Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af tobi
Det var nu bare med referencce til fredag.
Skrevet af Il_Preferito
Det var nu også kun for skæg. Ellers skal jeg jo bare høre på VM-tiraden igen ;-)

Men i al seriøsitet, så er ved at være en fed rivalisering og den topper vel først over de næste par år. Verdensmesteren mod den olympiske mester i forårsløbene, i Tirreno, i Touren og nu også i Canada.

Jeg kan lide det.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af maarkap
Det eneste der kunne have været bedre, var hvis GVA var blevet olympisk mester i duel med Sagan, nu hvor Sagan vandt verdensmesterskabet i den situation. Så havde historien været helt perfekt.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af tobi
VM er også vigtig at have i baghånden i den diskussion :)

Men det er en fed duel, og jeg så lige, at de to har sluttet på podiet sammen hele ni gange i løbet af de sidste to år - heraf seks gange i år.

Måske gentager de succesen ved EM på søndag?
Skrevet af Arsenal_love
Er der nogen af jer der har set EM ruten, og ved hvilken ryttertype den passer bedst til?
fck & arsenal
Skrevet af tobi
Jeg ved ikke helt, hvordan den ser ud, men jeg ved, at den køres i og omkring byen Plumelec, der har været vært for to Tour-etaper i nyere tid.

Begge de etaper har sluttet på stigningen Côte de Cadoudal, og det var her, Valverde vandt første etape i 2008, og det var også her, holdtidskørslen sidste år fandt sted. Så det afhænger selvfølgelig meget af, om løbet slutter på toppen eller hvordan og hvorledes, men Sagan-/van Avermaet-typerne er nok et godt bud.
Skrevet af Arsenal_love
Nu har jeg lige selv fundet den, det ligner en ny Sagan sejr, med Bryan Coquard som en
evt. outsider på hjemmebane til EM.
de slutter på toppen af Climb of Cadoudal
http://www.cyclingbetting.co.uk/images/tdf15-st9-plumelec.JPG,
den er 1,7 km lang, og er i gennemsnit 6,2 %, og flader ud de sidste 250 m.

http://uec.ch/documents/road/2016/plumelec/CE%20Cyclisme%202016_Livre%20de%20route_UEC_ASO_07092016.pdf
fck & arsenal
Skrevet af Il_Preferito
Så har Bertie endelig bekræftet det, det har været en offentlig hemmelighed i 3-4 måneder, nemlig at han kører næste sæson på Trek.

Et voldsomt spændende hold, de har fået sat sammen sådan generelt. Det bliver umiddelbart småt med støtten i de helt store Tours, men det har han vel efterhånden vænnet sig til.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Som amen i kirken. Sagan europamester i overlegen stil.
Skrevet af maarkap
Med den form Cort viste i Vueltaen, var det ikke utænkeligt at han kunne have taget medalje i denne spurt.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af Il_Preferito
Argh, tror Cort havde haft det svært i den spurt, trods alt. Det var godt to kilometer stigning og selvom han klatrer bedre end nogensinde, så havde det nok alligevel været lige til den hårde side.

Flot løb af Sagan. Tager en afgørende føring, da det er allermest nødvendigt og da han var med blandt de fem første på de sidste 200m, var det kun et spørgsmål om hvor meget han skulle vinde med.

Selvom han selvfølgelig skal være glad for, at Greg fokuserer så meget på Eneco Tour.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
I forlængelse af snakken om World Tour-status, vi havde for nogle uger siden, så kører Inring en rigtig fin artikel på emnet i dag.

Dimension Data ligner sorteper i det fine fællesskab lige nu, hvor det især bliver en streg i regningen for dem, at Lampre fandt rige kinesere og derfor ikke måtte 1. på knæ for Bahrain-projektet eller 2. ned på Pro Konti-niveau.

Det kan lyde paradoksalt, at et hold med fem etapesejre i Tour de France er storfavorit til nedrykning, men holdene omkring dem skovler point ind - meget godt symboliseret ved Inrings eksempel, hvor Bettilol fra Cannondale har hevet 185 point, hvilket er mere end Cavendish og Cummings tilsammen.

Bora er stensikre på alle parametre, især fordi de har Sagan, der alene med sine point, kunne ligge nr. 8 på ranglisten for hold.

Bahrain ser også sikre ud, da de lever op til alle krav og henter ryttere, der har point nok til at gå forbi Dimension Data, ligesom det efterhånden også ligner et prestigeprojekt for UCI at få sporten flyttet op på et "globalt plan".

Og her kommer kineserne og Lampre så ind i billedet, for de smutter også forbi Dimension Data på point og lever op til de andre krav (man kan selvfølgelig også argumentere for, at Afrika burde være på den globale agenda, men det er som om det er lidt en anden økonomisk virkelighed, i hvert fald i forhold til cykelsporten).

Doug Ryder (der er direktør hos Dimension Data) snakker om, at man vil køre sagen hos CAS, hvis de rykker ned. Det virker rimelig fjollet, når reglerne for en gangs skyld er rimelig klare på det her område.

Og det bliver selvfølgelig ekstra spændende op til 2018, hvor UCI vil skære til 16 hold. Medmindre et af de franske hold er i knæ økonomisk, bliver der satme godt nok krig om både sponsorer og point i næste sæson.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Leopold König skifter (tilbage) til Bora og er allerede nu udråbt som deres klassementmand i næste års Tour.

Ambitiøst nok, når man har Majka, der har leveret bedre præstationer i Grand Tours, men han får vel Giroen og Vueltaen så.

Spændende om Bora på et eller andet tidspunkt planlægger at investere en lille smule i ryttere, der kan hjælpe Sagan. Det ser mildest talt sløjt ud so far.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Imponerende af Sagan once again.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Hehe. Ja det passer ret godt til hans stil at komme ud på toppen efter en dag præget af sprinterholdenes sløs og en rodet spurt hvor man skal forbi 5 mand på de sidste 100 m. Det lover godt for dagene med ujævnt underlag.
Skrevet af tobi
Det var godt nok en vild spurt - især med de fem udbrydere, der nærmest fyldte hele vejen. Men Sagan havde godt nok fart på til sidst.
Skrevet af tobi
Hvorfor skal det lige være Terpstra, der vinder? Det var da irriterende. Ellers en fed etape, men jeg kan ikke forstå, hvordan Sagan kunne lade ti så stærke ryttere køre væk. Især ikke, når hele hans hold åbenbart skulle brændes af få kilometer tidligere.
Skrevet af repos , moderator
Så er Wiggins igennem møllen, og det ser ærlig talt ikke kønt ud. Indsprøjtninger som optakt til TdF. Medicinsk dispensation eller ej, så stinker det langt væk, og Tom Dumoulin har også været ude med riven efter briten.
Det giver selvfølgelig ny næring til mistankerne mod SKY om, at det ikke udelukkende er Watt, træningsmetoder, kost og søvn, der har været midlerne til dominansen.

De norske langrendsløbere er i øvrigt også en tur igennem vridemaskinen efter et ejendommeligt forløb med astmamedicin også. Ikke underligt er det Finland, der oppe på beatet efter nordmændene tidligere, med rette, har råbt højt af finnernes systematiske doping.

Generelt er det jo påfaldende, selv om forklaringerne om anstrengelsesastma lyder plausible, at så mange topatleter døjer med sygdommen. Man kan jo få den kætterske tanke, at "sygdommen" et middel til at få medicinen, og ikke omvendt.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Nerazzurri
Elitesportsudøvere inden for cykling, langrend, svømning og langdistanceløb har, svjh., 75 % større risici for at udvikle overanstrengelsesastma. Men jeg har da også tænkt tanken et par gange.
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af Il_Preferito
Var det så bare cortisonindsprøjtninger som optakt til Tour de France, så var det nok lidt mere spiseligt for den gængse cykelseer, men når det pludseligt også er nødvendigt at modtage en før Giroen i 2013 og man hver gang citerer pollenallergi (så vidt jeg ved), så er det lidt spøjst. For så stort et udsving er der vel ikke i pollensæsonen?

Men altså, langt de fleste læger vil nok fortælle, at udholdenhedsatleter næsten med sikkerhed udvikler en eller anden form for astma (primært anstrengelsesastma, som I også er inde på), men det er bestemt påfaldende og jeg har hørt mere end én i og omkring cykelkredse fortælle, at rigtig mange cykelryttere har "astma" og ikke astma.

En cortisonindsprøjtning var vist en af Leinders´ hofmetoder, så det er en ret alvorlig ridse i lakken på både Sky og Bradley Wiggins. Dog især for sidstnævnte, der i sin selvbiografi blandt andet fortæller hvordan folk i engelsk cykelkultur er "bange" for nåle og at han aldrig har fået en indsprøjtning, mens han har været professionel - hvilket han så har trukket i land og vist er begyndt at tale om forskellen på en indsprøjtning i blodet og en i en muskel. Det er helt grinagtigt.

Generelt vil jeg dog sige, at hele TUE-systemet er problemet. Det giver læger og ryttere en oplagt muligt for at snyde helt og aldeles omkostningsfrit og bekræfter igen og igen min formodning om, at mikrodosering er vejen frem i sporten lige nu. Når du så tilsætter en så korrupt læge som Zorzoli, er det opskriften på ballade.

Vi er nok ved at nå derud, hvor det ville være ønskeligt at en uafhængig instans også skulle spille "forælder" for ryttere og begynde at gennemtvinge et mantra ala "Hvis du er så syg, at du har brug for indsprøjtninger, kraftig astmamedicin, whatever, er du også så syg, at du ikke kan køre på cykel lige nu".
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
annonce
0