Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Barbuti
Hele Cannondale holdet udgik iøvrigt. Fornem præstation.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af SotD
I øvrigt også imponerende kørsel af Gaviria og Démare, som begge har sindssygt flotte sæsoner så langt.

Gaviria blev nr. 6 i dag, burde have kørt på podiet i Milano San Remo og fik en etapesejr i Tirreno-Adriatico. Absurd flot.

Endnu vildere har Démare klaret det med sejren i Milano San Remo, nr. 5 i dag og en etapesejr i Paris-Nice. Han blev i øvrigt også nr. 11 i KBK.

Nogen der så hvad der skete med Edvald Boasson Hagen i spurten? Det ligner ham ikke at slå op i banen og blive nr. 14 i en spurt med 15 mand. Benoot klarede sig også overraskende dårligt i spurten, selvom der var nogle hurtige folk i gruppen.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Gaviria har haft en ret så lovende debut på brostenene, ja. I dag var han med hjem i feltet, som vel kun var 20 mand stort til slut, og tidligere på ugen var han også med forreste gruppe hjem i Dwars Door Vlaanderen, hvor han pga. træthed og en lidt for tidligt åbnet spurt i modvind "kun" blev nr. 10. Det er ganske solidt for en rytter, som eftersigende aldrig før denne sæson har kørt på den slags pavéer.

Pinot fortsatte dominansen i Criterium International ved også at vinde bjergetapen ganske komfortabelt. Og det på en dag, hvor han "ikke følte sig specielt godt kørende". I samme løb blev purunge Sam Oomen nr. 6 i dag, hvilket var nok til en samlet tredjeplads, da han også kørte sig i top 10 på enkeltstarten i går. Han er samme årgang som Mads Pedersen og Michael Carbel og er et virkelig stort talent, så man kan nok godt forvente, at hollænderne snart vil udråbe ham til det næste store hollandske klassementshåb. Så er spørgsmålet, om han kan drive det til mere, end hvad Gesink, Mollema og Kelderman hidtil har fået ud af det.

Det må være befriende for Sgan, at han endelig fik den sejr, men omvendt har løbet i dag helt sikkert gjort, at han har fået et endnu større rødt kryds på ryggen under Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Ikke nok med at han lignede den stærkeste på Kemmeberg, da han som den eneste fulgte med Cancellara og endda passerede sxhweizeren og pressede ham til det yderste, så har han også nu måske, måske ikke, fundet ud af, hvordan han kan afslutte i disse klassikere. Følelsen af, at Sagan måske slet ikke er så slem at få med hjem i finalerne i de største løb, som muligvis så småt var ved at brede sig i feltet, er helt sikkert forsvundet nu.
Skrevet af Barbuti
http://www.cyclingnews.com/news/antoine-demoiti-dies-following-gent-wevelgem-crash/

Forfærdelig nyhed fra Belgien.
Når det første chok har lagt sig skal UCI alvorligt talt til at kigge på både antallet af motorkøretøjer i kortegen og hvordan disse gebærder sig. Demoiti blev tilsyneladende kørt over (!) mens han lå på vejen og sundede sig efter et styrt. Grotesk situation.
Dybeste medfølelse til familien. Hvil i fred.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af repos
Forfædeligt med Demoities dødsfald i går, og nu bør der skrides ind over for det væld af motorcykler, der kører med feltet. Der har været alt for mange ulykker de senere år.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Der kan desværre tilføres et e til overskriften, da Daan Myngheer ikke overlevede sit hjerteanfald i forbindelse med første etape af Critérium International. Sort weekend for cykelsporten.

Det lagde lidt en dæmper på min jubel i forbindelse med Peter Sagans sejr i forgårs, som jeg først fik set i går.

Men de andre skal stå tidligt op, hvis de vil slå ham i Flandern, for han var tydeligvis den bedste af alle på Kemmelberg, og hans form er tydeligvis for kraftigt opadgående. Det er også et sindssygt forår han har haft, hvor han har været ekstremt prominent i alle de løb, han har deltaget i. Det der med at have en dårlig dag ind imellem er ikke rigtigt noget han bruger.

Og i dag starter Tre Dage ved Panne, som er en rigtig dansker-komsammen. Ikke mindre end 11 danskere er klar på startstregen, og specielt overraskende for mig er det, at Jakob Fuglsang skal være med. Men han har jo nu i to omgange vist, at han er god på brosten i forbindelse med Tour de France, så det er ikke helt hul i hovedet, at han skal være med her. Han skal også deltage i Flandern Rundt.

Derudover er Michael Mørkøv, Lars Bak, Matti Breschel, Magnus Cort, Martin Mortensen samt fem Stölting-danskere med Alexander Kamp, Lasse Norman og Mads Pedersen som de mest interessante, også med.

Det er dog kun Kristoff af de helt store kanoner - medmindre man vil medregne folk som Boom, Rowe og Stannard i den kategori - der har valgt at stille til start, efter at han sidste år vandt tre etaper og løbet sammenlagt. Kun den afsluttende enkeltstart vandt han ikke.

Og der er dårligt vejr på menuen, så dagens første og hårde etape, hvor de blandt andet skal to gange over Muur van Geraardsbergen, tegner ganske spændende.
Skrevet af Il_Preferito
Three Days of The Pain.

Om jeg fatter hvorfor folk, der har ambitioner i Flandern og/eller Roubaix stiller op der.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg glæder mig til at se, hvad Mads Pedersen kan udrette her. løbet bør umiddelbart ligge godt til ham.

Edit: Og sørme om han ikke var at finde i forfølgergruppen her på vej op af Muuren. Jeg tror endda han har sat resten af gruppen og er på vej op til Westra, Lutsenko og Kristoff helt i front.
Skrevet af repos
Ret flot af Mads Pedersen, medens Kristoff effektivt satte de to Astanafolk på plads.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af maarkap
Mørkøv på Twitter:

I would defently expect the motorbikes to be more carefull at the #3dpk today, but 3 times almost got take down, do to stupid moves. #uci ??
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Il_Preferito
Fascinerende hvordan både Astana og Etixx fik ødelagt det for sig selv i går.

Sidstnævnte er virkelig i problemer på den taktiske front, hvor intet fungerer i de belgiske løb, lige nu. De vinder spandevis af cykelløb, men på hjemmebane har det været katastrofalt og hvordan man i går kan lade 17 mand - hvoraf flere af dem var favoritter i klassementet - fare opad vejen og ikke have så meget som én med, er en gåde af de større.

Tony Martin er udtaget som kaptajn, men kan ikke kapere terræn som det i går, medmindre han er i absolut topform. Han falder så igennem i går og bliver dernæst kritiseret af Lefevre, fordi han "underpræsterer". Det er i øvrigt en interessant diskussion, for har Tony Martin ikke mere eller mindre underpræsteret i et år eller to nu?

At Astana ikke én gang angriber Kristoff i går, er næsten ligeså dumt. De kører vist for Lutsenko, selvom Westra er den stærkeste og i går skulle de to holdkammerater så have været uenige om, hvem der burde angribe og er endt med at skabe sig over det, i stedet for at gøre noget ved sagen.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos
Etixx virker i den grad under par. Stybar blev sat i Gent-Wevelgem, og det lover ikke godt for klassikerne. Boonen har sikkert stadig en del magt, men ikke topklassen længere. Terpstra er der vist ingen, andre end ham selv, der holder af, så mon ikke der er en del interne stridigheder. De skal i hvert fald prise sig lykkelig for Gaviria i denne sæson.
To andre unge ryttere Alaphilippe og Vakoc kan formentlig også sikre sejre, og så er Kittel jo et stort spørgsmålstegn.

Astana var elendige i afslutningen i går. Enten skal der stikkes i højre og venstre, eller også skal der sættes højt tempo til mål i jagten på sekunder. I stedet forærer de sejren til Kristoff uden kamp, samtidig med at de smider en masse sekunder i et pinligt forsøg på "taktisk spil".
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af jomic...
Voldsom rute der er offentliggjort til Schweiz Rundt, det ligner en for de inkarnerede bjergryttere. Man har lidt mod min forventning ikke lavet en Cancellara-rute som man gjorde et par år tilbage.

En prolog på 6 km og 17 km let kuperet enkeltstart på 8´ende. 2. og 3. etape er op og ned det meste af dagen, med nok enten udbrydere eller et lille felt med modstandsdygtige sprintere som afslutning. 4. etape er flad. Men så er også kun alvorlige anstrengelser tilbage derfra.

6 etape, klausenpass på 1952m og afslutning opad i Amden på ca. 1200m
7 etape, 2 bjerge før et fladt stykke og afslutning opad i Sölden i 2669m
9 etape, start og mål i Davos, men på rundturen skal man over hhv. Abulapass 2315m og Flüelapass 2383m, afsluttet med 18km nedkørsel.

3 bjerge over 2300m...
Skrevet af UdAfBusken
To andre unge ryttere Alaphilippe og Vakoc kan formentlig også sikre sejre, og så er Kittel jo et stort spørgsmålstegn.


Alaphillippe fik kyssesyge engang sidste efterår/vinter og er først så småt begyndt at køre igen. Jeg tror ikke, at han kommer til at lave noget i Ardennerne.

Til gengæld ser Dan Martin ud til at være kommet godt fra start og bør vel være førsteudfordrer til Valverde i FW og LBL.
Skrevet af Il_Preferito
Alaphilippe har været tilbage i flere måneder og har - som nærmest alle andre - været flere gange på højdetræning, så det er nu ikke helt rigtigt.

Jeg tror heller ikke han kommer til at spille en rolle som andet end hjælper, men hvis Dan Martin kan lade være med at vælte, vinder Etixx Liege alligevel.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Okay, han kørte sit først løb i slutningen af februar. Men lad os da bare sige, at han har været i gang længe - "flere måneder", for at være præcis.

Min pointe var nu bare, at han er langt fra topformen, eller det er i hvert fald det, hans resultater i 2016 har vist, og at han næppe rammer et niveau, hvor han kan køre resultater hjem, før Ardennerne.
Skrevet af Il_Preferito
Men han har altså været i gang i flere måneder. Han har som sagt været på flere træningslejre med holdkammeraterne, også før han sæsondebuterede i La Provence.

At han ikke er i form, kan vel næppe komme bag på ret mange.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Søren Kragh udtaget til Flandern Rundt. Fedt at holdet viser ham tillid, selvom han selvfølgelig kommer til at få en rolle som hjælper. Kan han bare klare sig igennem og undervejs hjælpe sine kaptajner, vil det være et fint løb for ham.

Det virker desværre ikke som om, at Cort for alvor har ramt topformen her i foråret. Jeg havde håbet se ham fremme i løb som eksempelvis Tre Dage ved Panne, som han også kører, men indtil videre har han været ret anonym.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg ved ikke helt, hvordan jeg kom til at tænke på det. Men er det bare mig, eller er årgang ´94 usædvanligt talentfuld? Jeg kan huske, at der for et par år siden var lidt skriverier om, at 90´er-årgangen var den mest talentfulde længe set (jeg husker ikke om det var her eller andetsteds). Indtil videre ser det da heller ikke ud til at være helt galt, i flæng kan nævnes Sagan, Kwiatkowski, Quintana, Pinot, Bardet, Matthews og sikkert flere andre.
Edit: Jeg har netop undersøgt det en smule nærmere, og det er nærmest absurd, hvor mange dygtige cykelryttere som er født i året 1990. Udover dem jeg nævnte ovenfor kan nævnes Dumoulin, Aru, Phinney (som dog har fået meget ødelagt af et hæsligt styrt) og Bouhanni. Det er alligevel en smule spøjst.

Jeg siger ikke, at årgang ´94 kommer til at overgå 90´erne, men der er satme mange lovende navne. Gaviria og Ewan, Selvfølgelig, men også Tiesj Benoot, Miguel Angel Lopez og Gianni Moscon. De er vel alle blandt verdens allerstørste talenter lige nu.

Nå, jeg har egentlig ikke nogen særlig pointe med indlægget, det var bare en pludselig tanke, der faldt mig ind. Det kunne være sjovt at høre fra nogle af dem, der er lidt ældre end mig selv (hvilket formentlig gælder de fleste herinde), om de kan huske at have haft samme oplevelser tidligere med en bestemt talentfuld årgang af cykelryttere, som har skilt sig ud?
Skrevet af tobi
Det var vist mig, der engang kom med et indlæg omkring 90´er-årgangen. I tilgift til de navne, du nævner, kan man også nævne Dumoulin, Chaves, Aru, Bouhanni, Dennis, Phinney, Rowe og Felline (som nok også skal blive rigtig god). På CQRanking er der ni (!!) fra den ene årgang i top 24 over verdens bedste ryttere. Det er fuldkommen vanvittigt.

Og jeg har faktisk også lagt mærke til, at der er ret mange interessante og allerede forholdsvist etablerede navne fra årgang ´94. Vi kan jo håbe, at Søren Kragh og Mads Würtz også kan støde til de navne. Men det er selvfølgelig alt for tidligt at udtale sig om, hvorvidt årgang ´94 bliver lige så god som ´90. Personligt tror jeg det ikke, fordi 1990 er så fuldkommen vanvittig - også i bredden.

Jeg går ikke ud fra, at jeg er specielt meget ældre end dig, og jeg har da heller ikke stødt på lignende fortilfælde.
annonce
0