Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af Il_Preferito
Jeg forstår godt den sidste del og det giver et eller andet sted også god mening. Det jeg mere "angriber" ved hans kørsel er, at det hele tiden virker som om, han lige skal markere, at han altså nemt kan følge med Boonen, da han accelererer i flere omgange langt ude.

Der snyder Boonen (og de andre) efter min mening Sagan til at bruge en masse unødvendige kræfter og det er lidt det, der er min pointe omkring hans kørsel. Især fordi han har så travlt med at erklære sin utilfredshed med det, både under og efter løb, lige nu.
Konkurrenterne ved præcis hvad der skal til for at tænde lidt op under ham og der mister han jo så åbenbart overblikket derude. Igen noget, som Riis har været inde på som et mildt kritikpunkt af en ellers fabelagtig cykelrytter.

Jeg tror ikke, at hugget med 78km hjem havde holdt hjem, men det er ikke en diskussion, der er værd at tage, tænker jeg.

Og det der med, at folk gladeligt tager Van Avermaet med til stregen, som der blev nævnt et eller andet sted i går - det er noget vås. Og det er netop i det, forskellen på Sagan og Van Avermaet har bestået i det her forår. GvA har været dygtig (og selvfølgelig også heldig) til at ramme de helt rigtige momenter i løbene og så skal man ikke undervurdere, at han altså er gavmild med føringsarbejdet, når man får ham med og han lugter stregen. Senest understreget i går, hvor han holdt sin kæft og trykkede til, da Stybar ikke ville/måtte føre.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Jeg tror mere, argumentet går på, at der bliver kørt meget mere på Sagan end på GvA. Jeg skal dog indrømme, at jeg ser det hele meget fra Sagans perspektiv, så jeg kan sagtens komme til at overfortolke lidt.

Det virker bare lidt mystisk, at en rytter, der har støvsuget brostensløbene for sejre fløj så meget under radaren hos de andre topryttere. Som sagt gik Degenkolb kun op i at følge Boonen, og Boonen og Sagan havde deres egen styrkeprøve. Der var ikke rigtig nogen, der kerede sig om GvA, som selvfølgelig også er langt dygtigere end Sagan til ikke at gøre så meget opmærksom på sig selv og sin styrke under løbene.

Men folk må jo snart vide, at den anonymitet (i løbenes tidlige fase) bestemt ikke er udtryk for svaghed, og at han er en rytter, der bør køres lige så meget på som Sagan. Det er eksempelvis meget svært for mig at forstå, at Boonen og Degenkolb ikke gik med GvA, da han angreb sammen med Moscon og Stuyven (kort efter Sagan var kørt og lige inden han punkterede anden gang), for der burde alle alarmer jo bimle og bamle på allerhøjeste blus. Hver gang han har angrebet i denne sæson, er han jo ikke blevet hentet igen. Det er jo helt uhyggeligt. Og utrolig dumt af de andre at lade ham køre.

Langeveld tog ham gladeligt med til stregen, fordi han ville på podiet - det kan du ikke benægte. Det var en skam for løbet, men ganske forståeligt. Stybar kørte klogt og lod være med at bruge kræfter på at føre (og ville ganske tydeligt helst ikke til mål med GvA), indtil han angreb på den lille bakke. Jeg tror, det angreb kostede meget mere for ham end for GvA, og så var han uheldig med at blive tvunget til at åbne sin spurt lidt tidligt på grund af Moscons pludselige tilbagekomst. Så det endte lidt som et leadout for GvA - der da nok havde vundet den spurt under snart sagt alle omstændigheder.

Jeg er grundlæggende bare lidt træt af GvA´s helt enorme succes, fordi jeg egentlig synes, at Sagan er på samme niveau, og det er lidt samme måde, han vinder på hele tiden.

Men det er også lidt fascinerende, at han for godt syv måneder siden aldrig havde vundet et endagesløb på WorldTouren, og nu har han pludselig fem + en OL-guldmedalje. Og på søndag har han endnu en rigtig god chance i Amstel.
Skrevet af repos
GvA er et glimrende eksempel på en taktisk fantastisk rytter. Det er imponerende, han kan vinde et løb som OL, hvor han ret beset er uden for sit terræn.

Han kan vinde alle fem monumenter, for tror ikke stigningerne i Ardennerne skræmmer ham. Lombardiet kan dog blive vanskelig, hvis bjergrytterne åbner op for alvor.

GvA er vanskelig ikke at holde af, for han kører offensivt, griber mulighederne undervejs og en generøs rytter.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af tobi
Lombardiet ;)

Men ja, det kan han nok. Jeg tror dog ikke, det sker, og jeg tror Lombardiet er for hårdt - men det burde OL også have været, og de har det jo med at ændre ruten i det italienske.

Han er nok den med bedst mulighed for det dog. Hvis han kan blive på dette niveau nogle år endnu, selvfølgelig.
Skrevet af repos
Ja, Lombardiet selvfølgelig. Romandiet Rundt bliver nok svært.
Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
Skrevet af Il_Preferito
Selvfølgelig, men det hænger også sammen med, at han ikke bruger en masse tid og energi på at spille så meget med musklerne (og munden) som Sagan gør i de her løb.

Når folk kan se, at Sagan er helt enorm stærk - som han så ud til at være indtil der manglede 30-40km i går og som han har set ud til at være hele foråret - er det jo klart, at de kører på ham, det er klart, de kigger på ham, når folk skal køres ind og det er klart, ingen vil føre fuldt sammen med ham.

Der er det altså bare stadig anderledes med Van Avermaet, ligemeget om man synes det er fair eller ej. Og jeg synes da også, at Degenkolb kører som en kujon i går og at Boonen snorksover, da det afgørende hug kører, men det er bare ikke rigtig Van Avermaets skyld.

Ja, Langeveld var tilfreds med podiet i går, men du får mig ikke til at sige, at Van Avermaet har arbejdet mindre end Sagan, Gilbert, Naesen, Keukeleire og hvad de ellers hedder, alle dem, han har kværnet so far i forårsløbene. Som skrevet, han brokkede sig ikke, da Stybar ikke ville føre, men trykkede igennem og det selvom Stybar slog ham i spurten, sidst han var på cykelbanen.

Jeg ser selvsagt også det hele fra ét perspektiv og det er bare på den modsatte side af dit, men jeg synes det er piveri, at sige, Van Avermaet vinder på den samme måde hele tiden. De her løb afgøres jo oftest fra mindre grupper og at han altid sidder der, taler jo netop til, at han er den bedste. For selvfølgelig er Sagan på (minimum) samme niveau rent fysisk. Taktisk er han bare ikke.

Og ja, Van Avermaet går nok på podiet igen på søndag. Tror dog ikke han vinder.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Barbuti
Der går faktisk en ret interessant diskussion på cyclingnews forum´et lige nu netop om der findes en rytter i feltet idag, der kan vinde alle 5 monumenter.

GVA er natuligvis bedste bud, jeg har faktisk også set Valgren nævnt, men jeg tror de fleste er enige om at fx et løb som Lombardiet rundt er så tilpas hårdt i sin nuværende form at det skal reformeres før at en rytter, der kan vinde fx Roubaix skal have en chance i Lombardiet.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af tobi
Jeg vil heller ikke have dig til at sige, at han ikke arbejder så meget som de andre. For det gør han selvfølgelig.

Og det er såmænd heller ikke ham, jeg angriber, når de andre ikke fokuserer så meget på ham - jeg undrer mig bare over det, nu hvor han har opnået så mange vanvittige resultater.

Og med hensyn til, at han ikke med munden gør opmærksom på sig selv, så synes jeg da ikke, jeg har læst et interview med ham de seneste måneder, hvor han ikke lige får fortalt, hvor god han er. Det gør Sagan aldrig. Men fred nu være med det.

Og ja, det er nok lidt pivet, og det er selvfølgelig en flot måde at vinde på, men det har bare været en smule ensformigt. Og når man ikke lige er den store fan, kunne man jo godt ønske sig lidt variation.
Skrevet af Il_Preferito
Vi har faktisk også taget den herinde for ikke alt for længe siden, for det ikke skal være løgn.

Sagan, Van Avermaet og Tiejs Benoot var de varmeste navne, så vidt jeg husker. Og så ved jeg også, at Kwiatkowski har det som en "karrieredrøm", men umiddelbart vil jeg nok vurdere, at især Roubaix har lange udsigter for ham.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Hehe, nej, udtalelser som "I am favourite for every race, I´m used to it" og "I´ll target everything from San Remo to Roubaix" fortæller ikke så meget om hvordan man vurderer sig eget niveau.

Og nu mente jeg også mere undervejs i løbene. Der har Sagan ofte travlt med at tegne og fortælle, er mit indtryk.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Barbuti
Vi har faktisk også taget den herinde for ikke alt for længe siden, for det ikke skal være løgn.


Ah ok. Min færden herinde og på bold.dk generelt er noget irregulær.:)
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af tobi
Okay, der var jeg nok lidt hurtig. Men at han siger, hvilke løb, han går efter, kan han vel næppe klandres for.

Jeg har nu heller ikke det store problem med, at folk giver udtryk for, at de er gode - især når de har noget at have det i.
Skrevet af tobi
Hvis vi lige skal afbryde vores slagsmål en stund, så er der trist nyt i forhold til Giroen. Fabio Aru er kommet til skade med sit knæ og skal holde det i ro de næste ti dage. Og Giroen starter om 24 dage.
Skrevet af medc
Forhåbentlig stiller Aru op, så det ikke får konsekvenser for Fuglsangs Tour.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Barbuti
Fuglsang har jo intet at bruge en forestående 11. plads i touren til overhovedet. Hvis han brugte sin frie rolle på konsekvent og udelukkende at jagte etapesejre og/eller bjergtrøjer, havde det været noget andet.

Fuglsangs talent i 3 ugers etapeløb rækker ganske enkelt ikke til mere.

Men det er selvfølgelig også sjovere at være kaptajn uden de store interne pres, end at skulle agere hjælperytter for en italiener, der ikke kunne stå for presset sidste år.
"Figa, il Gasba solo 2,8 mln...anche se è uno stronzo ne vale almeno il doppio."
Skrevet af Il_Preferito
Aru er ikke længere tvivlsom, men officielt ude af Giroen.

Ærgerligt.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af AHUJ
Angående debatten om Sagan. Jeg har svært ved at se, at han skulle have kørt taktisk dumt i går. Hans angreb med 80 kilometer til mål, viste sig at være klogt, da han fik våde Stuyven og Oss med - som begge kørte med rundt. Nede bagved sag både Van Avermaet og Degenkolb med en mand fremme, mens Boonen kun havde Stybar, og de andre hold ikke virkede interesserede i at føre. Sky kom kortvarigt frem, men de var ligegyldige. Det angreb eller udspil om man vil, blev så ødelagt af en punktering. Det betød samtidig, at både Van Avermaet og Degenkolb stadig havde en mand fremme, så Sagan kunne derfor ikke lade Stybar køre, for så ville både Boonen, Degenkolb og Van Avermaet ikke være interesseret i at føre. Han kunne heller ikke lade Boonen køre, for så ville det også være ham selv, der skulle lukke hullet.

Så da hans angreb blev annulleret, blev han sat i en dårlig situation, hvor to af hans tre største konkurrenter havde en mand med fremme, mens den tredje konkurrent havde den stærkeste hjælperytter, som han også skulle holde øje med.

Anden gang han kom væk, var han sådan set sluppet af med dem alle tre, og var endnu engang i en god situation - denne gang var det bare i finalen. Endnu engang bliver han ramt af en punktering, som gjorde, at han skulle vente til Boonen/Degenkolb gruppen var kommet forbi, inden han fik et nyt hjul. Da han endelig kom på i gang igen, skulle han så hente Boonen og Degenkolb gruppen et halvt minut foran ham. Da han først kom derop - efter at have kørt alene i noget tid cirka 220 kilometer inde i løbet, var det en gruppe, som ingen interesse havde i at hente de forreste, hvor Van Avermaet sad. På det tidspunkt var løbet kørt for Sagan, og man kunne så også se, at han ikke havde kræfterne til mere til sidst.

Jeg synes, at han kørte klogt i går. Han har været fanget langt tilbage i tidligere i sæsonen, hvor han i går sad med helt fremme og var klar. Den eneste grund til, at han ikke sad i den forreste gruppe med Van Avermaet, var den punktering, som han fik, der ødelagde hans chancer i løbet. Jeg nævnte det også i går, at han nok ikke havde slået Van Avermaet - men jeg er overbevist om, at han havde siddet med på cykelbanen, hvis han ikke havde haft punkteringen.
YNWA
Skrevet af tobi
Trist. Men det kunne man næsten gætte med den prognose. Gad vide, hvad han så skal.

Jeg tror, det bliver alt for Vueltaen. Han har været for dårlig for længe til, at han har ret til at gå ind og sige, at han skal være kaptajn i Touren, når der er planer om andet. Vil jeg tro.
Skrevet af Il_Preferito
Så bare lige for at opsummere, AHUJ:

Sagan kørte ikke naivt rent taktisk, men han løb tør for benzin med 30-40km til mål (som han har for vane i løbet) og havde nok alligevel ikke vundet, hvis han rent faktisk var kommet med Van Avermaet og co. hjem?

Der er noget i den udredning, der ikke hænger sammen for mig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af repos
Jeg vil nu godt give AHUJ ret et stykke ad vejen.

Sagan blev utvivlsomt offer for uheld, hvilket satte ham tilbage undervejs. Især det sidste, hvor han skal jagte på egen hånd tømmer selvfølgelig tanken.
Og situationen med Bodnar med fremme så lovende ud, men det var langt fra mål, og med Stuyven og Oss, der nok i længden ville trykke for meget på bremserne.

Even at my lowest, I have always managed to feel contempt for others.
annonce
0