldig med at Giroen ikke er en af de hårdere udgaver, for ellers er man prisgivet, når resten af verdenseliten står klar i juli efter en helt optimal forberedelse.

Så Giro-Tour er sværere end Tour-Vuelta, men ikke fordi at Giro er sværere end Vuelta.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg er tæt på rystende enig.

Især punktet omkring frisheden er også det der springer mig i øjnene. Udfordringsmæssigt minder Giroen og Vueltaen vel efterhånden meget om hinanden og faktisk er feltet til Vueltaen vel oftest det bedste, fordi så mange skal "redde" sæsonen med en god præstation i det spanske, men i Giroen er alle friske.

Jeg glæder mig i øvrigt til at se Landa i Vueltaen. Hvis han falder bare det mindste igennem, står jeg klar med høtyv og fakkel.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Androni Giocattoli er suspenderet i 15-45 dage, efter Fabio Taborre har afleveret en prøve der viser spor af EPO.

Holdet bliver suspenderet, fordi det er anden gang indenfor 12 måneder, at en af holdets ryttere afleverer en positiv dopingprøve. Første mand var Davide Appollonio, der afleverede sin positive prøve 30. juni.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
I øvrigt, ansporet af snakken om Froome og Vuelta-sejr og Contadors Giro-Tour double, samt lidt diskussion på Twitter, her er så et oplæg til lidt diskussion:

Hvad er hårdest at vinde - Giro-Tour doublen eller Tour-Vuelta doublen?


Mit bud er at det er nemmere at vinde Tour-Vuelta doublen, af en ret simpel årsag:

Alle de allerstørste ryttere (I hvert fald oftest) er i Tour de France i top form. Derfor er det praktisk talt umuligt at vinde Giro d´Italia først, da det er umuligt at dosere sin præstation perfekt således at du rammer Tour de France på 100%.

I Vuelta a España har man oftest oplevet at de allerstørste rivaler OGSÅ lige har kørt Tour de France, og dermed er ligestillet med en selv. Selvfølgelig findes der ryttere der kan vinde en Grand Tour som af den ene eller anden årsag ikke har præsteret sit top niveau i Touren, og derfor måske vælger at trække sig lidt - En Purito eksempelvis.

Men forudsætter man, at en Aru, Purito, Landa og hvad de nu hedder allesammen maksimalt ville opnå en 5. plads i Tour de France imod de allerstørste, så er der selvfølgelig en reel chance for at de allerbedste også slår dem, marginalt, på 95% eller hvad man nu skal sætte af, af procenter.

Derudover handler det selvfølgelig om hvilke ryttere der stiller op. Man kan jo godt stå i en situation som sidste år, hvor Nibali vandt Tour´en uden at træde fuldt igennem. Der kunne han sikkert også have vundet Giro´en og så have vundet Tour´en med et par minutter eller tre. Men så er vi ude i noget omkring uheld, dårlig planlægning, sygdom osv.

EDIT:

Kan se, at tobi allerede havde skrevet noget lignende. Så må bare (igen) erklære mig enig med tobi.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Og også lidt rygter på sådan en dejlig tirsdag:

Nibali kører Vueltaen i år. Næste års store mål bliver Giroen og OL i Rio. Efter 2016-sæsonen, forlader han Astana.

Holdkammerat og landsmanden, Fabio Aru, satser på Tour de France og måske også Vueltaen.

Dave Brailsford har fortalt engelske medier, at Sky skriver kontrakt med ".. one of the world´s most brilliant young riders". Spændende om han mener Kwiatkowski, Landa eller en helt tredje.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Det er garanteret Bjarne Riis´ søn.

Kwiatkowski er et glimrende bud.
Silkeborg IF
Skrevet af Gaggen25
Forståeligt hvis Nibali vil prøvet noget andet. Han vinder nok ikke touren alligevel.
Men personligt kunne jeg godt tænke mig en reprise af fab-4 i Touren. Nibali viste et godt niveau i den sidste uge så kunne han time sin formkurve bedre kunne han måske stadig være relevant. Contador er naturligvis et kæmpe spørgsmålstegn men når han ikke kører giroen næste år må han unægteligt være i stand til at sidde bedre med end han kunne i år. Generelt set har han vundet de grand tours han har deltaget i, hvis han har været i form, så når han forhåbentligt kommer i perfekt form til touren næste år bliver han igen interessant.
123
Skrevet af Fussbal 4ever
Historisk tæller Vueltaen vist ikke så meget. Den er ihvertfald ikke med i Triple crown of cycling: https://en.wikipedia.org…_of_Cycling

Kun Mercx og Roche har vundet denne.
Skrevet af Il_Preferito
Historisk faldt Vueltaen næsten samtidig med Giroen frem til 1995, så det er ikke så underligt.

Med til historien om Nibali og næste sæson, hører at OL som sagt er et stort mål. Det falder nok umiddelbart for tæt på Touren til, at det kan lade sig gøre. Og så kan man selvfølgelig sige, at OL kun er én dag, men det er i Rio og på en relativt krævende rute, så det vil kræve noget tid at vænne sig til det hele derovre.

Contador er jo kun et spørgsmålstegn, fordi han "kun" blev nr. 5 i år. Hans Tour-succes de seneste år er selvfølgelig voldsomt begrænset og jeg hører til dem der, generelt synes hans evner alle andre steder end opad, bliver overdrevet en del. Det skal dog ikke tage noget fra hans Grand Tour-statistik, så han er selvfølgelig en klar kandidat til Tour-sejren næste år, hvis han ikke får dumme idéer som i denne sæson. Især hvis han fortsætter med at køre enkeltstart som han har gjort på det seneste.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Han har ikke dumme idéer som i år. Næste år vil han køre en normal forårssæson (med ugelange etapeløb i marts og april), og derefter have Touren som det altoverskyggende mål. Han er dog også interesseret i OL.
Skrevet af GIGGSYontheWING
"Drømmen om alle tre Grand Tours på en sæson blev nok parkeret, da modstanden blev sværere end Andy Schleck. Contador havde måske muligheden for at gøre det i årene 2008-2010, men siden er hans niveau faldet en smule og konkurrenternes er steget enormt."

Spøjs udtalelse, eller bare dårlig hukommelse, med tanke på, at en Andy Schleck i 2010 form vel nok burde have vundet den netop overståede Tour. Eller som minimum ihvertfald blandet sig med Froome og Quintana.
"Wonder, and it's no wonder"
Skrevet af tobi
Ja, for det er jo en naturgiven sandhed. Årets top fem er jo ikke en af de mest velbesatte nogensinde.

Og Contador var jo tydeligvis bedre end Schleck dengang - og et stort stykke bedre end alle andre - hvorfor han måske havde en minimal chance for at vinde alle tre. Nu skal han være i absolut storform for at have en chance for at slå sine rivaler.
Skrevet af GIGGSYontheWING
Naturligvis er årets top 5 en af de mest velbesatte nogensinde. Det ændrer bare ikke rigtig på det vel?

Contador 2010 var da også betragteligt stærkere end den Contador vi så i år. Hvilket jo så også taler meget godt for min pointe.

Andy kørte trods alt mindst lige så godt, hvis ikke bedre, opad som Contador det år.
"Wonder, and it's no wonder"
Skrevet af tobi
Contador var jo så også bare meget bedre i 2009 end 2010. Lav bare sammenligningen mellem de afsluttende enkeltstarter de to år, og tænk på Verbier-opvisningen. Alt i alt beviste han, at han var Schleck klart overlegen.

Det er rigtigt nok, at de var meget lige i 2010, men Contador var jo stadig bedst. Og Andy var som bekendt for fin til at køre for noget som helst andet end Touren og Ardennerklassikerne, så det ville ikke rigtigt have udgjort det store problem for Contador i den hypotetiske Giro-Tour-Vuelta-satsning.

Og så siger du sikkert, at så ville Contador have været træt til Touren og været blevet slået af Schleck, så jeg garderer mig og siger, at han havde de største muligheder i 2008 og 2009.
Skrevet af Mr_bum
@tobi

Caontador var ikke meget bedre i 2010. Han og Andy var sluttet i præcis samme tid, hvis de var kommet sammen til mål på dagen, hvor Andy tabte kæden. Contador så også en overraskende dårlig enkeltstart det år og var også forfulgt af uheld på brostensetapen.

Nu ved vi jo ikke hvordan løbet havde udviklet sig, hvis Andy ikke havde tabt kæden, han havde måske endda taget tid på Contador den dag, selvom det havde været tvivlsomt med hans nedkørselsevner in mente.

Men faktum er, at de var meget tætte i 2010, hvilket afstanden på 39 sek. også indikerer. Især taget i betragtning, at Contador vandt duellen med over 4 min. året før.
Skrevet af GIGGSYontheWING
Tjoh, jeg er såmænd enig nok i, at Contador i 2009 var klart bedre. Det var vel også der vi så Contador på hans absolut højeste niveau.

2010 var så en anden sag. Andy S. var blevet et år ældre og bedre og Contador nåede ikke helt samme højder. At kalde nogen af dem klart overlegen det år er bare lodret forkert.

Som du selv nævner så var enkeltstarten til sidste jo afgørende(sammen med chain-gate). Med tanke på årets rute var det trods alt ikke meget enkeltstarterne spillede af rolle. Og Andy S. kørte altså opad på en måde som fuldt ud ville have matchet både Quintana og Froome i år.

Han vel også den sidste der har formået både, at vinde Touren samt et monument. Hvis jeg ikke tager meget fejl? Så han kunne åbenlyst godt fange formen mere end en gang om året. Selvom det nu ikke var det det skulle handle om.
"Wonder, and it's no wonder"
Skrevet af tobi
@Mr_bum

Det var vel også det jeg i hovedtræk skrev før. At Contador var meget bedre i 2009 (end ham selv i 2010 og Schleck i 2009 og 2010). Derfor skal man også passe på med at konkludere at Schleck anno 2010 ville have vundet Touren i år (det ville han ikke), fordi hans tilsyneladende langt højere niveau i 2010 end foregående år nok i høj grad skyldtes Contadors lavere niveau end i 2009.

I øvrigt ser jeg ikke rigtigt, hvorfor det er en rimelig antagelse, at Schleck ville være kørt fra Contador på Port de Balès. Og det er selvfølgelig lidt pudsigt, at tidsforskellen fra den dag netop er den samme som den endelige tidsforskel, og jeg går gerne med til, at de var på samme niveau i bjergene. Men enkeltstarterne gjorde bare, at Contador stadig var den bedste. Selvom han, som jeg nævnte før, kørte en markant dårligere enkeltstart i 2010 end 2009.
annonce
0