Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Og jeg skyldes Halil et svar, ser jeg nu. Beklager!

Det korte svar er ja.

Jeg synes han har alle redskaberne, men har selvfølgelig et minus ved enkeltstarterne. AG2R er et spørgsmålstegn også, men han er jo heldigvis rygtet ret kraftigt til Sky i flere omgange.

Og ellers synes jeg faktisk de franske hold så småt er ved at mønstre gode GT-trupper. Det skal nok blive endnu bedre.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af hjst
Glimrende tour efter min mening, spænding om meget bortset fra gule og den grønne trøje.

Fin rute, nye steder/strækninger. Jeg har fået mange fine oplevelser for mit beskedne "honorar" til TV2 / Eurosport.

Nye spændende navne er dukket op: Pantano, Yates fx

At Froome er vore dages Armstrong/Indurain kan alle vel være enige i.

At han tilmed har et formidabelt hjælpehold gør jo heller ikke opgaven lettere for modstanderne.

Når man ikke er cykel-fantast (ment godt) som flere andre i tråden må det være tilladt at stille et par spørgsmål:

Hvordan ser SKY´s andethold af hjælperyttere ud ?

Hvis nogen skal vippe Froome af pinden kræver det et yderst stærkt hjælpehold, hvordan skulle det se ud hvis der var frit valg ?

Peter Sagan er jo fortjent blevet meget rost, men når han er så dygtig til mange discipliner - hvorfor ender han så ca 3½ time efter de førende ?

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af B4Ev.2
Omkring Sagan, er det fordi han trods alle sine færdigheder ikke er i toppen, når der skal klatrestativer i de store bjerge. Og så sparer han sig nok på de etaper han ikke har de store chancer for alligevel. For at bruge kræfterne bedre en anden dag.
Skrevet af Caroe
Ja, og en overgang vippede flere nok også mod, at han (i hvert fald i Grand Tour/etapeløbssammenhæng) måske endda var et større talent end sin bror, hvis jeg ikke husker forkert.

Vil dog helt sikkert tro, at det sidste års tid har ændret det.


Vel kun de seneste tre uger? :-)
Forza Roma! Continuate così, prossimo derby col Frosinone! No Pizarro, No Party!
Skrevet af UdAfBusken
Peter Sagan er jo fortjent blevet meget rost, men når han er så dygtig til mange discipliner - hvorfor ender han så ca 3½ time efter de førende ?


Fordi der ingen grund er til at bruge unødige kræfter på at forsøge at holde sig så godt til som muligt. Sagan ville måske kunne køre omkring top 30, hvis han gad, men en, lad os sige, 28. plads har absolut ingen værdi for ham. Derfor er han bedre tjent med at spare kræfterne til de etaper, hvor han kan gøre en forskel (hvilket han jo så alligevel ikke helt gør, når han går i det ene udbrud efter det andet og egenhændigt sikrer Kreuziger en samlet top 10).

Desuden er han også blevet lidt tungere de sidste par år, og skal derfor naturligt nok bruge lidt flere kræfter på at slæbe sig med op over de højeste bjerge.
Skrevet af SotD
Hvordan ser SKY´s andethold af hjælperyttere ud ?


Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår formuleringen, men hvis det handler om at pege på de 9 bedste der ikke er udtaget, så må det være noget i denne stil:

Michal Kwiatkowski
Leopold König
Nicolas Roche
Sebastian Henao
Peter Kennaugh
David Lopez
Benat Intxausti
Philip Deignan
Ian Boswell

Det er efter min mening de bedste tilbageværende ryttere, hvis man sådan skal sætte det op som deres nuværende setup er. Michal Golas, Christian Knees og Salvatore Puccio er også gode bud som erstatninger for eksempelvis Rowe, Stannard og Kiryienka.

Derudover må man dog ikke glemme at holdet også har en potent sprinter i Giacomo Nizzolo og et par fine leadout folk, som også kan køre deres egne chancer: Danny van Poppel og Ben Swift.

Og så har de så sandelig også et af de allermest spændende talenter på scenen, Gianni Moscon. Alex Peters skulle eftersigende også være ret spændende, men jeg har ikke set ham køre endnu (eller lagt mærke til ham). Der er også et par "la la" ryttere, som jeg ikke mener byder ind med det store, men som på andre hold ville være ganske fine, så som Lars Petter Nordhaug, Andrew Fenn og Xabier Zandio. Nordhaug var særdeles spændende for et par år siden, og han er stadig en fin rytter, men med de ryttere holdet har, og de kompetencer han besidder ligger han noget nede i hierakiet (læs: Ardenner holdet).

Hvis nogen skal vippe Froome af pinden kræver det et yderst stærkt hjælpehold, hvordan skulle det se ud hvis der var frit valg ?


Det oplagte er selvfølgelig at pege på de stærkeste ryttere i feltet, men hvis man skal være en smule realistisk, så er man selvfølgelig også nødt til at pege på ryttere der har vist eller må formodes at have interessen til at hjælpe andre, og ikke gå helt ned på det. Så der kan man jo hurtigt afskrive Majka. Mit top hold til at udfordre Froome ville være således (Jeg har efterladt én plads til en hold kaptajn, som jeg ikke rigtigt kan finde):

Alejandro Valverde
Steven Kruijswijk
Andrey Amador
Bob Jungels
Roman Kreuziger
Gianluca Brambilla
Rein Taaramae
Giovanni Visconti

Lad mig putte et par ord på rytterne. Først og fremmest mener jeg at man behøver top ryttere for at kunne true Froome. Altså ryttere man kan sende ud foran for at sætte pres på for den samlede stilling. Man så Astana bruge Jakob Fuglsang til det i Giro´en, mens Movistar brugte Amador. Valverde har været brugt til det i Tour´en, både i år og sidste år. Kruijswijk er taget med fordi han er så ny som decideret kaptajn at jeg tror man godt kunne få ham til at køre som hjælper i en sæson, men det er nok at strække den, og i virkeligheden er det et sats fordi både han og Valverde med sikkerhed vil have andre mål og dermed ikke nødvendigvis ville være i absolut topform til Touren (hvilket jo er det SKY vinder på, at deres er). I Valverdes tilfælde er det dog ligemeget. Han kører jo i top 10 uanset hvilke løb han har kørt inden. Bob Jungels og Gianluca Brambilla viste at de er fabelagtige hjælperyttere for både sig selv og hinanden i Giroen, og de har begge niveau til at sidde med blandt de 15 bedste på en god dag i Tour´en. De kan begge køre et højt tempo på både flad vej, opad bakker og nedad, og kan derfor være med til at sætte pres. Det samme kan Visconti i øvrigt. Taaramae er efter min mening en af de bedste hjælperyttere man kan få, når han en sjælden gang imellem rammer sit top niveau, derfor er han med. Man kunne også have valgt en rytter som kunne splitte feltet på flad vej, som van Avermaet, Martin, Boom eller lign. Holdet er nemlig i virkeligheden en smule for stærkt opad. SKY har jo et par folk til de flade stykker, hvor de ved at de er de første der ryger opad. Derfor kunne man måske overveje at tage lidt mindre profilerede ryttere med, som var OK med at være nederst i hierakiet. En Lars Bak eller Alex Dowsett måske.

Men jeg har et HAV af ryttere som jeg også mener man kunne bygge holdet op med (Dario Cataldo, Michele Scarponi, Adam Yates, Bert DeClerq, Miguel Angel Lopez, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Samuel Sanchez, Greg van Avermaet, Zdenek Stybar, Alexandre Geniez, Sebastien Reichenbach, Louis Meintjes, Thomas de Gendt, Maxime Monfort mfl.)

Men det kommer selvfølgelig an på ruten. Var der en holdtidskørsel ville det være svært at komme udenom Dumoulin og Martin. Hvis Michael Rogers stadigvæk var aktiv ville han være første mand på mit holdkort. En mand som Sagan ville også være god at have med. Vi har set før at han gerne vil hjælpe.

Jeg har lyst til at udtage ryttere som Pierre Latour, Egan Bernal, John Atapuma, Joe Dombrowski, Emmanuel Buchmann, Stef Clement, Jarlinson Pantano, Time Wellens, Simon Spilak - Men de er muligvis for angrebslystne til at give mening at tage med. De har i hvert fald ofte en fri rolle hvilket gør at de sidder foran feltet, men det kan også være nødvendigt at have den type ryttere.

* Jeg har selvfølgelig også udeladt SKY rytterne, hvor man ellers med rette kunne have snuppet et par stykker.

Peter Sagan er jo fortjent blevet meget rost, men når han er så dygtig til mange discipliner - hvorfor ender han så ca 3½ time efter de førende ?


Det er der flere grunde til. Den åbenlyse er jo at han ikke er god nok i bjergene til at kunne sidde med blandt de 25 bedste uanset hvad. Så der mister han vel den første time til halvanden. Derudover handler det om, at det ikke giver nogen mening for ham at køre sig selv ud. Han angriber når han enten kan vinde etaper eller når han kan hente bonus point til trøjen. Når målet er nået for dagen så kan han ligeså godt rulle i mål. Han får intet ud af at presse sig selv.

Personligt mener jeg at hans ridt i går var fuldstændig tosset med tanke på at han skal køre med om sejren i dag i Paris, men han er jo først og fremmest en rytter der godt kan lide at køre ude foran og han hjalp jo så også Kreuziger to pladser frem i klassementet, og havde de haft en smule held med det var Kreuziger gået i top 6/7, hvilket ville have været næsten ligeså godt som da han var bedst.

Oh well. Nu blev det lidt langt, men håber du fik lidt ud af det anyway.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Nah, Adam har ret store resultater det sidste års tid.

San Sebastian (som han selvfølgelig aldrig burde have vundet), top 10-placeringer i både Tirreno og Dauphine og nu altså en top 5 og hvid ungdomstrøje i Touren.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Mit indtryk er, at Simon Yates altid har været betragtet som et mindst lige så stort talent som Adam, og det var da også Simon, der var den mest dominerende af de to i u23 og var en del af det britiske banecyklingsprogram som ung. Jeg synes dog til gengæld at Adam fra begyndelsen af deres professionelle karrierer har vist mest potentiale i etapeløbssammenhæng. Allerede i sin første sæson vandt han Tyrkiet Rundt og kørte flotte placeringer hjem i Californien og i Dauphine. Der har Simon fra start af været en smule mere ustabil i de høje bjerge (det er i hvert fald mit indtryk).
Skrevet af SotD
Vel kun de seneste tre uger? :-)


Nja... Adam Yates har flyttet sig markant i løbet af det seneste år, fra at være en man måske mere troede skulle gøre sig i klassikere, så er han lige pludselig blevet 9 i Tirreno-Adriatico og 7 i Dauphine, foruden nu selvfølgelig det helt store gennembrud.

Det bliver spændende om Simon Yates kan levere noget lignende. Skal han mon køre Vuelta som delkaptajn?
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Nej, det skal Chaves selvfølgelig.

Og Nizzolo kører altså ret meget for Trek. Du tænker formentlig på Viviani.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Nej, det skal Chaves selvfølgelig.


Det var derfor jeg skrev "delkaptajn" :)

Var det ikke noget med at de ville forsøge at lægge sprinterne op til Cort? Altså de lidt mere komplicerede afslutninger?

Det ville fanme være skønt at se en dansker gøre sig i Grand Tour spurterne, i stedet for altid at se nordmænd køre om de der halvsvære etaper. Og nu med Holst Enger også er de jo alle steder.

Og Nizzolo kører altså ret meget for Trek. Du tænker formentlig på Viviani.


Det er rigtigt. Det var en bøf...
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Jo, Cort skal nok få chancen, men Gerrans´ styrt kan nok komplicere sagen lidt.

Men jeg tror, du kan være 99% sikker på, at de kommer for Chaves. Alt andet ville være helt idiotisk.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Adam Yates har da aldrig været en, man primært ville forbinde med klassikerne. Selvfølgelig har begge Yates tvillinger en profil, der passer glimrende til de hårdeste endagsløb, men de har da begge, specielt Adam, hovedsageligt markeret sig i etapeløb.
Skrevet af hjst
Ih,du alforbarmende :)

Takker i den grad for brugbare og uddybende svar fra flere:

Den med Sagan havde jeg nu regnet ud, om han bliver 3½ time bagud eller 2t 55 min er underordnet.

Mht SKY:

Jo, jeg tænkte på at hvilke 8 hjælperyttere kunne de stille hvis de 8 der kører i år ikke måtte eller kunne udtages. Det er der også svaret på.

Mht. til sammensætning af et hold der kunne true SKY´s 1.hold er der også svaret på, tak for det.

//hjst
"Engang Danmarks fodboldby nummer 1. "Klubånd i solskin - troskab i regn"
Skrevet af Forlan21
Det der tøsecykling er da lidt en joke...

3 x store styrt indenfor de sidste 10 km..
Skrevet af SotD
Ja det var godt nok en lidt absurd omgang. Jeg grinede mest af at hende kommentatoren var skråsikker på at van Dijk ville holde til mål da hun fik 4 sekunders forspring med 1,5km til mål.

Jeg nåede lige at sige til mig selv, at hvis de ikke kunne kontrollere det halv vattede forsøg med et felt i fuld smadder mod stregen, så var det for alvor ikke længere værd at se.

Hun mente jo i ramme alvor at de bare ikke kunne hente hende fordi hun var den hurtigste til enkeltstart. Hun virkede ikke helt til at forstå konceptet i at køre rundt, eller at en spurt foregår i en noget mere aggressiv fart end en enkeltstart.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
No offense, men sidste år vandt Anna van der Breggen jo altså med et lignende soloangreb, ligesom det ikke ville være første gang Ellen van Dijk havde succes med et angreb til slut.

Men nej, Sigaard forstod sikkert bare ikke konceptet i at køre rundt eller at spurte.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
I så fald er det jo "bare" første konklusion der må være gældende. Nemlig at kvindecykling ikke er værd at se. Fair nok, at man kan køre væk når der er lidt uenighed om hvem der skal føre an i spurten osv., men med et par hold der bare tæver ufortrødent videre bør det ikke kunne lade sig gøre med så kort et forspring. Hun havde på intet tidspunkt mere end 3 måske 4 sekunder.

Sidste sæson var nu i øvrigt temmelig meget anderledes, hvor de kørte rundt i pis øs regnvejr, og van der Breggen havde 9 sekunder hvor van Dijk havde 4. (Samme sted, op fra tunnellen) Derudover var det et langt mindre "felt" af sprintere som mere eller mindre selv skulle finde vej til stregen i modsætning til i år hvor der var et par tog der dediceret bankede derudad for at placere sprinterne rigtigt. Og van der Breggen klarede den med nød og næppe (med hvad? 1-2 sekunder?) selvom hun havde næsten tre gange så meget tid at gøre med.

Det har jeg kun set én rytter lykkes med nogensinde, og det var Cancellara i 2007 til Compiegne, hvor feltet dog ikke helt kunne finde ud af hvor hårdt de skulle køre, fordi Tom Boonen ikke sad rigtigt da hans hold forsøgte at køre spurten. Han havde et forspring på et par sekunder med 400 meter til mål, hvor sprinterne selv måtte prøve at åbne lidt op midt i virvaret omkring et udbrud der blev hentet, og hvor nogle forsøgte at gå med Cancellara mens andre bare lod sig falde tilbage.

Så no offense taken.
Silkeborg IF
Skrevet af Kaffe
Get a room.
Niddets arkivar
Skrevet af Narildsen
Skibby har lavet samme nummer. Og hvad med Vino på Champs-Élysées?

At det skulle være kønnet der er afgørende er sgu for åndssvagt.
annonce
0