Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
I øvrigt stærkt at dagens første stigning på 8,5 kilometer og med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,3 ikke er fundet værdig til at blive kategoriseret som en stigning.
Skrevet af Geddar , moderator
Nej da. Men nu sigtede spørgsmålet også mere efter det udgangspunkt mange har for kritikken, at det er feje hold at Sky bruger det i så udtalt grad. Det er langt fra første gang den vinkel er anvendt. Det skal dog ikke udelukkes det ikke var udgangspunktet for KilyGonzález....

Jeg kunne da i øvrigt også godt se idéen i at det blev fjernet, ligesom jeg sagtens kunne se idéen i at fjerne radiokommunikation. Begge dele ville åbne op på spontaniteten og dermed underholdningen.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Il_Preferito
Hvis wattmålere skal gøres ulovlige, skal forbuddet også gælde træning - tror folk virkelig, at ryttere ikke kan mærke om de kører 425 eller 450 watt på en stejl bjergside?

Læg dertil, at man formentlig også vil være nødt til at forbyde kadencemålere, som folk bare bruger i stedet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Halil
Selvfølgelig har de det, men det er vel næppe et specielt godt argument mod påstanden om, at Skys benyttelse af dem, får cykelløbene til at blive mere kedelige.


Det har været sådan, i mere eller mindre grad, altid.

Indurain og Armstrong som de bedste eksempler. Kørte de også på watt?

Og hvorfor stopper der iøvrigt? Væk med radioer, tv i biler, mekanikere osv.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af tobi
"Og hvorfor stoppe der i øvrigt?"

Fordi man så åbenbart vil begynde at foreslå at fjerne mekanikere og dermed igen illustrere, at man ikke kan tage forslaget seriøst.

Der er en forskel på at foreslå at fjerne watt-målere og på, at vi skal tilbage til de glade 1913-dage, hvor rytterne selv skulle opsøge en smedje og reparere deres tilskadekomne velocipeder.

@Pref

Det med kadencemålerne er selvfølgelig rigtigt nok, men det varierer jo meget med stigningsprocenterne, hvilket watt ikke gør (men man kan selvfølgelig også få angivet hældningen).

Og man kan muligvis, som professionel cykelrytter, sagtens mærke, hvor mange watt, man træder, men mon ikke det er lidt lettere at ramme den præcise effekt, hvis man kan køre og stirre ned i et display, hvor et watt-tal konstant angives?

Det skal dog også siges, at jeg slet ikke selv er overbevist om, at en fjernelse af watt-målere reelt vil levere den afstedkomme den store forandring (for som Halil rigtigt siger, har US Postal og Banesto (måske? - jeg var ikke så gammel dengang) selv kørt på samme måde), men jeg er dog af den overbevisning, at watt-målere trods alt må gøre det lettere at køre afmålt og kontrollerende.
Skrevet af SotD
@tobi

Fordi det ikke giver mening at forbyde gode værktøjer bare fordi enkelte hold er bedre til at bruge dem. Vi diskuterer heller ikke om video forberedelse skal være forbudt i fodbold selvom nogle hold helt tydeligt bruger det til at læse modstanderne så de kan låse, ødelægge og gøre en kamp død kedelig.

Der er ikke tale om doping eller mekanisk doping. Der er tale om et redskab, som alle kan tage til sig og bruge som de ønsker. Præcis som radio kommunikation. Men det mener flere jo også vi skal fjerne igen, så rytterne kører på intuition. Men så er det jeg mener, at vi lige så godt kan bede dem køre uden klikpedaler eller sko, for præmissen er nu engang at man har så mange praktiske værktøjer tilgængeligt som muligt. Watt målere er ikke så dyre at de dårligste hold ikke har råd til det. Der er ikke tale om fantom dragter der koster 4 mio kroner stykket.

Jeg svarer sarkastisk tilbage fordi jeg mener det er et hysterisk indlæg. Cykling er efter min mening ikke mindre underholdende fordi SKY og Froome er bedre end de andre. Armstrong kørte ikke nær så beregnende i form af watt målere, men der var situationen jo den samme. Det samme kan man sige om starthalvfemsernes Indurain. Så hvad opnår man ved at fjerne watt målere? Altså udover det helt åbenlyse at svække én mand. Når vi tilføjer regler for at svække et enkelt hold eller en enkelt mand, så er det ikke holdbart. Det er udelukkende fordi man ikke gider se på dominans. Men det er nu engang en del af elitesport, at enkelte individer/hold dominerer voldsomt. Cykelsporten er endda temmelig unik og åben i forhold til stort set alle andre sportsgrene.
Silkeborg IF
Skrevet af Moller
Er tanken om regelændringer ikke drevet frem af et øjebliksbillede? Det har været et kedeligt løb, men er det en tendens?

Vi skal vel ikke længere tilbage end sidste Tour, hvor Froome blev presset af Quintana og handler den manglende spænding ikke ligesom meget om, at de andre store hold (specielt Movistar) ikke har leveret varen?

https://www.youtube.com/watch?v=Q5dWqGXqOkk
Skrevet af Halil
Quintana forklarer sig:

- Følelsen er stadig ikke god. Der er noget galt. Det her præstationsniveau er ikke normalt for mig, sagde Quintana efter bjergenkeltstarten.

- Det er ikke træthed, jeg mærker, men kroppen reagerer ikke. Det kan være en slags allergi, jeg har lige nu, for mine ben får ikke nok ilt.

- Det kan være en slags allergen i området, som har påvirket mig de sidste dage. Med regnen, som kommer de næste dage, håber jeg, at det kan holdes i skak, siger Quintana.


Dårlig form har mange navne i disse tider...

Tobi:

Jeg er meget enig med SotD og ligesom ham, så har jeg svært ved at tage forslaget seriøst fordi det åbenbart kun, helst, skal ramme SKY. Det er aldrig en god ide, at lave regler ud fra konkrete "sager".
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Geddar , moderator
@Halil

For mit vedkommende handler det nu ikke om at ramme et enkelt suverænt hold, for den slags har der været mange gange før. Og jeg har ikke ondt i røven over at Froome og Sky er så suveræne. Jeg håber bare det kunne bringe bare en smule spontanitet tilbage i topstriden.
https://kortlink.dk/sudv
Skrevet af Andfred
Jeg synes det er et glimrende forslag at fjerne wattmålere og tilsvarende i løb. Det er ikke noget der påvirker rytternes sikkerhed, ej heller er det nødvendigt på nogen måde. Så bliver det i endnu højere grad op til rytteren at kende sig selv.
Hvis sådan et lille tiltag kan give bare en smule mere underholdende cykling så er det det hele værd.
Skrevet af Halil
Geddar:

Tja, jeg ved ikke om det ville hjælpe alverden. I år virker det til, at SKYs hold er stærkere end de foregående år, mens konkurrenterne til Froome er lidt dårligere(ligesom Froome selv virker til at være lidt dårligere - Froome har dog kørt et fremragende løb på alle mulige andre måder, hvilket gør han ligger ganske suverænt på førerpladsen) end tidligere.

Endeligt har de andre hold ikke haft lysten/benene/modet til at forsøge at presse SKYs taktik, hvorved SKY får det præcist som de gerne vil have det - Bedste eksempel var da Valverde faldt tilbage fra et angreb og SKY lod udbruddet kører.

Den kombination gør, at der ikke er den store angrebslyst i år fra favoritterne. Næste år kan det være anderledes.

Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af RabenDK
Som en bruger tidligere skrev, så var der jo lige så meget dominans af et hold/rytter i cykelsporten før Wattmålernes indtog, så det er naivt at tro at cykelsporten vil blive mere "spændende" af at fjerne det.
Det er ligesom radiokommunikationen der skulle fjernes. Det hjalp ikke en pind på spændingen i de løb hvor det blev fjernet og er derfor at se i de fleste løb igen.

Selve Tour de France og mange holds fastholdelse i fortiden er problemet. Tour´en er for det første blevet så stor og så kæmpe, større i prestige, penge, omtale osv end det har været førhen -i mine øjne. Det gør at der er så uendeligt meget at tabe ved at ryge ud af et klassement, i forhold til at satse og på den måde måske træde et skridt op i det.
Den anden del er det mest håbløse fra holdenes side af, ingen af dem specialiserer sig til Tour´en som Sky gør, og de har stadig ikke fattet at det er årsagen til succes.
Langt de fleste hold har hjælperyttere der har toppet i andre løb lige før Tour´en eller skal toppe efter og som dermed kun kører på 80-90%. Sky har 9 mand med ÉN opgave, som kører på 100% fordi deres sæson er timet og tilrettelagt perfekt med henblik på Tour´en. De kører ikke med dobbeltkaptajner, ryttere der skal i udbrud og vinde etaper eller en sprinter der skal hente point til bjergtrøjen. Det var noget man kunne for 10 år siden, fordi der ikke fandtes et så målrettet hold som Sky. Det tætteste vi kommer på det er US Postal, som kørte nærmest på præcis samme måde, og høstede 7 Tour sejre på det (er der mon en rød tråd i den historik?)

Så snart holdene lærer hvad de gør forkert og får 9 mand til at fokusere på Tour´en så tror jeg det bliver en helt anden historie, hvor vi ikke nødvendigvis ser Sky have 5 mand i en gruppe på 13 ryttere e.l. Vi vil se dem køre stærkere og hjælperytterne vil udligne hinanden og på den måde vil flere hold have enten flere med, eller kunne slide de andre hold lige så meget op.
Diskutér aldrig med idioter, de trækker dig bare ned på deres niveau og slår dig med deres erfaring! FCK til evighed
Skrevet af Aka101
"Så snart holdene lærer hvad de gør forkert og får 9 mand til at fokusere på Tour´en så tror jeg det bliver en helt anden historie"

Det tror jeg nu nok alle har "lært". Men det koster knaster at 9 mand kun fokuserer på én ting og pengene er jo ikke så store i cykelsport.
'This world is about money, so when you are offered those millions you take them. Few people will ever earn so many. I am one of the few fortunates who do. I may be one of the worst buys in the history of the Premiership but I don't care.'
Skrevet af AHUJ
Forskellen er vel bare, at Froome har to eller tre hjælperyttere, når de andre kaptajner er isoleret. Hvis Contador skifter til Trek næste sæson, som rygterne nærmest siger er sikker, så kan man håbe, at Mollema vil blive hans løjtnant i touren næste år. Så man måske kan få en Contador, der har en løjtnant, som er ligeså stærk som Froomes bedste hjælperytter. Dermed kan man få en duel mellem de stærkeste kaptajner fremfor en kamp mellem Sky og de andre kaptajner, som vi har set i år og sidste år.
YNWA
Skrevet af SotD
Mollema vil sikkert ikke være løjtnant hvis han er podie kandidat selv.

Desuden har Contador allerede det du hentyder til i Majka og Kreuziger som ofte har været top 10 klassement folk selv, det hjælper bare ikke hvis kaptajnen selv er flad,
Silkeborg IF
Skrevet af Hunden2221
så kan vi godt gå ud nyde sommervejret der kommer ikke til at ske mere i det cykel løb end til det sidste bjerg
Skrevet af AHUJ
Hverken Majka eller Kreuziger kan sidde med, når der kun er Poels og Nieve/Henao tilbage.
YNWA
Skrevet af AHUJ
Det kunne Majka gøre, hvis hele hans sæson gik på, at han skulle være i topform i touren. Sidste år var han i topform i Vueltaen, og i år var han bedre i giroen, hvor han endda skuffede lidt, end han har været i touren.
YNWA
Skrevet af Halil
Det kunne Majka gøre, hvis hele hans sæson gik på, at han skulle være i topform i touren. Sidste år var han i topform i Vueltaen, og i år var han bedre i giroen, hvor han endda skuffede lidt, end han har været i touren.


Så er der vel ingen grund til at undres over det?

Kreuziger og Majka ville være på cirka samme niveau som Poels og Henao, hvis de fokuserede 100 % på TDF og være hjælperyttere for en kaptajn. Det gør de dog ikke.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af BoKa
Jeg er ærligt talt ved at være lidt træt af de evindelige kæmpeudbrud, som helt sikkert får lov til at holde hjem. Selvom det nok alligevel ville være en Froom der vandt, så savner jeg lidt nogle bjergslag, hvor man kan vinde etapen på sidste eller næstsidste bjerg.
104 års tradition- Bayer 04 Leverkusen, Die Werkself
annonce
0