Du svarer på indlægget:
@ Bosse.

Nu er politik og bevilling af midler desværre ikke styret af økonomisk teori, men af følelser og populisme. Derfor tvivler jeg stærkt på at knaphed ville føre til mere effektiv forvaltning. Derfor bør man først ændre bevillingskulturen, alt andet er kamikaze.
Nu er fattigdomsbegreb vel næppe 3 Apple produkter. Der findes mange (og der bliver flere) der lever fra dag til dag med meget få midler. At de mest vokale lavtlønnede så er nogle forkælede idioter, der prioriterer Apple over helbred og deres børn skal vel ikke gå ud over de dårligst stillede?
Det billede mange har fået af de fattigste danskere er jo voldsomt mediemanipuleret. Det samme gælder i øvrigt for indvandrere.
Dermed ikke ment, at man ikke kan diskutere problematikkerne der er med disse grupper, men når man gør det på et så spinkelt empirisk grundlag bliver det meget sjældent interessant, eller for den sags skyld konstruktivt.

Og ja, i det omfang vi skal have en model som den aktuelle, er det uhensigtsmæssigt at vores styreform gør, at kompetencer i stort omfang ikke er en nødvendighed. Af samme grund ser du stort set alle vismandsrapporter ende i skraldespanden, fordi det er værdipolitik og dansen omkring medianvælgeren der sikrer stemmer.


Helt enig. Problemet handler dog ikke kun om "vores" model. Det samme sker jo i USA, der dog ikke reelt er et demokrati, men tættere på Korporatokrati (Corporatocracy, kunne ikke lige finde det danske ord så forsøgte mig).

Og ja, jeg er da så antageligvis et overklasseløg, fordi det er nemt bare at taksere det som grådighed, når jeg undres hvad jeg pukler for og bidrager til. Personlig er jeg mere interesseret i faktoren bag min økonomi, den indsatsfaktor dom folk flest ikke fatter eksisterer, og som i høj grad er begrænset og ikke kam hentes tilbage, nemlig min tid


Jeg forstår ikke hvorfor du føler dig ramt bare fordi du interesserer dig for hvad dine penge går til?
Jeg har aldrig sagt, at et ønske om forbedret forvaltning af landets midler kun skyldes grådighed. Jeg er sådan set helt enig i din prioritering, og jeg har det på præcis samme måde.
Dette handler ikke om hvilken klasse man tilhører, det er dybest set uinteressant. Det handler om kortsigtet tænkning og profit, der på længere sigt gør det sværere at leve.
0