Snak

Mere indhold efter annoncen
Skrevet af medc
Efter Kelderman er udgået er det ikke meget hjælp Dumoulin har i bjergene. Men kigger man på de resterende etaper, bør det kun være en faktor på 16. og 18. etape, at han kan få store problemer mht. manglende holdkammerater.

Det må forventes, at Dumoulin også henter minimum 1-1½ minut på den sidste enkeltstart, så det lugter af en rigtig festlig Giro.
Liverpool FC og New Orleans Saints
Skrevet af Il_Preferito
Det kunne også godt blive en faktor allerede i morgen.

Det er selvfølgelig under forudsætning af at Movistar kommer for at køre, men de kan presse Sunweb tidligt, hvis de sender en eller to med i udbruddet, der uomstvisteligt kommer til at gå og som i morgen må formodes at være af en rimelig hidsig karakter.

Alternativt kan de selvfølgelig trykke til tidligt og derved skære megen af Dumoulins støtte af. Preidler viste dog pæn form i dag, Geschke er kommet sig over sin sygdom og Chad Haga er ok opad, selvom han er en stor fyr.

Men det er klart, det kræver at holdets letbenede typer er skarpe resten af Giroen nu. Og Dumoulin må selvfølgelig heller ikke eksplodere, som han gjorde i Vueltaen forrige år.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Den eksplosion blev dog også forstærket uendelig mange gange af, at han absolut ingen hjælp havde i form af holdkammerater - selve tidstabet på det bjerg, hvorpå han blev sat var jo ikke i sig selv alarmerende, men efterfølgende var han ganske chanceløs, da flere af de andre favoritter kunne hente hjælperyttere ned fra det forankørende udbrud (hvor Giant-Alpecin på helt ubegribelig vis ikke havde tænkt på at anbringe så meget som en eneste rytter).

I år er Dumoulins hold trods alt markant stærkere, selvom tabet af Kelderman nok kommer til at være mærkbart.

Men Movistar har et interessant kort at spille i form af Amador, der var skuffet over sin præstation i dag, men som stadig holder sig til langt fremme i klassementet. Ham kan de selvfølgelig ikke tillade sig at lade køre, men han er typen, der kan stikke til Sunweb i alle typer af terræn - særligt på nedkørslerne viste han sidste år at være helt fænomenal.

Men lige i morgen ser jeg ikke Quintana lykkes med at få hentet tid på Dumoulin. Men etapens udvikling er ret svær at kalde.
Skrevet af Mr_bum
Quintana har dog leveret bedst på lidt mere kuperede ruter end den i dag. Modvindsstykket var heller ikke til hans fordel. Jeg synes ikke, han kan være fuldstændig utilfreds. Men det er selvfølgelig ærgerligt for ham, at Dumoulin er i en klasse for sig selv.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg synes ikke Quintana kan være andet end utilfreds. Noget han i øvrigt også selv har givet udtryk for efter etapen.

Vi skal ikke længere tilbage end Vueltaen sidste år, hvor han på en nemmere (eller sværere, hvis man er Quintana) bliver nr. 11 og "kun" taber 2.16 til Chris Froome på 37km TT. I dag taber han næsten 40 sekunder mere på en rute, der godt nok er blevet modificeret, så den ikke er helt ligeså krævende som oprindeligt, men som stadig havde kuperede stykker, hvor han burde kunne holde tempofolkene stangen.

Og selvfølgelig klarer han sig bedst på de kuperede enkeltstarter, men man/han er blevet vant til at køre rigtig gode enkeltstarter, hvor det faktisk ikke betyder alverden om de er 15 eller 35km lange.

Havde man i går sagt, at Quintana ville tabe 2.30 eller mere på en rute som den i dag, var man blevet grint ud af salen. For så god en enkeltstart kører han efterhånden og han er efter min mening den med afstand bedste af de allerletteste ryttere i feltet.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af SotD
Men det var så også på 19. etape, hvor 1) mange af de ryttere der i dsg slutter foran ham nok ikke ville gøre sig gældende af forskellig årsager og 2) hans restitutionsevne var langt mere fremtrædende efter et langt løb med et hav ag bjerge.

Derudover synes jeg heller ikke Froome var på sit ypperste. Det er Dumoulin vel nærmest. Han havde måske vundet endnu mere suverænt for to år siden, men det han viste i dag minder da til forveksling om han gamle jeg.

På samme stadie i Vueltaen ´14 præsterede han endnu ringere. Han er blevet bedre siden, bevares. I Touren sidste sæson tabte han også mere end han gjorde i dag. Den var også kuperet (13. etape).

Jeg synes med andre ord, ikke der er evidens for at påstå at man havde været latterliggjort hvis man i går havde spået ham til at tabe 2´30". Hans præstationer i de ugelange etapeløb har været noget blandet, og kunne indikere at han måske nok kunne have kørt bedre, men jeg synes ikke der er noget drastisk i hans tab. Men det er selvfølgelig skuffende for ham selv. Jeg hat bare svært ved at pege på ret mange ryttere foran ham, som jeg mener er dårligere under de forudsætninger der var til stede.
Silkeborg IF
Skrevet af Mr_bum
Enkeltstarten i Vueltaen var også i den sidste uge, hvor han jo som regel er bedst. I Touren sidste år tabte han 3.08 til Dumoulin på den første enkeltstart. I dag havde han nok håbet, at tidstabet ville have været 20-30 sek. mindre, men det er vist også den første lange enkeltstart, han har kørt i et løb i denne sæson. Jeg havde selv regnet med, at han ville kunne smide 2-3 min. til Dumoulin/Thomas, men det kan da godt være, jeg er lidt for kritisk i min vurdering af hans evner.
Skrevet af Il_Preferito
Jeg skal bare lige være med her.

Du synes ikke han underpræsterer i dag, men sammenligner med en enkeltstart i Vueltaen, hvor Quintana styrtede kort efter første mellemtid? I see.

Og hvis du ikke tror det, skal du være velkommen til at tjekke Ciclisimo International, hvor David Hunter skriver previews og lufter tanken om at Quintana taber 2.30 eller mere - i dag tweetede han, at folk brugte lang tid på at tage pis på ham og tale om hvor meget han undervurderede Quintana.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Det er almen kendt, at Quintana var ramt af høfeber på det tidspunkt i Touren sidste år.

Det står selvfølgelig en frit for, om man vurderer det er et decideret handicap eller ej, men jeg vil i hvert fald mene, det spiller ind.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af UdAfBusken
Havde man i går sagt, at Quintana ville tabe 2.30 eller mere på en rute som den i dag, var man blevet grint ud af salen.


Hva´? Her er jeg nærmest lodret uenig. Et tidstab på 2.50 er meget, ja, så langt er jeg enig, og jeg er sikker på, at Quintana havde håbet på mere, men jeg synes overhovedet ikke, at det er så voldsomt, som du gør det til. Du skriver jo selv, at Quintana tabte over to minutter til Froome i sidste års Vuelta, og Dumoulin må siges at være et niveau over Froome på tt´en (de sidste par år, Froome var umenneskelig på tt´en også i ´12 og ´13).

I sidste års Tour de France tabte han over tre minutter til Dumoulin på en lignende tt, og i Giroen i ´14 tabte han altså over tre minutter til Uran (der selvfølgelig kørte en fremragende enkeltstart, men niveaumæssigt vel ikke kan siges at være bedre end Dumoulin). Han har selvfølgelig også leveret gode præstationer på længere enkeltstarter, men det har hovedsageligt været i Vueltaen, hvor de oftest har ligget senere i løbet, eller i Baskerlandet, hvor ruterne altid er meget kuperede.

Selvfølgelig er jeg enig i, at man kunne have forventet en bedre præstation af colombianeren (og jeg er også enig i, at han er den bedste af de lette, "rene" bjergryttere i kampen mod uret), men jeg mener overhovedet ikke, at resultatet i dag er en katastrofe. Der kan måske føres argument for, at han bør slå Adam Yates på sådan en enkeltstart, men ellers er der ingen af de klassementsryttere, som slutter foran Quintana, som jeg ville forvente at han kunne slå. Han taber omkring 30 -35 sekunder til typer som Amador, Mollema og Zakarin og 10 sekunder til Pinot og Kruijswijk, som alle er stærkere enkeltstartsyttere end Quintana.

Det åbner til gengæld løbet gevaldigt, og jeg håber virkelig, at Movistar vil forsøge at sætte pres på Dumoulin tidligt. I morgen er måske for tidligt til at de for alvor vil sætte tryk på, men de vil da sikkert prøve at få et par mand med i udbruddet og se, om de kan ryste Sunweb, som der bliver skrevet.
Skrevet af SotD
Fair nok. Jeg læste det som om at DU ville have ment de var latterlige.

Uanset om han styrtede eller ej (eksemplet står ikke alene) så har jeg svært ved at finde valide pointer i din argumentation. Jeg ser intet, absolut intet, der taler for at man skulle have forventet at se ham på noget der minder om en 5. plads i dag. For det er vel der omkring du mener han skulle ligge eftersom 2´50" er skuffende. Om han havde kørt 20 sekunder hurtigere havde vel næppe vendt det fra skuffende til helt som det skal være. I så fald snakker vi latterligt små marginer.

Og som nævnt har jeg svært ved at finde ret mange (i hvert fald relevant for debatten) ryttere der ender foran ham i dag, som jeg ikke også havde forventet at se der. At Nibali henter 45 sekunder er vel også ret drastisk at kalde en overraskelse og noget der bør tillægges særlig positiv betydning. Til trods for at han var i tydeligt ringere forfatning end Quintana i sidste sæsons Tour, kørte han alligevel nærmest tilsvarende enkeltstarts tider. Dermed ikke sagt at det havde været overraskende hvis han havde kørt en tilsvarende tid. Jeg har bare svært ved at se det skulle være noget man bør blive overrasket over. Jeg havde været mer overrasket hvis Quintana var blevet nummer 5. Men jeg ser selvfølgelig heller ikke alle cykelløb.
Silkeborg IF
Skrevet af UdAfBusken
Men Pref, lad mig vende den om et øjeblik: Hvem af klassementsrytterne, som sluttede foran Quintana, havde du forventet, at han ville slå? Yates bør han, som jeg skriver, være på niveau med, og Kruijswijk, som ikke ser ud til at have samme form som sidste år, kunne måske også nævnes, men ellers er de alle vel normalt bedre end ham? Det store tidstab skal vel også ses i lyset af, at Dumoulin bare har så høj klasse på tt´en og åbenbart ikke har mistet ret meget her, selvom han er blevet bedre opad (han har i øvrigt heller ikke tabt sig, men har blot trænet meget mere på at kunne køre opad, så det giver fin mening, at han stadigvæk kører et brag af en enkeltstart). At smide to minutter til G og Jungels er måske i den høje ende, men det er ikke mere en 20-30 sekunder mere end hvad jeg havde tænkt sandsynligt.
Skrevet af SotD
Okay. Det er alment kendt at alle Quintanas dårlige resultater skyldes udefra kommende omstændigheder, og at hans niveau er højere end det han gentagende gange (selvfølgelig pga disse), i dsg inklusiv har vist.

Han havde vist også en negl der drillede i dag. I Nibali var selvlysende...
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Haha, der er ikke en valid pointe i at påpege, at du sammenligner dagens præstation med en enkeltstart, hvor han styrtede og var tæt på at udgå? Fair nok.

Og det er heller ikke en valid pointe at fremhæve, at Quintana generelt kører bedre enkeltstarter end den han leverede i dag? Stramt.

Og heller ikke, at han selv har sagt, han i dag tabte for meget tid? Øv da.

Eller at Aike Visbeek (Dumoulins træner) kort før start fortalte, at de forventede at tage mellem 45 og 60 sekunder på Quintana i dag? Det skal han selvfølgelig sige, men de har nok ikke gået og regnet med tre minutter, ligegyldigt om Dumoulin havde diamanter, da han vågnede op.

Og Busk: Nibali, Yates, Formolo, Kangert, Cataldo, Zakarin, Kruiswijk og Van Garderen i dag.

Edit. Ser nu du skriver ´foran´. Det eliminerer selvsagt nogle af dem.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Mr_bum
Han slog da Cataldo med et sekund og Formolo/Van Garderen over et minut?

Det er heller ikke fair, vi er tre mod en, Pref :)
Skrevet af SotD
@Il Pref

Det er jo ikke den pointe jeg henviser til. Hold nu op. Jeg fremhæver to andre eksempler også. Dem fejer du også bare af. Hvad er undskyldningen for denne når vi om to år diskuterer det samme? Han styrter i den ene, men taber altså også væsentligt mere end han mistede ved styrtet. Men selv hvis/når vi tager den ud, så ser jeg intet evidens for din påstand - som jo altså er det vi snakker om... selvom du meget gerne vil skynde dig at finde huller i osten hos andre, eller skifte spor, når du selv er i modvind.

Jeg kan heldigvis se, at jeg ikke står alene med min holdning denne gang, og bakker ud herfra velvidende at din stædighed kan holde den her kværulering i ave resten af aftenen.
Silkeborg IF
Skrevet af Il_Preferito
Ja, det er mig, der kværulerer, når du kyler om dig med provokationer.

Og det er helt fair, I er af en anden mening omkring dagens præstation. Det har jeg ingen problemer med og den slags vurderinger er jo heldigvis subjektive. Med undtagelse af Pinot, synes jeg Quintana kommer værst ud af dagens kamp og det er min opfattelse at han er bedre end det, han viser i dag.

Han er jo heldigvis også selv enig.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af Il_Preferito
Forresten, tobi (eller andre). Hvis du alligevel ser Californien, kan du så lokkes til at give kort resume af gårsdagens etape?

Har kun set ganske lidt video, men ikke noget der afslører hvordan Majka og co bare sig ad med at komme alene til stregen?

Takker.
I do it like Forrest Gump. When they told him to run, he ran. When they tell me to win, I win.
Skrevet af tobi
Jeg havde regnet med, han ville tabe omkring to minutter til Dumoulin - til gengæld var jeg ikke sikker på, at Dumoulin ville vinde enkeltstarten, da jeg var lidt usikker på hans niveau efter Tirreno-præstationen.

Han ender så med at knuse al modstand og vinde med 50 sekunder til nærmeste konkurrent, der slutter to minutter foran Quintana. Så jeg er egentlig ikke negativt overrasket over Quintanas præstation (men snarere positivt overrasket over Dumoulins), for han bør, som så mange påpeger, ikke kunne hamle op med de bedste på en sådan enkeltstart, og der er minimalt med bedre placerede ryttere, man ville forvente, han skulle kunne slå i en head-to-head på en dag som i dag.

Man kan sammenligne med så mange enkeltstarter, men som det efterhånden snart er påpeget, så er der problemer ved stort set alle sammenligninger. Men det er da rigtigt, at i dag ikke var en af hans større præstationer i kampen mod uret.

Når snakken går på Quintana, tales der tit om hans restitutionsevne, der skulle være blandt de allerbedste. Den har han haft absolut minimalt glæde af i dag relativt til hans bedste enkeltstartspræstationer, da enkeltstarten faldt efter en hviledag oven på en ellers ganske nem uge (for en Grand Tour), så det generelle træthedsniveau er muligvis ikke så højt, som på andre tidspunkter, hvor Quintana har præsteret bedre. Det kunne jeg godt forestille mig spiller en rolle.

Det er dog selvfølgelig klart, at han er skuffet. Der er jo ingen grund til at juble, for uanset hvad forventingerne end måtte have været, kan det aldrig være rart at tabe næsten tre minutter til ens tilsyneladende værste rival.

Og nu har han altså ret travlt. For den sidste enkeltstart er nærmest en tro tredobling af stykket ud til første mellemtid i dag, hvor det lykkedes ham at tabe 48 sekunder. Det giver et forventet tidstab på to minutter og 24 sekunder til Dumoulin på sidste etape - lidt mindre, hvis vi tager den førnævnte restitutionsevne i betragtning, og derudover skal der selvfølgelig justeres for de på dagen herskende vindforhold. Men han skal dermed i hvert fald ud og finde fem minutter på en rytter, han ikke engang kunne køre et halvt minut fra på løbets sværeste afslutningsstigning.

Der er dog selvfølgelig en masse lækkert terræn for ham tilbage. Enhver snak om en forholdsvis "nem" Giro-sejr bør dog med sikkerhed have forstummet nu, og dermed kan jeg gnide mig i hænderne med henblik på Touren, hvor det til stadighed virker til at planeterne er ved at placere sig mere og mere på linje i forhold til Valverdes sejrschancer (jeg skal bare lige have udtænkt, hvad man dog skal stille op med Richie Porte, men han plejer jo selv at finde en eller anden måde at få sat sig ud af spillet på).
Skrevet af tobi
@Pref

Det var lidt sporadisk, som jeg fik det set i nat, men de kom væk på den lange stigning midt på etapen, hvor det hele var lidt kaotisk. Jeg forstod ikke helt, hvorfor Talansky ikke gik med, men i stedet fandt det fordelagtigt at lade dem komme væk for så kun at have en hjælper til at forsøge at indhente dem igen. Men det er selvfølgelig Cannondale. Dog var det mærkeligt, at hverken BMC eller QuickStep virkede til at gide optage forfølgelsen, da de også var forholdsvis talstærkt repræsenteret i det lille felt.

Det hører dog også med til historien, at det var en ganske hård stigning, hvor der virkelig blev lukket op, og det var med omkring 50 kilometer til mål, så ryttere, der er vant til at køre lidt passivt, er nok generelt lidt forbeholdne med at give los i en sådan situation, selvom det nærmest totale fravær af kapable hjælperyttere i forreste linje burde gøre det åbenlyst, at angreb er vejen frem. Majka lignede dog stærkeste mand i feltet og de andre skulle stramme kæden gevaldigt, når han fik fronten.
annonce
0