Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Ja, det var dejligt, at de ikke kom samlet ned, så tvivlsomme typer som Kristoff og Bouhanni ville have været i spil til at vinde.

I mine øjne begår Bling en stor fejl ved ikke at (i hvert fald forsøge at) gå med i Sagans angreb. Han burde sidde helt fremme, når Dumoulin havde været i gang med at begrave sig selv umiddelbart inden.

Tankevækkende at Orica ender med tre mand i top 16. De lykkedes med at underspille Ewans muligheder, men burde have ofret i hvert fald Mezgec og nok også Cort for at trække det sammen igen. Mærkeligt.

Tilbage står for mig, at Sagan er den bedste cykelrytter, jeg nogensinde har set. Jeg tror egentligt kun, det er Greg, der har en chance for at udfordre ham i Flandern og Paris-Roubaix tror jeg godt han kunne ende med at massakrere fuldstændigt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af jomic...
Kwiatek i den form kan vel også byde ind, han har jo fulgt med Sagan i eksempelvis E3.

Men er gerne tilskuer til massakren også. Sagan er fabelagtig.
Skrevet af tobi
Kwiatkowski skal ikke køre på brosten i år (og der ville han heller ikke kunne følge med - i E3 sidste år havde han store problemer på brostenene og kunne så følge med, da Sagan angreb på den asfalterede Kernemelkbeekstraat-stigning).

Hvor er jeg dog bitter!! Men på brostenene får han selvfølgelig masser af muligheder for at gøre op for den skuffelse, han må have lidt i dag.

Men jeg er bestemt enig i, at Sagan er den stærkeste rytter, jeg nogensinde har set - og jeg er tilbøjelig til at give Pozzato ret, når han siger, at han er den stærkeste rytter nogensinde. Men det er svært at få folk til at forstå, hvorfor han skulle være bedre end Eddy Merckx, som jeg jo heller ikke selv har bevidnet.
Skrevet af tobi
Og hvis jeg lige kan få en klar tanke indført, så må man godt nok indrømme, at det er et vildt drømmepodium, vi fik at se. GvA skuffer dog ved ikke at være med ved angrebet. Det burde han have været.
Skrevet af Il_Preferito
Men Greg er jo altså også (omend et prægtigt et af slagsen) kun et menneske.

Han har generelt virket lidt på tilbagetog siden Strade, men jeg tror det er et led i hele opbygningen. Hele hans forår drejer sig om 2. april.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Det er bare ret sjældent at have et peak i åbningsweekenden for så at fade i løbet af de næste uger og nå et nyt peak til Flandern. Rent træningsfysiologisk tror jeg ikke, det er muligt med så korte peak- og down-perioder.

I øvrigt faldt jeg lige over en liste med alle Sagans resultater i endagsløb, han har gennemført det seneste år:

Milano-Sanremo - 2
Kuurne-Brussel-Kuurne - 1
Omloop Het Nieuwsblad - 2
VM - 1
EM - 1
GP de Montréal - 2
GP de Québec - 1
Nationalt mesterskab - 2
Paris-Roubaix - 11
Flandern Rundt - 1
Gent-Wevelgem - 1
E3 Harelbeke - 2

Det er jo overjordisk.

Edit: Det er kun GvA og Kwiat, der har slået ham - to gange hver (udover storebror Juraj, men det er vist uden for kategori). Selvfølgelig fraregnet Paris-Roubaix.
Skrevet af Il_Preferito
Nej, men man kan lade være med at køre 100% eller rettere at gå unødigt i rødt felt for mange gange i løb. I Tirreno kørte han helt tydeligt efter at komme til at føre løbet og så var det ligesom det.

I dag var han sikkert gået med, hvis han havde været nær fronten, men det var han ikke og så var det ligesom ovre. BMC kørte efter min mening generelt et lidt underligt løb, så det har han nok også været lidt offer for. Jeg har i hvert fald indtryk af, at de lidt havde sadlet op, da Sagan kører (de har eksempelvis ingen i top 20) og skal man forsvare dem og Greg, forventede de nok en massespurt derefter.

Han og Sagan er netop Valverdes arvtagere, når det handler om altid at være i form.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Der var generelt mange, der kørte mærkeligt.

Sunweb havde en god plan, synes jeg, men det var jo helt åndssvagt, det der foregik på Poggio. Matthews skulle jo have siddet i hjulet på Dumoulin, så han faktisk kunne straffe feltet med sit hårde tempo i stedet for at have en kohorte af Sky-ryttere til fuldstændig at ignorere hans tempo og bare køre deres eget, Viviani-venlige tempo bagved. Og derefter skulle han virkelig have forsøgt at køre med Sagan, men han kunne nok ikke.

Lotto Soudal - hvad sker der for dem? Så mange gode ryttere, og ikke skyggen af et forsøg på Poggio. Wellens havde et forkølet forsøg på Cipressa, men det var vist også hvad, det kunne blive til.

Men der var godt nok også crowdet i feltet på Poggio, hvilket egentlig var overraskende i betragtning af, hvor hurtigt der blev kørt på Cipressa. Jeg tænker dog, at det skyldes, at der ikke var et eneste styrt i finalen, hvilket plejer at gøre sit til at skabe splittelser.
Skrevet af Hunden2221
Yes, Rene Wenzel er medkommentator på Eurosport.

Den her dag bliver bare bedre og bedre!

Håber ikke du mener det alvorligt

Flot Løb i dag
er jeg den eneste der syntes at kamera Motorcyklen Lå alt for tæt på feltet flere gang i dag især på en af nedkørslerne var den forrest mand ved at kører ind i den ?

Skrevet af SotD
Det er fandme surt at de to sidste ryttere man skiftede ud var Cort og Colbrelli, men jeg har ikke sat mig godt nok ind i spillet. Jeg havde eksempelvis ikke fattet at man måtte skifte ud, så jeg forsøgte at ramme nogle som potentielt kunne køre i top 20 i alle løb i stedet for at gå efter at ramme top 5 hver gang.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Greg har selv sagt, at det var en dårlig positionering på Poggio, der forhindrede ham i at komme med, da bussen kørte, men at benene egentlig var til det. Det lyder nu meget sandsynligt - jeg var i hvert fald overrasket over hans fravær.

Og havde han dog bare været med - det kunne have tippet læsset i forhold til Sagans overarbejde.
Skrevet af Nerazzurri
@SOTD

Du har jo kun 24 udskiftninger, så der skal skiftes en del nu til brostenene og igen før Ardennerne.
Solo non mai in B. Altobelli-Baresi-Bergomi-Zanetti-X-Handanovic
Skrevet af SotD
24 udskiftninger er dog en del, når man havde regnet med 0 ;)

Jeg kunne i hvert fald sagtens have fundet plads til Kristoff og Degenkolb frem til og med Paris-Roubaix også.
Silkeborg IF
Skrevet af tobi
Av. Det må gøre ondt på Bouhanni at tabe til Démares leadout-mand. Som sædvanlig talte han ikke til pressen efter et nederlag. Han må være en af sportsverdenens dårligste tabere.
Skrevet af tobi
Forholdsvist stor polemik i Catalonien Rundt.

Movistar vandt dagens holdtidskørsel med to sekunder til BMC, men efterfølgende har BMC klaget til juryen, fordi man mente, at José Joaquín Rojas skubbede sine holdkammerater, hvilket man ifølge reglerne ikke må, og som vil medføre et minuts straf til alle ryttere på holdet.

Hvorvidt man kan klassificere Rojas´ små berøringer som skub er dog til stor diskussion, men juryen har valgt at træffe en beslutning, der ganske enkelt strider mod reglementet. De har valgt at taksere Rojas med tre minutters straf (da han skubbede tre gange), mens Andrey Amador og Nelson Oliveira har fået henholdsvis to og et minuts straf.

Det er selvfølgelig enormt problematisk, for når man har fundet forseelsen værdig til straf (hvilket i mine øjne er dybt latterligt), så skal man selvfølgelig ikke bare finde på sine egne sanktioner.

Og hele problematikken drejer sig selvfølgelig om Valverde, der nu er i pole position til at vinde løbet, men som med tre minutters tidsstraf vil forsvinde ud af klassementet.

Og BMC´s ryttere har da godt nok heller ikke lavet andet end at råbe op på Twitter om sagen hele dagen, hvilket virker temmelig hysterisk og forsmået, selvom man måske godt kan se deres side af sagen.

Jeg er spændt på at se, om den nuværende dom får lov at stå ved magt. Og jeg er selvfølgelig biased, men jeg vil alligevel synes, at en straf på tre minutter til Valverde for det pjat ville være helt ude af proportioner.
Skrevet af Barbuti
Jeg synes efterhånden det er et problem at man i Cykelsporten laver regler, som man bagefter fraviger eller arbitrært "konstruerer" sig ud af, hvis det ikke passer ind i en subjektiv dagsorden - i dette tilfælde at hjemmebanefavoritten helst skal vinde. Eller i hvert fald ikke tabe fordi arrangøren har givet ham en tidsstraf.

Vi kan hurtigt blive enige om at det ikke er Valverdes skyld at 3 holdkammerater har snydt, men vi må formode at han alligevel har profiteret af det.
Og hvis reglementet giver et entydigt svar på, hvordan forseelser skal takseres, kan man ikke lave om på det under løbet.

Jeg mener faktisk at hele Clas holdet fik en tidsstraf i touren 1993, fordi en rytter hjalp en anden. Det kostede Tony Rominger et minut, mener jeg det var.

"Retssikkerheden" i cykelsporten er en stående joke, med UCI som de allerværste.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af maarkap
BMC rytterne har været direkte pinlige på Twitter.

Jeg har også svært ved at se at det skal defineres som "skub". De kunne lige så godt have klappet på hinanden for orienterings skyld - det er jo ikke en kraft overførelse. Jeg skal dog erkende at jeg ikke kender reglerne særlig godt.
"Ronaldo putting his career on the line for his country while Messi retires after missing a penalty."
Skrevet af tobi
Nej, jeg ved heller ikke helt, hvordan et skub præcist defineres, men jeg er helt enig i, at det mest er orienteringsberøringer uden kraftoverførsel (og så er det jo fuldstændig tåbeligt, at de skal afstedkomme en straf).

I øvrigt kan man undre sig generelt over, hvad Rojas egentlig lavede under den holdtidskørsel. Nu lagde jeg ikke lige mærke til, om han begyndte at tage føringer mod afslutningen, men ellers sad han jo bare på hjul hele tiden. Det virkede temmelig mystisk og helt Jesús Hernández-agtigt (og så dårlig er Rojas jo slet ikke).

Jeg gad egentlig godt at vide om en hypotetisk tidsstraf kun ville gælde i forhold til klassementet, således at Movistar stadig ville vinde etapen.
Skrevet af medc
Har også svært ved at karakterisere det Rojas lavede som skub. Ser det mere som en markering til den foranværende rytter om, at han skal ind på hjul.

Hvis det koster 1 min. for hver gang man "skubber" får de da travlt under en etape, hvor det er normalt at man lige gør opmærksom på sin tilstedeværelse. Har i hvert fald set det tonsvis af gange.

Hvis man skulle begynde at snakke etapesejr, er det vidst heldigt for Movistar, at de havde alle mand med hjem. Kunne godt være et diskussionspørgsmål, hvis de kun var 4 mand med hjem og Amador med tidsstraffen var én af dem.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af tobi
Det er fjerdemandens tid, der tæller i ikke-Grand Tour-holdtidskørsler, så de havde lige en mere at løbe på.

Men ja, så kan det pludselig blive speget, når man opfinder sine egne regler. Men mon ikke, de havde bevaret etapesejren, om eksempelvis Erviti og Fernández også havde fået et klap i bagen af Rojas?

Jeg tror kun straffen går til det samlede klassement og ikke på den specifikke etape, men jeg er ikke helt sikker.
annonce
0