Du svarer på indlægget:
Klaus Riskær - en af vor tids store tænkere - har sgu fat i noget her.

"Har læst på hele ´Løkke-Bilag 2-sagen´ herude fra. Det er i grunden sørgeligt og på mange måder forudsigeligt. Løkke mistede posten som Statsminister, og der er næppe megen tvivl om at Lars Løkke har søgt ´mental´ kompensation i internationale organisationer, hvor han har kunnet fortsætte som en art ´virtuel statschef´, for sådan er det i disse organisationer: De forkæler og pakker tidligere regeringsledere ind, som var der tale om det pureste guld.

Af denne automatik og organisatoriske ´myopia´ forføres man langsomt til blot at flyde med strømmen af invitationer, rejsebestillinger, fine middage og service til resten af familien: Man tillader sig selv ´at glemme´ at man ikke længere er Statsminister i Danmark, men flyder ind i en komfortabel tilværelse som eks-statsminister i det store udland. Såre simpelt og enkelt, og forståeligt.

Hvad pokker kan vi bruge dette til i vores politiske holdningsdannelse ?
Selvfølgelig skal han ikke betale noget tilbage der er booket og bestilt efter reglerne i den organisation han er tilknyttet. Juridisk er der nok ikke noget at komme efter, hvis han vel og mærke huskede at indkomstdeklarere sin datters 27.000 kr´s flybillet som han jo ikke har betalt, og kan dække over en ´nasty´ skattesag, idet andre af denne type ´følgeomkostninger´ kan dække over skatteforhold der ikke er i orden.
Dette anliggende er derfor ikke for jurister eller psykiatere at tage stilling til (selvom de udtaler sig her og der og allevegne).

Jeg tror mere vi skal have fat i filosofferne: uden at vide hvad de vil svare, vil jeg gætte på, at når vi taler om det at repræsentere det samlede kollektiv (at være politiker), så styres det hele af den moral man repræsenterer.
Egentligt ville jeg have haft det lettere moralsk med at Løkke havde holdt et pressemøde på 30 minutter og bedt pressen rende og hoppe, og havde sagt at han ikke gad rejse kloden rundt på monkey-class, og at han på så mange rejsedage også gerne ville se sin familie, men problemet bliver jo, at netop Løkke - og hans eget parti - jo i det daglige sætter så mange standarder for hvordan man skal gebærde sig og ikke, så han med en sådan holdning ikke kan undgå at blive utroværdig. Jeg ville feks. ikke have haft det problem :-0.

Dels er hans problem at hans opførsel og slendrian med ´corporate governance´ er en helligbrøde i Venstre, men han fanges også på den forkerte fod, fordi han netop ikke kunne lave ´straight talk´ til pressen netop fordi han har ´designet´ sig selv politisk til en identitet der tilsyneladende er forskellig fra hans virkelige jeg.

Alle siger at det nok skal gå alt sammen, men jeg er ikke så sikker. Befolkningen tilgiver fejl og dumhed, men jeg tvivler mere på at de glemmer hvad der ikke kan være andet end politisk dobbeltmoral. Desværre for Lars Løkke."
0