Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Jeg kan ikke se, at setuppet på Etixx skulle tiltale ham specielt. Hvorfor pludselig indgå risikoen for at komme til at spille andenviolin i Tour de France og endda indgå i et fladere hierarki i klassikerne, hvor taktiske situationer kan gøre, at han skal lade holdkammerater gå efter sejrene, når han nu er så god, som han er? Jeg synes ganske enkelt ikke, at der er plads til ham på Etixx, og jeg ville blive ualmindelig træt af det, hvis han kommer dertil.

Derimod ville Trek og Astana være fine destinationer - dog er Astanas blakkede ry umiddelbart en faktor, der peger imod et skifte dertil. Men begge steder ville han kunne få væsentlig bedre støtte end på Tinkoff (som vi også har diskuteret tidligere) og stadig være helt enerådende kaptajn.

Skrevet af Il_Preferito
Hvis han tager til Etixx - og de investerer noget der minder om 40 mio. i Sagan alene - så bliver det selvsagt ikke for at spille andenviolin. Det kan end ikke Lefevre slippe afsted med.

Jeg er med på, at det er en kalkuleret risiko, at han ville skulle "dele" holdet med Kittel og måske Gaviria på sigt. Men de har ingen der kan gøre sig i et rigtigt tungt klassement og rigtig mange, der kan hjælpe Sagan.

I klassikkerne er jeg ikke et sekund i tvivl om, at han ville blive enerådig konge. Det kommer helt af sig selv. Holdet står foran et generationsskifte, hvor Boonen er for gammel og Terpstra snart er det, sammenholdt med at et par af brostenstalenterne endnu ikke har slået til i den grad, man nok havde forventet.

Jeg tror faktisk den (næst)største udfordring i forhold til Sagan på Etixx, er Alaphilippe. Jeg er ret sikker på, at Etixx føler de har en, der kan mindst ligeså meget som Sagan. Ikke i helt de samme løb, men kompetencerne spænder ligeså vidt.

Ingen tvivl om, at Trek giver mest mening. Det har jeg sagt hele tiden.
Edit. Fra et sportsligt synspunkt, that is. Sponsor-wise er historien lidt en anden.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
"At spille andenviolin" var nok også at stramme skruen. Men det ville vel være slut med at jagte pointtrøjer i Touren, som han jo finder stor glæde i - og der nærmer han sig jo altså rekorden, hvilket ikke er helt ligegyldigt. Og hvis han mod forventning ville få lov til det, så må det betyde en meget utilfreds Kittel.

Med hensyn til klassikerne har du forhåbentlig ret, og det, vi har set fra Etixx i år, bør ikke give alt for mange panderynker i forhold til, at han kan få konkurrence internt på holdet.

Men jeg kan altså sagtens forestille mig, at man med et tidligt udspil vil få nogle af de andre dygtige ryttere som Stybar, Terpstra, Boonen (hvis han da tager et år mere), Vandenbergh etc. af sted i udbrud, og det vil jo låse Sagan mere end han har været vant til.

Jeg har svært ved at tro, at det ville blive ren "Movistar i Ardennerne"-taktik i hvert fald, hvor alle bare skal sidde og trække for en kaptajn. HVIS det er den model, man vælger at gå med, så ville det selvfølgelig være perfekt set fra et Sagan-fanboy-synspunkt, for så ville han nærmest være umulig at slå.

Det ville dog nok betyde, at han kommer til at køre lidt mindre spektakulært, end han har gjort i denne sæson, og at løbene generelt ville blive mindre underholdende, hvilket ville være svært uheldigt.

Fra Etixx´ synspunkt kan jeg selvfølgelig godt forstå interessen, da man gerne hurtigt skal glemme denne sæsons skrækkelige forårskampagne.
Skrevet af medc
Hold da op det bliver godt cykelløb, det her!
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af medc
Der kom lige en redningskrans til Chavez ved at Dombrowski dummer sig.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af AA
Hej drenge. Jeg var lige løber et smut ud da dombrowski blev sat. Er der nogle der kan fortælle hvad der skete ?
Skrevet af Il_Preferito
På 10. årsdagen for Operacion Puerto, kunne der kun være en vinder.

Det bliver ikke til sejrsøl samlet, men i dag er jo et plaster på såret.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af NUFC Dinho
Fandme en fed etape idag. Kangert må fandme være skuffet efter det kæmpe arbejde han gjorde.
Må desuden være en af de tåbeligste finaler længe, den som Zakarin præsterede idag.

Tror jeg skylder Chavez en undskyldning, efter at have valgt ham som kaptajn i sidste øjeblik. Utroligt jeg kan vælge forkert kaptajn hver gang.
Klub top 3: Newcastle,............................... Barcelona Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af AHUJ
Ja. Den disponering af Zakarin var da helt væk. Hvad fanden er ideen med, at han fuldstændig slapper af, da Valverde og Kruijswijk spurter forbi ham? Han fører alene de sidste kilometer opad og den sidste kilometer mod mål, hvorefter han så stopper op og triller til mål, hvor han ender med at tabe otte sekunder på 250 meter.
YNWA
Skrevet af tobi
Jeg ved heller ikke lige, hvad Zakarin tænkte på der.

Men hvilken vild etape, det var. Det er sgu sjældent at se favoritterne åbne ballet med 76 kilometer til mål. Det var dog lidt en skam, at Nibali knækkede, og jeg spekulerer lidt på, om han glemte at få spist tilstrækkeligt. For han var jo glimrende kørende på den første stigning, så det var lidt underligt, at han helt havde mistet alt på sidste stigning.

Og god etape i manager-spillet! Jeg kan se, at mange slet ikke havde Valverde, så at have ham som kaptajn var klasse. Dog var det monstrøst trælst, at Henao og Atapuma skulle klovne spurten, så de blev nummer 16 og 17, hvilket ikke kan bruges til en skid. For slet ikke at tale om Dombrowskis stupiditeter.

I øvrigt var tidsgrænsen ekstraordinært stram i dag (kun lige over 19 minutter), men alle ryttere klarede den. Der var dog kun 42 (!!) ryttere, der var i mål mere end to minutter før, så det har skrabet på for mange. Kategoriseringen af etapen har været ramt noget forbi.Og så noget andet: Biciciclismo skriver, at Gazzettaen rapporterer, at Sagan til Astana er en done deal.
Skrevet af UdAfBusken
Kæmpe respekt til Chaves også. Bliver sat på den første stigning, men kører en faktisk opkørsel op mod mål, hvor han forsvarer sig fortrinligt. Hold op, hvor han kæmpede de sidste 5 kilometer. Jeg kan simpelthen ikke stå for ham, og jeg glæder mig til at se ham i Vueltaen senere i år (han kører den da, ikke?)

Vildt underligt med Zakarin. Jeg kan forstå hvorfor han opgav sejren og prioriterede at få så meget tid som muligt, men hvorfor pokker han så smider al det hårde slid på de sidste to kilometer væk ved at trille de sidste 300 meter og tabe 8 sekunder fatter jeg ikke.

Og ja, jeg er temmelig glad for at have taget Valverde på i stedet for Nibali i dag samt beholdt Jungels. Endelig tilsmilede heldet mig lidt.

Og Jungels er da godt i gang med at vise, at det måske slet ikke er så dumt at tro, at han kan køre med om de sjove placeringer i GT´sne i fremtiden, på trods af at han "burde" være for stor til det. Han mister selvfølgelig noget når de rammer de helt høje bjerge igen, men han er dæleme stærk på disse "mellemhårde" (det er lidt af en underdrivelse, men sammenlignet med hvad Giroen ellers kan byde på) bjerge.
Skrevet af repos , moderator
Hvad lavede Dombrowski?
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Han lod være med at koncentrere sig om at holde hjul et øjeblik. Han lå forrest af de fire ryttere, der var blevet sat, og så tror jeg, de mere eller mindre spurtede forbi ham, og han kom ikke med på hjul. De tre kom så frem til de forreste, og så kunne han ikke lukke hullet alene.

Jeg er ikke helt sikker på, at det var sådan, det skete, men det var i hvert fald noget i den dur, og han var mildest talt ikke tilfreds med sig selv.
Skrevet af NUFC Dinho
@Tobi

Den beskrivelse passer meget godt.

Med hensyn til etapen i morgen, så er jeg lidt spændt på Lampres taktik. Selvom det ikke er gået op for dem på TV2 endnu, så har det været tydeligt noget tid, at Ulissi kører efter pointtrøjen. Men skal han vinde den, så skal de nok undgå en spurt i morgen. Modolo er dog den næst største favorit, så det er lidt et dilemma.
Men man kan måske godt forestille sig, at de kunne bruge det som undskyldning, for ikke at bidrage så meget og da Trek næppe kan kører udbruddet ind alene, så får de brug for hjælp. De fleste andre hold med sprintere, har enten en mand i klassementet eller meget få ryttere tilbage, så det kan blive meget afgørende, hvor meget Lampre vil bidrage.
Klub top 3: Newcastle,............................... Barcelona Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af Il_Preferito
Nå, Sagan til Astana ligner en done deal. Fire millioner euro i årsløn, hvilket er en sjat under hvad jeg ville have troet, men sponsoraftalen med Specialized gør sikkert op for det.

Etixx har valgt at trække sig, fordi man ikke vil møde Sagans lønkrav. Det må være usikkerheden omkring en co-sponsor efter næste sæson, der har skræmt Lefevre, i så fald. Alt andet virker underligt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos , moderator
Det er i hvert fald ikke den store opgradering i forhold til set-uppet i forhold til forårsklassikerne.
Sagan er dog Lars Boom, og de to bliver selvfølgelig en giftig duo. Så er spørgsmålet, om Fuglsang skal igen skal køre brostensklassikerne.

Fuglsang har i den grad skuffet mig i Giroen. Ganske vist har han haft et par mekaniske uheld, men de seneste etaper har været under par, og tålmodigheden med ham i de store etapeløb må snart være opbrugt.
Han har jo ikke ligefrem kunne lave noget afgørende arbejde for Nibali heller, og han irriterer mig faktisk efterhånden, for han savner i den grad spidskompetencer.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Villan =)
Fuglsang minder efterhånden om Chris Anker. På sine gode dage en god bjerghjælperytter der hvis han fik sin chance kan køre top 10 på de en stor bjergetape, men ellers bare er en ok til sub-par hjælperytter.

Håber snart vi får en dansk rytter der ikke bare er hjælperytter, alt ære og respekt for fx. Lars Baks arbejde, men er sgu lidt sjovere med nogen der rent faktisk kan vinde ting og kæmper med hvor det er sjovt (ja, ved godt han vandt en giro etape for et par år siden, men er vel også det største danske resultat i dette årti?).
Skrevet af repos , moderator
Fuglsang er retfærdigvis niveauer over Chris Anker, og har fine sejre i sin karriere, bl.a. i Danmark Rundt, og andre kortere etapeløb.
Til gengæld lider han ligesom Chris Anker af ikke at kunne accelerere. Det er helt håbløst, når han skal forsøge at slå hul.

Michael Rasmussen har nogle ganske interessante betragtninger om Fuglsang i EB.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
At kalde Fuglsang for en "ok til sub-par hjælperytter" er satme godt nok noget af det mest idiotiske, jeg længe har læst.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Ja, det er svært for alvor at klandre en mand der kører top 10 i Grand Tours, ardenner ugen og kan køre på podiet i uge lange etapeløb, og nu senest er begyndt at køre særdeles godt på brosten også. Læg dertil en hæderlig (læs: Ikke optimal) enkeltstart.

Hvis Jakob havde kørt som kaptajn for et hold, hvor man havde bakket ham op, så havde han haft endnu bedre resultater...

EDIT:

Her er lige et lille udpluk af denne sub-par rytters resultater:

GRAND TOURS:
Nr. 7 Tour de France
Nr. 11 Vuelta a España
Tre gange på etapepodiet i Tour de France
Fem gange på etapepodiet i Vuelta a España (Inkl. to sejre i holdtidskørsel)
En gang på etapepodiet i Giro d´Italia

UGELANGE ETAPELØB:
Vinder af Post Danmark Rundt (Tre gange)
Vinder af Slovenien Rundt
Vinder af Østrig Rundt
Vinder af Luxembourg Rundt
Nr. 3 Schweiz Rundt (Og nr. 4)
Nr. 3 Giro del Trentino
Nr. 4 Criterium du Dauphine (Og nr. 6 og 10)
Nr. 5 Paris-Nice (Og nr. 7)
Nr. 6 Volta Ciclista a Catalunya (Og nr. 11 x2)
Nr. 6 USA Pro Cycling Challenge
Nr. 6 Andalusien Rundt
Nr. 7 Romandiet Rundt
Nr. 7 Tour of Oman
Nr. 13 Tirreno-Adriatico

ENDAGSLØB / KLASSIKERE:
Nr. 2 Giro dell´Emilia
Nr. 4 Giro di Lombardia (Og nr. 15)
Nr. 4 Amstel Gold Race
Nr. 8 Fleche Wallonne
Nr. 9 Liege-Bastogne-Liege
Nr. 11 Classica San Sebastian
Nr. 11 Strade Bianche

TURNERINGSLØB:
Nr. 10 VM i enkeltstart
Nr. 12 OL i landevejsløb
Nr. 15 OL i enkeltstart

Det er MEGET MEGET få danske ryttere der kan mønstre en så lang, flot og alsidig palmares for deres karriere, og bemærk venligst at Jakob "kun" er 31 år. Vi må forvente at hans resultatliste løbende bliver udbygget de næste 3-4 år. Særligt må vi forvente at han lægger på på ugelange etapeløb, og sandsynligvis også på brostensklassikere.
Silkeborg IF
annonce
0