Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Han var i udbrud i dag.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Og mon ikke han er pænt ligeglad med at blive nummer 15 kontra 12.

Matthews blev da i øvrigt nummer fire i feltets spurt. Det havde nok rakt til en sjetteplads, hvis ikke Kragh havde taget sin føring til sidst.
Skrevet af SotD
En 6. plads kontra Kraghs 5. plads. Hvad anser du som bedst?
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Hvis jeg var sportsdirektør, ville jeg vægte, at min dyreste rytter fik den højeste placering. På papiret var det vel også kun Degenkolb og Gaviria, Matthews skulle være bange for.
Skrevet af Halil
Hvor meget går hold og ryttere op i sekundære placeringer?

På forhånd tak for et godt og informativt svar.
Hva kan jeg hjælpe med hr. Andresen??
Skrevet af Il_Preferito
UCI-pointsystemet er udvidet fra og med denne sæson, hvilket betyder at de sekundære placeringer faktisk også er noget, der (bør) køres ret heftigt for.

Argumentet har været, at det skaber mere spændende cykelløb, at hjælperyttere nu også skal save sig selv midtover for at tjene point til holdet. Det kan man så være enig eller uenig i, men tilbage står at der er point til de 60 første (i et World Tour-løb som i dag) og at forskellen på at blive fem og seks er 50 point (fra 225 til 175).

Fra et pointsynspunkt, er det svært at være uenig i, at Sunweb dummer sig. Men det betyder selvfølgelig noget for sponsorer, at det er holdets store profiler, der markerer sig som dem, der tjener point.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af NUFC Dinho
@Mr.bum
Nu er det vel ikke sikkert Søren var blevet 5´er, hvis de 5 var kommer til finalen sammen. Han havde helt sikkert ikke fået samme opmærksomhed som de andre, så det er ikke helt utænkeligt, at de andre havde kigget på hinanden, hvis han havde angrebet.
Klub top 3: Newcastle,............................... Barcelona Spiller top 3: Ronaldo(fede), Ronaldinho, Romario
Skrevet af tobi
I øvrigt kørte storebror Juraj Sagan en 14.-plads hjem i dag! Han har godt nok oppet sig, må man sige. Det er jeg da helt chokeret over.

Søren Kraghs præstation må i øvrigt være den flotteste danske brostensklassikerpræstation siden Breschels 2010-sæson. Det var bare hamrende ærgerligt, at han ikke fik lov til at køre med rundt. Og fuck Terpstra, den store idiot.

Der florerer i øvrigt en video, hvor (Peter) Sagan ses skulderskubbe en Cannondale-rytter (videoen er dog dårlig, og kameraet panorerer væk, lige da det sker). Det er ikke til at se, om det får ham til at styrte, men det ser meget underligt ud, og jeg gad godt vide, hvad i alverden det skulle til for. Han virker jo som en gentleman, så jeg har meget svært ved at forstå, hvad der fik ham til at gøre det.
Skrevet af Arsenal_love
@tobi - kan du linke videoen?
fck & arsenal
Skrevet af jomic...
Tobi er det dit tweet EB har med i deres artikel om Holm/Terpstra/Kragh-trekantsdramaet?
Skrevet af tobi
Ha, der kan man bare se. Ja, det er det - og det ville jeg da aldrig have set, hvis ikke du havde skrevet det.

Og Gud fri mig vel, hvor er det dog dårlig stil af Brian Holm. Hr. og fru Kakkelbord kan rende ham et vist sted og se Vild med dans i stedet... Jo, jo. Det ser da heldigvis ud til, at han står relativt alene med sine synspunkter.
Skrevet af jomic...
Kunne kende navnet fra diverse managerspil. Uanset, tillykke med din nyvundne twitter berømmelse. Spøg til side, så er jeg da enig i at det er en sjov måde Brian forsvarer sin rytter på - omvendt kan det vel være en måde at sige der ikke er nogen sag? Er der overhovedet bekræftet noget fra nogle, udover en journalist hørte det ved Sunwebs bus? (Det er ikke fordi vi er uenige i at det er klamt).
Skrevet af tobi
Haha, tak, tak :)

Nej, det er der jo egentlig ikke, da Terpstra blankt har afvist at have gjort det. Men jeg går da ud fra, at Kragh selv har udtalt, at det skulle være sket, og det ville alligevel være modigt af så ung en rytter at sprede den slags nyheder (hvis det er fake news) om en så relativt stor stjerne.
Skrevet af jomic...
Ja, præcis - men i alt frustrationen kan det jo godt være det ikke har været en snotter i fjæset med øjenkontakt, men evt. en der er grebet af vinden. Jeg har da prøvet at ligge bag en uopmærksom mand i spandex der kæmper lidt med valby bakke og få lidt snot, venligt distribueret af et vindstød, på de københavnske cykelstier. De fleste siger pænt undskyld.

Afslutningen af en brostensklassiker er nok lidt mere hård og hvis Terpstra samtidigt lige har givet en sviner (at han ville flække ham), så kan en snotter i vinden hurtig blive en ting.

Men ja, det er rimeligt uigennemskueligt og ord mod ord. Men nej, mit bud er heller ikke Kragh bare siger det for sjov og lige præcis Terpstra har jo ikke renomé som guds bedste barn i feltet.
Skrevet af tobi
I forhold til vores snak for en uges tid siden, omkring hvilke ryttere, der måske ville kunne vinde alle fem monumenter, så er Gilbert da ved at gøre sig ret relevant.

Han ser ud til at have fundet sin anden ungdom, og da han er på det klart bedste hold, kommer han til at have muligheder i Flandern og Roubaix (jeg tror, han skal køre Roubaix, men er ikke helt sikker). Han er nok ikke helt på Sagans niveau, men de har jo efterhånden vist, at det kan lade sig gøre at forhindre ham i at vinde. GvA er selvfølgelig også en hård modstander, men hvis han ikke havde været i et så fjollet stort gear i E3, kunne det have blevet en tæt spurt mellem de to.

Men jeg tror stadig, han er for gammel til at nå det. Han vinder jo næppe the double i år, og han skal lige bevise, at dette forår ikke er en enlig svale med hans nye niveau. Og der er jo en vis spanier, der er to år ældre end Gilbert, og som i øjeblikket kører og viser, at alder nok ikke er så vigtigt igen, hvis man bare kan holde motivationen. Og den virker Gilbert i hvert fald til at have fundet igen.
Skrevet af Suaráz
Har aldrig set Flandern Rundt før, men af hvad jeg læser, lyder det som et helt vanvittig fedt løb. Bakker, brosten og 260 km. Nogen der har kørt op ad Koppenberg og kan sammenligne med de "rigtige" bjerge?
Skrevet af SotD
Jeg har aldrig kørt opad den, men det behøver jeg nu heller ikke for at være ret skråsikker i min sag, når jeg siger at den på ingen tænkelig måde er sammenlignelig med "rigtige bjerge". Forstås, som at det slet ikke er i samme stil som l´Alpe d´Huez, Galibier osv.

1) Så er det jo en relativt kort stigning i bjerg sammenhæng og 2) Så har den nogle noget mere modbydelige stigningsprocenter. Husker jeg ikke galt er vi oppe og runde 22%, hvilket sjældent er tilfældet på bjerge. Ganske enkelt af hensyn til den motoriserede trafik, og risikoen for uheld. De gængse bjerge rundt omkring i Europa ligger i stigningsprocent på 4-10%, med enkelte udsving undervejs. Og oftest ligger de vel omkring 6-7% på langt den overvejende del af stigningen.

Dertil kommer selvfølgelig det faktum at der er tale om brosten, men det vil jeg kun tillægge sekundær betydning i forhold til den reelle udfordring, som er stigningsprocenterne.

Men dermed ikke sagt at det gør noget som helst skidt for cykelløb. Stigninger som Koppenberg er modbydelige, og der findes vel kun en god håndfuld ryttere der sådan for alvor kan angribe dem. Ellers handler det om at forsvare sig, hvilket ofte er ganske se-værdigt.

EDIT:

Du kan se stigningen her:
https://www.youtube.com/watch?v=ghhAWkM7weE
Silkeborg IF
Skrevet af medc
For mig så er Flandern Rundt og Paris-Roubaix mine to favoritløb på cykelkalenderen.

Generelt er jeg stor fan af brostensløbene, da finalen er åben langt tidligere end "normale" cykelløb, hvor man godt ved, hvornår det skal afgøres. I Flandern Rundt og Paris-Roubaix er det normalt at se forhåndsfavoritterne angribe hinanden langt udefra, hvilket er forfriskende sammenlignet med en bjergetape i Touren. Her er det mere uforudsigeligt, hvor det afgørende udbrud kan dannes +50-60 km. ude.

Tekniske uheld og styrt er en stor del af brostensløbene og man ved aldrig hvilke af forhåndsfavoritterne, der tages ud ad den grund. Ikke at jeg bifalder dette, men det giver et ekstra krydderi.

Visuelt kan jeg også godt lide, hvordan man oftest filmer helt nede fra jorden, når rytterne kører over brostene, hvor man virkelig kan fornemme farten samt brostenes ofte dårlige tilstand.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af tobi
At stigningerne er brostensbelagte har nu en ganske signifikant betydning. Det gør jo, at de lettere ryttere ikke kommer til deres ret, da de på grund af deres ringe vægt ikke kan tvinge cyklen til ikke at hoppe og danse, hvorfor de lider under et større watt-spild.

Derudover gør brostenene, at det er ret svært at stå op i pedalerne, og det smukkeste eksempel herpå er (fra mit synspunkt) forceringen af Paterberg sidste år, hvor en siddende Sagan kørte en stående Vanmarcke fuldstændig ud af lystavlen.

Men klart, stigningerne er selvfølgelig meget kortere end de rigtige bjerge, så de sætter helt andre krav til den anaerobe frem for den aerobe effekt, hvilket naturligvis tilgodeser eksplosive ryttere. Derfor er de fleste af de gode klassikerryttere også ganske habile i spurter.

Og hvis du ikke har set løbet før, så glæd dig! Det er fantastisk, og jeg er enig med medc i at det og Paris-Roubaix er årets bedste løb.

Og i morgen tror jeg endda vi kan se action endnu længere ude fra end normalt. De andre har luret, at nøglen til at slå Sagan og van Avermaet er at angribe langt ude fra, så man kan isolere dem. Og med 95 kilometer til mål passerer rytterne den ikoniske Muur van Geraardsbergen, der til og med 2011 spillede en altafgørende rolle i finalen af løbet. Derefter har det ikke været med, men i år er det tilbage - dog i en på papiret ligegyldig rolle.

Men jeg har set Luke Rowe sige, at han regner med, at løbet allerede åbnes der. Og hvis det er tilfældet, bliver det et helt vildt løb. Og så kan det blive for meget for Sagan og van Avermaet, der næsten er nødt til selv at gå med, hvorefter alle vil sidde og kigge på dem og forvente at de laver alt arbejdet.

Van Avermaet kan dog også forlade sig på sit ret stærke BMC-hold, og mit gæt er, at de formår at holde løbet nogenlunde samlet ind til de rammer Kwaremont-Paterberg-kombinationen for første gang.

Og så tror jeg, at de store for alvor begynder at spille med musklerne (særligt, hvis det har været et aggressivt løb hidtil). Og hvis BMC formår at holde det nogenlunde samlet indtil da, så tror jeg Sagan vinder, fordi han har stigningerne til at køre væk på. Der tror jeg ingen - selv ikke van Avermaet - vil være i stand til at følge ham, så mit tip vil være på endnu en solosejr til verdensmesteren.

Men jeg er ikke så skråsikker, som jeg har været det meste af ugen, og jeg har bange anelser om, at et udbrud langt ude fra kan blive succesfuldt i morgen.

Men der er mange scenarier i spil, og det bliver ekstremt spændende at se.
annonce
0