Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Jeg tror, at Pierre Latour er Frankrigs største mulighed for en Tour-vinder. Han bliver meget hurtigt bedre og bedre, og han er noget yngre end Bardet, Pinot og Barguil.
Skrevet af Il_Preferito
Det var i hvert fald herligt og se ham i dag og fedt, at han fører løbet.

Latour bliver kæmpestor. Efter min mening et større talent end Pinot (som jeg ellers er vild med) og helt sikkert større end Barguil.

Spændende om han kan komme udenom det største problem, franske talenter har: Ustabilitet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Jeg deler jeres begejstring for Latour. Han er bare blevet bedre og bedre, siden han er blevet professionel, og han virker mere komplet og stabil end både Pinot og Bardet var i hans alder, da han allerede kører en ganske fornuftig tt også.

Som sidebemærkning kan nævnes, at Latour, som af mange betragtes som et virkelig stort talent, var en af mange, som ved flere lejligheder fik baghjul af Alexander Foliforov som u23. Jeg siger ikke, at hans sejr på bjergenkeltstarten ikke var en kæmpe sensation, men han har havde altså flere gange vist sig som en fremragende klatrer som u23. Problemet er selvfølgelig, at han ikke havde vist meget som prof før Giroen og nok i lige så høj grad at han er en russisk rytter på et russisk hold, det er jeg klar over.
Skrevet af tobi
Jeg kan huske Route du Sud sidste år, hvor han var den eneste, der var i nærheden af at kunne følge Quintana og Contador, og jeg troede bare, de hyggede sig, fordi han var så tæt på dem. Men han har godt nok vist format siden.

I Critérium International var han i udbrud på den afsluttende stigning på kongeetapen, og han havde på store dele af bjerget ikke andet end fem sekunders forspring og lignede en, der var på dødens rand (men sådan er hans stil nok bare). Alligevel endte det med kun at være Pinot, der kørte forbi ham. Det var vildt imponerende.

Og ellers har han været ganske stabil i Baskerlandet og Romandiet i år, hvor han konstant var omkring den 15. bedste, og nu har han lagt endnu mere på. Så jeg synes, han virker ganske stabil (og det ville også være besynderligt, hvis ustabilitet skulle korrelere specielt med det at være franskmand), men det skal vi selvfølgelig se lidt mere til ham for at kunne vurdere bedre.

I øvrigt bliver det interessant at se, hvordan han klarer lørdagens enkeltstart. Han var i hvert fald god på prologen.

Jeg vil dog sige, at jeg også ser et stort lys i Barguil. Jeg kan tydeligt huske, hvordan han gebærdede sig i sidevinden og på brostenene i Touren sidste år, og det var sindssygt imponerende. Særligt på pavéerne var han helt flyvende. Så formen var der i hvert fald, men han styrtede slemt på den første bjergetape, og det blev aldrig til det helt vilde der. I øvrigt har han slet ikke vundet et cykelløb siden sine to etapesejre i Vueltaen for tre år siden, hvor han kun var 21 år.
Skrevet af UdAfBusken
Ja, han har ikke den mest elegante stil, Latour, men det fungerer for ham.

Barguil virker til at være klart den "klogeste" rytter af de franske klatrere og den bedste til at klare sig i uvante situationer med sidevind osv. og holde sig til på det rigtige tidspunkter. På det punkt er han nærmest den diametrale modsætning af Pinot. Han har dog efter min bedste overbevisning ikke samme topniveau i de høje bjerge som Pinot.

Det er sjovt, hvordan de hver især har nogle forskellige styrker og svagheder, Barguil, Pinot og Bardet. Hvis man kunne kombinere dem, ville Frankrig ikke skulle kigge langt efter den næste Tourvinder.
Skrevet af tobi
Nej, men det ser dog ud til, at de er tættere på, end de reelt har været de sidste tyve år. Op igennem 00´erne så det godt nok tyndt ud, men nu lysner det. Der er dog selvfølgelig stadig et godt stykke vej til toppen, og det er lidt problematisk, at Quintana (og Aru) er samme årgang som Pinot og Bardet.

Og så har vi slet ikke nævnt Alaphilippe. Gud ved, hvad han kan drive det til.
Skrevet af UdAfBusken
Alaphillippe er meget muligt det største talent af dem alle, men jeg vil være overrasket, hvis han kommer til at kæmpe med om sejrene i GT´sne i fremtiden. Mærkeligere ting er dog sket i cykelsporten, så man skal aldrig sige aldrig.

Men jeg er bestemt enig i, at det unægteligt ser lyst ud for franskmændene. På sprintersiden har de jo også 3 forholdsvis unge ryttere, der hører til på niveauet lige under de allerbedste.
Skrevet af tobi
Quintana ser ud til at have ramt Tour-formen ganske godt. Han køre Route du Sud i disse dage, og på gårsdagens flade åbningsetape var han med i dagens lange udbrud sammen med kun en anden rytter. Det var vist første gang i karrieren, han prøvede det.

I dag vandt han så den forholdsvis flade enkeltstart på 13 kilometer foran Sylvain Chavanel og holdkammeraten Erviti. Det har han vist prøvet en gang før i karrieren, i Vuelta a Burgos, hvis jeg husker korrekt. Han bliver svær at have med at gøre, selv for Froome, tror jeg. Og han kommer til at have den måske bedste hjælperytter i feltet, hvis Valverde er i nogenlunde form, men det er han jo selvfølgelig.
Skrevet af UdAfBusken
Generelt var det en god dag for colombianerne. Miguel Angel Lopez viste sig som den stærkeste efter TJ sammen med Barguil i Schweiz Rundt og ligger nu på en samlet tredjeplads, mens unge Bernal blev 3´er på bjergafslutningen i Slovenien Rundt efter Taraamae og det australske talent Jack Haig. Det er altså ret vildt, det han har gang i.

Quintanas dårligste resultat på en enkelstart i år er en placering som nummer 18 på prologen i Romandiet Rundt, hvor han altså kørte i elendigt vejr og så vidt jeg husker var en af de allerhurtigste blandt de sidst startende. Det er stabilt.
Skrevet af AHUJ
8, 9 og 12 etape bliver nøgleetaperne, tror jeg. Kan Quintana og forhåbentlig også Contador og Porte begrænse deres tidstab til Froome på de etaper, så bliver det et spændende løb.
YNWA
Skrevet af tobi
Sikke da nogle vanvittige præstationer af Izagirre og Miguel Ángel López!

López er et gigatalent. Han er kun 22 år og er en af de efterhånden mange colombianske vindere af Tour de l´Avenir. Tidligere i år har han vundet etaper i Tour de San Luis og Tour de Langkawi og været tæt på at vinde begge løb, men det her er da godt nok et niveau op, og han har aldrig før leveret en iøjnefaldende god enkeltstart. Han er dog en meget ambitiøs mand, og han har udtalt, at han går efter at vinde alle Grand Tours. I år debuterer han i den sammenhæng i Vueltaen, som er hans store mål for sæsonen.

Og Izagirre er virkelig vild på enkeltstarter efterhånden. Han har også, ligesom Tejay, haft et meget progressivt karriereforløb og er nu altid blandt favoritterne til de ugelange etapeløb, men i Grand Tour-sammenhæng har han aldrig fået det til at fungere. Det er dog muligt, at han skal med til Touren som en del af hjælperkorpset til Quintana. Jeg kan næsten ikke forestille mig, at han ikke bliver udtaget nu.

Det bliver spændende i morgen. Der er kun 18 sekunder mellem de fire bedste, og der er igen bjerge på menuen, men det slutter dog ikke på toppen.
Skrevet af Sandersen
Jeg har besluttet mig for at begynde at cykle, da knæet ikke længere kan holde til løb. Jeg har i den forbindelse kig på denne cykel
http://rockmachine.us/dk/bikes/detail/387 til en pris på 7500kr
Er der nogen som har erfaringer med rockmachine? Målsætningen er at køre et par gange om ugen, er den anvendelig til det formål?
Skrevet af UdAfBusken
Ja, sikke da en præstation af Lopez. De har tur i den for tiden, colombianerne. Det er ikke nogen overraskelse, at Lopez kører hæderligt på sådan en kuperet og relativt teknisk tt, da han har en del power og er virkelig eksplosiv af en klatrer at være (han er i øvrigt også listet til at veje 65 kg, hvilket er usædvanligt meget for en "lille" klatrer), men at han bliver nummer 2 og slår alle andre klassementsryttere end Izagirre er en mindre sensation.

Izagirre har virkelig udviklet sig i år og er bare uhyggelig på kuperede enkeltstarter. Meget sympatisk interview af ham efterfølgende også. Han er efterhånden en af mine favoritter i feltet.

Der er godt nok lagt i kakkelovnen til morgendagens etape med 4 ryttere inden for 18 sekunder. Og så er det i mine øjne fedt, at der ikke er mål på toppen og at stigningerne trods alt er en smule lettere end de foregående dage, da det tvinger Izagirre, Talansky og Barguil til at prøve længere ude fra. Barguil har i hvert fald ikke noget at tabe, så han skal bare derudaf.

Desuden blev Mads Pedersen nummer 26 på bjergetapen i Route du Sud. Det er selvfølgelig ikke et fantastisk resultat, men med tanke på, at de høje bjerge vel er hans svageste område som cykelrytter, så synes jeg det vidner om, hvor højt hans niveau efterhånden er og hvor god form han er i for tiden.
Skrevet af tobi
Ja, jeg er også efterhånden blevet stor Izagirre-fan.

Søren Kragh ligger også til at blive samlet nummer fire i Ster ZLM Toer, hvilket vil være et glimrende resultat, da det er et forholdsvist stærkt felt. Vanmarcke vandt i går, hvilket var hans første sejr i et par år, og han tager nok også den samlede.

Og bedst som Sagan til Astana syntes så godt som sikkert, er der nu søsat et rygte af et hollandsk medie om, at han skal til Bora-Argon 18, der kunne blive til Bora-Specialized næste år og komme på WorldTouren.
Skrevet af UdAfBusken
Hold da op, Lopez. Sikke en rytter.

Der bliver nok samling nedad, så han kan godt få noget at se til, da han både skal dække Talansky og Izagirre af og heller ikke kan give Barguil ret meget snor. Men hvor er han dog stærkt kørende.

Nu kører han simpelthen fra Tejay og Pantano!
Skrevet af tobi
Det var Pantanos første professionelle sejr. Vildt niveau også han har vist i løbet.
Skrevet af UdAfBusken
Ja, han har været fremragende. Han har virkelig også kæmpet og er gået dybt, på enkeltstarten var han fuldstændig flad, da han kørte over stregen, og han så godt nok også lidende ud, da han sad med Tejay og Lopez på sidste stigning i dag.

Lopez var godt nok også iskold rent taktisk til sidst. Han ser modbydelig ud. Han skal køre sin første GT i år i Vueltaen, og møder han op i samme form, bliver han et ubehageligt bekendtskab for de andre.
Skrevet af tobi
Ja, det gør han virkelig. Det er også voldsomt, at han kun har cyklet i fem år - det var jeg ikke engang klar over. Det giver pludselig mening, at han i hjemlandet slet og ret er kendt som Superman.
Skrevet af UdAfBusken
Stammer "Superman" kælenavnet ikke fra en episode, hvor han på en træningstur blev overfaldet af to bøller, der gerne ville have fat i hans cykel, men formåede at skræmme dem væk eller noget i den dur? Jeg er ret sikker på, at det er ham.
Skrevet af tobi
Jo, det er rigtigt, kan jeg se. Man man kan så sige, at med sin cykling har han heller ikke gjort meget for at undgå, at navnet har hængt fast.

I øvrigt lærte han åbenbart først at cykle som ti-årig. Han er noget af et tilfælde og en del af 1994-generationen, der som du har været inde på, tegner til at være tæt på lige så lovende som 1990-generationen.
annonce
0